-
[quote=Fantom;129385]vallahi işten güçten vobtan bunaldım
gidelim Taylanta Bangkoka Taylantlı gardaşlarımızla memleketimiz arasındaki dostluğa katkıda bulunalım.lelele
Amerikada Las Vegasta kadın ne demişti bize hatırla..Are you fucking crazy man?:D[/quote]
Ama bak Türkün gücünü göstermezsen senle bir daha hiçbir ülkeye gitmem.:..::..:üüüüüü:D:DOrganizatörlüğe başlıyorum.Tur düzenleyecem.:..:Turizm elçisi oluyom.:D:o
-
akacak kan damarda durmaz düşecek dow da böyle kapatmaz...
BENCE...
sanırım ayı katliamı tam gaz devam edecek.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129387]Ama bak Türkün gücünü göstermezsen senle bir daha hiçbir ülkeye gitmem.:..::..:üüüüüü:D:DOrganizatörlüğe başlıyorum.Tur düzenleyecem.:..:Turizm elçisi oluyom.:D:o[/QUOTE]
atalarımızın namı nereye gitsek bizden önce ulaşmış oluyor bir şekilde.dng
tamam söz göstercem Los Angelesta gösterdim bak çok gürültü olmuştu terapide :::
Osmanlı bu.. .lelele
-
[FONT=Arial][SIZE=2]VOB yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcının işlem yaptığı, hızlı, şeffaf ve adil bir piyasa ortamı sunan, son derece sıkı bir şekilde denetlenen bir borsadır. Fiyatların hızlı hareketi ve zaman zaman yaşanan fiyat oynaklıkları borsaların doğasında var olan ve çoğu zaman piyasaları çekici kılan özelliklerdir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Üyelerimizin ve yatırımcılarımızın bildiği gibi Borsamızdaki tüm işlemler [U]hesap bazında[/U] gerçekleştirilmekte olup alınan pozisyonlar [U]üye bazında değil hesap bazında[/U] takip edilmektedir. 2005/6 no’lu genelgemizde de belirtildiği üzere Borsamızda işlem yapan [U]hiçbir hesap piyasadaki açık pozisyonun %10’undan daha fazlasına sahip olamaz[/U]. Bu nedenle üye bazında yapılan analizlerin bu gerçek ışığında değerlendirilmesinde yarar vardır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial]Aha kardeşim efg cart curt masal okuyorsunuz.Buyrun ne yazıyor burada.Açık pozisyonun yüzde 10 u geçemez diyor.Yani efg şu bu tek kurumda olduğuna göre en az 100 000 longta varsa bu 200 000 kontrat olsa açık poz en az 5 hesap lazım anlamına gelir.Beş hesap da açılabilir ama bu kadar büyük ekmeği bir kişimi yiyecek.Çok fazla kişiye bölünüyor bu karlar.Bana bile veriyorlar içinden.:..::..:Efg hikayesin oğlum.Milleti niye böyle hayran yaptın kendine sen ya.Bu arada efg çok adım çıktı diye sankodan 1 sene önce 8 milyon lot garanti falan aldı.Millet anlamadı tabi.Ama alan efgdeki tek kişi idi.Çok belli olmasın diye yapmışlar.üüü[/FONT]
-
Ewp...
