[QUOTE=hexen;62585]dow futur önem yeri artık 9230 yeresi[/QUOTE]
8230 olmasın aga:)
Printable View
[QUOTE=hexen;62585]dow futur önem yeri artık 9230 yeresi[/QUOTE]
8230 olmasın aga:)
[QUOTE=Vob Trader;62586]8230 olmasın aga:)[/QUOTE]
saol deyistirdim .heyk
[QUOTE=bull market;62574]AMerika topladı biraz, sabah yukarı gap bizi bekler derim, saygılar.[/QUOTE]
Sabah nikkei yi gör. Bizde 1,7xx lerden döviz kurunu gör. sonra yazarsın yorumunu.
Bugün misafir gezdirdiğimden dolayı ilgilenemedim.sabah sat verdi bende bakamayacağımdan satmadım stop yazıp çıkıyım dedim vazgeçtim.Şimdi dow 8425 civarı kapatır biz 31200 açarız 31325 den ben kısalırım.Senaryom bu 23500e kadar düşeceğiz.Sesli düşündüm.
veri
------
03,11,2008 tarihinde vadeli 30 sözleşmesinin en yüksek, en düşük vede kapanış uzlaşmasını verebilirmisiniz....
çok teşekkür ederim..
[quote=cbaykus;62591]veri
------
03,11,2008 tarihinde vadeli 30 sözleşmesinin en yüksek, en düşük vede kapanış uzlaşmasını verebilirmisiniz....
çok teşekkür ederim..[/quote]
aralık
O:37500
H:37675
L:36250
C:36850
V:139,116
[QUOTE=bonnie;62592]aralık
O:37500
H:37675
L:36250
C:36850
V:139,116[/QUOTE]
sayın bonnie,, vede mersiyk ,,,
cevabınız için çok teşekkür ederim...
silmenize gerek yoktu...:o
[quote=Astatin;62436]Açılışı gördük..belki de fırsat buydu.. Çok eksi açılacakken , ımf gazı ile az eksi açılmış olabilir mi :) (32)900 den kısayım VOB30 da..kaldıraç 4[/quote]
Çok terbiyesiz, son derece ahlaksız, fütursuzca ve de rezil bir düşüş istiyorum DJI da..:)
[QUOTE=hexen;62559]dow futur 9236 dikat edin... ora ustesinde yukarya tepki yapma potansı olcak. 9236 asaya gıtmeden bizde dusme devam olmaz[/QUOTE]
[QUOTE=hexen;62585]dow futur önem yeri artık 8230 yeresi[/QUOTE]
saol baba :)
SLM BEYLER imzadaki hedefi hala koruyorum 23000 de herkes 2 li dip beklerken serit gibi indirebilirler örneklerini gördük takaslara bakamadım cuma ve bugün tabi onlarda destekleyince insan daha mutlu oluyor
[quote=Astatin;62598]Çok terbiyesiz, son derece ahlaksız, fütursuzca ve de rezil bir düşüş istiyorum DJI da..:)[/quote]
Ula gardaşuuum heçmi duşunmedun beni sen...:)
[quote=ERGEN;62610]Ula gardaşuuum heçmi duşunmedun beni sen...:)[/quote]
:) Tavşanları neetin ergen :) VOB30 da long olduğuna hayatta inanmam..sen yine TVSN/YTL desindir :)
Ilk 3 Deki Babaların Poz Bakılırsa Sattıkları Aldıklarından 2 Kat Fazla Buda Serit Gibi Inşin Habercisidir Takaslar Bana Ait Değildir Umarım Doğrudur Aracı Kurumdan Teyit Alın Daha Iyi Olu Alısta 30000 Satısta 60000
[quote=Astatin;62598]Çok terbiyesiz, son derece ahlaksız, fütursuzca ve de rezil bir düşüş istiyorum DJI da..:)[/quote]
Terbiyesiz ve ahlaksız kısmı oldu da, fütursuz ve rezil kısmı eksik kaldı..neyse onu da FDJ tamamlar belki...İyi geceler
[QUOTE=QUEEN;62589]Bugün misafir gezdirdiğimden dolayı ilgilenemedim.sabah sat verdi bende bakamayacağımdan satmadım stop yazıp çıkıyım dedim vazgeçtim.Şimdi dow 8425 civarı kapatır biz 31200 açarız 31325 den ben kısalırım.Senaryom bu 23500e kadar düşeceğiz.Sesli düşündüm.[/QUOTE]
üüüson yarım saat ayılar planı bozdu tepkiye kıslamada hayal oldu
[url]http://www.patronlardunyasi.com/news_detail.php?id=42567[/url]
okumanızı şiddetle tavsiye ederim
[QUOTE=Vob Trader;62617][url]http://www.patronlardunyasi.com/news_detail.php?id=42567[/url]
okumanızı şiddetle tavsiye ederim[/QUOTE]
Ahmet Dedehayırdan sonra geliyomuş ama:D, Ahmet Dedehayırdan ses seda yok şu sıralar, bu tip spekülatörler takibedilemez, iki kademeci diyorum ben bunlara, ayrıca bu gençle citi nin adamları konuşuyorsa, kesinlikle Türkiyenin soros unu citi grup ön plana çıkarmak için planlı hareket ediyor diyorum, global oyuncu citi, big yada büyük para, buradada bulmuş bir isim işte.
Citi takasındaki milyonlarca işctr, garan gibi büyük kağıtların hisseleri bu gence ödünç verilir, tahta çevrilir, sende bakarsın aaa ne büyük iş yapıyo diye.
Ben hissede kısa zamanda al satmış yok efenim aşağıdan alıp yukarıdan satarmış hikayelerine inanmam, yazı baştan sona gerçekdışı süslemelerle dolu, yakında milyardolar yönetir bu genç adam hiç merak etme, ama soros gibi olur, ama olamaz, bu citi nin bileceği iş.
Kendisini tanımıyordum ama, citi nin yöneticileri dedinmi manzara anlaşıldı, onlar ülkeye tanıtacağı ve önplana çıkaracağı adamı bilir ve hedefine ulaşacaktır, kendisine kolay gelsin diyelim vobtraderciğim, sen vob da ondan iyisindir, seni geçemez derim:))), soros un tek bir cümlesine inanmadığım ve şüpheyle yaklaştığım gibi, durum bu genç arkadaş içinde aynıdır, öylede olması gerekir, arada borsada çok para kazanan varmış haberi yapılacak, arada spekülasyon için bu adamlara demeç verdirilecek, basın aracılığı ile sorular sorulacak, her dediği aaa bak nasılda oldu denecek falan filan işte, yatırımcı psikolojisine yön verme bunlar, citi bu, sadece takaslarda stratejik değil her konuda böyle olmak zorunda, velhasılı büyük para büyük;) saygılar.
[QUOTE=QUEEN;62616]üüüson yarım saat ayılar planı bozdu tepkiye kıslamada hayal oldu[/QUOTE]
Hiç belli olmaz şimdiden üzülmemeli, kısalamak isteyene yine fırsat vercektir bence, ama düşüş olacakmı orasına bakacağız, saygılar.
[QUOTE=bull market;62618]Ahmet Dedehayırdan sonra geliyomuş ama:D, Ahmet Dedehayırdan ses seda yok şu sıralar, bu tip spekülatörler takibedilemez, iki kademeci diyorum ben bunlara, ayrıca bu gençle citi nin adamları konuşuyorsa, kesinlikle Türkiyenin soros unu citi grup ön plana çıkarmak için planlı hareket ediyor diyorum, global oyuncu citi, big yada büyük para, buradada bulmuş bir isim işte.
Citi takasındaki milyonlarca işctr, garan gibi büyük kağıtların hisseleri bu gence ödünç verilir, tahta çevrilir, sende bakarsın aaa ne büyük iş yapıyo diye.
Ben hissede kısa zamanda al satmış yok efenim aşağıdan alıp yukarıdan satarmış hikayelerine inanmam, yazı baştan sona gerçekdışı süslemelerle dolu, yakında milyardolar yönetir bu genç adam hiç merak etme, ama soros gibi olur, ama olamaz, bu citi nin bileceği iş.
Kendisini tanımıyordum ama, citi nin yöneticileri dedinmi manzara anlaşıldı, onlar ülkeye tanıtacağı ve önplana çıkaracağı adamı bilir ve hedefine ulaşacaktır, kendisine kolay gelsin diyelim vobtraderciğim, sen vob da ondan iyisindir, seni geçemez derim:))), soros un tek bir cümlesine inanmadığım ve şüpheyle yaklaştığım gibi, durum bu genç arkadaş içinde aynıdır, öylede olması gerekir, arada borsada çok para kazanan varmış haberi yapılacak, arada spekülasyon için bu adamlara demeç verdirilecek, basın aracılığı ile sorular sorulacak, her dediği aaa bak nasılda oldu denecek falan filan işte, yatırımcı psikolojisine yön verme bunlar, citi bu, sadece takaslarda stratejik değil her konuda böyle olmak zorunda, velhasılı büyük para büyük;) saygılar.[/QUOTE]
spekülasyondan para kazanmışmış. manipülasyon yapmazmışmış.. piyasaya yön veriyor. kademeleri alıp satıyor da maniplasyon yapmıyor?. bazı bilgileri önceden almıtyor?. spk da ne merhametli imiş adama ne tavsiyelerde bulunmuş. can ciğer kuzu sarması olmuşlar spk ile. vay anasını beee. keranenin patroniçesi ile peçetecisi, [B][COLOR="Red"]*********[/COLOR][/B] komple tuzak kurmuş diğerlerine...
bu adamın servetini sorgulayıp içeri almalılar. yakında bu adamda biter... bitirirler...
dun uzunlarimi 500 puan zararla kapatip kisaya gecmistim. kapanisa yakin kisalari kapatmak iyi olurmus belki ama dersim vardi, yetisemedim. (hic tlf ile de islem yapmadim:( ). bakalim, hayirlisi...
USDYTL :1.6474 (a)
EURUSD : 1.2598 (a)...
Dün gece Dj kapandığında bunlar 1.6280 ve 1.2644 idi yanlış hatırlamıyorsam.. Yani bugün de, borsada açılışta aşağı çalışacağız...
-%1,5 dan daha düşük bir eksi açılış daha sonra düşüşün derinleşeceğine dalalet olabilir..
-%2,5-3 dn daha büyük bir düşüşle açılış short cover ve longcuları yemek için kullanılabilir ve sonra düşüşün derinleşeceğine dalalet olabilir.
- %5 eksi açılışın birşeylere dalalet olması gerekmiyor zaten, derin bir düşüştür.
- Bugün lüzumsuz yere bir suikast olursa derin devlete dalalettir.
- Bazı yöneticilerimiz gaflet dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilir.
- Açılışın herhangibir oranda artı olma olasılığı ise bana sayısal çıkma ihtimalinden daha az olabilir..
-Nikkeyide nalları dikeyi. Bu neye dalaletdir bilemedim. Böyle bir durumda Lucy Lui ye yardıma talibim.
- Ford'a yardıma da talibim. Şöyle güzel modellerinden bir jeep e 20000 USD veririm. Ama vergiler onlara ait. Beğenmezlerse seneye aynı paraya fabrikalarını satın alırım nasılsa :)
- Son kısalarımı 24000 e kadar tutmayı başarabilirsem, kasam derinleşebilir.
Bunlar işin şakası :) Açılış 500-600 civarı eksi olabilir..
[COLOR="Red"][SIZE="4"]Türk bankaları 10.7 milyar dolar arayacak[/SIZE][/COLOR]
Altı banka yılın son iki ayında 3.5 milyar dolar, yedi banka ise krizin süreceğinin kesinleştiği 2009`un ilk 10 ayında 7.2 milyar dolarlık dış krediyi yenileme yolunu arayacak. Önümüzdeki beş ayda sendikasyon maliyetlerinin iki katına çıkma olasılığı ise en büyük risk unsuru
Global piyasalarda bankaların bırakın şirketlere birbirine bile kredi hatlarını kapattığı bir kriz yaşanırken, Türk bankalarının önümüzdeki bir yılda yaklaşık 11 milyar dolarlık sendikasyon ve seküritizasyon kredisini yenilemesi gerekecek. 2008`den bugüne kadar yapılmış yenilemeler parayı bulma konusunda sıkıntı olmayacağı beklentisini yüksek tutsa da, Credit Suisse First Boston`ın raporu kredilerin yenilenme maliyetlerinin en az iki katına çıkabileceğini gösteriyor.
EN YÜKLÜ AKBANK• En yüksek sendikasyon Akbank`ın. Akbank`ın bu yılın kalan iki ayı ve 2009`un 10 ayı boyunca ödemesi gereken sendikasyon tutarı 3 milyar 96 milyon doları bulacak. İkinci en yüksek sendikasyon ödemesi ise İş Bankası`nın. 2008`in kalanında sendikasyon ödemesi kalmayan İş Bankası`nın en yakın sendikasyon ödemesi 2008`in nisanda. İş Bankası kalan ödemelerini ise 2009`un eylülünde yapacak. Garanti Bankası`nın 2008`in kasımında 700 milyon dolar sendikasyon, 2009`un mayısında 600 milyon avro seküritizasyon, temmuzunda 175 milyon dolar sendikasyon ödemesi var. Garanti bu 1 milyar 693 milyon dolarlık sendikasyon ödemesiyle önümüzdeki bir yılın en yüklü sendikasyon ve seküritizasyon ödemesine sahip üçüncü banka. Yapı Kredi, 700 milyon doları yenilememe kararının ardından 1 milyar dolarlık sendikasyon ödemesiyle dördüncü, Finansbank kasımdaki iki ayrı sendikasyonla 904 milyon dolar ödeme yüküyle beşinci banka. TEB, Şekerbank, Tekstilbank ve Alternatifbank ise 100 ile 327 milyon dolar arasındaki sendikasyon ödemesi yapacak.
MALİYET KATLANABİLİR• Credit Suisse First Boston, 2008`in son iki ayındaki sendikasyon yenilemelerinin çok ciddi sıkıntılar yaratacağı düşüncesinde. 2009`un ilk çeyreği dışındaki yenilemelerin ise sıkıntı yaratmayacağına inanıyor. Fakat yine de tüm bu borçlanmalarda sendikasyon borçlanma maliyetlerinin çok yükselebileceğine dikkat çekiyor. Bankalarla bu konuda yaşanabilecek sıkıntıları konuştuklarını söyleyen CSFB analistleri, bankaların isterlerse yenilemede sorun yaşamayacağını düşündüklerini belirtiyor. Fakat maliyetlerin ciddi yükseleceğini kabul ettiklerinin de altını çiziyor. Kasım ve aralık sendikasyonlarında 75 baz puan faize sahip libor borçlanma oranlarının 150 baz puan ve hatta çok daha üzerine çıkabileceğini belirtiyor CSFB.
İŞ VE YAPI KREDİ AVANTAJLI• Geçtiğimiz aylarda sendikasyon yenilemesi yaparken hedefledikleri rakamı yükselten ve yenilemesi gereken tutardan daha yüksek sendikasyon alan bankaların mevcut şartlarda en az sıkıntıya giren bankalar olması bekleniyor. Bu açıdan bakıldığında Libor+0.75 faizle en son yaptıkları sendikasyon yenilemesi sırasında, borçlanma limitlerini sırasıyla 825 milyon dolar ve 1 milyar dolara yükselten İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası ön plana çıkıyor. Böylece İş Bankası`nın yılın kalan ayında hiç sendikasyon veya seküritizasyon yenilemesi kalmazken, Yapı Kredi Bankası da aralık ayında kalan 700 milyon dolarlık sendikasyonu yenilememe kararı aldı.
İLK ÇEYREK DE SORUNLU• Bu durumda tabi akla gelen soru 2009 yılı nasıl olacak? Önümüzdeki iki ay gibi 2009`un ilk çeyreğinin de oldukça sıkıntılı geçmesi bekleniyor. 2009`un ilk beş ayında sendikasyon yenilemesi bulunan üç banka Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası. Akbank`ın yılın ocak ayında yapacağı sendikasyon ödemesi 100 milyon dolar gibi nispeten düşük bir rakam. Fakat İş Bankası`nın nisan ayında 900 milyon dolar, Garanti Bankası`nın ise mayısta 600 milyon avro (818 milyon dolar) sendikasyon ödemesi yapması gerekiyor. Uzmanlar bu sendikasyonların yenilenmesinde maliyet açısından bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağının sinyallerinin özellikle kasım ve aralıkta gerçekleştirilecek olan sendikasyon yenilemelerinde daha net alınabileceğini belirtiyorlar. Fakat uzmanlar giderek daha fazla bankanın aynı anda garantör olduğu sendikasyon anlaşmalarında garantör sıfatıyla atılan imza sayısının daha da artabileceğine dikkat çekiyor.
[SIZE="6"][COLOR="red"][B]***********************
IMF den alınacak 10 milyar dolar neye yeterki??....[/B][/COLOR][/SIZE]
imf den gelecek para zaten bankalara gidecek.onların sendikasyonlarını hazine kefil olarak ödeyecek. borç hazinenin dolayısıyla milletin üstüne kalacak...
tüsiadın imf anlaşması için bukadar bastırmasının sebebi bu...
katrilyonlarca kar ederken karı sanki milletle paylaşmışlar da şimdi zararı millete bırakmanın hesabını yapıyorlar... çok uyanık bunlar...
bu durumda doların değer kazanması hızlanıp ytl nin erimesi beklenmeli....
bu düşüşte 39200 üzeri maliyet ile kısaya devam şimdilik.........
arada al satlar olsada maliyet bununda üzerinde.......
bu günler trendli günler,degerini bilmek lazım demiştim...
kritik yere geldik.. burdan çift dip olurmu.. sanmıyorum..
olsada farketmez... sistemler ala gelirse uzun denemesi yaparız..
şimdilik kısaya devam.....
Evet..Dana'nın kuyruğunun gerildiği noktaya geldik. Bakalım ikili dip mi olacak, yağlı ip mi olacak borsada...
bu seferde dax ile manuple etmeye baslayacaklar gıbı goelıyor bana baksanıza sımdıden fdax artıya gectı
EN iyi mal alma yerleri 2 li tepe ne güzel mal verme yerleri de 2 li diplerdir. facia bekliorum
Bence yeni diplere gideceğiz ama 29500 den tepki gelmesi olası
[quote=torsion;62630]bu seferde dax ile manuple etmeye baslayacaklar gıbı goelıyor bana baksanıza sımdıden fdax artıya gectı[/quote]
F***DAX :)
Heksenim yiğidim çatalkaram :) Gördüm seni online... Bi proseksiyon pilan sal...
[QUOTE=Astatin;62634]Heksenim yiğidim çatalkaram :) Gördüm seni online... Bi proseksiyon pilan sal...[/QUOTE]
astatinim ekran cok bakamyorum dow futur artık onem yeresi 8246 .. ora asayasında yukarya potansı yok. eyer durum duzelmez vob 27600 yeresine goz dikti duryor.
amma onemli potans gordumu yazcayım..
bugün ee hadi bekleyeyim al sat yapmıyım dedim 750 deyken elim poz kapa longa gitti gitti geldi ama basmadım tuşa:) ne zaman beklemeye kalksam böyle oluor:)
[QUOTE=Vob Trader;62636]bugün ee hadi bekleyeyim al sat yapmıyım dedim 750 deyken elim poz kapa longa gitti gitti geldi ama basmadım tuşa:) ne zaman beklemeye kalksam böyle oluor:)[/QUOTE]
bende sistem dışı 800 den yarıyı kapattım..950 geri kısaldım...erken kısalmışız..
biraz önce 30200 dende flatladım hepsini..
bir bakalım neler oluyor.........
[QUOTE=Vob Trader;62636]bugün ee hadi bekleyeyim al sat yapmıyım dedim 750 deyken elim poz kapa longa gitti gitti geldi ama basmadım tuşa:) ne zaman beklemeye kalksam böyle oluor:)[/QUOTE]
bende 750 den stop yazmıstım stoplamısım :((
[QUOTE=hexen;62635]astatinim ekran cok bakamyorum dow futur artık onem yeresi 8246 .. ora asayasında yukarya potansı yok. eyer durum duzelmez vob 27600 yeresine goz dikti duryor.
amma onemli potans gordumu yazcayım..[/QUOTE]
dow futur 8246 üstesinde durar eyer bugun shorts ekmek yemez..
[QUOTE=mbm;62637]bende sistem dışı 800 den yarıyı kapattım..950 geri kısaldım...erken kısalmışız..
biraz önce 30200 dende flatladım hepsini..
bir bakalım neler oluyor.........[/QUOTE]
yerim böle işim dedim bastım piasa 050-075-100 çizdi sanırsam poz kapa long hala uzun devam:) sakinlik bana yararmıor action lazım:)
biz yukarya gidince cok direnc var 30700---31400---32500 burlar yeni short poz potans yeri.... onceden short etmeyen short icun orları beklyor.
systems
5dakk short signalde 15 dakk short signalde gun short signalde
[QUOTE=Vob Trader;62640]yerim böle işim dedim bastım piasa 050-075-100 çizdi sanırsam poz kapa long hala uzun devam:) sakinlik bana yararmıor action lazım:)[/QUOTE]
o anda tahtada tam göremedim ama ya citiye ya efg ye 300 den teslim ettim:)
30 bin altından 2. kez tepior. Allahın hakkı 3 tür