[QUOTE=hexen;61152]34300 3/2 malyet longs 34150 stop[/QUOTE]
34250 üstesinde shorts terkar dikat etsin
Printable View
[QUOTE=hexen;61152]34300 3/2 malyet longs 34150 stop[/QUOTE]
34250 üstesinde shorts terkar dikat etsin
[QUOTE=Vob Trader;61156]bu noktaya katılmıorum. benim herhangi bir sistemle uzakdan yakından bir alakam yok ve vadeli açıldığının 3. ayında beri aktifim değil batmak kazancımın da hatti hesabı yok:) hükümet bile batıramaz çünkü sürekli karları dışarı atıorum:) yani kesin batmaya mahkum ibaresi kullanmak bence yanlış.(Not:Amacım polemik değil)[/QUOTE]
hiç bir sistemim yok diyenin bile kend,ne göre uyguladığı sistem vardır.. sistem illaki intikatörlerin yada ortalamaların al-sat vermesi değildir.. teknik analizin T'sinden anlamayanların bile belli sistemleri vardır.. kazancı dışarı atmanız bile bir sistemdir..
fdjı "[COLOR="Red"]8800[/COLOR]" destek,aşağı kırmazsa long taşınabilir..kırması durumunda short kar getirir...
33300 e kadar bugün potansiyel var gibi gözüküyor.
34000 altında satışlar sertleşebilir
[QUOTE=shibumi;61159]Peki size başarıyı getiren nedir?
Deneyim mi, piyasayı okumak mı, hareketi sezmek mi, çok işlem mi vb.?[/QUOTE]
benim düşüncem şu kumarın ilk anayasa maddesi kazanmaya şartlanmak kaybettirir. en büyük zehir de hırsdır. ben bu işe yatırım olarak değil kumar olarak bakıyorum. asla pozisyona aşık olmak gibi bir huyum yok. 3-4 tane ekranım var bakıorum ekranlar kızarmaya başladımı atıorum aktife hiç vermese 2-3 kademe gene verior. bazen poz açtım diyelim 3 kademe karla poz kapadım. beklesem belki 10 kademe daha kar olcak hiç mühim değil. şayet 1o kademe den sonra gene devam ediceğini anlarsam ordan da girerim poza hiç mühim değil. önemli olan benim ekrana oturunca ister %10 düşsün ister %10 yükselsin günü 1 ytl dahi olsa artı kapatacağını düşünürüm. şayet ben ekran izlemesem çarşıya gidicem. sağda solda sütücem cebimde 30-50 ytl bi para harcamış olcam. alternatif zararım var. burda olup da 1 ytl bile kar da kapasam günü alternatif karım var. ben vadeliyi gerçek hayatla özleştirdim. nasıl pazara gidip de bir kilo domates alacağımız da bile 3-4 esnafa sorup hangisi uygunsa onu alıyorsak. vadeliye de bu gözle bakıorum. mesela dün için konuşuyorum. bakıorum dax dow yeni zirveler denerken biz eski gün içi zirvemizin yanına bile yaklaşamıyoruz. demekki yükselme isteği yok. kısa açmak lazım. dün bu felsefeyle kısa açtım mesela:) bugün sabah açılışımız da fdow 0.4 civarı eksiydi biz 34.800 açtık yani satmak isteyen biri ordan satabilirdi. saat 10.25 de ise fdow 0.21 eksiye toparladı ancak biz 34.575 gördük demekki 5 dakkalık fdow yeni tepe görürken biz eski tepenin yanına bile yaklaşamıoruz. neden kısamı bozayım veya yeni kısa açmayayım:)
[QUOTE=jerfin;61161]hiç bir sistemim yok diyenin bile kend,ne göre uyguladığı sistem vardır.. sistem illaki intikatörlerin yada ortalamaların al-sat vermesi değildir.. teknik analizin T'sinden anlamayanların bile belli sistemleri vardır.. kazancı dışarı atmanız bile bir sistemdir..[/QUOTE]
bu acıdan bakarsak böle evet. ben sürekli dışarıya para çıkarıyorum. hiçbir zaman aa karda var onu da longlayayım trendde daha çok kazanayım diye bir hırsım yok ancak dışarı atıosam dediğimde hergün gelen karı dışarı at zararı yatır şeklin değil:) ara ara
bu arada eurodolar paritesi sakin olduğu halde dolar 1.5945 bankalar arası satışda bu bile benim için bir göstergedir kısa korumak adına çünkü işlemler büyük montanlı ve döviz ve faiz piyasası derin piyasadır vadelideki gibi yok adam sıkıştır yok poza göre hareket et olayı yokdur kanaatimce.
