[QUOTE=Vob Trader;61591]aşşağıda 58 kayıtlı üye izlior burayı:)[/QUOTE]
Ben vakitsizlikten Somadan çıkacak durumda değilim. Beni affedin.
Printable View
[QUOTE=Vob Trader;61591]aşşağıda 58 kayıtlı üye izlior burayı:)[/QUOTE]
Ben vakitsizlikten Somadan çıkacak durumda değilim. Beni affedin.
Dow Haftalıkta , 8296 tının altında kapatırsa , yeni dipler gündeme gelir , mevcut durumda hiç bir tehlike yoktur teknik olarak.
bugun seyans son 45dakk kala..... 15 dakk grafta pozitif uyumsuz ramen 31900 yeresi kesin potans vardı amma gitmedik.. hızlı trade eden sasırdı bundan
[QUOTE=VOBiX;61419]Bugün dünün dibi (33,575) delinirse kimse şaşırmasın! Zira ben şaşırmayacağım![/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;61440]Sıkı tut dolarları bugün VOB30 kapanışı 33,575 altında olacak bence...
Gerçi sen işini bilirsin.[/QUOTE]
Mum grafikten anlayanlar dünkü günlük kapanışa baksınlar Falling Window vardı. O yzden dip delindi altında kapanış oldu.
yarın ilk hedef 31500
Dax çok saglıklı üçlü dip çalışması yapıyor , keşke bizimkilerde adam gibi becerebilse ;
dax haftalık ;
birinci dibini 4016 da yaptı ,
ikinci dibini 4071 de yaptı
üçüncüyü yapıyor , haftalıkta 4188 in altına gitmediği takdirde , son derece saglıklı gelişen bir yapı oluşacaktır ve son geliş bu.
20500-21200 aralığından önce ciddi bir tepki geleceğini zannetmiyorum... 28bin geçilmeden uzunların risk katsayısı çok yüksek olacaktır... bu tip kompleks düşüş dalgaları yeni dip göstermeden sonlanmadı 1.5 senedir...
herkese iyi akşamlar..
[QUOTE=saganak;61598]Dow Haftalıkta , 8296 tının altında kapatırsa , yeni dipler gündeme gelir , mevcut durumda hiç bir tehlike yoktur teknik olarak.[/QUOTE]
Dow 500 olacamış biz eksi oluruz o zaman:..:
[QUOTE=VOBiX;61600]Mum grafikten anlayanlar dünkü günlük kapanışa baksınlar Falling Window vardı. O yzden dip delindi altında kapanış oldu.[/QUOTE]
tebrikler Sevgili Vobix.
bakalım 21 i aşağıdan dönüş günümü olacak, yoksa yukardan dönüş günümü?
sevgiler.
[QUOTE=saganak;61602]Dax çok saglıklı üçlü dip çalışması yapıyor , keşke bizimkilerde adam gibi becerebilse ;
dax haftalık ;
birinci dibini 4016 da yaptı ,
ikinci dibini 4071 de yaptı
üçüncüyü yapıyor , haftalıkta 4188 in altına gitmediği takdirde , son derece saglıklı gelişen bir yapı oluşacaktır ve son geliş bu.[/QUOTE]
adi adamlar, o bunu yaparsa biz daha aşağıdan dönecez. keşke eşitleseler.
[QUOTE=halojen;61593]dax öngörün harikaydı sevgili jelibon.... sezarın hakkı sezara :)...[/QUOTE]
saolun sayın Halojen.
[QUOTE=QUEEN;61604]Dow 500 olacamış biz eksi oluruz o zaman:..:[/QUOTE]
Dow için 5630 altı her seviye mümkün. Bu seviyenin altı uçurum. Fakat hile yapıyorlar. İşlerine gelmedimi endeksten çıkarılıyor hisse. AIG örneği.. Daha bir kaç tane var. Yada açığa satışı yasaklıyorlar:) Yakında dow da hisse kalmicak.
