[quote=SEYYAH;130440]makasta kapatıldı...herkeş değilsede büyük çoğunluk vade sonu rallisi bekliyor.bakalım bu seferde papaz pilav yiyecek mi?[/quote]
cık, uzlaşma 39,5:..:
Printable View
[quote=SEYYAH;130440]makasta kapatıldı...herkeş değilsede büyük çoğunluk vade sonu rallisi bekliyor.bakalım bu seferde papaz pilav yiyecek mi?[/quote]
cık, uzlaşma 39,5:..:
dunku hareketten sonra vade sonu rallisi beklıyen cogunluk bıraz azalmstr bence..bu cakallar hıcbı hareketı laf olsun dıye yapmıo hep sonradan cıkıo kokusu..
[quote=SaNCaKTaR;130441]RalLi iiçin spot un %4 daha gitmesi gerekir şu an zaten %2 yukselmış... spot a soz gecıremıyorlar gorecegı gormeyecegı yer burası bence :o[/quote]
spot 1000 puan daha yükselirse AĞUSTOS vadeye 1000 puanda + makas koyup +2000 puan yukarı alabilirler.kimsede bişey diyemez daha vade başı ve +1000 makas gayet normal olur.
ama haziran ne olur böyle bir durumda bilmiyorum.o sanırım spotla gider.
47550 den full kısa..47000-47050 e alış girdim..
47375 kısalar 47550 den stop bunlar niyeti bozmuş ben haklı çıkacam diye inatlaşamam stop şart
[quote=SEYYAH;130445]spot 1000 puan daha yükselirse AĞUSTOS vadeye 1000 puanda + makas koyup +2000 puan yukarı alabilirler.kimsede bişey diyemez daha vade başı ve +1000 makas gayet normal olur.
ama haziran ne olur böyle bir durumda bilmiyorum.o sanırım spotla gider.[/quote]
niye ki dayıcım uzlaşma fiyatı spota göre olmuyo ki
dolar sözleşmelerinde sadece spota göre uzlaşma oluyor
öyle değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum?
[quote=trader38580;130416]375 full long. hedef 625 SL 275[/quote]
hedefe yaklaşılmış olsada uzun devam diyorum. güçlü duruyoruz. 47900 lerde bir ihtimal olabilir. şimidlik uzun devam
[QUOTE=juliano;130448]niye ki dayıcım uzlaşma fiyatı spota göre olmuyo ki
öyle değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum?[/QUOTE]
Ya gerçekten şaşıp kalıyorum, vob un sayfaına girip bakmak bu kadar zor mu? Burada tartışacağımıza 30 saniye siteyi incelesek yeter.
[B]Vade Sonu Uzlaşma Fiyatı
Son işlem günü Borsada seansın kapanmasından önceki 15 dakika içerisinde, İMKB'de gerçekleşen ve aralarında 30 saniyeden daha az süre olmaksızın rasgele seçilen 10 adet İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerinin aritmetik ortalaması vadeli işlem sözleşmesinde vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır. İMKB seansının Borsa seansından önce kapanması durumunda, yöntem aynı kalmak suretiyle hesaplamalar İMKB seansının son 15 dakikalık bölümünde gerçekleşen İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerleri esas alınarak yapılır.[/B]
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=240[/url]
FX cim..sende sanatçı ruhu var :)
[quote=juliano;130448]niye ki dayıcım uzlaşma fiyatı spota göre olmuyo ki
öyle değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum?[/quote]
ağustos vade spota bakmaz uzlaşma ile alakası yok.haziran vade spota bakar onu da dedik zati o spotu takip eder diye.kapanışa kadar spotla arasında 150/200 puan farkta olabilir kapanışta bi şekilde uzlaşmayla v.s. eşitlenir.
haziran vadede saat 17:00 ye kadar herşey mübah ondan sonra eli kolu bağlanıyor.ağustos vade kafası ne isterse onu yapar.
peki vob seansının ımkb den once kesılmesı durumunda nası hesaplanır?:)
artık bununla ds ılgılı bı mevzuat duzenler vobaşş..
[quote=enorton;130450]Ya gerçekten şaşıp kalıyorum, vob un sayfaına girip bakmak bu kadar zor mu? Burada tartışacağımıza 30 saniye siteyi incelesek yeter.
[B]Vade Sonu Uzlaşma Fiyatı
Son işlem günü Borsada seansın kapanmasından önceki 15 dakika içerisinde, İMKB'de gerçekleşen ve aralarında 30 saniyeden daha az süre olmaksızın rasgele seçilen 10 adet İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerinin aritmetik ortalaması vadeli işlem sözleşmesinde vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır. İMKB seansının Borsa seansından önce kapanması durumunda, yöntem aynı kalmak suretiyle hesaplamalar İMKB seansının son 15 dakikalık bölümünde gerçekleşen İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerleri esas alınarak yapılır.[/B]
[URL]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=240[/URL][/quote]
kusura bakma enorton kardeş ata yatırımdan bana öyle söylemişlerdi.
her zaman online olarak görülebilirim ama işlerim var ve yoğunum devamlı internete bakma durumum yok. sadece bana söylenileni aktardım vob sayfasından bakmadığım için senden ve dayımdan özür dilerim.