tabiki sistem sabah sat vermişdi..kısaları kapattım...çünkü 15 dak. larda pozitif uyumsuzluk var. bu sebepden dolayı 32900 den flatim.
Printable View
tabiki sistem sabah sat vermişdi..kısaları kapattım...çünkü 15 dak. larda pozitif uyumsuzluk var. bu sebepden dolayı 32900 den flatim.
açık pozisyon sayısı sürekli azalıyor...
sanırım efg'nin uzunlarını kapatmasından kaynaklanıyor...
5 dakikalık bollinger çok daraldı seansın açılmasını bekliyor. Long denemesi yaptım buradan fakat flat oldum tekrar. Diğer alıştaki izdiham beni rahatsız etti.
ilk 5 de , 6000 kontratla satıcılar üstün..özellikle efg gelene veriyor..aps değişimi ise -6600 lerde..buradan ne çıkar?
[QUOTE=follow;61473]200 punlik mini bir tepki bekliyorum dunku gibi
alsat tavsiyesi degildir[/QUOTE]
dun oldugu gibi 200 puanlik mini tepkimiz geldi
hic birsey yapmayip bunlari yakalasak gunde 200 puan at cebe :D
[QUOTE=abka;61477]ilk 5 de , 6000 kontratla satıcılar üstün..özellikle efg gelene veriyor..aps değişimi ise -6600 lerde..buradan ne çıkar?[/QUOTE]
Sanırım yanıtı buradaki DJI analizinde: [url]http://blog.borsanaliz.com/[/url]
5 dakk system long signalde 15 dakk short signalde gun short signalde.
eyer 15 dakk long signale gecer bende long etceyim.
plan yok sadce system.. eyer plan kurarım burya yazcayım
5 dakk terkar short signal oldu 15 dakk halen short signalde gun short signalde
[quote=hexen;61480]5 dakk system long signalde 15 dakk short signalde gun short signalde.
eyer 15 dakk long signale gecer bende long etceyim.
plan yok sadce system.. eyer plan kurarım burya yazcayım[/quote]
orjinal anlatım diliniz ve başarılı işlemlerinizle topiğin vazgeçilmezlerinden biri oldunuz sn. hexen..... başarılarınızın devamını dilerim efendim... planlarınızı ilgiyle takip etmekteyim... kolay gelsin...
[QUOTE=halojen;61482]orjinal anlatım diliniz ve başarılı işlemlerinizle topiğin vazgeçilmezlerinden biri oldunuz sn. hexen..... başarılarınızın devamını dilerim efendim... planlarınızı ilgiyle takip etmekteyim... kolay gelsin...[/QUOTE]
saol halojenim seni hep okuyorum kıymetlim cok guzel yazyorsun +.
[quote=hexen;61483]saol halojenim seni hep okuyorum kıymetlim cok guzel yazyorsun +.[/quote]
eksik olmayın,sağolun... orta vade bir planınız var mıdır ? xu-100 için 20500-21200 aralığı sizce önemli midir acaba ? yaklaşık olarak 2000 yılında yapılan tepeye tekabül etmekte...
[QUOTE=jelibon;61472]Tuncer hocanın bloğuna bakın isterseniz bir, benden güzel anlatmış.
[url]http://blog.borsanaliz.com/[/url][/QUOTE]
Günaydın diyeyim o zaman o simetrik üçgen iki haftadır orada yawf.
[QUOTE=bien;61475]açık pozisyon sayısı sürekli azalıyor...
sanırım efg'nin uzunlarını kapatmasından kaynaklanıyor...[/QUOTE]
EFG uzunalrı kapatıp bir nevi stop yaparken bazı ayular da kısalrını kaaptıp karlarını cebe attığı için APSD azalıyor. Bu da bir iki güne tepki olasılığını arttırır.
Buralardan LONG tekrar.
yine başladılar dalavereye...
Sn. mbm rusya açılmadı galiba ...
tuncer hoca uçmuş..dow günlükler al iken ,30 ve 60 dak.max. satışdan dönmüş(poz. uyumsuzlukla)..bana göre bu güzel yukarı hareketin başı olacak..kısa yapmam..eger sistem al derse uzunlarım..zaten gaple oluşan aralıkda kapandı sayılır..hatta gar,işc,akbnk da dolmuş..
[QUOTE=özdenil;61489]Sn. mbm rusya açılmadı galiba ...[/QUOTE]
bende ona bakıyorumda..
12.53 de takıldı kaldı..
açılmadı galiba...
tuncer hocaya göre dow'un nihai dibi 700-1000 arasında... biraz fantastik geliyor ama... geçen sene de bugünkü seviyeler öyle geliyordu... fakat dow'un bu seviyelere gelmesi için heralde savaş filan gerekir artık... onca fenalığa rağmen 8bin üzerindeyse halen...