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img82.imageshack.us/img82/9923/dip3ul4.png[/IMG][/URL][/IMG]
[quote=QUEEN;61604]Dow 500 olacamış biz eksi oluruz o zaman:..:[/quote]
Top yekün 3. üncü dünya savaşı çıkar , ve nükleer bir çatışmaya gidilirse olabilir tabii.
[QUOTE=catedral;61608]Dow için 5630 altı her seviye mümkün. Bu seviyenin altı uçurum. Fakat hile yapıyorlar. İşlerine gelmedimi endeksten çıkarılıyor hisse. AIG örneği.. Daha bir kaç tane var. Yada açığa satışı yasaklıyorlar:) Yakında dow da hisse kalmicak.[/QUOTE]
Hileyi Bush yapıyordu Obama hile bilmiyor geldiğinden beri düşüyoruz.dng
Garanti ye artık 1.50 den alıcıyım:)
Bugün geçen sefer endeksin dipten dönüş fiyatında kapandı. Ama endeksin geçenki dibine daha var:) Hemen hemen pasife yazan herkes mallandı gibiydi spotta:)
[QUOTE=QUEEN;61611]Hileyi Bush yapıyordu Obama hile bilmiyor geldiğinden beri düşüyoruz.dng[/QUOTE]
Obamanın yapacak bir şeyi yok. Onlar ekonomiyi kurtaracak değil stabil hale getirebilecek(tuhaf isimli) bir plan üstünde çalışmaya çalışıyorlar:) Yeni bir bail out umuz olacak.
Dün akşam o da denedi hile yapmayı. Yeni bir planımız var falan dedi. Piyasa yer gibi yapıp yemedi.
Bu arada FED e ilk verilen 250 de suyunu çekmiş.:)
[QUOTE=catedral;61608]Dow için 5630 altı her seviye mümkün. Bu seviyenin altı uçurum. Fakat hile yapıyorlar. İşlerine gelmedimi endeksten çıkarılıyor hisse. AIG örneği.. Daha bir kaç tane var. Yada açığa satışı yasaklıyorlar:) Yakında dow da hisse kalmicak.[/QUOTE]
Oooo hoşgeldin.... Sen yokken ayuluk babında yokluğunu hissettirmemeye çalıştım ama senin yerin doldurulmuyor.
Obamayı çok zor günler bekliyor yoksa bu amerikler zenci başkan getirirmiydi
[QUOTE=catedral;61613]Obamanın yapacak bir şeyi yok. Onlar ekonomiyi kurtaracak değil stabil hale getirebilecek(tuhaf isimli) bir plan üstünde çalışmaya çalışıyorlar:) Yeni bir bail out umuz olacak.
Dün akşam o da denedi hile yapmayı. Yeni bir planımız var falan dedi. Piyasa yer gibi yapıp yemedi.
Bu arada FED e ilk verilen 250 de suyunu çekmiş.:)[/QUOTE]
Fannie MAeye de bir ara 25 milyar doalr verilmişti ama şu anki piyasa değeri 9 milyar doalra düşmüş. Tasfiye etseler gene FEDin en az 16 milyar doalr zararı var. Bunun üzere Paulson efendi uyanmış ve demiş ki :
12.11.2008 17:30:51 *PAULSON, "SORUNLA VARLIKLARIN SATIN ALINMASI, FİNANSAL KURTARMA PAKETİNİ EN İYİ KULLANIM YOLU DEĞİL"
[quote=catedral;61608]Dow için 5630 altı her seviye mümkün. Bu seviyenin altı uçurum. Fakat hile yapıyorlar. İşlerine gelmedimi endeksten çıkarılıyor hisse. AIG örneği.. Daha bir kaç tane var. Yada açığa satışı yasaklıyorlar:) Yakında dow da hisse kalmicak.[/quote]
Syn cadetral ,
Bütün krizlerin merkez üssü ABD olmasına karşılık , Tüm piyasalar içerisinde en güçlü yinede onlar kalmış , bu paradoksu neye baglıyorsunuz ? Bir yerlerde bir yanlışlık var.
