47325 ağustos vade flat. diğer poz devam
Printable View
47325 ağustos vade flat. diğer poz devam
Bildiğim birşey var spota çakanların ve çakacakların acelesi çok.Dur bakalım ne çıkacak altından.Gece kesin shortum.
[quote=VOBiX;130382][COLOR=#ff0000][B] 30.06.2009 08:57:16 Turkish Yatırım Menkul Değerler ([URL="http://www.turkborsa.net"]www.turkborsa.net[/URL]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu: [/B][/COLOR]
[COLOR=blue][B]"Efsaneye İnanma, Efsanesizde Kalma... [/B][/COLOR]
İMKB 20 gündür yurtdışı borsalardan farklılaşıyor. Gelişmekte olan ülkeler endeksine göre son iki hafta en fazla yükselen ve bu endeksin iki kat üzerinde performans gösteren borsası durumunda. Yurtdışı düşüyor, yurtiçi karışıyor ama İMKB ayrışıyor. Bu ayrışmaları efsanelerden başka bir şeyde açıklamıyor. En büyük şehir efsanesi şüphesiz IMF anlaşması. IMF anlaşması duyan yabancılar İMKB’de pozisyon alıyorlar. IMF anlaşması her yükselişin değişmez efsanesi olarak listede birinciliğini koruyor. IMF beklentisiyle yaşadığımız yükseliş, IMF’in kredi aldığı ülkelerin borsalarında yaşadığı yükselişi geçince ister istemez piyasalarda başka efsaneler dolaşmaya başlıyor. IMF beklentisi dışında efsanelerin liste başında Vadeli İşlemler Borsa’sında alınan pozisyonlar nedeniyle İMKB’nin yükseltildiği konuşulmaktaydı. VOB’da alınan pozisyonlar satılamayacak kadar fazlaydı ve İMKB yükselmeliydi tezi, finans kitaplarına göre bir şakaydı ama İMKB’de görünen köydü. Dün İMKB yine güne yükseliş ile başladı ve yurtdışı borsalardan bağımsız hareket etti. İMKB gün içi en yüksek seviyeyi saat 15:25 seviyesinde gördü. O dakikada İMKB %2.6 oranında yükselişteydi. VOB’de işlemler teknik bir arıza ile dün bir saatten fazla kapalı kaldı. Saatler 15:39’da VOB teknik arızası başladı ve teknik arıza sonucunda İMKB sert bir düşüş yaşadı. İMKB yurtdışı borsaların yükseldiği bir ortamda ve de yüksek bir işlem hacmiyle %2,60 yükselişteyken eksiye geçti. Gün sonunda ise ufak çaplı bir artıyla günü yükselişle kapandı. İMKB-VOB arasında söylenen efsaneler belki bu arıza ile gerçek oldu.Efsanelere inanılmamalı ama efsanesizde kalınmamalı. [COLOR=red]İMKB diğer gelişmekte olan ülkelere göre %10 daha primli olmasını bir gerçek değil, ancak bir efsane açıklar[/COLOR]."[/quote]
VOBAŞ GM sine laf sokmuşlar..Dün "bunlar şehir efsanesi" tabirini o kullanmıştı..
Patronlar, yönetiçiler şirket değerlendirmelerini en yüksekten yapmalı.
Fon yönetiçileri çoğunluk yükseği ister.
Sonuçta 6. ve 12. aylarda en yükseği isteyenler daima düşüğü isteyenlerden çok olur.
[quote=trader38580;130381]yazık olacak 1000 puana o zaman. :) şaka bi yana düşüşde uzun olmassın inşallah. sen işini bilirsin. ;)[/quote]
siz bakmayın bana maliyet mart ayından buyana 28.000 e düştü ondan bu rahatlıküüü:D
ağustos vadede 47200 altına sarkma satışları hızlandırabilir..
yeniden 47600 üstüne atabilirsek yeni değerlendirme gerekir..
[quote=GOKHANFINDIK;130384]Bildiğim birşey var spota çakanların ve çakacakların acelesi çok.Dur bakalım ne çıkacak altından.Gece kesin shortum.[/quote]
Olasılıklar
1) SPK kamuoyu baskısına dayanamayıp EFG v.s. mahşerin 3 atlısına dalacak, bunu haber aldılar. Sembol Deyim: Dostlar Alışverişte Görsün
2) Dün RTE-İB görüşmesinden sessizlik çıktı. Peşinden Albaylar ifade vermeye gitmedi. Bugün MGK da çıngar çıkacak. Haber aldılar. (Cemaat satıyosa bu olasılık kesin doğrudur. En iyi istihbarat onlarda:::)..Sembol Şarkı: Çıngarella
3) Altından bişey çıkmayacak. %10 ekstra gazı alacaklar. Ütecekelrini üttüler. Sembol Şarkı: Minareden at beni aşağı in tut beni...
heran herşey olabilir..fareler kabloları yiyebilir..
böylelikle 47075 maliyetle haziran uzun ana pozum bugün için
[quote=abka;130390]heran herşey olabilir..fareler kabloları yiyebilir..[/quote]
VOB'un çaycısıda var...
[quote=sovalye;130387]siz bakmayın bana maliyet mart ayından buyana 28.000 e düştü ondan bu rahatlıküüü:D[/quote]
Sen de bana bakma abi short maliyetim 100 000 falan üstünde.Daha rahatım.üüü:D:D
450 500 üzeri tüm sistemler ala geçiyor..kısalar dikkat etsin..bu seviyelere..