heç beğenmedim düşüşü her an kapayabilim..şorları..
Printable View
heç beğenmedim düşüşü her an kapayabilim..şorları..
data varmı bugün arkadaşlar?
15:30'da dış piyasalar toparlayabilir, hedef 46750 .boks.
yeni geldim..kısaları kapatmak zorunda kalmıştım..2 sistem sat da...
300 üzerine atarsa data iyi gelebilir..biraz çıkarız
bayıldık yine...bekle bekle bekle...ya verin ya alın...hasta etmeyin sıcakta hiç çekilmiyor bu alavere dalavere...
al işte al geldi..5 dak
forum üye olmayanların girişine kapatılmalı..benim fikrim bu..
SN abka sizin sisteminizi al vermesi için hangi değeri geçmeli teşekkürler
[B][COLOR=black][FONT="]CNBC-e Tüketim Endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre % 1,99 artarak 174,57 değerini aldı. Aynı dönemde mevsimsel olarak düzeltilmiş tüketim endeksi de %2,37 artarak 128,86 değerine çıktı.
[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=black][FONT="]Endeksi oluşturan sektörlerin büyük bölümünde bir önceki aya göre artış gerçekleştiğini gözlemliyoruz. Artış gösterenler arasında bulunan giyim, otel, lokanta, eğlence ve mobilya gibi sektörlerde zaten mevsimsel olarak artış yaşanması bekleniyordu; bu sektörlerde artış gereçekleşti. Ek olarak bunun dışında kalan gıda ve ev eşyası gibi sektörlerde de artış gözlemleniyor. Fakat dayanıklı tüketim mallarını da içeren ev eşyası sektörü mutlak değer olarak bir önceki aya göre artış gösterirken mevsimsel olarak düzeltilmiş seri de düşüş yaşıyor. Öncü sektörlerden konut satışlarında hafif bir artış, otomobilde ise bir önceki aya göre düşüş gerçekleşiyor. Vergi avantajının kısmen azalması bu düşüşte etkili olmuş olabilir, ama otomobil satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüksek seyretmeye devam ediyor.
Sonuç olarak, Haziran ayı verileriyle yılın ikinci çeyreğinde özel tüketim harcamalarının hem yılın ilk çeyreğine göre hem de geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiğini izliyoruz. [COLOR=Red][B]Bu veriler özel tüketim harcamalarının ikinci çeyrekte büyümeye pozitif katkı sağlama ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ediyor. Bununla birlikte, sanayi üretimi rakamları tüketim artışının üretime sınırlı yansıdığına işaret ediyor.[/B] [/COLOR]Bunun bir nedeni, üreticilerin kısmen vergi indirimleriyle de gelen talepteki bu canlanmanın aynı ivmeyle devam etmeyeceği yönündeki beklentisi olabilir. Bir diğeri ise, tüketimin bir kısmının ithal mallara gitmesidir. İç ve dış talepteki artışın ivmesi ve kalıcılığı muhtemelen gerçek anlamda büyümenin temel belirleyicisi olacaktır. [/FONT][/COLOR]
[QUOTE=ttcetinkaya;134392]SN abka sizin sisteminizi al vermesi için hangi değeri geçmeli teşekkürler[/QUOTE]46425 kapatırsa flat(uzun kapat )olacak ama daha 13 dak var.
[QUOTE=abka;134391]forum üye olmayanların girişine kapatılmalı..benim fikrim bu..[/QUOTE]
neden kapatılsınki?
forumların amacı paylaşımdır..dng
internet özgürlüktür
Konuyu Toplam 137 Üye okuyor. (61 Kayıtlı üye ve 76 Misafir)