[QUOTE=saganak;61610]Top yekün 3. üncü dünya savaşı çıkar , ve nükleer bir çatışmaya gidilirse olabilir tabii.[/QUOTE]
Medyum demişya 2010 Kasım 3. dünya savaşı çıkacak diye:confused:
[QUOTE=saganak;61617]Syn cadetral ,
Bütün krizlerin merkez üssü ABD olmasına karşılık , [COLOR="Blue"][B]Tüm piyasalar içerisinde en güçlü yinede onlar kalmış [/B][/COLOR], bu paradoksu neye baglıyorsunuz ? Bir yerlerde bir yanlışlık var.[/QUOTE]
[QUOTE=catedral;61608]Dow için 5630 altı her seviye mümkün. Bu seviyenin altı uçurum. Fakat [COLOR="Red"][B]hile yapıyorlar. İşlerine gelmedimi endeksten çıkarılıyor hisse. AIG örneği.. Daha bir kaç tane var. Yada açığa satışı yasaklıyorlar:)[/B][/COLOR] Yakında dow da hisse kalmicak.[/QUOTE]
Sorunuzun cevabı.
[QUOTE=QUEEN;61618]Medyum demişya 2010 Kasım 3. dünya savaşı çıkacak diye:confused:[/QUOTE]
MEdyum işlerine dalarsak işler karışık Paksitandaki aBdden kalan atom bombası teknolojisinin uranyum zenginleştirme çalışmalarına sahip olan İran a vermesiyle ABD-Hindistan ve Pakistan-İran merkezli bir gruplaşma da oalbilir. Rusya ve Çinden İrana dolaylı destek gelir. Vs vs işler karışır.
[quote=QUEEN;61618]Medyum demişya 2010 Kasım 3. dünya savaşı çıkacak diye:confused:[/quote]
İnşallah medyum haklı çıkar , Bizde ülke olarak hesaplaşacaklarımızla hesabı keseriz ,başka türlü düzelmeyecek bu işler ,
[quote=VOBiX;61619]Sorunuzun cevabı.[/quote]
Bu cevap çok tatminkar deyil sayın VOBİX ,
neo-con lar bütün dünyayı üç kagıda bagladılar , Dünyada farkında bunun , Bu çalkantıdan yine en güçlü onlar çıkacak gelecekte ,
[QUOTE=saganak;61621]İnşallah medyum haklı çıkar , Bizde ülke olarak hesaplaşacaklarımızla hesabı keseriz ,başka türlü düzelmeyecek bu işler ,[/QUOTE]
Amerikler alışık değil ekonomik sıkıntıya birbirlerini yer onlar savaş çıkması şaşırtıcı değil
[QUOTE=saganak;61622]Bu cevap çok tatminkar deyil sayın VOBİX ,
neo-con lar bütün dünyayı üç kagıda bagladılar , Dünyada farkında bunun , Bu çalkantıdan yine en güçlü onlar çıkacak gelecekte ,[/QUOTE]
Biraz zor çıkarlar:) Bizim endekstende bir kaç kağıdı çıkar bak. Uçarız walla:)
Borsaların durumunu bi tarafa bırakırsak.... Bu çalkantıda en sağlam Almanya duruyor.
Amerika da savaş ekonomisi uygulamazssa işi çok zor. Buyur çelişkiye. Obama da savaş karşıtı. Enerji üstüne ekonomiyi kurmaya çalışıyor. Tutarmı?
Arkadaşlar excellde örneğin A1-R1 arası hücredeki harfleri saydırmak için gerekli formül nedir acaba?
[quote=VOBiX;61594]Sana yardımcı olmak isteyen kişiler var fakat istediğin yardım türü yasal oalrak mümkün değil. Sana bu desteği yasal oalrak sadece çalıştığın Aracı Kurumdaki müşteri temsilcin verebilir.