[quote=GOKHANFINDIK;128870]EW varya külliyen yalan.Tırı vırı kafa ütüleme boşuna bu işler.Elliot teranesi tamamen uydurma.Sistem güzel ama elliot komple rezillik.Bu kadar açık net.Saygı duymak lazımsa ben bu kadar saygı duyuyorum.Tamamen kafa karıştırmaca o.[/quote]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sayın GOKHANFINDIK,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Şahsınıza hitaben ve sizin gibi düşünenlere hemen bir yanıt vermek istesem de, ancak vakit bulabildiğim için çok eski bir yazınızdan alıntı yapmak istedim.Yalan ve doğru kelimelerinin anlamlarına ulaşabilmeleri, bir olguya nereden baktığınıza bağlı olarak değişir. EWP teranesi uydurmadır demişsiniz doğru demişsiniz. Çünkü dikkatli bir göz eski datalardan yola çıkarak uydurma prensipler ortaya atmış ve varolan piyasalara bu kuralları uydurmuş.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Tırı vırı, rezillik, kafa ütüleme, boşuna işler, terane gibi yakıştırmalar nereden baktığınıza bağlı olarak Klasik TA, Sistemler, Histemler, Elliott, Gann, Fibonacci v.s. için de rahatlıkla sarf edilebilecek kelimeler cümlelerdir. Bu yakıştırmaları rahatlıkla sarf edebilmek için ya sarf edilen olguyu bilmemek ya da çok hakim olmak ve açıklarını yakalamak gerekir. Saygı meselesine gelince emin olun tezler yazılırken yazan kişinin kendisine saygı duyulması gibi bir derdi yoktur(Yada ben öyle düşünmekteyim). Bir şey yakaladığını düşünmüş ve bunu paylaşmak istemiştir.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Trade de başarı meselesine gelince. Sistem Histemi, Elliott Sistemi, O Beni, Ben Seni, Sen Onu döver kimi zaman ya da tersi olur. O uygulayana ve uygulayanın prensiplerine ne kadar bağlı olduğuna ve ne kadar sürede başarıyı yakalamak istediğine göre değişkenlik gösterir. Değişik trade biçimlerine ait efsane başarılar yakalamış örnekler mevcuttur. Hepsinde ki yakalayabildiğim ortak nokta ise malum disiplindir. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sözün özü; eldeki bütün silahlardan yararlanarak strateji geliştirmek ve bir disiplin oluşturmak, uzun vade de yararlı olacaktır. Bir trader iyi bir analizci olmak zorunda değildir fakat, iyi bir izleyici (yapılan her türlü analizi) olmak zorundadır diye düşünmekteyim.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333]Ya bırak şimdi Sayın mavi, derseniz de canınız sağolsun derim.[/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bol şanslar hepimize…[/FONT][/COLOR]
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129390][FONT=Arial][SIZE=2]VOB yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcının işlem yaptığı, hızlı, şeffaf ve adil bir piyasa ortamı sunan, son derece sıkı bir şekilde denetlenen bir borsadır. Fiyatların hızlı hareketi ve zaman zaman yaşanan fiyat oynaklıkları borsaların doğasında var olan ve çoğu zaman piyasaları çekici kılan özelliklerdir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Üyelerimizin ve yatırımcılarımızın bildiği gibi Borsamızdaki tüm işlemler [U]hesap bazında[/U] gerçekleştirilmekte olup alınan pozisyonlar [U]üye bazında değil hesap bazında[/U] takip edilmektedir. 2005/6 no’lu genelgemizde de belirtildiği üzere Borsamızda işlem yapan [U]hiçbir hesap piyasadaki açık pozisyonun %10’undan daha fazlasına sahip olamaz[/U]. Bu nedenle üye bazında yapılan analizlerin bu gerçek ışığında değerlendirilmesinde yarar vardır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial]Aha kardeşim efg cart curt masal okuyorsunuz.Buyrun ne yazıyor burada.Açık pozisyonun yüzde 10 u geçemez diyor.Yani efg şu bu tek kurumda olduğuna göre en az 100 000 longta varsa bu 200 000 kontrat olsa açık poz en az 5 hesap lazım anlamına gelir.Beş hesap da açılabilir ama bu kadar büyük ekmeği bir kişimi yiyecek.Çok fazla kişiye bölünüyor bu karlar.Bana bile veriyorlar içinden.:..::..:Efg hikayesin oğlum.Milleti niye böyle hayran yaptın kendine sen ya.Bu arada efg çok adım çıktı diye sankodan 1 sene önce 8 milyon lot garanti falan aldı.Millet anlamadı tabi.Ama alan efgdeki tek kişi idi.Çok belli olmasın diye yapmışlar.üüü[/FONT][/QUOTE]
Kurumun ya da tek kişinin demiyorum da olması da mümkün. Şöyle ki :
- Kurum kendi adına değişik hesaplar açabilir. En azından bir emeklilik hesabındaki her fon için ayrı hesap açılıyor. Tek hesaptan çalışmıyor fonlar.
- Bir kişi 5-10 kişi adına hesap açıp o hesabı yönetebilir. Mecnurun yaptuıkalrını bilmeyen yok hesap sahiplerinden hisse senedinin ne olduğunu bilmeyenler çıkmıştı.
- EFG müşterielri EFGnin direktifleri doğrultusunda işlem yapıyor olabilir. Belirli peryotta rapor gelir yönümüz yukarı denir alım aralığı verilir. Alımalr yapılır. Sert düzeltme bekleniyorsa portföyün %Xi realzie edilsin denir satış yapılır vs.
İşlemlerin hesap bazında takip edilmesi operasyonun tek bir emrkezden yürütülmediği anlamına gelmeyebilir.
-
Artık Efg ile uğraşmıyacağım. Anladım ki yaptıklarına benim aklım yetmiyor.
