[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img423.yukle.tc/images/4692bayram_sekeri.jpg[/IMG][/URL]
Printable View
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img423.yukle.tc/images/4692bayram_sekeri.jpg[/IMG][/URL]
vay be ne kadar da boşalmış forum Asti kayıplara karışmış sessizlik bürümüş buraları :..: Saraylı Üstad da en son 6 ay da yazmış
saraylı patronum tatıl bıttı
senı beklıyoruz
hadı da
Arkadaşlar,
Tatilim bitti tabi...:)
Ama artık nette bir yayınım yok,kendi başıma trade ediyorum.Bu sitede sizlere verdiğim Solotürk ve benzeri sistemleri uygun Para Yönetimi ilkeleri ile birleştirip devam etmekteyim.
Genelde ; konuyla ilgili çenemim düştüğü kanaatindeyim:..:,evet çok yazdım ve çizdim.Artık müsaade ederseniz emekli olayım..brv
Sizlere tavsiyem; bilginizi belli bir noktaya getirmeden sermayenizi belli noktaya getirmeye kalkmayın.
Ne yaptıysam ,iyiniyetle yaptım.:):o
Beni dürüst,samimi ve neşeli bir arkadaşınız olarak hatırlamanız beni ziyadesiyle memnun eder.:)
Hepinize başarılar diler,sevgi ve saygılarımı sunarım.
.brv.brv.brv
[quote=saraylı;415362]Arkadaşlar,
Ama artık nette bir yayınım yok,kendi başıma trade ediyorum.Bu sitede sizlere verdiğim Solotürk ve benzeri sistemleri uygun Para Yönetimi ilkeleri ile birleştirip devam etmekteyim.
Genelde ; konuyla ilgili çenemim düştüğü kanaatindeyim:..:,evet çok yazdım ve çizdim.Artık müsaade ederseniz emekli olayım..brv
Sizlere tavsiyem; bilginizi belli bir noktaya getirmeden sermayenizi belli noktaya getirmeye kalkmayın.
Beni dürüst,samimi ve neşeli bir arkadaşınız olarak hatırlamanız beni ziyadesiyle memnun eder.:)
.brv.brv.brv[/quote]saraylı ustam herşey gönlünce olsun.ta konusunda yaptığın yardımlar için sizden allah razı olsun derim.emekli olmak istemenide saygıyla karşılarım.hoşça kalın.T..C
[quote=saraylı;415362]Arkadaşlar,
.brv.brv.brv[/quote]
Emeklerinizden dolayı Allah razı olsun ..sizi her zaman bir abi olarak hatırlayacağım..saygı ve sevgilerimle
Kurban bayramınızı kutlar, sağlık mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar geçirmenizi diliyorum... İyi Bayramlar
kurban bayramınız mübarek olsun
saraylı abi .. abilerin abisi .. bu gld ... çok canımı sıktı/sıkıyo ... bi el atsan ... 1700 geçileydi iyiydi ...
[quote=selçuklu;422710]saraylı abi .. abilerin abisi .. bu gld ... çok canımı sıktı/sıkıyo ... bi el atsan ... 1700 geçileydi iyiydi ...[/quote]
Temiz kalpli adamsın valla Selçuklum....brv:)
tşk ler..:)))
3 aydır altında trade ediyorum,nerden bildin?:::
Canını sıkma ,niye sıkıyorsun?
Altına el atmış durumdayım,hiç şansı yok,hemen hemen ,gibi...:p:..:
[QUOTE=saraylı;423059]Temiz kalpli adamsın valla Selçuklum....brv:)
Altına el atmış durumdayım,hiç şansı yok,hemen hemen ,gibi...:p:..:[/QUOTE]
abimm kalbime doğmuş demekki ... sende temiz kalplisin .....brv.brv
canımı çok sıktı sarasylı abim ..... dün tüm dağıldım .... sende inşallah iyidir durumlar ...