Sana önerim aç vbo grafiğini 5dk 15 dk 60 dk işlem yapabileceğin duruma göre hareketli ortlşamaalrı ekle. Biri birini yukarı kesince al aşağı kesince sat. Bu bile para kazandırı sana. Hareketli ortlama değerlerini kendin değiştirerek daha iyi hale getirebilrisin. Kimsii süstel kullanır kimsii basit hareketli ortlama kullanır. Kimisi 5-22 kullanır, kimisi de 5-12 gibi değişik yöntemler kullanın. Kullanacağınız göstergeyi seçtikten sonra işlkeme başlamadan önce geçmişe yönelik getirilerine bakın. Sizin için sürekli karlı işlem yaptırması değil ay soınunda karlı olamsı önemli olmalı. Burakilerin çoğunun bildiği iki hareketli ortalama ile çalışan MEdium Sistem geçn ay 8,550 puan kazandırdı. Yani ahreketli ortlamalar bile iş çıakrıyor. Hareketli ortlamaya dayalı ssitmelerin dezavantajı yatay piyasada çok işlem yaptırması. Trend yakalrsa da oturur trend üstünde. Kendinize bir sistem oluşturna kadar da bence işlem yapmayın piyasanın bir yere kaçtığı yok.[/quote]
Sayın vobix bir şey soracagım.
iki haareketli ortalamanın birbirini kesmesiyle , tek hareketli ortalamanın fiyatı kesmesine göre bir farkı varmıdır.
mesela 5 -22 h.o birbirini kesmesiyle 17 lik h.o fiyatı kesmesi aynı şey degilmidir. arasında bir fark varmıdır.
birde 60 lık grafikte trendin yönünü belirleyecek şekilde bir h. o yerleştirecek olursak kaç günlük uygun olur.
[QUOTE=parapara;61626]Sayın vobix bir şey soracagım.
iki haareketli ortalamanın birbirini kesmesiyle , tek hareketli ortalamanın fiyatı kesmesine göre bir farkı varmıdır.
mesela 5 -22 h.o birbirini kesmesiyle 17 lik h.o fiyatı kesmesi aynı şey degilmidir. arasında bir fark varmıdır.
birde 60 lık grafikte trendin yönünü belirleyecek şekilde bir h. o yerleştirecek olursak kaç günlük uygun olur.[/QUOTE]
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img217.imageshack.us/img217/557/sinyalzj4.png[/IMG][/URL]
Tek hareketli ortlama ile iki hareketli ortlamanın farkı resimdeki gibi oluyor. Tek ahreketli ortlama kullanırsanız mavi renkli çubuk kapanışında iki hareketli ortlamanın kesişimini kullanırsanız da mavi çubuktan sonraki mor çubukta sinylai almış olursunuz. Ya da şöyle bir durum olabilir. Fiyat tek hareketli ortlamanın üstüne çıkar AL oalrak değerlendirisiniz ama diğer çubukta altına gçerek SATa dönüşür. Bu esnada iki hareketli ortlama kesişmemiş olur. Yani iki hareketli ortalama kullandığınız için tek hareketli ortlamada gelen hatalı AL sinyalini geçmiş olursunuz. Fakat bu AL sinyali hatalı değilse de iki hareketli ortlama kesişne kadar beklyeceğiniz için AL sinyalinin daha yukarıdan gelmesi nedeniyle pozsiyon maliyetiniz yükselebilir. Tek hareketli kullanmak daha çok sinyal üretilmesine neden olurken iki tane kullanmak daha az sinyal üretilemsini sağalr. Böylece trendde oturmayı sağlar.
İster tek ister çift isterseniz üç hareketli ortlama kullanın ama kullandığınız peryotta geçmişe yönelik sinyallerini mümkün olduğunca geriye giderek test ediniz. Her ay ortalama 2000 puan bırakan bir sistem bana göre yeni başlayanlar için çok iyidir. [COLOR="Red"][B]Geçmiş performansını bilmediğiniz bir sistemi hemen uygulamayın.[/B][/COLOR]
Sisteme uymak konusunda disiplin de gerekiyor. Siteme uymanın da değişik yolları var mesela bana göre 10,000YTLlik bir portföyle çaılacak maksiumum kontrat sayısı 10-12yi geçmemeli iken kimileri için bu sayı 5 kimileri için de 15 olabilmektedir. 20 kontratı kesinlikle tavsiye etmem. 1250 puan terse geldiğinizde 20 kontratın 5ini kaybedersiniz çünkü. 15 kontratla 20 kontrata çıkabilmek için de 1675 puan kazanmanız gerekir. Yani 1250 puanla verdiğinizi almak için 1675 puan gerekiyor. Böyle böyle bir sürü dikakt edilemsi gereken konu var. Bu yüzden hemen birisi almış ben de alayım demek yerine kendinize bir sistem kurmanız daha yii olacaktır. Çünkü birisi aldı diye aldığınız kişi satmış oalbilir ve onu buraya yazmak zorunda değil. Siz long kalırsınız o kısadan para kazanırken siz batabilirsiniz. Bu yüzden kendi yağınızla kavrulmanız en iyisi.
