Doçe nin parası bitti herelde:) :)
Printable View
Doçe nin parası bitti herelde:) :)
[QUOTE=catedral;62923]Doçe nin parası bitti herelde:) :)[/QUOTE]
onun yerine..29600-29800-30300 döşedim :)
15 dak. obo var.. bir de göstergeler çok sert aşşağı kaydı..
[COLOR="Red"][SIZE="3"][B]"Kötümserlik kanıksanacak, çıkış beklemek hayal" [/B][/SIZE][/COLOR]
Turkish Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalara dair çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.
"Kötümserlik Kanıksanacak" başlığıyla hazırlanan bültende şu tespitlere yer verildi;
"Kötümserlik kanıksanmaya, düşüşlere ise alışılmaya başlanıyor. Dolar 1,70 seviyelerini gördükten sonra 1.45 seviyesine gerilemişti. Ardından 1.50 ve sonrasında 1.60 seviyesiyesi kanıksandı ve alışıldı. Dolarda yaşanan bu kademeli artış 1.70’de destek olduktan sonra devam edecek.
Keza İMKB’de yaşanan yükselişler tepki niteliğini geçmiyor ve her defasında dipler yenileniyor. Bu döngüye de piyasa alıştı.
Piyasalarda uzun ölçekli net bir görüntü elde edilemediği için kısa vadeli başarısız denemeler yaşanıyor.
Kurtarma planlarının kurtardığı bir ekonomi şu ana kadar çıkmış değil. Kurtarma planları artıkça kurtarılmayı bekleyen şirketler artıyor.
ABD’de General Motor’a odaklanırken, otomotiv sektörünün geneli unutuluyor. General Motor’a gerekli sermaye er yada geç sağlanacak. Fakat bu sermaye ile otomotiv sektörü kurtarılacak mı?
Devletler kurtarma planları ile şirketlere balık tutmayı öğretmiyor, şirketlere balık veriyor. Halbuki şirketler kurtarılacağına ekonominin büyümesi finanse edilse, şirketler balık tutacak bir ortam sağlanabilecek. Şirketleri kurtarma adına 5.5 trilyon dolar kurtarma maliyeti oluştu. Fakat kurtulan olmadı. ABD Başkanı Bush’u serbest piyasa ekonomisinin devam edecek dese bile kurtarma planları kamulaştırma planına dönüştü. 5.5 trilyon dolar ABD’nin 1,5 yıllık cirosuna denk düşüyor.
Böyle bir tutar global ekonomiyi canlandırma adına kullansaydı, belki dünya resesyona sürüklenmeyecekti.
IMF Başkanı açıklamasında 1.2 trilyon dolar tutarında ekonomileri canlandıracağını belirtti. O zaman 5.5 trilyon dolar dünyada büyük bir balon dahi yaratabilirdi. Fakat bu tercih edilmedi.
Şimdi dünyayı bir araba yerine koyarsak, dünya bir duvara çarpıp duracaktır. Bu büyük döngüyü tersine çevirmek için fırsat G-20 toplantısıydı ama bu fırsat dünya liderleri tarafından es geçildi. Bu döngüyü ABD’den gelecek verileri bir anda tersine döndürmesi zordur. Piyasalar kötümserliği kanıksayacak ve ardından uzun sürecek bir taban oluşumu yaşanacak. Taban oluşumunun yaşanmadan gerçekleşen yükselişler böylece tepki niteliğinde kalmayacak."
[URL="http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1227083157693&date=19Kasim2008&type=anasayfa"]http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1227083157693&date=19Kasim2008&type=anasayfa[/URL]
Piyasalarda Aracı kurum ve finans şirketlerinin günlük bültenleri bugünlerde fazla kötümser olmaya başladı, bu gibi günlerde düşüş olsada, borsada bugünlerde gelinen seviyelerin üstünede çıkış yapacağımızı düşünüyorum, her kafadan aynı ses çıkarsa tersi olmazmı? saygılar.