120 000 adet vardı haziran vadeli ellerinde.
Sonra 100 000 kaldı ellerinde.
Şimdi ise ;
34.270 adet haziran vade var.
59.717 adet ağustos vade var.
Bu fiyatları bukadar yukarı yapılıyo ve o uzlaşmaya gitmeyip.
200 puan yukarıdan ağustos vade alıyor.
Sırf benim shortlara marj yedirmek için desem olmaz. Varlığımdan haberi bile yoktur.
Ee uzlaşmayacaksa niye yukarı yapıyo. ?
-
[quote=mavi;129391][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sayın GOKHANFINDIK,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Şahsınıza hitaben ve sizin gibi düşünenlere hemen bir yanıt vermek istesem de, ancak vakit bulabildiğim için çok eski bir yazınızdan alıntı yapmak istedim.Yalan ve doğru kelimelerinin anlamlarına ulaşabilmeleri, bir olguya nereden baktığınıza bağlı olarak değişir. EWP teranesi uydurmadır demişsiniz doğru demişsiniz. Çünkü dikkatli bir göz eski datalardan yola çıkarak uydurma prensipler ortaya atmış ve varolan piyasalara bu kuralları uydurmuş.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Tırı vırı, rezillik, kafa ütüleme, boşuna işler, terane gibi yakıştırmalar nereden baktığınıza bağlı olarak Klasik TA, Sistemler, Histemler, Elliott, Gann, Fibonacci v.s. için de rahatlıkla sarf edilebilecek kelimeler cümlelerdir. Bu yakıştırmaları rahatlıkla sarf edebilmek için ya sarf edilen olguyu bilmemek ya da çok hakim olmak ve açıklarını yakalamak gerekir. Saygı meselesine gelince emin olun tezler yazılırken yazan kişinin kendisine saygı duyulması gibi bir derdi yoktur(Yada ben öyle düşünmekteyim). Bir şey yakaladığını düşünmüş ve bunu paylaşmak istemiştir.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Trade de başarı meselesine gelince. Sistem Histemi, Elliott Sistemi, O Beni, Ben Seni, Sen Onu döver kimi zaman ya da tersi olur. O uygulayana ve uygulayanın prensiplerine ne kadar bağlı olduğuna ve ne kadar sürede başarıyı yakalamak istediğine göre değişkenlik gösterir. Değişik trade biçimlerine ait efsane başarılar yakalamış örnekler mevcuttur. Hepsinde ki yakalayabildiğim ortak nokta ise malum disiplindir. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sözün özü; eldeki bütün silahlardan yararlanarak strateji geliştirmek ve bir disiplin oluşturmak, uzun vade de yararlı olacaktır. Bir trader iyi bir analizci olmak zorunda değildir fakat, iyi bir izleyici (yapılan her türlü analizi) olmak zorundadır diye düşünmekteyim.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333]Ya bırak şimdi Sayın mavi, derseniz de canınız sağolsun derim.[/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bol şanslar hepimize…[/FONT][/COLOR][/quote]
Bırak şimdi sayın Mavi.:..::..:üüüüüü::::::Tamamen yatırımcının kafasını kurcalama amaçlı düşünme yetilerini törpüleme amaçlı uydurulmuş masallar bunlar.Ben böyle inanıyorum.Vobun dün 500 puan fark koyması sonra açılışta fark 200 e düşmesi sonra 600 lere çıkması eşitlenmesi falan filan.EW bunları bırakın bilmeyi yanından bile geçemez.EW sadece yatırımcının beynini boşuna yorar ve yatırımcı düşünmeyi unutur.Aklını kullanamaz hale gelebilir.Bu da diğer büyüklerin ekmeğine yağ sürer.Buyur abi dowa satış dalgası geliyor imkb ye alış dalgası hadi EW amca bil de göreyim.
-
[quote=VOBiX;129392]Kurumun ya da tek kişinin demiyorum da olması da mümkün. Şöyle ki :
- Kurum kendi adına değişik hesaplar açabilir. En azından bir emeklilik hesabındaki her fon için ayrı hesap açılıyor. Tek hesaptan çalışmıyor fonlar.
- Bir kişi 5-10 kişi adına hesap açıp o hesabı yönetebilir. Mecnurun yaptuıkalrını bilmeyen yok hesap sahiplerinden hisse senedinin ne olduğunu bilmeyenler çıkmıştı.