EW'ciler alınmasın ama, 58500 tepesine net olarak "zirve" diyebilen bir ew analisti hatırlamıyorum geçen sene, tuncer hoca da dahil olmak üzere... dip tahmini konusunda da pek umutlu değilim şahsen...
AKBNK'ta sözünü ettiği OBO çalışırsa kağıt [COLOR=red][B]-3[/B] [COLOR=black]'e gitmeli...[/COLOR][B]:D[/B] [COLOR=black](Zirve 11, boyun çizgisi 4 olmak üzere)[/COLOR] [/COLOR][COLOR=black]Buna kendisi inanıyor mu acaba sormak gerekli...[/COLOR]
[QUOTE=halojen;61484]eksik olmayın,sağolun... orta vade bir planınız var mıdır ? xu-100 için 20500-21200 aralığı sizce önemli midir acaba ? yaklaşık olarak 2000 yılında yapılan tepeye tekabül etmekte...[/QUOTE]
xu100 goz ucla bakyorum tum hisse flat olduyum icun sadce vob trade edyorum.. ondan vob grafta calısmam var amma o plan daha kurmadım.
o plan gore ..
potans vob 30 da 27000 yeresine geliyo.. benim baktıyım gun grafta 27000 potans var amma teyit yapmadı..
vob 30 bu potansı senin dediyin xu100 yeresine denk gelyor..
amma tam emin deyilim ondan system 3/1 uyyorum (benim icun flat demek)
32700 asayasında gun graf tehlike olyor .. longs buna dikat etsin
[B]vobçunun görevi dibi bulmak değil kanımca.......[/B]
1000 puanın manyak getirisi oldugu bir ortamda trend yönünde saglam durmak ve belli sistemlere baglı kalarak maximum getiri saglamaktır......
yoksa ister 10 binde olsun ister 20 binde... ne farkeder bizim için.....
[quote=mbm;61495][B]vobçunun görevi dibi bulmak değil kanımca.......[/B]
1000 puanın manyak getirisi oldugu bir ortamda trend yönünde saglam durmak ve belli sistemlere baglı kalarak maximum getiri saglamaktır......
yoksa ister 10 binde olsun ister 20 binde... ne farkeder bizim için.....[/quote]
aynen... bu tür yorumcuların vobçuya hiçbir faydası yok... hissecilere bile pek fayda getirdiğini zannetmiyorum... 58500 zirvesinden çok öncesinde trendi bitirdi birçoğu yorumlarında.. e ne anladım ben bu işten..
psikolojilerine yeniliyorlar.. yoksa 3-5 senede oluşmuş negatif hedefli obo grafiği koymazlar...
[QUOTE=mbm;61495][B]vobçunun görevi dibi bulmak değil kanımca.......[/B]
yoksa ister 10 binde olsun ister 20 binde... ne farkeder bizim için.....[/QUOTE]
evet ondan endex yeresi onemli deyil... en onemli yakalanır harket potansı.. hisse senedi dusuncesi yanlıs.. eyer potans varsa endex nerde onemli deyil. sadce doru olan potans gorup kar etmek..
system iyi tutundun mbm +. eyer 32700 yeresi asaya olursa asaya potans daha var.
gun system 32700 yeresinden asayada olur eyer
potans var amma nerye kadar ?
minimum 29900 yeresine .. max 27000 yeresine
Bütün endekslerin boşlukları düşünülmelidir kanımca.
[quote=hexen;61493]xu100 goz ucla bakyorum tum hisse flat olduyum icun sadce vob trade edyorum.. ondan vob grafta calısmam var amma o plan daha kurmadım.
o plan gore ..
potans vob 30 da 27000 yeresine geliyo.. benim baktıyım gun grafta 27000 potans var amma teyit yapmadı..
vob 30 bu potansı senin dediyin xu100 yeresine denk gelyor..
amma tam emin deyilim ondan system 3/1 uyyorum (benim icun flat demek)[/quote]
teşekkür ederim hocam... aşağı yukarı aynı uzun vade beklentiler.. vobta 25-27bin arası bu satışların kesilmesi gerek...(u-100 için 20500-21200).. fakat kısa vadede buradan atak bekliyordum... olmadı...
[QUOTE=halojen;61492]tuncer hocaya göre dow'un nihai dibi 700-1000 arasında... biraz fantastik geliyor ama... geçen sene de bugünkü seviyeler öyle geliyordu... fakat dow'un bu seviyelere gelmesi için heralde savaş filan gerekir artık... onca fenalığa rağmen 8bin üzerindeyse halen...
EW'ciler alınmasın ama, 58500 tepesine net olarak "zirve" diyebilen bir ew analisti hatırlamıyorum geçen sene, tuncer hoca da dahil olmak üzere... dip tahmini konusunda da pek umutlu değilim şahsen...