[QUOTE=bull market;62917][COLOR="Red"][B]Akbank'ta şok, 3 tepe yönetici istifa etti [/B][/COLOR]
Akbank'ta genel müdür yardımcısı düzeyinde üç yönetici görevden ayrıldı.
Akbank'tan Borsa'ya gönderilen açıklamada, banka yönetim kurulu kararı ile genel müdürlük organizasyonundaki değişiklik nedeniyle, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Bozkurt, Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Muratoğlu ve Perakende Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız'ın görevlerinden ayrıldıkları belirtildi.
Açıklamada, insan kaynakları fonksiyonlarının İnsan Kaynakları ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Zeki Tuncay'a, bireysel bankacılık fonksiyonlarının Bireysel ve Şirket Bankacılığı Genel Müdür Yardımcı Galip Tözge'ye, perakende krediler fonksiyonlarının ise Krediler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fuat Ayla'ya bağlanmasının uygun bulunduğu bildirildi.
Öte yandan Akbank'ta geçtiğimiz hafta da Kredi Takip İşbirimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nuri Aksoy görevinden ayrılmıştı.
[URL="http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1227087961507&date=19Kasim2008&type=anasayfa"]http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1227087961507&date=19Kasim2008&type=anasayfa[/URL][/QUOTE]
Kriz döneminde yüksek ücretli pozisyonda iseniz nazikçe istifa edersiniz yoksa zaten istifa ettirilirsiniz. Eğer iş aramayı düşünüyorsanız onlar sizi şutlamadan siz istifa edersiniz racon budur yoksa ilk mülakatta kaçınılmaz soru gelir: Neden işten çıkartıldınız? .dng
uyuz ettiler bugun beni...
ne alıyorlar ne veriyorlar......
[QUOTE=abka;62925]15 dak. obo var.. bir de göstergeler çok sert aşşağı kaydı..[/QUOTE]
Tam 1 saat 45 dakkadır bekliyos o OBO yu :..: :..: :..:
[QUOTE=mbm;62929]uyuz ettiler bugun beni...
ne alıyorlar ne veriyorlar......[/QUOTE]
Mıncıklıyolar dedim ya
:..: :..: :..:
[QUOTE=catedral;62931]Mıncıklıyolar dedim ya
:..: :..: :..:[/QUOTE]
sen nerdesin iki gündür..
kayıpsın yine..
:..:[QUOTE=catedral;62930]Tam 1 saat 45 dakkadır bekliyos o OBO yu :..: :..: :..:[/QUOTE]
kırarsa 28900-1600=27.300 hedef olur..alın size rakam:..:
ilk parti gitti 29600..
Vadelide dün gördüğümüz düşüğe varmadan dönüş çabası sanki yukarı yapcaklar şüphesi uyandırdı bende. Spotta da iyi direndiler destekte XU30 bir türlü önceki dibini görmedi. Şöyle bi tarafa sert hareket olsa da sabahki gibi güzel olur.
[QUOTE=mbm;62932]sen nerdesin iki gündür..
kayıpsın yine..[/QUOTE]
MSN de problem oldu. Bi ara halledicem. :(
[QUOTE=bull market;62927]Piyasalarda Aracı kurum ve finans şirketlerinin günlük bültenleri bugünlerde fazla kötümser olmaya başladı, bu gibi günlerde düşüş olsada, borsada bugünlerde gelinen seviyelerin üstünede çıkış yapacağımızı düşünüyorum, her kafadan aynı ses çıkarsa tersi olmazmı? saygılar.[/QUOTE]
".......Kalabalığın tersi yönde gitmek moda oldu. Tek sorun, artık herkesin karşı yönden gitmesi.....Bu nedenle biz belki de karşıt yöne gitmek yerine, karşıt yönün tersine gitmeliyiz....." Hedge Cambazlarından bir alıntı ;)
[QUOTE=abka;62933]:..:
kırarsa 28900-1600=27.300 hedef olur..alın size rakam:..:[/QUOTE]
Yaklaşık 27.500 lerde spotta teknik olarak mümkün gözüküyor zaten.
ve 29.6 'da sazan uzun pozisyon alır.
