-
gakhan arkadaşım herkes sen gibi kolay pozisyon değiştiremiyor
sen başka bir alemsin bu hususta
tebrik etmek şart yani
birde ağır kitle varki haklı olduğunu düşündüğü pozisyondan kolay vazgeçemiyor
şurasınıda kabul etmeliyizki dax vede dow a göre borsamızın fazla primli olduğuda aşikar
ama buna rağmen yabancı para ne isterse o oluyor
yanlış düşünüyor olsa bile
-
[quote=GOKHANFINDIK;129678]Bence o müsterilerine shortlatmıştır.Hesap veremeyince de bu yola başvurmuştur.Speküle manipüle ediyorsa gitsin o da piyasaya uysun.Piyasa bunun adı ağlayıp zırlamanın alemi ne.Artıyorsa longla kardeşim bu kadar basit.Ağlama duvarımı bu vob.[/quote]
aynen katılıyorum. yapılan hareketlerin acımasızca hatta ş... ce olduğunu bende kabul ediyorum ama bu oyunun kuralı bu. işine gelen oynayacak. bu olay tüm dünyada aynı şeklide oluyor. dowda 5 dk içinde olan hareketleri izlemedikmi? yada bu piaysadaki 2-3 bin puanları. bu yeni bişey değilki her zamn oluyor. bu sefer canları fena yanmış sadece. etikete iyi niyetle uyarı amaçlı yazmıştım zaten. bilmeyen oynamasın ama değiştiricem. yemeyen oynamasın.
-
stop 47325,halen long !
5 dk lıklar bile sağlam durdu yatayda..
-
tamam piyasada manipülasyn var senelerden beri var bu vobta niyeyse bugünlerde çok konuşulmaya başlandı oda medayatik bir iki adamın yüzünden en önemliside yaşar erdinç ben zaten hiç güvenmiyorum okumuyorumda hiç bi yazarı tv de izlemiyorum soru şu;
bu piyasa 2 türlü pozisyon alınabiliniyor, manipülasyon varsa çözümüde var,
imkb gibi tek yönlü değil, orda mal aldın düştü elinde patladı açığa satayımda zararı çıkartayım gibi bir mantıkta yok.
bu vob ilk senelerinde daha güzeldi yahu o zamanlar sığ mığ ama deli para kaldırıyorduk:..:
-
[quote=chn69;129681]gakhan arkadaşım herkes sen gibi kolay pozisyon değiştiremiyor
sen başka bir alemsin bu hususta
tebrik etmek şart yani
birde ağır kitle varki haklı olduğunu düşündüğü pozisyondan kolay vazgeçemiyor
şurasınıda kabul etmeliyizki dax vede dow a göre borsamızın fazla primli olduğuda aşikar
ama buna rağmen yabancı para ne isterse o oluyor
yanlış düşünüyor olsa bile[/quote]
Değiştirecek abi herkes irade gösterecek.Ben insan üstü varlıkmıyım da değiştiriyorum.Bakın abicim kaç günler para kaybettim bir kere de demedim ki şöyle böyle.Yatay durdu piyasa kaybettim.Hata benimdi.Bu kadar basit.Hatayı kendimde arıyorum kardeşim.Yapamadım kaybettim bu kadar basit.Neyin tantanasını yapıyor bunlar.Sen para kazanama başkasına suç at çamur at.Kardeşim ben 1 milyar dolarlık fonum.Türkiyeye 500 milyon dolar yatırcam.Param var güveniyorum ülkeye.Ben şimdi alım yapmak istiyorsam bunun neresi manipülasyon.Kafayı yemiş bu manipülasyonu ağzından eksik etmeyenler.Aman naparsa yapsınlar.Beğenmeyen gider.Ben beğeniyorum kaybederken kendimden kazanırken de kendimden.Bu kadar basit.Ne kafa ütüleyecem boşuna.Para geri mi gelecek cebe.
-
şöyle bir araştırma yaptım 20.11.2008 tarihindeki dibimizden bu yana bugün itibariyle [B]%81[/B] yukardayız,
dow ise 09.03.09 tarihindeki dibinden [B]%37 [/B]yukarda
soru şu aradaki farkı gelişmekte olan ve gelişmiş piyasa arasındaki karakteristik farka sığdırabilirmiyiz,
yoksa sığmayıpta taşan kısma manipülasyon diyebilirmiyiz.
-
bu seferde fdow'un yükselişini yediler... short zamanı geldi mi ne:)
-
[quote=traderx;129686]şöyle bir araştırma yaptım 20.11.2008 tarihindeki dibimizden bu yana bugün itibariyle [B]%81[/B] yukardayız,
dow ise 09.03.09 tarihindeki dibinden [B]%37 [/B]yukarda
soru şu aradaki farkı gelişmekte olan ve gelişmiş piyasa arasındaki karakteristik farka sığdırabilirmiyiz,
yoksa sığmayıpta taşan kısma manipülasyon diyebilirmiyiz.[/quote]
Taşan kısma kriz teğet geçti ülkeye güven diyebiliriz.Yada panik çok alım oldu ondan arttık da diyebiliriz.Ama en önemlisi fiyat artmış bu kadar basit.
-
Öncelikle kavram kargaşasından kurtulmamız lazım. Piayasada Spekülasyon mu var yoksa Manipülasyon mu? İkisi çok farklı şeyler...
-
[quote=jerfin;129687]bu seferde fdow'un yükselişini yediler... short zamanı geldi mi ne:)[/quote]
Short zamanı geldimi ikinci seans basarlarsa hergece shortum.Çok önemli bugün ikinci seans herkesi uyarıyorum.47500 altında 2 saat durması ve dowun da orada yüksekte olması net short zamanıdır.Garan falan o kadar arttı artamıyoruz.Bir de vob 400 puan üstte yüzde 0.8 eder.Yarın da yüzde 2 artsak vob 400 500 daha artar.Yani sınırlı artacağımız seviyelere yaklaştık.Bir de bu güçlülüğün eninde sonunda tersi olacak.O fazlalık kesin satılcak ilerde.Ya başkası artarken az artcaz yada düşecez.
-
satılacak durum yok şimdilik..dinleniyo..
-
Bu seviyelerde eskisi gibi sert alıcı beklememek lazım.Şimdi tahminim buralarda ne zaman durulacak diye satıcılar daha çok düşünmeye başlayacak.Artık borsamız 21000 değil 37000.Vade sonu dediysek de artmazsa düşeriz.Vob zaten spot artarken eşitliyor farkı.Son iki gün önceden yüzde 3 ve yüzde 5 şeklinde oluyordu.Şu anda yüzde 2 olduk.Yüzde 3 olursak aynısı olur yarın da yüzde 5 i var buranın.Ama spota satıcı gelirse ikinci seans o zaman manyak verecekler temmuzda bize.Bugün ikinci seans 2 ay vobta ne olacak gösterecek.Ben de döngülere bakıyorum genelde trendler 2 ayda bir bitiyor başlıyor.Genelde de eylülde ralli olur mantığı ile.Temmuzdan eylüle kadar yatay satıcılı seyir olabilir.Eylülde 60 falan bırakmaz bu vob.