[QUOTE=parapara;61626]Sayın vobix bir şey soracagım.
birde 60 lık grafikte trendin yönünü belirleyecek şekilde bir h. o yerleştirecek olursak kaç günlük uygun olur.[/QUOTE]
Ben burda kullanıalcak ortlama değerlerinde mantık ararım örneğin 60 dakikalık hareketli ortlamada bir günde 9 tane saatlik çubuk oluştuğu için 9 kullanılabilir.
5-22 default olarak gelir. Mantığı şudur bir haftadaki iş günü sayısı (5) ile bir aydaki ortlama iş günü sayısı (22) dir. Haftalık ile aylık kıyaslamsı vardır. Buna benzer bir şekilde uyarlama yapıalbilir. 5-22 den birini ya da ikisini Ağırlıklı, üstel, basit şeklinde de değiştirebilrisiniz.
8300e kadar geri çekilme kaçınılmaz bana gore dowda..8200kapanış bile bekliyorum
ssitemciler tarafından 8 bin 10 bin gibi rakamlar telafuz ediliyor . bunlar müthş rakamlar. hatta 15 bin duydugum oluyor . bu rakamlar geçmişe dönük sistem testine göre yapılmış rakamlarmı yoksa gerçek br trde sonucunda elde edilmişmi sonuçlarmı.
kurulan sistemin test sonucunda getirdiği puanın reel de 3/1 ini ble yapmak bile güzel karlar bırakıyor.
sistem kurma mesele degilde uyma , sinyal gelince poziyona girme mesele
[QUOTE=parapara;61637]ssitemciler tarafından 8 bin 10 bin gibi rakamlar telafuz ediliyor . bunlar müthş rakamlar. hatta 15 bin duydugum oluyor . bu rakamlar geçmişe dönük sistem testine göre yapılmış rakamlarmı yoksa gerçek br trde sonucunda elde edilmişmi sonuçlarmı.
kurulan sistemin test sonucunda getirdiği puanın reel de 3/1 ini ble yapmak bile güzel karlar bırakıyor.
sistem kurma mesele degilde uyma , sinyal gelince poziyona girme mesele[/QUOTE]
Benim bahsettiklerim birebir takip edilen sistemler. Havada kalmayan teoriye dökülebilecek performanslar. Sağlam bir sistmein varsa forumalrı terk edeceksin ekonomi haberlerinden uzaklaşacaksın örenğin saatlik ssitmein varsa saat başı sadece grafiğe bakacaksın. O zamn rahatça uygularsın yoksa sistemin sat verir eee dow çok düştü daha da düşmez der long açarsın ama ertesi gün aşağı boşluklu açılır zarar edersin sistem haklı çıkar sen kaybedersin. Bu yüzden sisteme uyma konusu çok önemli.
[QUOTE=özdenil;61625]Arkadaşlar excellde örneğin A1-R1 arası hücredeki harfleri saydırmak için gerekli formül nedir acaba?[/QUOTE]
[url]http://www.excel.gen.tr[/url] buraya bir bakın
[QUOTE=halojen;61587]dostum kendini geliştirip kararlarını alamadıktan sonra vobta hiç şansın yok.. ne donanımlı insanların bu piyasada harcandığına şahit oldum...
bence nasıl bir ortamda para kazanmaya çalıştığınızın pek farkında değilsiniz...
naçizane tavsiyem, başkalarının kararlarıyla işlem yapmamanızdır...[/QUOTE]
[QUOTE=Vob Trader;61589]evet beyler ankaradaki buluşma işini birkez daha hatırlatayım dedim yokmu başka gelmek isteyenn??