AKBNK'ta sözünü ettiği OBO çalışırsa kağıt [COLOR=red][B]-3[/B] [COLOR=black]'e gitmeli...[/COLOR][B]:D[/B] [COLOR=black](Zirve 11, boyun çizgisi 4 olmak üzere)[/COLOR] [/COLOR][COLOR=black]Buna kendisi inanıyor mu acaba sormak gerekli...[/COLOR][/QUOTE]
Onun bir kitabı varmış panik cinent çöküş mü ona benzer bir şey orada yazıyormuş 2012 gibi 700-1000 oalcak diye. Bu şekidle duydum.
[COLOR="Red"][B]32700 yeresi gün grafta onem noktası .. gün sona kapanma önemli
yani gün sona üstesinde olur eyer.. shorts yine dıkat etsin..[/B][/COLOR]
[QUOTE=hexen;61497]evet ondan endex yeresi onemli deyil... en onemli yakalanır harket potansı.. hisse senedi dusuncesi yanlıs.. eyer potans varsa endex nerde onemli deyil. sadce doru olan potans gorup kar etmek..
system iyi tutundun mbm +. eyer 32700 yeresi asaya olursa asaya potans daha var.
gun system 32700 yeresinden asayada olur eyer
potans var amma nerye kadar ?
minimum 29900 yeresine .. max 27000 yeresine[/QUOTE]
bu düşüşte maliyet 39000 üzerinde hexen dostum..
demek istediğimde bu zaten...
trenden indiremediler beni.....
nereye kadar düşer nerden döner umrumda değil inan...
daha önce dediğim gibi , adam gibi spot 15 ve vadeli 15 ala gelir ,uzunu düşünürüm ancak...
yoksa kısaya devam...düşsün istediği yere
adam gibiyi şu yüzden söyledim..
dikkat edersen geçen gün numara yapıp iki barla uzun deyip sonra tekrar kısa dediler...anında döndüm kısaya tekrar
[B]özetle
barlar ne derse o.......kasmaya ,hedef koymaya gerek yok.....benim açımdan[/B]
[quote=VOBiX;61500]Onun bir kitabı varmış panik cinent çöküş mü ona benzer bir şey orada yazıyormuş 2012 gibi 700-1000 oalcak diye. Bu şekidle duydum.[/quote]
hocanın kitabını okumadım.. ama şunu her zaman iddia ederim...coşku olmadan çöküş olmaz... çökmüyor şu an piyasalar, düzeltiliyorlar... 2000 yılı gibi kağıtlar 3-5 ayda inanılmaz rakamlara ulaşır ve ardından çöküş gelir buna diyecek lafım yok... ama zaten 2006-2008 arası da kayıptı borsalar için...şuursuz bir trenddi 31500-58bin hareketi.. çoğunluk için kazançlı da olmadı... böyle bir dalganın ardından çöküş gelmesi mantıksız...
dow sözkonusu rakamlara gelecekse bile öncesinde büyük bir zirve yapmalı.. bana göre...
bi gezdik geldik gene çekmişler ipi ele vercekler sanırsam gene :)
[QUOTE=VOBiX;61500]Onun bir kitabı varmış panik cinent çöküş mü ona benzer bir şey orada yazıyormuş 2012 gibi 700-1000 oalcak diye. Bu şekidle duydum.[/QUOTE]
benim özdeyişimi kitapmı yaşmış yoksam:D:D
panik cinnet çöküş:)
hatta biraz daha ileri gideyim... borsalar için final dibinin pek uzak olduğunu zannetmiyorum... orta-uzun vade fibonacci hedefleri 21bin civarında kesişiyor... buraların daha altı olmama ihtimali dikkate alınabilir boyutta bana göre... bu bağlamda dow'da bir çöküş olacağı kanaatinde değilim...
marbaşcı coştu:)
Şifre HALKB mi acep? :confused:
Saat 15:25e kadar tepki başlamazsa kızartmamızı yapacaklar. .dng
[QUOTE=sentinus;61509]Şifre HALKB mi acep? :confused:[/QUOTE]
bende halk diyecektim tam.
nakış gibi işliyorlar halklada boşluk civarında tutuyorlar.
[QUOTE=jelibon;61511]bende halk diyecektim tam.
nakış gibi işliyorlar halklada boşluk civarında tutuyorlar.[/QUOTE]
Bi şifre de mahallenin delisi deli gibi basıyorsa shortu...Nedense kimse shortlamamış nette azcık short var...Açık poz azalıyor bu kadar shorta rağmen.
boşluk doldu..efg de 17.000 kısa yapmış..bu kadar abartılı pozisyon alımı genelde dip tepe gösterir dermiyiz?şaka bir yana deutce nin 39.000 den yaptığı yüklü longlar aklıma geldi..mesela 4 kasımda deutce,morgan ,citi toplam 13000 uzun yapmış..yani yabancı olarak..
hic unutmuyorum
BIR KERESINDE EFG 58.000 SEVIYELERINDE 1 GUNDE 22.000 TANE UZUN ACMISTI ILERLEYEN AYLARDA 29.000 I GORDUK
SEREFSIZLER
:):):)