[QUOTE] 30.06.2009 07:35:54 SPK, BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI HİSSELERİNDEKİ MANİPÜLATİF İŞLEMLER NEDENİYLE 1 ŞİRKET VE 3 KİŞİYE İŞLEM YAPMA YASAĞI GETİRDİ [/QUOTE] Darısı VOBun başına . dng
Printable View
[QUOTE] 30.06.2009 07:35:54 SPK, BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI HİSSELERİNDEKİ MANİPÜLATİF İŞLEMLER NEDENİYLE 1 ŞİRKET VE 3 KİŞİYE İŞLEM YAPMA YASAĞI GETİRDİ [/QUOTE] Darısı VOBun başına . dng
uzlaşma 45 bin :)
[quote=sovalye;130354]top mermisi üsüste aynı yere düşmez
dünkü hareketi bekleyenler boşuna beklerler[/quote]
Görecez bakalım abi.Karşında bugün konuşan benim.Hadi bakalım hodri meydan.
[quote=hilm;130366]Petrol, altın madeni vs... bulunursa 50 000 üstü
Olağanüstü bir olumsuzluk olursa 45 000 altı
:))):))):))):)))[/quote]
İkna olmadım Hilmi kardeş..Bu olasılık dağılımı Gauss dağılımına aykırı...Mevcut fiyat 45000 e daha yakınken, 45000 altı için olağanüstü durum koşulu olmadı.Heleki 50000 üstü için olağanüstü koşul gerekmiyorken..Ama bellli olmaz tebi:::
[quote=trader38580;130363]her vade sonu yükseliş bekleyenlere ne demeli ya :) sizi hangi fiyatın altında sort görürüz sn. sovalye?[/quote]
şuan ortam sisli duruma göre bakarım ama bugün short olmam orası kesin gibi.
vade sonu falan beni çok ilgilendirmiyor önemli olan fiyat hareketleri hala düşüş onaylamıyor.
ben short olan arkadaşlarla muhabbet ediyorum işte böyle. onlar benden daha önce trendi yakalıyorlar ben ağır hareket ederim genelde:)
4.22 de niyetlendiler.Güzelce verin koçlar.
Özellikle 6. ay ve 12. ay kapanışları büyük olasılıkla yüksek olur diye biliyorum, fakat burası borsa ve tavanla taban arası her yerden kapanabilir.
öngörümü değiştirmiyorum, uzlaşma 39,5
[quote=sovalye;130375]şuan ortam sisli duruma göre bakarım ama bugün short olmam orası kesin gibi[/quote]
46 yanınca birazdan sende olacan abi.:D
[quote=hilm;130377]Özellikle 6. ay ve 12. ay kapanışları büyük olasılıkla yüksek olur diye biliyorum, fakat burası borsa ve tavanla taban arası her yerden kapanabilir.[/quote]
Niye yüzdeler değişti mi?Topu topu kaçtane 6. ay vade gördük şurada da analiz ortaya çıktı öyle.:o:DO bildikleriniz yanlış.Hurafe onlar.
[quote=sovalye;130375]şuan ortam sisli duruma göre bakarım ama bugün short olmam orası kesin gibi[/quote]
yazık olacak 1000 puana o zaman. :) şaka bi yana düşüşde uzun olmassın inşallah. sen işini bilirsin. ;)
[color=#FF0000][b] 30.06.2009 08:57:16 Turkish Yatırım Menkul Değerler ([url]www.turkborsa.net[/url]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu: [/b][/color]
[COLOR="Blue"][B]"Efsaneye İnanma, Efsanesizde Kalma... [/B][/COLOR]
İMKB 20 gündür yurtdışı borsalardan farklılaşıyor. Gelişmekte olan ülkeler endeksine göre son iki hafta en fazla yükselen ve bu endeksin iki kat üzerinde performans gösteren borsası durumunda. Yurtdışı düşüyor, yurtiçi karışıyor ama İMKB ayrışıyor. Bu ayrışmaları efsanelerden başka bir şeyde açıklamıyor. En büyük şehir efsanesi şüphesiz IMF anlaşması. IMF anlaşması duyan yabancılar İMKB’de pozisyon alıyorlar. IMF anlaşması her yükselişin değişmez efsanesi olarak listede birinciliğini koruyor. IMF beklentisiyle yaşadığımız yükseliş, IMF’in kredi aldığı ülkelerin borsalarında yaşadığı yükselişi geçince ister istemez piyasalarda başka efsaneler dolaşmaya başlıyor. IMF beklentisi dışında efsanelerin liste başında Vadeli İşlemler Borsa’sında alınan pozisyonlar nedeniyle İMKB’nin yükseltildiği konuşulmaktaydı. VOB’da alınan pozisyonlar satılamayacak kadar fazlaydı ve İMKB yükselmeliydi tezi, finans kitaplarına göre bir şakaydı ama İMKB’de görünen köydü. Dün İMKB yine güne yükseliş ile başladı ve yurtdışı borsalardan bağımsız hareket etti. İMKB gün içi en yüksek seviyeyi saat 15:25 seviyesinde gördü. O dakikada İMKB %2.6 oranında yükselişteydi. VOB’de işlemler teknik bir arıza ile dün bir saatten fazla kapalı kaldı. Saatler 15:39’da VOB teknik arızası başladı ve teknik arıza sonucunda İMKB sert bir düşüş yaşadı. İMKB yurtdışı borsaların yükseldiği bir ortamda ve de yüksek bir işlem hacmiyle %2,60 yükselişteyken eksiye geçti. Gün sonunda ise ufak çaplı bir artıyla günü yükselişle kapandı. İMKB-VOB arasında söylenen efsaneler belki bu arıza ile gerçek oldu.Efsanelere inanılmamalı ama efsanesizde kalınmamalı. İMKB diğer gelişmekte olan ülkelere göre %10 daha primli olmasını bir gerçek değil, ancak bir efsane açıklar."