- EFG müşterielri EFGnin direktifleri doğrultusunda işlem yapıyor olabilir. Belirli peryotta rapor gelir yönümüz yukarı denir alım aralığı verilir. Alımalr yapılır. Sert düzeltme bekleniyorsa portföyün %Xi realzie edilsin denir satış yapılır vs.
İşlemlerin hesap bazında takip edilmesi operasyonun tek bir emrkezden yürütülmediği anlamına gelmeyebilir.[/quote]
Biliyorum zaten öyle ama tek bir merkezden yürütüldüğü anlamına da gelmez öyle değil mi?Ben de zaten bunu diyorum.Zaten farklı kurumlardan da alırlar yine alırlar.Olay basit.O yüzden takas da tırı vırı dersem üstüme çullanırmısınız.Yav bakmıyorum abicim hiçbirine bakmıyorum.Para kazanıyorum mutluyum bu kadar basit.:D:..::o:ostop lossu çok hacim olan yerler kırılıp kırılmadığında yaparsak bu vobta para yapılır.
-
[quote=erkan.;129393]Artık Efg ile uğraşmıyacağım. Anladım ki yaptıklarına benim aklım yetmiyor.
120 000 adet vardı haziran vadeli ellerinde.
Sonra 100 000 kaldı ellerinde.
Şimdi ise ;
34.270 adet haziran vade var.
59.717 adet ağustos vade var.
Bu fiyatları bukadar yukarı yapılıyo ve o uzlaşmaya gitmeyip.
200 puan yukarıdan ağustos vade alıyor.
Sırf benim shortlara marj yedirmek için desem olmaz. Varlığımdan haberi bile yoktur.
Ee uzlaşmayacaksa niye yukarı yapıyo. ?[/quote]
Vah be abicim seni de kim soktu bu takas merakına?Ben bu yazdıklarının hiçbirini araştırmıyorum bile.Sen de araştırma.Yol yanlış.Seni kim yönlendirdi ise takasa yalan onlar inanma.Yapacağın şey isc akbank garantiyi izlemek.Dowla uyumlumu uyumsuzmu buna bakacaksın.Reçeten bu.Yoksa takas makas ancak 3 gün kazanırsın sonra yine zarar.Yakında yazmamaya başlayacaksın nasılsa.Ben şimdiden bir gün bir daha yazmaya başlarsan diye ne yapman gerektiğini yazıyorum.
-
[quote=GOKHANFINDIK;129394]Bırak şimdi sayın Mavi.:..::..:üüüüüü::::::Tamamen yatırımcının kafasını kurcalama amaçlı düşünme yetilerini törpüleme amaçlı uydurulmuş masallar bunlar.Ben böyle inanıyorum.Vobun dün 500 puan fark koyması sonra açılışta fark 200 e düşmesi sonra 600 lere çıkması eşitlenmesi falan filan.EW bunları bırakın bilmeyi yanından bile geçemez.EW sadece yatırımcının beynini boşuna yorar ve yatırımcı düşünmeyi unutur.Aklını kullanamaz hale gelebilir.Bu da diğer büyüklerin ekmeğine yağ sürer.Buyur abi dowa satış dalgası geliyor imkb ye alış dalgası hadi EW amca bil de göreyim.[/quote]
önce iyi geceler ..
Gokhanım buna şöyle diyelim.. hani vardır piyasada aLaylı ve MektepLi tabirleri Mavi Arkadaşımız bize Mektep yonunu sende Çekirdekten yetişmiş kendini yetiştirmiş biri olarak görüşlerinizi aktarıyorsunuz. Ben şahsen bundan memnunum. .
-
[QUOTE=mavi;129391]
Trade de başarı meselesine gelince. Sistem Histemi, Elliott Sistemi, O Beni, Ben Seni, Sen Onu döver kimi zaman ya da tersi olur. O uygulayana ve uygulayanın prensiplerine ne kadar bağlı olduğuna ve ne kadar sürede başarıyı yakalamak istediğine göre değişkenlik gösterir. Değişik trade biçimlerine ait efsane başarılar yakalamış örnekler mevcuttur. Hepsinde ki yakalayabildiğim ortak nokta ise malum disiplindir. [/QUOTE]
Burada daha önce birisi bahsetmişti belki de sizdiniz; dünyaca ünlü iki traderdan bahsedilmişti. İkisi de yıllar sonunda yüklü servet elde etmişler ama ikisinin de trade tarzı çok farklı. Biri heran piyasayı izleyip anlık işlem yapıyor diğeri ise göl keanrındaki evinde yaşayıp gün sonunda ekran başına geçer ve günlük sistemine göre işlem yaparmış. İkisinin de ortak bir yanı disiplin...