[quote=selçuklu;423062]abimm kalbime doğmuş demekki ... sende temiz kalplisin .....brv.brv
canımı çok sıktı sarasylı abim ..... dün tüm dağıldım .... sende inşallah iyidir durumlar ...[/quote]
sağolasın..:)
Dün altın sert düştü 1703 ten 1660 a...ben kısaydım,ama arada tepkiye oynayıp çarpılmayı da ihmal etmedim...:..:
Durumlar fena değil,bu dalgada altında shortlara ağırlık vermek gerek,ov ve uv de altında düşüş görüyorum ew ile..
Ov de hedef 1526 civarı olmalı,kv de ise şu andaki 1670 ten 1610 civarına düşüş bekliyorum..
1675 ten kısayım,1650 ye kadar piramitlerim,1610 kapatırım..stopum 1685 te..şu anda böyle...
Bu dalga yapısının bozulma noktaları ise ew ile önce 1703 ve sonra 1723..:)))..yukarı kırılırsa...:rolleyes:
Moralin biraz düzeldi mi?....brv.kom:)
moralim kolay düzelmez abi ... totalde zararım yok ..ama.. baya erittim overallı
[quote=saraylı;423059]Temiz kalpli adamsın valla Selçuklum....brv:)
Altına el atmış durumdayım,hiç şansı yok,hemen hemen ,gibi...:p:..:[/quote]
Abi seni gördüğüme çok sevindim, hoş geldin .lelele
[quote=flexy;423070]Abi seni gördüğüme çok sevindim, hoş geldin .lelele[/quote]
sağolasın flexy,
emekli olunca sarraflığa başladım...:..:
[quote=saraylı;423073]sağolasın flexy,
emekli olunca sarraflığa başladım...:..:[/quote]
:D:D yakışır abi
saraylı hocam sizi burada görmek çok güzel hoşgeldiniz.
saraylı patronum özledık senı
ıyıkı varsın
[QUOTE=saraylı;392458]Maalesef bildiğim kadarıyla Matriks ve FX2000 gibi platformlarda Renko graflar henüz yok,bir iki defa sordum ne zaman olacak diye ...
Yaparlarsa güzel olur,buradan talebimizi tekrar yineleyelim nazikane...
RENKO japon kökenli,tuğla demek,pirinç tüccarları zamanında kullanırmış,bunlar zamandan bağımsız graflar...
Kutu boyunu siz seçiyorsunuz ,mesela endeks kontratlarında 500 puan seçtiniz.Bunu 0.500 olarak MS ta ilgili yere yazıyorsunuz.Bunun için bar ya da mum grafta fiyata iki kere tıklayın,price style dan Renko yu seçin ve parametresini 0.500 olarak yazın.Yükselen rengini yeşil ve düşen rengini kırmızı olarak seçin.
Renko'nun özelliği ; diyelim ki yukarı bir trend var,arka arkaya yeşil tuğlalar var yukarı yönlü...her kutu 500 puan değerinde sabit...yeni bir tuğla çizmek için önceki tuğlanın yüksek ya da düşüğünün üzerinde yeni tuğlanın 500 puan farkla kapanış yapması gerek...eğer bunu yaparsa çiziliyor,yapamazsa hiçbişi çizilmiyor...bu yüzden zamandan bağımsız ve bu yüzden yatay hareket faktörüne karşı iyi sonuç veriyor...500 puanın içindeki hareketlerde ,zaman geçse bile,kutu çizilmiyor...
Renko graflar bu yüzden ,gürültü ve yataylık konusunda zaten bir uzman....[/QUOTE]
nihayet matrikse de renko barlar eklenmiş. Saraylı abiye bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hasretlik yetmedimi?
[quote=kokohan23;423270]saraylı hocam sizi burada görmek çok güzel hoşgeldiniz.[/quote]
[quote=okansak;423415]saraylı patronum özledık senı
ıyıkı varsın[/quote]
[quote=matador38;423459]nihayet matrikse de renko barlar eklenmiş. Saraylı abiye bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hasretlik yetmedimi?[/quote]
tşk ler arkadaşlar,
Matrikse renkoların eklenmesine,bende olmasa da sevindim,canlı olarak renkoları seyretmek güzel olur,yöneticilerine tşk ederim...:)
Yukarda belirttiğim gibi,sadece altında trade ediyorum şu anda,maden buldum,:D,diğer piyasalara bakmadım bile..:rolleyes:
Altını FX platformunda yüksek kaldıraçla trade ediyorum,karmaşık bir strateji var,ew ana unsur hala...:cool:
Para Yönetimi ve Trade Yönetimi gibi kavramlara önem veriyorum,lot sayıları,kaldıraç ve piramit noktaları çok önemli...:rolleyes:
Bu çalışma şeklimle forumda yazacak bişi yok,disiplin had safhada,nerde poz açılacağı,piramidin nerde olacağı,piyasa ters dönerse piramitlerin nerde kapanacağı,trade in başabaş noktası,kar kilit noktası,ana poz un SL ile nerde kapanacağı,take profitin nerde olacağı hep önceden belli...ben sadece trade i takip ediyorum..:)))
Kendime göre bir trade management yöntemi geliştirdim ve uyguluyorum...:)
Bunu başkasına uygulatmak mümkün değil,çünkü sermaye,risk algılaması,piyasa görüşü,disiplin düzeyi,duygusal harmoni,psikoloji,v.s. hepsi farklı traderlar arasında...
Ancak şunu söyleyebilirim;poz u açmak ,kapatmak ,poz büyüklüğünü ayarlamak gibi şeyler önemli ama[COLOR=red][B]" trade yönetimi"[/B][/COLOR] hepsinden önemlisi...yani ne olursa benim ne yapmam gerekir?Piyasanın aksiyonuna ne şekilde reaksiyon vermeliyim?Yüksek kaldıraçlı piyasalarda temel konu bu ,bence....:)
Saraylı patron hoşgeldiniz
altında ana strateji ew hala diyorsunuz, eminim zamanınız çok kısıtlıdır
ama paylaşabileceğiniz kısa orta uzun vade altın sayımı varmı acaba
bi graf atsanız patron, öneri değil engin deneyimli görüşünüz bakış açınızla
bizlererede alternatif sayım olurdu, yada hatalar nerede nasıl yapılıyor
ortaya çıkardı, yoksa bir altın topiğimi açsanız haftada bir yorum analiz veya
paylaşım muhabbet heberler beklentiler şeklinde :)haftasonları cumartesi pazar
yazar okur hafta içi herkes kendi işine şeklindede olabilir.
olmazmı patron? taktir sizden?
Saraylı abim hoşgeldin. Matrikde renkolar eklenmiş..peki matrikde senin formülü nasıl uygulayacağız?
teşekkürler
[QUOTE=bull market;423552]Saraylı patron hoşgeldiniz
altında ana strateji ew hala diyorsunuz, eminim zamanınız çok kısıtlıdır
ama paylaşabileceğiniz kısa orta uzun vade altın sayımı varmı acaba
bi graf atsanız patron, öneri değil engin deneyimli görüşünüz bakış açınızla
bizlererede alternatif sayım olurdu, yada hatalar nerede nasıl yapılıyor
ortaya çıkardı, yoksa bir altın topiğimi açsanız haftada bir yorum analiz veya
paylaşım muhabbet heberler beklentiler şeklinde :)haftasonları cumartesi pazar
yazar okur hafta içi herkes kendi işine şeklindede olabilir.
olmazmı patron? taktir sizden?[/QUOTE]
Öncelikle Saraylı abi hoşgeldin sefalar getirdin.
Hay ağzına sağlık abi kalp kalbe karşıymış. Bende abimizden aynısını rica edecektim. +. Foreks de oynayanlar içinde yol haritası olur da o karanlık yollarda yolumuzu bulabiliriz ;)
Arkadaşlar,
Selçuklu burda bana bir selam verdi ben de onun hatırını sordum,tekrar yazma gibi bir niyetim yoktur.:)))
Eğer burda yazmayacaksan devamlı,selamı ne alıyorsun derseniz o ayrı..o zaman ,verdiğim rahatsızlık için ben özür dilerim...:(
Dalga yapısını doğru kurmakla karlı trade etmenin bir alakası yoktur.Yanlışsa zaten zarar olur.Trade etmek sadece giriş çıkış yapmak değildir.Yukardaki yazımı dikkatlice okuyun lütfen..:rolleyes:
Şimdi ben altındaki dalga yapımı söylesem ve hakikaten de piyasa onu işlese bile,yine bir sürü kaybeden olacaktır.Ben daha önceden endeks kontratlarında bu forumda 2,5 ayda 40000 puan verecek şekilde 1923 sistemi sinyallerini canlı olarak verdim,kayıtlara bakın,yine de kimse kazandığımız bir dönem oldu,demedi.:eek:
Burada önemli olan saraylıya bağlı olmadan kendinize ait bir metodolojiyi geliştirmiş olmanız,ben bile şu anda altında trade ederken bazen günde iki takla atıyorum,zor durumlara düşüyorum,size gerçekten nasıl yardım edebilirim?
Allah'tan başka yardımcı yoktur.
Bu forumda birçok sistem ve link verdim,nette de güzel siteler var,iyi bir strateji kurun,yukardaki yazımda belirttiğim para yönetimi,trade yönetimi gibi kavramlara sahip çıkın,ancak öyle bu tip kaldıraçlı piyasalarda ayakta kalmak için bir şansınız olabilir.üüü
Bu iş bence zor bir iş ya da bana öyle geliyor ,diyelim.:confused:Ben de hala öğreniyorum yeni şeyler..diyeceğim bu...
T..C
Kolay gelsin herkese.matriks de renkolar eklendi ama metastockda saraylı abimin verdiği emabandvar ları uygulamaya çalıştım kabul etmedi..yazılım hatası verdi.sanırım kodlar farklı matrikde.bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?teşekkürler
şimdi ;
SN. INDRAGANDI yok iken onun topiğinde yazdık ama gelince istemedi ki en doğal hakkı kibarca kapıyı gösterdi . Neticede ev onun :)
Neyse önemli değil biz birkaç paylaşım için uğraşıyoruz . Bir sürü boş topik var . Ha orada , ha burada farketmez . Farketmez de şimdi bir de ister misiniz SN.Saraylı gelip dağılın üleenn topik benim ben yazacağım desin :)
O zamanda başka bir ıssız topik buluruz :))
Zaten belki herzaman yazamayabiliriz .
SN. INDRAGANDI analiz konusunda bir okyanussa biz anca sapanca gölü olabiliriz onun yanında . Onu takibe herzaman devam . . . Daha öğrenilecek çoook şey var . . .
En güzeli topik açmak ama nasıl açılır bilmiyorum , kime sorsam söylemedi .
[url]http://www.voborsa.com/forum/newthread.php?do=newthread&f=42[/url]
burdan gir aç abi
BOŞVERELİM HAYAT ÇOK KISA . HİÇBİR ŞEY İÇİN ÜZÜLMEYİNİZ (DEMEK KOLAY :) )
EFENDİM 2000 PUANLIK ÇIKIŞ OLDU BEN 1200 ALDIM.KAZANDA NE KADAR KAZANIRSAN KAZAN YETER Kİ KAZAN VE ASLA ÜZÜLMEYİN . KİMSE HERŞEYİ YAKALAYAMAZ , KİMSE BÜTÜN PUANLARI ALAMAZ . HELE BÖYLE TEHLİKELİ BİR YERDE VE SON DERECE MANYAK BİR MAKİNA İLE KAZANMAK ZORDUR .
GRAFİKLER İLLÜZYONDUR . KENDİNE BAKTIRARAK SİZE HAYAL KURDURUR . BUNU YAPMAYINIZ . ŞURADAN SATSAYDIM ŞURDAN GERİ ALIRDIM ŞU KADAR PUANI CEBE İNDİRİRDİM GİBİ ŞEYLER DİSİPLİNİNİZİ BOZAR .
EFENDİM BEN AZ KAZANAMAM . NEDEN ? ÇÜNKÜ ÇOK KAYBETTİM ; O YÜZDEN ACİLEN HEPSİNİ GERİ ALMAM LAZIM DEMEK DAHA FAZLA ZARARA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR .
İNSANLAR EKMEKLE , MAKİNA SABIRSIZ İNSANLAR İLE BESLENİR . AZ DA OLSA ÖNCE KAZANMAYI ÖĞRENİR VE BEYNİNİZİ BUNA ADAPTE EDERSENİZ UZUN VADEDE HAYATTA KALMA ŞANSINIZ ARTAR .
ÇÜNKÜ O HERŞEYİ BİLİYOR , GÖRÜYOR . İŞLEM GÖREN TEK BİR KONTRATI BİLE AKLINDA TUTUP GEREKİRSE ONU SENİ KANDIRIP ONU ELİNDEN ALMADAN GİDECEĞİ YERE GİTMİYOR .
BÖYLE BİR YERDE UZUN SÜRE AYAKTA KALABİLMEK BİLE BAŞARIDIR . EKRANIN KARŞINA GEÇEREK AL-SAT YAPMANIN BASİTLİĞİ İNSANLARI ALDATIYOR . OYUN MASASINA KOLAYCA ERİŞME OLANAĞI SENİ AVANTAJLI YAPMIYOR .
ODYSSUS ' un GÜZEL SESLİ SİRENLER DEN KURTULMAK İÇİN YAPTIĞI GİBİ SİZDE NEFSİNİZİ DİREĞE BAĞLMAYA BİLMELİ VE BÜTÜN ÇIRPINIŞLARINA KARŞIN ONU İPİNİ ASLA ÇÖZMEMELİSİNİZ , ASLA ...........................
YOKSA YEM OLURSUNUZ . . .
[quote=seagate;424070][url]http://www.voborsa.com/forum/newthread.php?do=newthread&f=42[/url]
burdan gir aç abi[/quote]
teşekkürler . Söylerlerdi inanmazdım . Gerçekten insanın çenesi yaşlandıkça düşüyor , maalesef :)
tekrar sağol ...
[QUOTE=gnome;424072]teşekkürler . Söylerlerdi inanmazdım . Gerçekten insanın çenesi yaşlandıkça düşüyor , maalesef :)
tekrar sağol ...[/QUOTE]
sayın gnome;
vob seans diye bir topik size tahsis edildi..lelele
gnome hocamın bende bıraktıgı izlenım dehşet verici oldu söyledikleri bir bir cıkıyor
[quote=matador38;423459]nihayet[COLOR=red] matrikse de renko barlar eklenmiş[/COLOR]. Saraylı abiye bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hasretlik yetmedimi?[/quote]
Merak edip demo matriksi kurdum renkoları denemek için ,ama renkoları bulamadım,acaba demosunda mı yok...:rolleyes:...heiken ashi var,bu iyi ama illa da renko...;)
yok demosunda yoksa nasıl deneyip te aslını kuracağız?:eek:
mağdur saraylı...:D
Bendeki matriks eski versiyon mu bilmiyorum ama renko grafikleri yok .
[quote=gnome;430059]Bendeki matriks eski versiyon mu bilmiyorum ama renko grafikleri yok .[/quote]
eyv gnome...;)
yaw matriks kurdum renko var diye ,yok...
metatrader kurdum renko var diye...renkoyu indikatör olarak yapmışlar ve hiçbiri gerçek renko değil..base security olarak renko onda da yok..önüne gelen bi indikatör formülü yazmış ama renko yok...
bu şekilde ben yıllardır niye sadece MS kullanırım,durum kendini açıklıyor...brv
Anlık veri problemi metastock'u çok kısa vadeli kullanmayı zorlaştırıyor .
Matriks bu işte iyi . Ama günlük , haftalık vs . Zaman dilimleri için bence de
metastock bir numaradır . Dediğiniz gibi renko dahil envai çeşit grafik stili
mevcut . Ben en çok renko ve kagi grafikleri seviyorum .
Ky'nin her daim yanında olan iki büyük usta, Sn.Saraylı ve gnome öncelikle ellerinizden öperim.
Sn.Saraylı, ...matriks (versiyon gold 7.00) sizin daha önce dile getirdiğiniz renko barları barındırıyor. Sizin yüklediğiniz java matriks deneme sürümünde bunların olduğunu zannetmiyorum. Çünkü ...matriks pek iyi niyetli veri sağlayıcı olduğunu düşünmüyorum. Bazı nedenlerden dolayı mecburen kullanıyorum.
Sevgiler, saygılar...
[IMG]http://666kb.com/i/cb1yzqysab80upayx.jpg[/IMG]
[quote=drk;430077]Ky'nin her daim yanında olan iki büyük usta, Sn.Saraylı ve gnome öncelikle ellerinizden öperim.
Sn.Saraylı, ...matriks (versiyon gold 7.00) sizin daha önce dile getirdiğiniz renko barları barındırıyor. Sizin yüklediğiniz java matriks deneme sürümünde bunların olduğunu zannetmiyorum. Çünkü ...matriks pek iyi niyetli veri sağlayıcı olduğunu düşünmüyorum. Bazı nedenlerden dolayı mecburen kullanıyorum.
Sevgiler, saygılar...
[IMG]http://666kb.com/i/cb1yzqysab80upayx.jpg[/IMG][/quote]
oooooo,teveccüh göstermişsiniz sn.drk..;)
yok ben matriks goldu yüklemiştim de ,7.0 versiyona yükseltince sizin yardımınızla düzen sekmesinden renkoları matrikste kurdum...şimdi bi inceleyeyim bakalım...:rolleyes:
hem size hem de matrikse tşk ler ederim...+.
bu renkolar iyi bişi...::::D
[quote=saraylı;430083]...teveccüh göstermişsiniz...[/quote]
Sn.Saraylı, gerçekten büyük bir şahsiyetsiniz benim için....brv
yukarıdaki ifadeniz bile büyüklüğünüzün göstergesidir.+.
Günlerdir okuyorum daytrade topiğini ve hala bitiremedim ama çok yararlandım öğretilerinizden...
Sağolun...
Sn.Saraylı, okuduklarımdan yola çıkarak, piyasayı (15dk) beyaz indiğin altı üstü diye değerlendiriyorum.
[IMG]http://666kb.com/i/cb25c79zm1dfmex8p.gif[/IMG]
tşk ler sn.drk,topikten faydalanmanıza sevindim...;)
15' lıkta renkolarda beyaz ı kullanıyorsunuz,renkolarda sistem testi imkanı yok,geriye doğru gidip çıplak gözle siz test edeceksiniz ...biraz zor bi iş ama renkolarda böyle oluyor...:(eğer geçmiş dönem iyiyse mesele yok..;)
bakın ben sizlere şunu ifade edeyim,benim bu topikte verdiğim renko günlük sistemi (stockcharts sitesinden faydalanarak) piyasanıza uygularsanız çok yararlı olur...
mesela ben şimdi altında trade ediyorum;24/1 de 1683 ten sat verdi ve şu anda izleyen stobu 1665 te yarın için,sistem satta yani,bu değer üzerinde al verir...18 puan kar kilitlenmiş durumda şu anda...+.
bu sistemle çalışırken yalnız,bu kritik değer etrafındaki güniçi testerelerine dikkat edin,buralarda biraz kayıplar olacaktır,kaldıracı da çok yüksek seçmezseniz şayet,çok güzel bi sistem,bence yani...:::