çok konuşdum fazladan kirlik için özür:)
34100 den günlük tepkiye long oldum, stoploss 33975.
dowda 9000 üstü kapanış bekliyorum bugün.
[quote=jelibon;61169]34100 den günlük tepkiye long oldum, stoploss 33975.
dowda 9000 üstü kapanı bekliyorum bugün.[/quote]
5 ve 15 dk , düşen kanalın içerisinde işlem yapıyor , çok güzel teknik hareket ediyor , kanalın alt bandında al , üst bantda sat , stop koydugunuz yer alt bant , bence alış yerine yakın, devam eden barda alt bant 33925 te,
ben kımıldamıyorum kısalarla..
uzun için bir şey göremiyorum ortada...şimdilik.......
biraz üstende realize etsem farketmez.. saglam olur..
sistem al dedi aldım derim...
şimdi nereye inecegimiz belli değil..
her peryot satta.. dow dahil....
dolar rallisi var.1.600 gördü.. şimdi ise hemen altında.
fdji new deep yapıorken bizim vadeli yapamıorsa 050 den flat oldum yukardan kısalamak için:)
[QUOTE=saganak;61170]5 ve 15 dk , düşen kanalın içerisinde işlem yapıyor , çok güzel teknik hareket ediyor , kanalın alt bandında al , üst bantda sat , stop koydugunuz yer alt bant , bence alış yerine yakın, devam eden barda alt bant 33925 te,[/QUOTE]
nasıl olsa shortların karı var, benimki günlük.
spot takılı kaldı olduğu yere onun için düşünüm. uyuz oldum spota biraz.
bir arkadaştan ricam vade başından beri pozisyonları asabilirmi acaba, benimkiyle karşılatırmak istiyorum.
[quote=jelibon;61174]nasıl olsa shortların karı var, benimki günlük.
spot takılı kaldı olduğu yere onun için düşünüm. uyuz oldum spota biraz.[/quote]
Sakın yanlış anlamayın, 5 ve 15 dk da kanalı çizerseniz çok net ve tamamen teknik ,
çok da güzel trade imkanı veriyor , paylaşmak için yazdım.
[QUOTE=saganak;61176]Sakın yanlış anlamayın, 5 ve 15 dk da kanalı çizerseniz çok net ve tamamen teknik ,
çok da güzel trade imkanı veriyor , paylaşmak için yazdım.[/QUOTE]
yanlış anlarmıyım hiç, size hep yazın diyorum.
[QUOTE=jelibon;61175]bir arkadaştan ricam vade başından beri pozisyonları asabilirmi acaba, benimkiyle karşılatırmak istiyorum.[/QUOTE]
benimkide eksik ama yinede koyuyorum :)
[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/3528/dadakm7.png[/IMG]
5 dk devam eden bar , kanalım üst bandı.
açık pozisyon değişimi 3.019 iken ve vob -%3 iken ne anlama gelir..
saolun. kurumlar aynı ama 300-500 farklar var.
[QUOTE=abka;61180]açık pozisyon değişimi 3.019 iken ve vob -%3 iken ne anlama gelir..[/QUOTE]
En net ve güçlü düşüş senaryosu anlamına gelir.