29800..30000 yeresi eyer yukarya olur stop icun bekleyen cok shorts var... orya dikat eyer ora yukarya olur panik stops olcak.. ora asayasında problem yok
[QUOTE=sazan;62939]ve 29.6 'da sazan uzun pozisyon alır.[/QUOTE]yahu arkadaş' sen diğer topikdeki derin analizci sazan mısın?..yoksa bizi sazan yerine mi koyuyorsun?
yukarda 32050 yeresi asayada 28500 yeresi potans var amma neresi olur ongorme zor... gercek harket iki yere balı
yukarsı devam icun 32050 üstesi gerek..
asası devam icun 28500 asayası gerek..
iki yer arası tecrube trade yeresi
Longa geçtim...
Bu arada XU30 ve XU100 işlem hacmi birbirine çok yakın bunun da 107 trilyonu GARAN'da...
[QUOTE=sazan;62939]ve 29.6 'da sazan uzun pozisyon alır.[/QUOTE]
Haklısınızda sayın sazan .. Ordan döndük..
[QUOTE=teo;62943]Longa geçtim...[/QUOTE]
Yani shortta rahatlıkla oturiim:..: :..: :..:
Üstadım seni kandırdı bunlar.. Bak bi sonraki 30 dakkalık barda gösterdiler 375 i.. Napıcas şimdi?
aps deg. 16.000 e yaklaştı..ama pastda yabancı alış-satışları eşit..
psikopat herifler...
devam kısaya..sistem geregi
aslında istekli düşüyoruz ama ivmelenemedi bir türlü..
[quote=catedral;62945]Haklısınızda sayın sazan .. Ordan döndük..[/quote]
Bugün yine bir kaç kere çarpılacağız sanırım. Ama sonunda dogru yol'lu buluruz. Long'lara bye bye. Short pozisyona geçtim.
akbnk a dikkat edin..postunu çizecekler..sabancı bu kadar destek olur ancak..
[QUOTE=mbm;62948]psikopat herifler...
devam kısaya..sistem geregi[/QUOTE]
Teo nun elini görüyolar:) Yada burayı okudular. O yüzden bir sonraki 30 dakkada indiler 375 e .kom
[QUOTE=catedral;62946]Yani shortta rahatlıkla oturiim:..: :..: :..:
Üstadım seni kandırdı bunlar.. Bak bi sonraki 30 dakkalık barda gösterdiler 375 i.. Napıcas şimdi?[/QUOTE]
bir sonraki bar olmazdı, geçmiş ola, short olmam için geçen bar göstermeleri lazımdı...
29250 kırılırsa düşüş hızlanır
benim diger mermileri boşaltmama izin vermediler 1/3...250 kırarsa 1/3 daha satarım
[QUOTE=teo;62953]bir sonraki bar olmazdı, geçmiş ola, short olmam için geçen bar göstermeleri lazımdı...[/QUOTE]
bunlar adi teo...
anlamsız bi şekilde 200 te tuttular..
sonra 700 e kadar çektiler...
[B]amaç algılamayı bozmak.....[/B]
ben 5 ala gelince mecbur uzadım..sata gelincede sattım tekrar....
sistemden kopartamazlar beni...
ve şuan her peryot sattayız... yurtdışı ve spot dahil...
ö yüzden derimki uzun ,uzak dursun benden şimdilik...
o kırılmayan 150 kırılıyormu kırılmıyormu bakalım...
[QUOTE=teo;62953]bir sonraki bar olmazdı, geçmiş ola, short olmam için geçen bar göstermeleri lazımdı...[/QUOTE]
Kapat kaatlarını o zaman elini görüyolar .kom
Yavaşın yawfs, okumaya yetişemedim yağmur kibim yazıyonuz:), vob fiyatları gibi oldu topik:D, ben kısaları kapadım, beklemedeyims, saygılar.
kabak taadı verdi bu 29150
Evet XU30 29000in altında yeni dibe doğru hayırlı yolculuklar...
OBO olacak mı..bakalım.
Ben kısa kapadım 28800 menzile girdi galiba, neyse, trene bakalım azıcıkda, saygılar.