ilginç ..... 55 ema günlükte direnç .. haftalıkta destek ... çok kritik yerde bu ons .. haftalık galip çıkar inşallah ....
[IMG]http://g1302.hizliresim.com/16/8/jx1zz.png[/IMG]
Printable View
ilginç ..... 55 ema günlükte direnç .. haftalıkta destek ... çok kritik yerde bu ons .. haftalık galip çıkar inşallah ....
[IMG]http://g1302.hizliresim.com/16/8/jx1zz.png[/IMG]
ben ekranı kapatıp çıkıyorum ...
pozun tamamı için ... dünkü dibin altı istop ...
pozun yarısı için .. 1693 tp yazılı ..
poz belli istop belli ... hayırlısı ...
bütün gün yatay yaptı..hareketi ner zaman yapacağı belli değil..:(
yapınca da 3 dakkada yapıyor...zor piyasa..
5 günlük iki sistemi test etmem son buldu..
SS sistemi ki tradelerini mekanik bir sistem yaptı,maalesef pek başarılı olmadı,30000 e düştü sermaye bu sistemle ,60 kaldıraçtı poz lar...
DS sistemi biraz daha iyi olmasına rağmen ,o da iki gün önce 171000 i gördü ama,bu iki gündür iyi gitmedi ve 103000 de kapamış oldu haftayı...
hiç değilse bunda biraz kar oldu,gidip o parayı harcayayım şimdi...:D
bu altında işlem yapacaksam daha çalışmam lazım...:o
alakanıza tşk eder ,iyi günler dilerim...+..lelele
[QUOTE=saraylı;432956]5 günlük iki sistemi test etmem son buldu..
SS sistemi ki tradelerini mekanik bir sistem yaptı,maalesef pek başarılı olmadı,30000 e düştü sermaye bu sistemle ,60 kaldıraçtı poz lar...
DS sistemi biraz daha iyi olmasına rağmen ,o da iki gün önce 171000 i gördü ama,bu iki gündür iyi gitmedi ve 103000 de kapamış oldu haftayı...
hiç değilse bunda biraz kar oldu,gidip o parayı harcayayım şimdi...:D
bu altında işlem yapacaksam daha çalışmam lazım...:o
alakanıza tşk eder ,iyi günler dilerim...+..lelele[/QUOTE]
Şu an da gold da hiç bir sistem tutmaz. bağlı deli at gibi. önden de arkadan da tepik yapıyor. 5 aylık ve boll. orta sı arasından kurtulması lazım. şubat ayı bu kararı verecek. ve ben aşağı verir dşye bekliyorum. kesişim olursa artık hep aşağı . belki 3. ayda tepki yapar. sat fırsatı.
Sn saraylı hocam günlüklerde x30 200 puan yapmak doğru mu?
Sanırım sistemi 5 20 dk lar için tasarlamıştınız.Günlük yada 120 dk da sizce kaç olmalı ?
Günlük 200 parametreli grafik
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/221/ekranalntsfp.png/"][IMG]http://imageshack.us/scaled/large/221/ekranalntsfp.png[/IMG][/URL]
saraylı usta hoşgeldiniz,doğum gününüzü kutlarım.altın yaklaşık 20-30 puan arası günlük dalgalanma yapmış tirendsiz zor piyasa görüntüsü çizmiş.ov sistem satta kv karışık sadri alışık olmuş.bu meretin niyeti yeni bir dip oluşumunu düşündürmekte.kolay gelsin.
[quote=SeZeR32;433016]Sn saraylı hocam günlüklerde x30 200 puan yapmak doğru mu?
Sanırım sistemi 5 20 dk lar için tasarlamıştınız.Günlük yada 120 dk da sizce kaç olmalı ?
Günlük 200 parametreli grafik
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/221/ekranalntsfp.png/"][IMG]http://imageshack.us/scaled/large/221/ekranalntsfp.png[/IMG][/URL][/quote]
Altında günlükte 3 puan alıyorum:
3/1650=0.002 yaklaşık
100000*0.002= 200 puan vobda uygun bence..
60-120-240 ta ben altında 1 puan yapıyorum,demek ki vobda:
1/1650=0.0006 yaklaşık......0.0006*100000=60; 50 ya da 75 alınabilir...;)
[quote=takae;433042]saraylı usta hoşgeldiniz,doğum gününüzü kutlarım.altın yaklaşık 20-30 puan arası günlük dalgalanma yapmış tirendsiz zor piyasa görüntüsü çizmiş.ov sistem satta kv karışık sadri alışık olmuş.bu meretin niyeti yeni bir dip oluşumunu düşündürmekte.kolay gelsin.[/quote]
selamlar taka,
altın uv li ve ov li ayı piayasasında 1795 ten beri,bence de...:rolleyes:
[B][U]Her piyasa[/U][/B] için[B][U] tüm zaman dilimlerinde[/U][/B] geçerli bazı kokteyller...::::p
1.) Elliott Wave+ Average Daily Range + Floor Pivots
2.)Candlestick Formations +Floor Pivots
3.)Elliott Wave + Cycle Theory
4.)Elliott Wave + Andrew's Pitchfork
5.)Elliott Wave + Indicator Divergences +Floor Pivots
6.)Renko Graphs + Floor Pivots
7.)Trend Analysis + Floor Pivots +Indicator Divergences
özellikle İngilizce yazdım ki Google da direkt olarak arayın diye...;)
-ew bilenler için average Daily range in ne olduğunu öğrenmek şartıyla 1. şık çok güzel....brv
-ew bilen için yine 4. ve 5. şıklar enteresan..
- bilmeyenler için 2.,6, ve 7. şıklar güzel...
ya da bu kokteylleri karıştırıp ta bir yeni bileşke kokteyl yapılabilir:
ew bilenler için:
- Elliott Wave+ Average Daily Range + Floor Pivots + Andrew's Pitchfork + Indicator Divergences
ew bilmeyenler için:
-Candlestick Formations +Floor Pivots + Andrew's Pitchfork +Indicator Divergences + Renko Graphs + Trend Analysis
ya da hepsini uygulayıp bi seferde dikip içersiniz....::::..:
T..CT..CT..C
...hiçbir reklamı görmedim,bundan daha güzel...hiçbir reklamı sevmedim,bundan daha özel....brv.brv
...gerçekten Efes şu anda Türkiye'nin en iyi basketini oynuyor,bir FB li olarak durum tespitim budur....brv
T..C
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=tYh-vxt9oQU[/URL]
selam mesajım bulunsun.
saraylı hocam buradaymış dünya gözü ile tanışmak nasip olur insallah.
Saraylı patron
3. şık ew + cycle
bunu kime tavsiye edersiniz? yada tavsiye edermisiniz, yanına indik mindik yada başka bişey yok değilmi?
[quote=bull market;435483]Saraylı patron
3. şık ew + cycle
bunu kime tavsiye edersiniz? yada tavsiye edermisiniz, yanına indik mindik yada başka bişey yok değilmi?[/quote]
bull açıkçası bu uygulaması en zor şık bence...:cool:çünkü cycle theory diplerin 14 ila 25 bar da bir geleceğini söylüyor ve bu bazen 18 bazen de 22 olabiliyor,bunu ayarlamak zor..:(...pek tavsiye etmem yani...
ew bilenler için:
Elliott Wave+ Average Daily Range + Floor Pivots + Andrew's Pitchfork + Indicator Divergences
beşlisi çok kuvvetli olabilir uygulamak açısından...misal olarak,bugün voba bakalım:
98.200 den aşağı 2 gündür bir x dalgasının gelişeceğini ew ile tahmin ettiniz,yani dalgayı öyle saydınız diyelim..ama aşağıda hangi destekte duracağını bilmiyorsunuz,bu durumda diğer yöntemlere bakacağız::rolleyes:
ADR yöntemi ile piyasanın son 13 günlük yüksek düşük farkı ort sı 2300 puan civarında;saat 12.00 de bugün en yüksek 96.200 imiş...piyasa aşağı devam ederse 96200-2300= 93.900 civarında bir dip gelebilir diyor...nitekim 93.350 de geldi..
Floor pivotsa bakalım,bugün için destekler:94.675 ve 93.850 de ..demek bu 2. destek önemli...
uyumsuzluklara bakalım; bende 93.350 dibinde arka arkaya pu lar var,demek ki ya dip oldu ya da yeni dip gelse bile piyasa aşağı momentumu kaybetmiş durumda...
Andrew's Pitchfork a bakalım:onu da az sonra grafla göndereyim...
özet:yukardaki 5 yöntemin etkisi birleştirilirse belki bu durumda olduğu gibi bişi elde edilebilir..mesela ben kısa olsam bu dipte kısaları kapatmak iyi oılabilirdi...:rolleyes:eğer uzun olsam ve biraz yukardan girmiş olsam (ki ben öle yaptım,tam dibi bulamadım tabi ki) bu dip i bekleyip uzunları bozmam,tabi bir sl ta koyarak...
böyle...:::
[U][COLOR=#22229c][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://f1302.hizliresim.com/16/r/kdfpd.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/U]
yukardaki pitchfork uygulamasında son 3 dip ve tepe kullanılmış;görüldüğü gibi bugünkü hareket median line a yaslanmış hatta biraz altına kaymış...median line dan tepki gelebilir...:rolleyes:
bu 5 yönteme daha ilave de mümkün,hehe...:D
Candlestick Formations + Renko Graphs + Trend Analysis
ile de bakalım ,oldu 8 yöntem...
candle larda henüz yukarı dönüş formasyonu saatlikte yok...
trend analizi için saatlikte son 2 günlük düşüşün tepelerini bir trend çizgisi ile birleştirin,bende 94.850 gibi bir yerden geçiyor şu anda,burası yukarı kırılmadan düşüş devam edebilir diyor...
Solotürk 'ün 75 puanlık renkolarına bakın;son renkolar kırmızı,ama buralarda bir dip oluşumunu diğer yöntemler söylüyorsa,mesela ; arka arkaya konan 2 adet yeşil renko ile alınabilir,emaband ları beklemeden...
gibi...:p
..burda önemli olan birden çok yönteme bakmak,teyid almak,ve ne zaman nereye bakacağını bilmek...:)
[quote=saraylı;435489]bu 5 yönteme daha ilave de mümkün,hehe...:D
[B][I]Candlestick Formations[/I][/B] + Renko Graphs + Trend Analysis
ile de bakalım ,oldu 8 yöntem...
[B][I]candle larda henüz yukarı dönüş formasyonu saatlikte yok...[/I][/B]
:)[/quote]
mum formasyonları için yüzlerce formasyonu da ezberlemeye kalkmayın,mesela ben ne yaparım?
sadece 30' lık ya da ssaatlık grafı açın ve grafa baktığınızda dip ya da tepe olduğunu umduğunuz yerde:
tepede:
-bearish engulfing
-bearish harami
dipte:
-bullish engulfing
-bullish harami
var mı yok mu,bunlara bakın ,hepsine bakıp mum gibi erimeyin....::::..:
evet ,sadece[B] harami ve engulfing[/B] varsa mesela 30' lıkta bu size teyid versin...
;)
Sn Saraylı bu forum başlığı altında, altınla ilgili fikirlerimi paylaşmam serbest mi ? EW gibi.
[quote=muhalefet;435491]Sn Saraylı bu forum başlığı altında, altınla ilgili fikirlerimi paylaşmam serbest mi ? EW gibi.[/quote]
...yazabilirsiniz tabi.;)..yalnız ben son demo yaptığımdan beri altında gerçek parayla trade etmiyorum...
tekrar kürkçü dükkanı :VOB endeks kontratlarındayım...+.
Huzur
YOk
Daha adres
Verecez
Jel.
[B][FONT=Calibri]Bazı kişiler vardır ki gittikleri mekanı adam ederler[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ve bunun nedeni aslında onun adam gibi adam olmasıdır[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İster sevin ister sevmeyin ama tam da böyle biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](neden bu topiğin en fazla TEŞEKKÜRÜnü almış)[/COLOR]
[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Yıllarca bu topiğe emek vermiş [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Tam da hemen hemen herkes short naraları atarken(ben de dahil) [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Buraya dönüp ALAYINA KARŞI, BORU MU… sloganlarıyla long demiş bir adamdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][/B][B][COLOR=White][FONT=Calibri](neden bu topiğin en fazla SAYFASINI yazmış)[/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Calibri]Aynı zamanda çift başlılık olmasın diye blog kapatmış biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](ortada bir yalan varsa o da biziz)[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendisine bugüne kadar çok kişi çamur atmış ama kendinden ama takipçilerinden [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Destek görerek bertaraf etmiştir, tüm art niyetli kişileri...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Şimdi ne oldu da tüm olup bitenlerden gördüğüm kadarıyla sadece ve sadece iki takipci destek olmuştur.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu mudur reva?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bırakıyorsa topiği, asıl bundan bırakmalıdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Burada öyle gereksiz kişiler geldi geçti kİ... [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Hatta göz göre göre yanlış yön verenlere bile şaşılacak derecede sahip çıkıldı.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ama Adam gibi Adama 24 st geçmesine rağmen bir mesaj bile yazmayanlar [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendi hatalarımızı görmezden gelip öç alırcasına mı? hareket ediyoruz?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu ülkede[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]varı yok edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]yoku var edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Adam yerine konuluyor...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]YAZIK ki ne YAZIK.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]BENİM İÇİN BÜYÜK ADAMSIN VE BURAYI TAKİP ETMEMİM EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİSİNİN YOKLUĞU BENİM İÇİNDE BURANIN YOKLUĞUDUR[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İYİ Kİ SİZİ TANIDIM BÜYÜK İNSAN[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]ADAM GİBİ ADAM [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][COLOR=White][FONT=Calibri](YALAKLIK İÇİN DEĞİL ADAM OLANA DEĞER VERDİĞİM İÇİN SEVDİM SİZİ)[/FONT][/COLOR][/B]
ya bu nedir şimdi?:eek:
bull market bi soru sordu cevapladım,sabah ne reaksiyon geldi diye bakınca şimdi yukardaki yazıları okudum,
jelibon sarhoş muydun sen,bu ne demek?
ordi sen izah et bari..
diğer formüller topiğimde de küfür edilmiş,
ayıp diye bişi vardır beyler,çok üzüldüm...:o
Tek kelimeyle, bu bir kepazeliktir...
Böyle bir forum,insanların konuyla ilgili ilgisiz nara attıkları bir yer olmamalıdır.
Ben teknik bi yazı yazmışım,yanıtlara bakınız...
Yazanlar cevap vermiyor,yönetim ya da başka bi arkadaş neler olup bittiği konusunda bir açıklama yaparsa memnun olacağım...
[quote=saraylı;435515]...
ordi sen izah et bari..
[/quote]
Merhaba Saraylı abi,
öncelikle sizin ve sizin gibi paylaşımcı, iyi niyetli ve zarif insanların topiğini bu şekilde kullandığım için kusurama bakmayın.
Dün gece geriye doğru okuduklarımdan anladığımın özeti şöyle abi,
dün gece daha doğrusu sabaha karşı bir baktim ki Jelibonun oraya Dalglarla sörf nickli vatandaş, Jelibona sen gold ew'inde etiket söktünle başlayıp Jelibonun bugüne kadar yayınladığı TA, EW, dolunay döngü ve tarih çalışmalarının tümünün başka topiklerden çalıntı ve aşırma yaparak Jelibonca topiğinde yayınladığını iddaa etmiş.
Kendisi gold'un bir önceki tepesini bulduğunu ve buradan şimdiki seviyelere düşeceğini de bildiğini oysa Jelibonun bir önceki tepeden de yukarı gideceğini yazdığını düşüş oluncada da ew'den etiket sökerek aşağı gideceğini yazdığını ve kendisinin bunu bildiğini ama Jelibonun bunu bilemediğini bilmiş gibi yazılar yazdığını ve çalıntı ifadelerle yıllarca kendisini takip edenleri bilinçli kandırdığını ve yanılttığını söylemiş.
Sonrasında da atışmalar olmuş doğal olarak ve bu şahsiyet nasıl bir karekterse sen gelemiyorsun ver adresini ben geleyim yanına ve boyunun ölçüsünü alayım tarzında yazı yazmış...
Daha ne olsun Saraylı abi,
anladığım kadarıyla da Jelibon tüm bunları içerlemiş ve biraz dediğin olmuş galiba
sonrasında da ben yazdım bişeyler...
Size karşı bir tavrımız olamaz abi, eğer böyle anlaşıldıysam affola.
[quote=saraylı;435516]Tek kelimeyle, bu bir kepazeliktir...
Böyle bir forum,insanların konuyla ilgili ilgisiz nara attıkları bir yer olmamalıdır.
Ben teknik bi yazı yazmışım,yanıtlara bakınız...
Yazanlar cevap vermiyor,yönetim ya da başka bi arkadaş neler olup bittiği konusunda bir açıklama yaparsa memnun olacağım...[/quote]
Abi, tam olarak anlayamadım ne olduğunu ama seninle bi alakası yok olayın.
[QUOTE=saraylı;435486]bull açıkçası bu uygulaması en zor şık bence...:cool:çünkü cycle theory diplerin 14 ila 25 bar da bir geleceğini söylüyor ve bu bazen 18 bazen de 22 olabiliyor,bunu ayarlamak zor..:(...pek tavsiye etmem yani...
[/QUOTE]
Saraylı patron çok teşekkür ederim, sizin tavsiyeleriniz değerlidir bana, soruyu sordum ama ancak akşam oldu topiğe girebildim, oysa hemen cevap yazmışınız tekrar dönüp baksam dün gece okuyacakmışım meğer, hızınıza yetişemeye çalışacaz demekki bundan sonra:o
Cycle ı bi kenara koyup diğer bahsettikleriniz üzerinde ilerlemeye çalışacağım bundan sonra, onlarda pek o kadar basit gibi dursada işin aslı ew olunca göründüğü gibi kolay değil anladığım kadarıyla.
Sarayli Abi'm
Sen benim
Abimsin
Bu konunun senle alakası
Yok
Topigimi kitledim
Kitleyince
Bütün topiclere mesaj attım
Seni üzdüysem özür dilerim.
Jel.
Bu muhalefet var ya bence DALGALARLASURF ın yeni açtığı nick....
Burayıda bozacak...şu an yasaklı....biz adamı adım adım takip ederiz...
ÇÜNKÜ BİZ JELİBONUN NEFERLERİYİZ...
Sayın saraylı bu adama kendini yem etme...Ayağında her yere pislik götürüyor
Muhalefet değil ANAMUHALEFET olsa ne yazar...
Çünkü jelibon hep İKTİDARlı zaten...iktidarsız olan düşünsün...
Sayın saraylı çok özür.......hakkını helal et...jelibonseverliğimize ver bu seferlik...saygılar..
[quote=indr-jel;435545]Bu muhalefet var ya bence DALGALARLASURF ın yeni açtığı nick....
Burayıda bozacak...şu an yasaklı....biz adamı adım adım takip ederiz...
ÇÜNKÜ BİZ JELİBONUN NEFERLERİYİZ...
Sayın saraylı bu adama kendini yem etme...Ayağında her yere pislik götürüyor[/quote]
bugünler için önceden açılmış sanki:)))
[QUOTE=indr-jel;435549]Muhalefet değil ANAMUHALEFET olsa ne yazar...
Çünkü jelibon hep İKTİDARlı zaten...iktidarsız olan düşünsün...
Sayın saraylı çok özür.......hakkını helal et...jelibonseverliğimize ver bu seferlik...saygılar..[/QUOTE]
bu tip takım tutmalar vs. hiç hoş olmuyor. kişilik haklarına saldırı olmadıkça mantıklı eleştirilere açık olunmalı. herkes analizinde hata yapabilir. bu o kişiyi zayıflatmaz. önemli olan analizlerde % kaç isabettir. %80 çok iyi bir performanstır. zaman gelir analistler %50 ters yöne inanır. ve biri haklı çıkar. burda ikisininde haklı gerekçeleri vardır.
ama takım olup bir kişiye saldırmak yazmasına engel olmaya çalışmak demokratik değildir. tersi de siz bulun. ona göre düşünün size aynı şeyi yapmaya kalksalar siz ne yapardınız onu düşünün empati yapı.
sn jelibon u eleştirdi diye hayat hakkı tanımamazlık sizin kalitenizi sorgulatır.
jelibon %50 üstü isabetli analiz yapmışsa başarılıdır% 80 yapmışsa süperdir.
dalgalarla sörf de benim bildiğim başarılı bir ew ci.
Benim nick geçmiş ama alakası yok arkadaşlar. Buraya üye zamanında olmuşum. Giriş yap tıklayınca Firefoxdan çıktı geldi üye ismim. Sn Saraylıyı ve Sn Jelibon u takip ediyordum login olmadan. Bir kaç grafik paylaşacaktım. Kalsın artık.
kardeş hakkını helal et...
Aradığımız kaçak bulundu...
Sörf diye kılık değiştirmiş...
Nugyo bahçesinde çimlerin içinde bulduk
Aramaktan sarf-ı nazar edelim....
Saraylı yı bekleriz.
Sn. saraylı nerde?
Saraylı mekan değiştirdi.
Bu topiğe yazılan bazı yazılardan rahatsız oldu.
Şimdi hissenet te VOB ta devri daim makinası topiğinde (önceden vardı zaten).
[QUOTE=Permanent;452094]Saraylı mekan değiştirdi.
Bu topiğe yazılan bazı yazılardan rahatsız oldu.
Şimdi hissenet te VOB ta devri daim makinası topiğinde (önceden vardı zaten).[/QUOTE]
Ordaki nickname i nedir??