[QUOTE=QUEEN;62128]Çocuğuda getir ben getiririm belki[/QUOTE]
iyi fikir:) cocuk problemi olanlar cocuklarını da getirseler olur. junior voborsa forumdaşları:)
Printable View
iyi fikir:) cocuk problemi olanlar cocuklarını da getirseler olur. junior voborsa forumdaşları:)
[QUOTE=hexen;62127]kurt kapan yeresi artık 33000 ....31800 arası bura arasında dikat amma 33000 üstesinde 15 dakk system long olr.. gun system dirence kadar yukselme potans acar..
bugun dikat olun cok[/QUOTE]
dow futur 8800 üstesinde olmasa yukarya potans olmaycak... bu bizde guvensiz olyor.. bundan kurt kapan yeresinde oldukca flat en iyi
çocuklar diyecektin.....
7 yaşında büyük...
3 yaşında ikizler..... toplam 3....
tayyibin nin kriterlerini tuturduk biz. he heee:)
[QUOTE=mbm;62134]çocuklar diyecektin.....
7 yaşında büyük...
3 yaşında ikizler..... toplam 3....
tayyibin nin kriterlerini tuturduk biz. he heee:)[/QUOTE]
Maşallah getirin severiz ikizleri iskender yesinler protein alsınlar benimkiler büyük 14 ve 12
Dow bugün düşerde işte bu G20 meselesi var o yüzden ne olur belirsiz
Sizlerle tanısmak isterim izmirden gelicem ankarayı hic bilmiyorum havaalanına
yakın arkadas varsa bana yardımcı olabilecek memnuniyetle gelirim.
[QUOTE=QUEEN;62135]Maşallah getirin severiz ikizleri iskender yesinler protein alsınlar benimkiler büyük 14 ve 12[/QUOTE]
allah bagışlasın.. tüm forumdaki arkadaşlar için..
dediğim gibi çok zor..ama aklımda yinede
[QUOTE=mbm;62138]allah bagışlasın.. tüm forumdaki arkadaşlar için..
dediğim gibi çok zor..ama aklımda yinede[/QUOTE]
zaten hemen değilki ya bayramdan evvelki hafta yada bayramdan sonra:) 1-2 saat bile ayırmanız yeterli. ikametde ankara yazıor sanıırım ankaradansınıuz diye diorum bunu:)
ben istanbuldayım ama toplantıyı teorik olarak destekliyorum :)
otomatik trade ile ilgilenenler için bi link var
bu işin şampiyonasını düzenlemişler
[url]http://championship.mql4.com/[/url]
[QUOTE=Vob Trader;62139]zaten hemen değilki ya bayramdan evvelki hafta yada bayramdan sonra:) 1-2 saat bile ayırmanız yeterli. ikametde ankara yazıor sanıırım ankaradansınıuz diye diorum bunu:)[/QUOTE]
ankarada değilim işte.. ankara yazıyorda...
dediğim gibi aklımda ..şartları zorlarım ama kesin değil......
[QUOTE=emrehan;62137]Sizlerle tanısmak isterim izmirden gelicem ankarayı hic bilmiyorum havaalanına
yakın arkadas varsa bana yardımcı olabilecek memnuniyetle gelirim.[/QUOTE]
bi ayar çekeriz kardeş:) rht ol
[QUOTE=Vob Trader;62139]zaten hemen değilki ya bayramdan evvelki hafta yada bayramdan sonra:) 1-2 saat bile ayırmanız yeterli. ikametde ankara yazıor sanıırım ankaradansınıuz diye diorum bunu:)[/QUOTE]
Toplantıya özel ayrı topikte acalaım.Derli toplu olur.:)
[QUOTE=mbm;62141]ankarada değilim işte.. ankara yazıyorda...
dediğim gibi aklımda ..şartları zorlarım ama kesin değil......[/QUOTE]
tamam uygun olursa gelirsiniz:) izmirden bile talep var voborsa farkı :)
[QUOTE=Nohamura;62143]Toplantıya özel ayrı topikte acalaım.Derli toplu olur.:)[/QUOTE]
baba mod sensin bi açsan iyi olur ya oraya yazayım bende
[QUOTE=bull market;62145]Bu konu için bi topik açın vobtrader, bööle olmaz, girdim dedim dün yazılanları okumadım, bugün okuyayım sabah beri neler var neler yok, amaaaan, yok gelecektin yok gidecektin, güzel kardeşim zorla güzellik olmaz bilmiyormusun, biraz topiğide aralada okurken vakit kaybım büyük oldu, daha akşama işten gelince baştan aşağıya okuyanlar var, biraz dikkat, saygılar.[/QUOTE]
okumayan da okusun diye dedik
açılsın bir topic listeyi oraya yazalım gün verelim 7 gün mesela eklesin gelecek olanlar. sonra tarihi belirleriz.
Teo olacak iş mi?..balık tutmayı öğrenmiş adam,neden xx kiloğram balık fiyatına bize sanatını öğretsin ki?
[QUOTE=abka;62156]Teo olacak iş mi?..balık tutmayı öğrenmiş adam,neden xx kiloğram balık fiyatına bize sanatını öğretsin ki?[/QUOTE]
sn abka siz de ankaradasınız gelmezmisin ??
[QUOTE=Vob Trader;62158]sn abka siz de ankaradasınız gelmezmisin ??[/QUOTE]
bu sıralar işler yoğun..ama denk gelirse olabilir..
.lelele[QUOTE=Vob Trader;62142]bi ayar çekeriz kardeş:) rht ol[/QUOTE]
tamamdır
sistem dünden kalma al da...umarım al ile geceye girer..kanımca G-20 den en azından olumlu haberler gelir..
[QUOTE=abka;62161]bu sıralar işler yoğun..ama denk gelirse olabilir..[/QUOTE]
o zaman listeye sizi de yazalım. nasılsa hafta sonu boş olursanız bi uğrarsınız:)
[QUOTE=bull market;62166]Allahım, eskiden otobüs terminallerindeki gibi kapıdan gireni sıkboğaz eden tipler vardı ya, onlar aklıma geldi, bilet kesecek neredeyse.[/QUOTE]
ya nie rahatsız edio seni bu iş bu kadar anlamıyorum.
kehanette bulanayım..vob 34.000 üzeri kapatacak..
[QUOTE=abka;62171]kehanette bulanayım..vob 34.000 üzeri kapatacak..[/QUOTE]
banada öyle geliyo.....
al sat yaptırdılar bolcada...32875 den uzun en son.....
sonu iyi olur inşallah..
[QUOTE=mbm;62172]banada öyle geliyo.....
al sat yaptırdılar bolcada...32875 den uzun en son.....
sonu iyi olur inşallah..[/QUOTE]
az da pariteler toplasa iyi olcak
32925 uzun
32925 uzun yaptım , sakat gün veri bol . stopumu 200 puan alta koydum . sadece trade amaçlı , yoksa trende oynadıgımdan deil .
ortalamalar toplantı halinde aşağımı yukarımı kopsak ama dow çıktı biz çıkmıyoruz 900 puanlık marja 600 puan verdi yön hala aşağı bence ama sistem bilir
bugun uyuzlukları üstünde py amcamların
[QUOTE=bull market;62175]Rahatsız olduğım için yazmıyorum, ama epey sayfa doldu da ondan, anlayan anladı zaten o yüzden.[/QUOTE]
sadece son mesajı okuyup da görmeyenler var. ondan yazıp duruyoruz bizde. doldu dediğin de bütün mesajları toplasan 3 sayfayı geçmez. 3 sayfayı okumakda 5 dakka alır. abartıldığı gibi durum yok yani ortada
bugun dikat tecrube az olan hep flat durma iyi
Piyasanın yönü ne olur bilmiyorum ama günlükler satda henüz. Sanki gün sonu bir çok kişi hüsrana uğrayacak gibi bir belirsizlik var. Nereye giderse 5 dakikalıklarla peşindeyim aşağı yukarı farketmez. Spotta dün mal almış olsaydım bugün güzel fiyatlardan realize ederdim. Adamlar G20de dünyaya kendi şartlarını dayatacaklar. Ne kadar başarılı olurlar bilmiyorum ama sonuçta yine Amerika İngiltere kazanır diğerleri yenilir gibi. Bizimkilerin de ellerine Amerikada yeni şartlar ve talimat listesi tutuşturacaklar. Zaten S&P sopasıyla dün gece başladılar kaldıki S&P hiç güvenilir değil krizde gördüğümüz kadarıyla diğerleri de öyle karizmalar sıfırlandı hepsinin.
Bana kalırsa yukarı denemeler olacak görülüyor, akşama kısa kapamak isteyen ve haftaya risk almayanların alımlarıda bunda etkili olabilir diyorum, bugün olmadı ama, pazartesi iyi bir yukarı hareket mümkün sonuçta, yurtdışı akşama iyi olursa ve iyi artı kapatırsa zaten haftaya bizi kimse tutamaz buralarda, bunuda düşünmek lazım, saygılar.
oboda görüyorum tobo da görüyorum sabah analizinde 33600 üzeri kalınmazsa 31500 döner diyodu..
Spot 32500 üzerinde kalmaya başlarsa yukarı hareket için elverişli seviyede demek olacak, saygılar.
[QUOTE=mbm;62178]bugun uyuzlukları üstünde py amcamların[/QUOTE]
Haftanın son günü Cuma günleri genelde böyle uyuz oluyor bu amcalarda:..::..:
[quote=teo;62099]Arkadaşlar borsada para kazanma yöntemini öğrenmek istiyorum,Ücretli ders vermek isteyen tanıdıklarınız var mı?
İstedikleri parayı vereceğim. ( Makul olmak kaydıyla)
Ama benimde bir şartım var.Teknik analiz ve indikatör anlatmıyacak..[/quote]
en baştan beri sizi izliyorum sayın teo, taa öteki siteden beri. sizden çok faydalandım, en azından kütüphanenizden ve göndermiş olduğunuz diğer dökümanlardan. ayrıca sistem arayışınızdaki muhendis yaklaşımınız da son derece olumlu. defalarca size yazmak için düşündüm fakat her seferinde "ne işe yarayacak ki, hiç bir fayda üretemeyeceğim, bari gereksiz yere negatif enerji oluşturmayalım" diye vaz geçtim.
aşağıdaki fikrimde son derece samimiyim ve asla sizi küçümsemek veya üzmek gibi bir kastım yok. en sonda söylenecek şeyi en başından söyleyeyim: sizin kesinlikle umutsuz vaka olduğunuzu düşünüyorum. bunu benden çok daha iyi bilmenize rağmen elden geldiğince kısaca açıklıyayım: bir "mühendis" için para kazanma fonksiyonunda kabaca 3 değişken vardır: 1. teknik kuram veya al/sat nokta politikaları, 2. nakit akış ve risk yönetimi, 3. pisikoloji. bu üç maddeden birincisinin ağırlığı tüm fonksiyon içinde yaklaşık yüzde 20 iken diğerlerinin ağırlığı 40, 40 olarak kabul edilir.
siz bu fonksiyonun pisikoloji değişkeninde hiç ama hiç umut vaad etmiyorsunuz. önceki yazdıklarınızdan (hızla çok para kazanma ve kaybetme olgusu) çıkardığım kadarı ile ikinci değikenin de hakkını veremiyorsunuz. geriye kalan ilk değişken (ki fonksiyondaki ağırlığı yüzde 20 en iyimser bakış açısı ile) de de ne yazıkki sabit bir bakış açısına sahip değilsiniz. durmadan sistem değiştiren, bir hafta önce para verip indikatör satın alan bir hafta sonra tüm indikatörleri çöpe atan, yok sayan bir yaklaşımınız var.
izninizle tamamen "bedava" olarak fikrimi size söyleyeyim: indikatör veya başka bir şey, sisteminizi belirleyin ve ona "iman" edin, zarar ettiğinizde sistemde boşluk var onu da kapatayım düşüncesine kapılmayın, revizyon yapmayın(kişiliğinizi anlayabildiğim kadarı ile size "indikatör" yakışır, üzgünüm ama siz piyasa ile mücade edebilecek bir tip değilsiniz,yeterince güçlü olmadığınızdan piyasayı anlayacam diye onunla boğuşmak yerine bir "indikator" vasıtası ile pasif bir duruşunuz olsun). her model her harekette başarılı olamaz, maliyetlerinize katlanın ve saygı duyun. sabırlı olun para piyasalarındaki davranışlarınız tıpki gerçek piyasadaki yani işinizeki davranışlarla ve beklentilerle tutarlı olsun, eğer köşedeki pastanecinin işine yaklaşım felsefesine benzer bir yaklaşımla vop ta yatırım yapamazsanız başarılı olamayacaksınız. eğer en önemli olan madde yani pisikolojinizi yönetemiyorsanız öncelikli bu sorunun üzerinde durun ve bunu çözmeye çalışın. hep haklı olmaya, hep en akıllı olmaya, hep dünyaya "kazık" atmaya çalışıyorsunuz. basit ve tutarlı olun.
ben uzun yazabilen ve nihayetinde "yazan" birisi değilim. yaşını başını almış birisi olarak asla kimseyi küçümsemek veya kırmak gibi bir niyetim yok, ukela durumuna da düşmek istemem. umarım derdimi az da olsa anlatabilmişimdir.
sayın teo, tüm içtenliğimle, tüm kalbimle başarınızı diliyorum...
32850 kısa.. iyice gıcık oldum bunlara....
birer ikişer kademe tırtıklamaya başladılar...
Henüz spot 30 al konumuna gelemedi tabii, zaten son zamanlarda spot al konumuna gelmek için gap olayını kullanıyor, bunuda dikkate alırsak, pazartesi gap olayını planladı bunlar bence, bugünün başka açıklaması yok, hafta sonu ya, saygılar.