Queen,Vob Trader,Jelibon,Mordak,Clark,Jerfin,Men,....
devamını bekliyoruz.
sn Vobix, sn Mbm, sn Hexen, sn Follow, sn Halojen, sn Abka,sn Teo ve sn Moderatörler ve daha sayamadığım nice üyeler sizler????:)[/QUOTE]
[QUOTE=QUEEN;61618]Medyum demişya 2010 Kasım 3. dünya savaşı çıkacak diye:confused:[/QUOTE]
Herkese İyi akşamlar,
sn halojen e katılıyorum, başkasına göre işlem yapılmaz. Vob da 2 kere batmış biri olarak bunu söylüyorum. İnsan kendince bir sistem takip etmedikten sonra gerisi boş. Bu piyasada sn cbaykusun sistemini bile takip eden para kazanır. Önemli olan sisteme disiplinli şekilde uymaktır. Ben tam bir haftadır kısadayım, geceye de kısa girdim. Son zamanlarda ilk kez bir trendi en başından yakaladım... Sabah FX2000 nin çalışmadığını görünce kafayı yedim, neyseki sankoyu arayarak düzelttirdim...
Sn vobtrader İstanbulda olsa gelirdim ama Ankaraya malesef gelemiyorum. Sn mbm nin de dediği gibi biz de fotoğraflara bakarız...
Medyum tartışmaları için son söz;
"Göklerde ve yerde Allah'tan başka kimse gaybı bilemez" (en-Neml, 27/65).
"Gayb, Allah'ındır" (Yunus,10/20).
"Gaybın anahtarları O'nun yanındadır, onları Allah'tan başkası bilmez" (el-En'âm, 6/59).
[QUOTE=follow;61523]EVET BUGUNDE ALMIS EGER AYAK DEGILSE HANGI SALAK BOYLE ISLEM YAPAR.[/QUOTE]
Arkadaş KADEMELİ ALIM YAPIYOR HERHALDE Bu bizim analistlerden biri olmasın.( Meşhur Tvlere çıkanlardan ).Şurlardan kesin döner deyipte açmıştır POZ u......
[QUOTE=enorton;61646]Herkese İyi akşamlar,
sn halojen e katılıyorum, başkasına göre işlem yapılmaz. Vob da 2 kere batmış biri olarak bunu söylüyorum. İnsan kendince bir sistem takip etmedikten sonra gerisi boş. Bu piyasada sn cbaykusun sistemini bile takip eden para kazanır. Önemli olan sisteme disiplinli şekilde uymaktır. Ben tam bir haftadır kısadayım, geceye de kısa girdim. Son zamanlarda ilk kez bir trendi en başından yakaladım... Sabah FX2000 nin çalışmadığını görünce kafayı yedim, neyseki sankoyu arayarak düzelttirdim...
Sn vobtrader İstanbulda olsa gelirdim ama Ankaraya malesef gelemiyorum. Sn mbm nin de dediği gibi biz de fotoğraflara bakarız...
Medyum tartışmaları için son söz;
"Göklerde ve yerde Allah'tan başka kimse gaybı bilemez" (en-Neml, 27/65).
"Gayb, Allah'ındır" (Yunus,10/20).
"Gaybın anahtarları O'nun yanındadır, onları Allah'tan başkası bilmez" (el-En'âm, 6/59).[/QUOTE]
Sn Enorton Medyum tartışması yok gazetede çıkan haber üzerine konuştuk kesın bilir demedik muhabbet olsun
[QUOTE=cbaykus;61647]Arkadaş KADEMELİ ALIM YAPIYOR HERHALDE Bu bizim analistlerden biri olmasın.( Meşhur Tvlere çıkanlardan ).Şurlardan kesin döner deyipte açmıştır POZ u......[/QUOTE]
Akücülerden mi? :..: