-
[QUOTE=Astatin;62419]-FED sadece ABD yi kurtaramazken, IMF gelişmekte olan ülkeleri kurtarabilir mi?
- G1 (ABD) kendini kurtaramıyorken, G20 dünyayı kurtarabilir mi ?
- USDTRY 1.618 şu an...IMF ile anlaşmaya yakın olunduğunun haber bültenlerinden geçmeye başlamasından sonra bile...
Soruların yanıtları gayet net...E o zaman 38000 den açtığımız kısaları 36000 dan kapatmış olmanın hüznü düşer bize :(
Bir AYI rallisi yaşansada fırsat bulsak :)[/QUOTE]
dostum eğer ki düşeceksek ki ortam yeniden teknik olarak uygunlaşıyor....
pariteler dahil mutlaka kısa yapma fırsatları verecektir diye düşünüyorum....
bende pariteler bu gece ile sinyalleri çaktı...ama vakit var diyor aceleye gerek yok fırsatlar çok.....
bu arada her yerde teknik durumlar vahim gidişatı göstermeye başladı....bu durum beni biraz kıllandırıyor....yani bu sefer bu kadar kolay ekmek çıkmaz gibi geliyor.....biz sistemlere uyalımda artık gerisi ne olur göreceğiz....
bu arada ara sıra parite yorumları yollarsan sevinirim.....
olmazsa yeni bir topik aç istersen....
kolay gelsin...
bol kazançlar dilerim....
-
[QUOTE=teo;62405]Sermayenin dünyayı nasıl yönettiği ile ilgili Documentary bir film, Türkçe alt yazısı mevcut..
Yasar Hoca da seyretse cok ıyı olur..Neden krızler oluyormuş, gaye neymiş...
[/QUOTE]
Teo bey linkler için çok teşekkürler, yarın indirip izleyeceğim inşallah. Şimdi nette araştırdım da bu belgeseli izledikten sonra hayatınız değişek gibi şeyler söylenmiş. Siz ne düşünüyorsunuz, çok etkilendiniz mi?
-
[QUOTE=enorton;62423]Teo bey linkler için çok teşekkürler, yarın indirip izleyeceğim inşallah. Şimdi nette araştırdım da bu belgeseli izledikten sonra hayatınız değişek gibi şeyler söylenmiş. Siz ne düşünüyorsunuz, çok etkilendiniz mi?[/QUOTE]
tüm doğru bildiğiniz şeylerin aslında kocaman bir yalan olduğunu öğrenince belgeleri ile, sanırım herkesin hayatı birden değişir, önce kabullenmek istemez, ama zamanla, daha sağlıklı olarak çevresini incelemeye ve gözlemlemeye başlayınca,acaba doğru olabilirmi diye düşünmeye başlayınca değişir gibi geliyor.
-
gunaydinlar...cuma gunu gelen al sinyali dogru bir sinyale benziyor simdilik...
-
Arkadaşlar Dow'un cuma kapanışı 8497.31.Ancak fdow şu an 8363 olmasına rağmen 8 puan eksi gösteriyor?Bi yanlışlık mı var ne dersiniz?
-
[quote=mordak;62421]dostum eğer ki düşeceksek ki ortam yeniden teknik olarak uygunlaşıyor....
bende pariteler bu gece ile sinyalleri çaktı...ama vakit var diyor aceleye gerek yok fırsatlar çok.....
bu arada her yerde teknik durumlar vahim gidişatı göstermeye başladı....bu durum beni biraz kıllandırıyor....yani bu sefer bu kadar kolay ekmek çıkmaz gibi geliyor.....biz sistemlere uyalımda artık gerisi ne olur göreceğiz....
kolay gelsin...
bol kazançlar dilerim....[/quote]
Günaydın,
EURUSD iyi duruyor da, USTYTL 1.63 lerde meşkediyor. Üstelik IMF ile anlaşma imzaladık imzalıyoruz moduna girilmiş olmasına rağmen.. Bir de dikkatimi çeken bir diğer konu, genelde IMF ile anlaşma yapsak da, borsa yükselince kısa yapsak, döviz düşünce uzun yapsak psikolojisi var. Piyasa bu senaryoya oynayan çoğunluğu terse yatırmak için nasıl bir senaryo kuracak tahmin edilebilir. O yüzden muhtemelen dediğin gibi güzel fırsatlar doğacaktır...Hele şu ikili dip senaryosu bir çalışsa :) :=
FX de yeni topik açma konusuna gelince;
EURUSD, GBPJPY, USDJPY ve tabi USDTRY ile ilgili durumlar aynı zamanda borsa ve vob la da ilgili olduğundna burda yazılmasında fayda var. Bazı "son delik" arkadaşların başka platformlarda "FX ayru, VOB ayru bilader neyazyon" hezeyanlarına rağmen :).. Ancak bunun dışında az bilinen bazı paritelerde fantastik bazı getiri fırsatları olduğu da aşikar. Onlar için ayrı topik faydalı..Faydalı da, yeni topik nasıl açılıyor?:)
-
arada harcıcaklar bizim kısaları da sabah sabah
-
dow 220 puan aşşada kapanışa göre ama bu düzeysizler bunu da yemese bari:)
-
[url]http://www.ayatirim.com/pdf/pdfs/VobBulten.pdf[/url]
-
Bugün bankalarda bir panik havası var, bu hafta dolar/ytl durmaz deniyor, ımf ile anlaşma deyince iş paniğe bindi binecek görülüyor, belkide olması gereken gerçekler fiyatlara yansıyacak, borsa dan iki üç gün uzak durup, flat flat olanları seyretmeli, yön ne tarafa bakmalı, ama bu aradadolar kontratlarındada uzundan para tırtıklamalı diye düşünüyorum, saygılar.
-
[quote=mordak;62421]dostum eğer ki düşeceksek ki ortam yeniden teknik olarak uygunlaşıyor....
kolay gelsin...
bol kazançlar dilerim....[/quote]
Açılışı gördük..belki de fırsat buydu.. Çok eksi açılacakken , ımf gazı ile az eksi açılmış olabilir mi :) 900 den kısayım VOB30 da..kaldıraç 4
-
cumadan 33250 kısaya devam şimdilik...
-
[QUOTE=bull market;62435]Bugün bankalarda bir panik havası var, bu hafta dolar/ytl durmaz deniyor, ımf ile anlaşma deyince iş paniğe bindi binecek görülüyor, belkide olması gereken gerçekler fiyatlara yansıyacak, borsa dan iki üç gün uzak durup, flat flat olanları seyretmeli, yön ne tarafa bakmalı, ama bu aradadolar kontratlarındada uzundan para tırtıklamalı diye düşünüyorum, saygılar.[/QUOTE]
Vobda çakal tayfası şu an tamamıyla dolarda iş yapıyor. Önce vobda kademeleri kaldırıyolar, sonra ardından bankalar arasından alım yapıyolar. Organize işler var. Bakalım Merkez bankası nasıl çözecek bu tayfanın işini.
Önce vobda pozisyonlarla al-sat yapıyolar sonra spotu ona göre uyduruyolar. Sanırım müdahale saatlerinde de tayakkuzda bekliyolar, ona göre yön alıyolar.
-
[QUOTE=berkedi;62427]Arkadaşlar Dow'un cuma kapanışı 8497.31.Ancak fdow şu an 8363 olmasına rağmen 8 puan eksi gösteriyor?Bi yanlışlık mı var ne dersiniz?[/QUOTE]
FDOW 23:10da 8357den kapattı. DOwdan sonra bir müddet daha işlem görüyor kendisi.
-
[QUOTE=BULUT;62438]Vobda çakal tayfası şu an tamamıyla dolarda iş yapıyor. Önce vobda kademeleri kaldırıyolar, sonra ardından bankalar arasından alım yapıyolar. Organize işler var. Bakalım Merkez bankası nasıl çözecek bu tayfanın işini.
Önce vobda pozisyonlarla al-sat yapıyolar sonra spotu ona göre uyduruyolar. Sanırım müdahale saatlerinde de tayakkuzda bekliyolar, ona göre yön alıyolar.[/QUOTE]
Herbir fiyatı bu çakal sürüsü belirliyor kaç aylardır, hatta yıllardır, yoksa bizde piyasa miyasa yok, hele mb fiyat belirlemede hiç yok, kimse inanmasın derim, normal bir piyasamızın olmasına zaten imkan yok, benim anlamadığım, koca koca bankalar bu kazığı nasıl yutuyor, nasıl boyun eğiyor, hayret ki ne hayret, saygılar.
-
[QUOTE=Astatin;62436]Açılışı gördük..belki de fırsat buydu.. Çok eksi açılacakken , ımf gazı ile az eksi açılmış olabilir mi :) 900 den kısayım VOB30 da..kaldıraç 4[/QUOTE]
bana göre 32500 altı olmadan halen son umut var...sağlıklı yükseliş ise 34000 üzeri iyi olur....
ama gidişat kötü....kısalar avantajlı gözüküyor...ara gazlardan zaten pek sonuç çıkmıyor...bakalım neler olacak...
bol kazançlar....
-
Size ben vobda çok önemli bir bilgiyi aktarayım, endeks kontratları tahtasına yön veren 4 kişi var, evet yanlış duymadınız, 4 kişi, onların yatacak yeri yok, yüksek ihtimallede burayı okuyorlar, onlara tek kelimem var, sizin Allah b..... versin, başka bişey demiyorum, saygılar.
-
[quote=mordak;62441]bana göre 32500 altı olmadan halen son umut var...sağlıklı yükseliş ise 34000 üzeri iyi olur....
ama gidişat kötü....kısalar avantajlı gözüküyor...ara gazlardan zaten pek sonuç çıkmıyor...bakalım neler olacak...
bol kazançlar....[/quote]
şöyle bir kritik durum var; eğer DJI 8100 de tutunamazsa, hafta içi çok hızla 7000 e gelebilir... Ama bakıyorum herkes karamsar, yani DJI çökecekse bile bir "terse yatırma" senaryosu yazmalılar..Ama kim bilir belkide terse yatırma senaryoları budur :) Yani bu beklentide olanları avlamak..Yani fütursuz ve terbiyesiz bir düşüş yapmak..
-
Açıklana banka bilançolarına iyi bakın...en az 3 yıl öyle iyi bilançolar göremeyeceğiz çünkü :(
-
doalrda kısa modası olmalı bugün
-
Şu anda spot 30 sat konumunda, 32450 seviyesi yukarı geçilmedikçede al konumuna gelmesi güç görülüyor, bu vahsettiğim seviyeyi yukarı gap ile geçseydiler al sinyali gelecekti ve yukarı trend başlayacaktı, ama bugün olmadı, yarın içinde hem aşağıya, hemde yukarıya gap yapma ihtimali olacak şekilde bugünkü kapanışımızı ayarlayacaklardır diyorum, bugünden yukarı yöne değilde, daha çok aşağı yöne doğru hareket olabilir, olur demiyorum, ihtimal aşağıyadır, tahminim spot 30 akşama 31000 e doğru gevşeyerek kapayacak ama vob muallaktadır, saygılar.
-
[QUOTE=Vob Trader;62445]doalrda kısa modası olmalı bugün[/QUOTE]
O modaydı, ama ımf haberleriyle modası geçti, elde kalan son numaraları çekerler artık, saygılar.
-
[quote=bull market;62447]O modaydı, ama ımf haberleriyle modası geçti, elde kalan son numaraları çekerler artık, saygılar.[/quote]
katılıyorum.. geçen hafta sırf IMF anlaşması korkusuna USDYTL de long pozisyonları hep erken ve az karla kapattım... ama bun arağmen yürüdü..şimdi IMF anlaşması eli kulağında ama USDYTL bu anlaşmayı çok ipliyor görünmüyor..sanki daha çok, mal dökme operasyonu gibi..Her neyse, dışarıya bakar..ama görünen oki biz dışarıya göre zayıf seyredeceğiz...Çünkü şu sorunun cevabı yok..FED in bile eli kolu bağlıyken ve atacak pek bir kurşunu kalmamışken IMF in boyu nereye yeter..Daha önemlisi, daha büyük kota ihtiyacı olacak ülkeler için parayı nereden bulacak IMF
-
[QUOTE=bull market;62447]O modaydı, ama ımf haberleriyle modası geçti, elde kalan son numaraları çekerler artık, saygılar.[/QUOTE]
sen hafta sonu çok film izledin heralde:)
-
[quote=Vob Trader;62449]sen hafta sonu çok film izledin heralde:)[/quote]
Vob um trader ım şöyle pis bir pozisyon alda bilelim :)
-
[quote=VOBiX;62439]FDOW 23:10da 8357den kapattı. DOwdan sonra bir müddet daha işlem görüyor kendisi.[/quote]
İlginize ve bilginize teşekkürler..
-
[QUOTE=Vob Trader;62449]sen hafta sonu çok film izledin heralde:)[/QUOTE]
Yanlış, yıllardır ne bir film, nede tv de tek bir dizi seyretmişliğim vardır:..::..:, kurtlar vadisini bile o kadar methettiler, seyredicem diye oturdum da , 10 dakika seyredemedim sıkıldım kalktım:..:, durum budur, saygılar.
-
[QUOTE=Astatin;62450]Vob um trader ım şöyle pis bir pozisyon alda bilelim :)[/QUOTE]
bugün için şayet dolar oynasaydım. zaten vurduda yaptım mesajımda bugün diye euro dolardaki harekete güvenerek dolarda kısa eğilimli işlem yapardım. ama bugün hafta sonu kısa olmama rağmen sinekden sanki yağ çıkarırcasına beklentimin çok çok altında bi rakam kazanabildiğim için çarşamba günkü vizeme çalışmaya karar verdim ve şu an flat bir şekilde bekliorum.
-
[QUOTE=Vob Trader;62453]bugün için şayet dolar oynasaydım. zaten vurduda yaptım mesajımda bugün diye euro dolardaki harekete güvenerek dolarda kısa eğilimli işlem yapardım. ama bugün hafta sonu kısa olmama rağmen sinekden sanki yağ çıkarırcasına beklentimin çok çok altında bi rakam kazanabildiğim için çarşamba günkü vizeme çalışmaya karar verdim ve şu an flat bir şekilde bekliorum.[/QUOTE]
bugünkü işlemlere gelicek olursak da hafta sonu şort idim. sabah 950 den flat 975 şort 850 flat 750 şort 675 flat 600 long 650 flat 725 şort ve 775 flat şeklinde. başka işlem yapmayı düşünmüorum.
-
[QUOTE=Vob Trader;62453]bugün için şayet dolar oynasaydım. zaten vurduda yaptım mesajımda bugün diye euro dolardaki harekete güvenerek dolarda kısa eğilimli işlem yapardım. ama bugün hafta sonu kısa olmama rağmen sinekden sanki yağ çıkarırcasına beklentimin çok çok altında bi rakam kazanabildiğim için çarşamba günkü vizeme çalışmaya karar verdim ve şu an flat bir şekilde bekliorum.[/QUOTE]
Vaaay Diplomamı alıcan.
-
[QUOTE=bull market;62455]Vaaay Diplomamı alıcan.[/QUOTE]
belki lazım olur. diploması olanlarında hali ortada gerçi:)
-
Kullandığım sisteme göre saat 11:00 barının kapanışı itibarıyla günlük ve 60 dakikalık satta. Buna rağmen vadeli tutunuyor. FSPXteki toparlanmaya rağmen DAX ve UKX bu kadar zayıf olmasalar belki tepki denenecek.
-
5. dalga için düşüş başlatmak üzere zayıflamaya başlamışızda haberimiz yok, bu saatten sonra endeks kontratlarında kısa avantajlıdır, bu planlanan düşüşünde yarın sabaha gaplı düşüş ile başlaması yüksek ihtimal, bugüniçi yukarı hareketlerde terse kama riski var, akşama ya kısa, yada flat olmak şart olacak diyorum, saygılar.
-
[QUOTE=bull market;62458]5. dalga için düşüş başlatmak üzere zayıflamaya başlamışızda haberimiz yok, bu saatten sonra endeks kontratlarında kısa avantajlıdır, bu planlanan düşüşünde yarın sabaha gaplı düşüş ile başlaması yüksek ihtimal, bugüniçi yukarı hareketlerde terse kama riski var, akşama ya kısa, yada flat olmak şart olacak diyorum, saygılar.[/QUOTE]
sen dolara bak kaç pip inmiş yazdığımdan beri.
-
Boşverin onu bunu, bu hedge fonlar Kasım 1 Kasım 30 tarihlerinde, müşterilerinin bildirimlerini değerlendirecekler, bu süre içinde müşteri ne bildirdiyse, fonlar satışını 1 Aralık 15 Aralık tarihleri arasında yapacak, 15 aralığa kadar müşterilere ödemeleri gerekiyor, yani hedge fon muhabbeti bundan sonra başlıyor, 30 kasım tarihinden sonra hedge fonlar kredi bularakda müşterilerinin ödemelerini yapabilirler, fakat bu ihtimalde az görülüyor, IMF ile anlaşmanın da tamda bu dönemde yakın olması ne kadar manidar değilmi? dikkatli olun, saygılar.
-
Yani, kaç milyar dolarlık hedge fon satışı olur ve dolayısı ilede kaç milyardoların Türkiyeden dışarı çıkacağı hesaplanamadı daha, göçün büyüklüğü ne kadar olursa, dolarında YTL karşısında değeri o ölçüde artacak, yani devalüasyon olmuş gibi olacak, ama ne kadar olacak şimdilik bilinmiyor, bilinen tek şey, öyle yada böyle bişey olacak, parasal deprem ama hafif atlatılır, ama ağır, Mart ayı gibi sonuçlarını görmüş oluruz diye düşünüyorum, saygılar.
-
Halil beyde işte bunları yazmıyorda, işte bakın seneye bu yazıma bakarsınız, ben ne dediydim diye caka satıyor, bizlerde burada durmuş teknikten yoksun yazı diye eleştirmeye kalkıyoruz, işin içyüzünü bilipde yazan yok zaten, esasen olayın büyüklüğünüde kimse bilemediği için, hani krizde parmağım olmasın babında sivrilmiyor, yada sivri ve anlaşılır yazılar analizler yapmıyor diyelim, korkuyor diyelim de dahada net olsun:), saygılar.
-
Önümüzdeki iki ay içinde, bunu bilen ky ne kadar hissede kalmak için can atar bilmem, ama teknik olarak banada 23500 seviyesi dip olarak gözükmesine rağmen, kafama silah dayasalar hissede kalmam, saygılar.
-
Bu tip durumlar forumlarda yazılmıyor, dillendirilmesin isteyeni çok, neden o kadar haltı bilenler buraya çıkıp çeştli niklerde yazar yazarda, bu konularda bilgi aktarmaktan kaçınır anlamıyorum, ne var yani, %2 paya sahip ky bilse ne olur bilmese ne olur değilmi? bu arada vob daki tahta çevirenler için iyi olmaz ama malesef ben yazdım işte:), saygılar.
-