[b][color=red]Senaryo :[/color] 7 [color=red]Fiyat :[/color] Aşağı [color=red]APS :[/color] Artıyor [color=red]Etki :[/color] Olumsuz [color=red]Piyasa :[/color][/b]
Yeni ayılar, temkinli alan boğalara agresif satıyorlar
(keskin düşüşler olabilir ve sonunda piyasanın aşırı satılıp keskin bir düzeltme yapması beklenir).
[QUOTE=VOBiX;61182]En net ve güçlü düşüş senaryosu anlamına gelir.
[b][color=red]Senaryo :[/color] 7 [color=red]Fiyat :[/color] Aşağı [color=red]APS :[/color] Artıyor [color=red]Etki :[/color] Olumsuz [color=red]Piyasa :[/color][/b]
Yeni ayılar, temkinli alan boğalara agresif satıyorlar
(keskin düşüşler olabilir ve sonunda piyasanın aşırı satılıp keskin bir düzeltme yapması beklenir).[/QUOTE]tşkler..
[quote=jelibon;61175]bir arkadaştan ricam vade başından beri pozisyonları asabilirmi acaba, benimkiyle karşılatırmak istiyorum.[/quote]
ARALIK VADE BAŞLINGIÇTAN İTİBAREN SON POZİSYONLAR :
(euroline )
UZUNLAR :
efg 26782
morgan 22007
doçe 16079
yapı 6762
garant 5362
diyer 9910
KISALAR
iş 41897
citi 28767
tebbnk 6114
hsbc 4479
alter 1184
diyer 5321
affedermiyim dolarda işyatırım füze yolladı 1.70 aktife emir on saniye kaldı:) ordan kısa yaptım usd de gecen hsbc ye yaptığım gibi :)
[QUOTE=saganak;61184]ARALIK VADE BAŞLINGIÇTAN İTİBAREN SON POZİSYONLAR :
(euroline )
UZUNLAR :
efg 26782
morgan 22007
doçe 16079
yapı 6762
garant 5362
diyer 9910
KISALAR
iş 41897
citi 28767
tebbnk 6114
hsbc 4479
alter 1184
diyer 5321[/QUOTE]
saolun, bunlada 300-500 farklar var ama citi benimki dahil 3 ündede tam aynı.
dolar %5 yukarda..1.616 oldu.
[QUOTE=abka;61187]dolar %5 yukarda..1.616 oldu.[/QUOTE]
vadelisi biraz evvel 1.7295 aktifi gördü işyatırım 2000 konteat aktife füze yolladı.
ne oluyor?
pastada 3.300 kontrat ilk 5 satıcılı.sistemler sat da.%4 düşüşe karşılık APS 2.200.anlıyacagınız iniş devam edecek gibi.
sinir oldum araya giren zarar yazıyor.
eger destek menkul karsi bacak degilse 1230 tane uzunla adami yakaladilar
makasa her an tecavuz edebilirler
bence yazik olacak desteksi vatandasa
[QUOTE=follow;61192]eger destek menkul karsi bacak degilse 1230 tane uzunla adami yakaladilar
makasa her an tecavuz edebilirler
bence yazik olacak desteksi vatandasa[/QUOTE]
sabah demişdim bunu desteğe destekli geçirecekler diye:)
38.000 den long acan deutsche 33.800 den short aciyor
hic kimse masaya karsi kazanamaz.
[QUOTE=Vob Trader;61193]sabah demişdim bunu desteğe destekli geçirecekler diye:)[/QUOTE]
destek icin 30 saniye saygi durusuna davet ediyorum forum sakinlerini
dittttttttttttttttttttttttt :)
karar verildi boşluk alınacak.
sistemin ürettiği hatalı varsaydığım sinyali sonrası açtığım long da stoploss uygulamasaydım...
[QUOTE=follow;61195]destek icin 30 saniye saygi durusuna davet ediyorum forum sakinlerini
dittttttttttttttttttttttttt :)[/QUOTE]
sonraki desteğimiz nerdeydi:..:
39.000 e gittigimiz gun ata yatirimi shortta yakalamislardi
teker teker sayiliyoruz !