-
[quote=saraylı;430088]...
bakın ben sizlere şunu ifade edeyim,benim bu topikte verdiğim renko günlük sistemi (stockcharts sitesinden faydalanarak) piyasanıza uygularsanız çok yararlı olur...
[/quote]
Saraylı abi, siteye her girişte değerleri girmek mi gerekiyor yoksa kısayol kayıt etme şansımız var mı?:confused:
[IMG]http://666kb.com/i/cb28ff5tilbvi5n0p.gif[/IMG]
-
ilgilenenlere sarıkız:)
[IMG]http://666kb.com/i/cb28gsxoku40vgp1l.jpg[/IMG]
-
[quote=drk;430091]Saraylı abi, siteye her girişte değerleri girmek mi gerekiyor yoksa kısayol kayıt etme şansımız var mı?:confused:
[/quote]
grafiğin hemen altında linkable version tuşunu basıp sonra favorilere ekleyin,olacaktır...:cool:
-
altında 1 renko çok az,renko kutu boyunu da kapanış*0.002 yaklaşık seçin,ve bu hep aynı kalsın,çok büyük değişimde değiştirin,ümesela altında
1659*0.002=3.3
ya da sizin piyasa neyse ona göre...:)
-
[QUOTE=drk;430094]ilgilenenlere sarıkız:)
[IMG]http://666kb.com/i/cb28gsxoku40vgp1l.jpg[/IMG][/QUOTE]
OOOO BUNUNLA TRADE EDEN HERKES KÖŞEYİ DÖNECEK GİBİ DURUYOR ..lelele
-
sn sararaylı stop noktasını nasıl ayarlıyorsunuz değişen kutuların sıfır çizgisinemi yoksa fazladanmı bırakmak lazım
-
[quote=fotomidyat;430123]sn sararaylı stop noktasını nasıl ayarlıyorsunuz değişen kutuların sıfır çizgisinemi yoksa fazladanmı bırakmak lazım[/quote]
mesela altında kutu boyunu 4 seçerseniz,son düşüş kutusu 1660 ta gözüküyor..yukarda sl noktası 1660+2*4= 1668 olur..
yani 1668 den kısaları kapatıp uzuna geçeceksiniz..
daha önceden bunları hep anlattım...:cool:..eski kayıtları okuyunuz..
-
Renko olayını Forumla tanıştıran Saraylı grala hörmetler..Vesile ile MTX de renko kullanacak arkadaşlarla hem paylaşım hem de uyarı babında;
1.Renko ile Sistem aynı sinyali veriyorsa poz al (long veya şort), Renko ile sistem farklı sinyale dönerse poz kapa..Graftanda görüleceği üzere ikisi birbirlerinin hatalı sinyallerini baya bi eliyor. Ama sayılsa olarak neye denk geliyor bunu system tester dan anlayamıyoruz. Şöyle ki;
2. MTX burada sistem getirisi olarak ne hesaplıyor meçhul. Sistemin normal bar getirisi değil çünkü getiri farklı çıkıyor onla. Renko barla çalıştırılan sistem (grafik) in getiri eğrisi farkındaysanız sistemin sinyalleri ile uyumlu değil. Yani grafikte sistem artı yazarken getiri eğrisi düşüyor görünüyor
3. Bir kaç farklı graf açınca aynı periyod ve aynı enstruman olmasına rağmen MTX farklı renko brick size değerleri seçiyor?
4.Aynı graf üzerinde periyod değiştirince de önceki periyotta seçtiğiniz renko değerini yine kafasına göre değiştiriyor..
This is MATRIKS!!!!
Renko yu ST de test edebilmek ve hatta 1 inci maddedki gibi al-sat koşulu yapabilmek çok güzel olurdu :(..
[IMG]http://i47.tinypic.com/2626r9c.png[/IMG]
-
[quote=Astatin;430715]Renko olayını Forumla tanıştıran Saraylı grala hörmetler..Vesile ile MTX de renko kullanacak arkadaşlarla hem paylaşım hem de uyarı babında;
1.Renko ile Sistem aynı sinyali veriyorsa poz al (long veya şort), Renko ile sistem farklı sinyale dönerse poz kapa..Graftanda görüleceği üzere ikisi birbirlerinin hatalı sinyallerini baya bi eliyor. Ama sayılsa olarak neye denk geliyor bunu system tester dan anlayamıyoruz. Şöyle ki;
2. MTX burada sistem getirisi olarak ne hesaplıyor meçhul. Sistemin normal bar getirisi değil çünkü getiri farklı çıkıyor onla. Renko barla çalıştırılan sistem (grafik) in getiri eğrisi farkındaysanız sistemin sinyalleri ile uyumlu değil. Yani grafikte sistem artı yazarken getiri eğrisi düşüyor görünüyor
3. Bir kaç farklı graf açınca aynı periyod ve aynı enstruman olmasına rağmen MTX farklı renko brick size değerleri seçiyor?
4.Aynı graf üzerinde periyod değiştirince de önceki periyotta seçtiğiniz renko değerini yine kafasına göre değiştiriyor..
This is MATRIKS!!!!
Renko yu ST de test edebilmek ve hatta 1 inci maddedki gibi al-sat koşulu yapabilmek çok güzel olurdu :(..
[/quote]
svg.asti selamlar,:)
Eğer benim yukarda bahsettiğim günlük renko sistem yapılmayacaksa(ki altında 1683 ten açtığı kısaları 1659 dan kapatıp uzuna geçti en son ve şu anda piyasa:1675,bereket versin...:D)renkoları sistemi teyidten ziyade müstakil bir sistem olarak kullanmak ta yarar var.ancak teyid te olabilir..
Burada temel mesele brick size ı piyasaya göre uygun seçmek,mesela matrikste altında:
-60' lıkta 1.5 ya da 1
-120 lıkta 1
yeterli...
sizin enstrüman farklıysa 1 kutu boyu için 1/1675=0.0006 katsayısını piyasa fiyatı ile çarpın,1.5 için de aynı..
renkoları kurunca herşey bitmedi,eğer 120' lık kullanıyorsanız,bu 2 saat içinde aynı yönde koyduğu renkoları ters hareket olunca silecektir,ancak 2 saat sonunda renkolar sabitlenir,bunu da unutmayın...herkes renkoların zamandan bağımsız olduğunu söyler,nasıl bağımsız:mad:,o period içinde bağımlıdır... ;)
..dediğin gibi matriks farklı graf açınca renko brick size ı farklı yapıyor,bu yazılım hatası...:o
yine dediğin gibi period değiştirince kutu boyu değiştiriyor,bu da ayrı bir hata...:o...:mad:
bu iki hatadan kurtulmak için ne yapılabilir?
aynı ekrana 3 graf aç,misal 240',120' ve 60'...yanyana
her üçünde düzen sekmesinden kutu boylarını istediğin gibi ayarla,sonra bu ekranı bi isimle ekran olarak kaydet,diğer bi ekrana geçip sonra tekrar bu ekrana geçince kutu boyları senin seçtiğin gibi gelecektir,değişmez,çünkü ekranı birebir kaydettin...:rolleyes:
benim bildiğim renkoları tester da bu haliyle deneyemezsin,ancak mesela MS ta renkoları formül olarak veren kodlar var,bunun için bi system tester kodu yazabilirsin..matrikste olur mu bilmem..:confused:
başarılar...+.
-
[quote=saraylı;431040]svg.asti selamlar,:)
........
başarılar...+.[/quote]
Saygı sevgi hörmet ve teşekkürler Saraylı kral....
.brv
-
[QUOTE=saraylı;430096]altında 1 renko çok az,renko kutu boyunu da kapanış*0.002 yaklaşık seçin,ve bu hep aynı kalsın,çok büyük değişimde değiştirin,ümesela altında
1659*0.002=3.3
ya da sizin piyasa neyse ona göre...:)[/QUOTE]
[QUOTE=gnome;430102]OOOO BUNUNLA TRADE EDEN HERKES KÖŞEYİ DÖNECEK GİBİ DURUYOR ..lelele[/QUOTE]
BU RENKONUN MATRİKSDE BİR EŞİTİ VARMI...
galiba matriks formülü değil anladığım kadarı ile...
teşekkürler.
-
[quote=serdar72;431139]BU RENKONUN MATRİKSDE BİR EŞİTİ VARMI...
teşekkürler.[/quote]
Matriksin son versiyonunda renko grafları koymuşlar,ben de yeni yükledim...:cool:
formüle gerek yok,doğrudan :
düzen...........özellikler...........grafik tipleri
sekmelerini takip ederek ayarlıyorsunuz...:rolleyes:
bişi diğil...:)
-
Saraylı abim sizi tekrar görmek ne güzel..matriks deki renkolara sizin formülü( Emabandvar) uygulamak istiyorum..bunu nasıl yapacağımı bilemedim. mesela matirksde 15 dakklık renko grafiği açtığımızda kendisi otomatik getiriyor renkoyu.bunun kutu boyunu ayarlıyoruz.ama şimdi mstockda kulladığımız gibi üstüne emabandvarları nasıl çekicez? keşişmeleri nasıl göreceğiz? yada bunu hareketli ortlama veya başka bir indkt lemi sağlayacağız..saraylı abim bazı şeyleri bilgizliğime verin.yardımcı olursanız sevinirim.çok teşekkürler
-
[QUOTE=Astatin;430715]Renko olayını Forumla tanıştıran Saraylı grala hörmetler..Vesile ile MTX de renko kullanacak arkadaşlarla hem paylaşım hem de uyarı babında;
This is MATRIKS!!!!
[IMG]http://i47.tinypic.com/2626r9c.png[/IMG][/QUOTE]
Kolay gelsin bu resimdeki renko sistemin formülü bedir?bunu nasıl yaptınız öğrenebilirmiyim_teşekkürler
-
[URL]http://www.bankader.org.tr/yazar/788-organize-isler.html[/URL]
-
[quote=cem20;431304]Saraylı abim sizi tekrar görmek ne güzel..matriks deki renkolara sizin formülü( Emabandvar) uygulamak istiyorum..bunu nasıl yapacağımı bilemedim. mesela matirksde 15 dakklık renko grafiği açtığımızda kendisi otomatik getiriyor renkoyu.bunun kutu boyunu ayarlıyoruz.ama şimdi mstockda kulladığımız gibi üstüne emabandvarları nasıl çekicez? keşişmeleri nasıl göreceğiz? yada bunu hareketli ortlama veya başka bir indkt lemi sağlayacağız..saraylı abim bazı şeyleri bilgizliğime verin.yardımcı olursanız sevinirim.çok teşekkürler[/quote]
benim verdiğim emabandvar formülleri MS için geçerli...bunları matrikse çevireceksiniz,ben matriks dilini bilmiyorum..:cool:
genelde renkolarda tg ler iyi çalışmaz,emabandvar bunun için tasarlanmıştı,..
yukarda dedim hemen herşeyi,benim tavsiyem tg siz sadece renkoları kullanın eğer kullanacaksanız...:)
-
-
[QUOTE=gnome;430102]OOOO BUNUNLA TRADE EDEN HERKES KÖŞEYİ DÖNECEK GİBİ DURUYOR ..lelele[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;430715]Renko olayını Forumla tanıştıran Saraylı grala hörmetler..Vesile ile MTX de renko kullanacak arkadaşlarla hem paylaşım hem de uyarı babında;
This is MATRIKS!!!!
[IMG]http://i47.tinypic.com/2626r9c.png[/IMG][/QUOTE]
[QUOTE=serdar72;431139]BU RENKONUN MATRİKSDE BİR EŞİTİ VARMI...
teşekkürler.[/QUOTE]
[QUOTE=saraylı;431269]Matriksin son versiyonunda renko grafları koymuşlar,ben de yeni yükledim...:cool:
formüle gerek yok,doğrudan :
düzen...........özellikler...........grafik tipleri
sekmelerini takip ederek ayarlıyorsunuz...:rolleyes:
bişi diğil...:)[/QUOTE]
tarifiniz için çok teşekkür ederim.
ancak bazı şeyleri denedim fakat istediğim analizi alamadım.
matriks için renkonun
nasıl yapıldığını biraz daha açık tarif edebilirseniz çok memnun olurum
şimdiden teşekkür ederim...
-
[QUOTE=serdar72;431544]tarifiniz için çok teşekkür ederim.
matriks için renkonun
şimdiden teşekkür ederim...[/QUOTE]
buldum hocam brick size diye bir yer var oradan oluyormuş...
şimdi değer tespiti yapacağım...ince ayara yani...
teşekürler....
-
[quote=serdar72;431544]tarifiniz için çok teşekkür ederim.
matriks için renkonun
şimdiden teşekkür ederim...[/quote]
Grafik üzerine sağ tık.
listeden özellikleri seç
Brick size kelimesi satırında sağında ikinci beyaz boşluğa tıkla... renko kelimesi çıkar ona tıkla tamam...
-
İyi geceler arkadaşlar,
Bu hafta gerçek hesabımda işlem yapmayacağım,buna karşılık iki farklı sistem deneyeceğim.
Bunları iki farklı sanal FX hesabında işleteceğim.Her iki hesapta misal olarak 100.000.- TL olsun.
1. sistem gece poz taşıyan bir swingtrade sistemi,2. sistem ise bir daytrade sistemi olacak.
İşlemleri altında yapacağım.;)
-
Her iki sistemin sinyallerini canlı olarak vereceğim.
Sistemler benim de kullandığım sistemler olduğu için ,bunların formülünü söyleyemem,
Swingtrade sistemi tamamen mekanik bir sistemdir,ya kısa ya da uzun olup tamamen piyasadadır.Bu sistemde canlı olarak girişi verince anında SL u da vereceğim.Ama take profiti veremez,çünkü ters sinyal gelinceye kadar aynı yönde kalır.
Daytrade sistemi ise; günde 1-4 trade yapabilir,ilkinden farklı olarak bu sistem gece flat kalacaktır.Bu sistemde girişi verince ,anında SL ve take profit i de vereceğim,yani bu ikisini platforma girmiş olacağım.
-
Sinyalleri karışmasın diye swingtrade sistemine SS ve daytrade sistemine DS diyelim.
-
SL ile risk kontrolü yaptığım gibi uygun lot sayısı seçimi için Para Yönetimi de yapacağım.
Ama hesaplar sanal olduğu için biraz daha agresif olup,lot sayılarını yüksek alacağım.:::
-
:confused:Bir haftalık deneme süresi az zannedilmesin,100 kaldıraca kadar çıkabilen bir piyasada bu uzun bir süredir.
DS bu sürede misal 20-25 trade yapabilir.
SS ise 5-6 trade tahminen..:confused:
-
Sinyali verirken para yönetimi açısından lot sayısını da vereceğim.Maximum 100 kaldıraç olan piyasada ,ort 60 kaldıraçla çalışacağım.(başta agresif olacağım ,demiştim)
Yani poz açılırken yazdığım anda giriş saati demektir,bunun yanında :
sistemin adı....(SS ya da DS)
giriş fiyatı
STOPLOSS(=SL)
TAKE PROFIT(=TP)
LOT SAYISI(=L)
SS için yeni giriş verdiğimde bu eski trade için çıkıştır.
DS için çıkışı ayrıca yazacağım.
-
Bakalım bu 5 gün sonunda nolacak,parayı batıracak mıyım:(,yoksa kazanacak mıyım?+.
-
SS için ilk sinyali cuma akşamı saat 18.30 da almış olalım:
SS
1671 short
SL= 1677
L=20
-
DS
flat
Bu sistem daytrade olduğu için yarın sabah ilk trade ile başlayacağım.
:)))
-
Bu 2 sistemin nasıl işlem yapacağını gerçekten bilmiyorum:confused:,iyi olacaklarını umuyorum:cool:,ama altın zor piyasa..:o
Hesaplar sanal,üzerimde stres yok..
sonuçları birlikte göreceğiz..
hadi bakalım....lelele
-
[quote=saraylı;431635]SS için ilk sinyali cuma akşamı saat 18.30 da almış olalım:
SS
1671 short
SL= 1677
L=20[/quote]
SS dün gece 1666 dan al vermiş,ama ben uyuyordum saat 03.00 te..:..:
şimdi kalktım ve işlemi 1672 den yaptım:
1672 long
SL=1666
L=20
-
sistem gece sinyal verirse böyle fazla kayma olacak SS de tabi...uykumdan vazgeçemem,:::
-
DS:
1671 long
sl= 1667
tp= 1679
L=20
sl ve tp de platforma girildi...daytrade ilk işlem ....:rolleyes:...ya 67 ya da 79 dan çıkacam...:::
-
DS de başlangıç stopu değişmez ama zaman ilerledikçe piyasa durumuna göre tp i değiştirebilirim...duruma göre....:)
-
Hayırlı olsun patron :D başarılar..
-
[quote=flexy;431664]Hayırlı olsun patron :D başarılar..[/quote]
eyv flexy:), dur bakalım nolacak,:confused:,deneme yapıyorum...
-
en düşük 1667.22 gördü,1667.00 görürse DS stoplar...
SS ninki 1666 da..:confused:
-
-
-
SS:
1666 long
sl=1660
l=20