-
kısa vadede 48 bin üstünde git-gel lerle indikatörleri iyi dinlendirdiler.
bu seviye korunabilirse ne ala,yukarı iştah devam edebilir.
48 bin altında ise kısa vadeli son yukarı hareketin realizasyonu başlar ki yıkıcı olmasını beklemiyorum dow yeniden günlük ortalamasının üstünde işlem görürken..
-
fdow ; yükseliş açısı dikkat çekici ve sürdürülemez ölçüde..uyumsuzluklar bariz hale gelmiş durumda..8625 altına sarkarsa ciddi bir realize görebilir..
[IMG]http://i32.tinypic.com/5n7ugy.gif[/IMG]
-
[I][B]ALINTIDIR.. :eek:[/B]
GS'nin trade ile patlattığı bilançosundan sonra sabah işlem hacmi hakkında konuşunca bir süredir özetlemeyi istediğim bir çalışmayı şimdi paylaşmak istiyorum(çalışmayı isteyen olursa pdf olarak gönderebilirim).Biliyorsunuz geçen haftalarda GS'nin kullandığı algoritmanın sızması ile söz konusuyudu. Kaşık hakkaten kaşık diil. NYSE'de gördüğünüz hacim hisse piyasası hacminin sadece bir kısmı, giderek ufalan bir kısmı. ECNler, NYSE'nin ARCAsı, dark poollar diğer işlem merkezleri. Ama daha önemlisi program tradelerin giderek artan üstünlükleri.Ekteki AIG hissesinin hacmine bakarsanız "reverse split" neticesinde dolaşımda olan hisse sayısı 20ye bölünen senedin işlem hacminde patlama görüyoruz. Hisse sayısı azalıyor işlem adedi patlıyor. Neden?
Piyasada bir kaç trade stratejisi var. Ancak bunlar bildiğimiz anlamda düşükten/yüksekten alarak yüksekten/düşükten pozisyonun kapatılması anlamında tradeler değil. HFT yada Liquidity Rebate Trade olarak bilinen sistemde Fonlar yaptıkları işlemlerin sayısı üzerinden para kazanıyor. Örneğin : X kurumun 20-20.05 dolar aralığından alım emri var. Xurumun sistemi 100 adet alım emrini 20ye gönderiyor ve alıyor, 300 tane daha gönderiyor ve yine alıyor. Bu noktada LRB'nin bilgisayarı devreye giriyor ve X kurumunun algoritmik bir tradei olduğunu görüyor. Bilgisayar 20.01e 100 adet alım emri gönderiyor ve alıyor. Pek çok borsa ve ECN hacmini arttırmak ve en likit piyasa olduğunu göstermek amacı ile hacim geçiren kurumlara "rebate" adı altında ufak ödemeler yapıyor. Yani LRB stratejisini uygulayan kurum 100 adetlik alımı karşılığında hisse başında 0.25 cent para iadesi alıyor. LRB alımı yaptıktan sonra hemen aynı fiyattan satışa koyuyor ve X kurumun alogoritması bu fiyata da alım göndererek malı alıyor. Bir kez daha LRB stratejisini uygulayan kurum 100 *0.25 cent geri iade alıyor. Hisse işleminden edilen bir kar yok ama hisse başına yarım cent kar oluştu.Oluşan hacim ise hic bir şekilde indikatif değil ama kurumunuzun teknik analisti yükselişin/düşüşün hacimli olduğundan bahsediyor.
Predatory Algo tabir ettikleri sistem de benzer bir mantıkla çalışıyor. . Örneğin: X kurumu bir hisseyi 20.10 limitli almak için işleme başladı. Yukarıdaki örneğe benzer bir şekilde Predatory Algo X kurumunun algo emrini tespit ediyor ve 20.01e emir gönderiyor. Bunun üzerine X kurumunun algosu 20.02ye sonra PD 20.03e vb şekilinde Bid 20.10a kadar PD tarafından yükseltiliyor ve bu fiyattan PD hissede açığa satışa geçiyor. X kurumu daha yüksek fiyatlara alım göndermeyeceğinden büyük bir ihtimalle PD daha düşük fiyatlardan bu short pozisyonunu kapatabiliyor.
PDye benzer bi diğer sistem ise Automated Market Makers, Borsa serverlarının yakınında olmak için ek ücret ödeyen bu fonlar IOC tipi emirlerle diğer program tradelerden daha iyi fiyatlamalar veya daha hızlı executionlar almayı başarıyor. Örneğin X kurumunun 20.03 limitli bir alımı söz konusu. AMM X kurumunun bir algo emri olduğunu tespit ediyor. Ardından bu algoyu "pingliyor" yani programdan tepki gelip gelmediğini yokluyor.20.5e IOC satış gönderiyor ancak tepki gelmeyince limitin daha düşük olduğunu anlıyor (IOC olduğu için emir anında iptal oldu) ve 20.04ü yokluyor ta ki 20.03ü limiti tespit edene kadar. 20.03e gönderdiği satış emrinin karşılanması ile gerideki bir algo emrin niteliğini anlıyor ve daha hızlı işem yapabildiğinden X kurumunun alımları olan 20 doların hemen üstüne 20.01e alım göndererek topladığı hisseyi hemen 20.03dolara satışa gönderip X kurumuna devrediyor[/I].
-
[quote=erkmen;135414]relatif gücümüz zayıfladı destek kırıldı satış baskısı var...
fdow a verirlerse kötü olur...[/quote]
sayın erkmen valla bi kaç haftadır çok güçsüzüz çık güçsüzüz diye diye buralara geldik. en güçsüz halimiz buysa güçlü halimiz nasıl olur diye merak etmeye başladım. diyeceğim şu bence emin olmamak dikkatli olmak lazım.
-
[QUOTE=juliano;135418]sayın erkmen valla bi kaç haftadır çok güçsüzüz çık güçsüzüz diye diye buralara geldik. en güçsüz halimiz buysa güçlü halimiz nasıl olur diye merak etmeye başladım. diyeceğim şu bence emin olmamak [B]dikkatli olmak lazım[/B].[/QUOTE]
o konuda haklısınız relatif olarak fdow a baktığımıza göre fdow yukarı kopup giderse bizde illaki yükseleceğiz...
fdow a satış gelirse biz daha fazla düşer gibiyiz. tabi bu anlık olarak değişiyor.
benim baktığım ralatif destek geçen günlerde 45800 lerden dönmemizi sağladı...
kesinlikle dikkatli olmakta fayda var...
-
[quote=erkmen;135419]o konuda haklısınız relatif olarak fdow a baktığımıza göre fdow yukarı kopup giderse bizde illaki yükseleceğiz...
fdow a satış gelirse biz daha fazla düşer gibiyiz. tabi bu anlık olarak değişiyor.
benim baktığım ralatif destek geçen günlerde 45800 lerden dönmemizi sağladı...
kesinlikle dikkatli olmakta fayda var...[/quote]
eee şimdi kardeş sen relatif deyince ben de rsi anladım. ama sen relatif olarak dow u sölemişsin bu konu beni aşar. bu gibi büyük ve özel dikkat isteyen konular hakkında ben sağlıklı bi yorum yapamam . bu tür özel ihtisas gerektiren konuları ben dayıma ve burada ki diğer büyüklerimize bırakıyorum. saygılar.
-
125 ten sert döndük.bu hareketten sonra kısa kalmak yerine uzayıp 48000 e stop emir koymak daha mantıklı bence..
48300 den long !
stop ve kısa 48 bin..
-
vay canına dax 5000 üstüne çıktı yeniden..
-
stop ve kısa..
200 puanı bıraktık..
-
Larossian kocaoğlanın durumu nedir?
-
dAX da ne biçim bi coşku var... coşkuda onlar da bizi geçti.
Boşuna uğraşmayalım..IMF İLE ANLAŞTIK HABERİ GELENE KADAR BURADA 2 hafta 3 hafta daha ciddi olarak düşürmeyecekler. diye düşünüyorum. 50-52 bin gösterecekler.... belki 300-500 puan düşebilir. tırışkadan her zamanki gibi.... sonra yine tutacaklar...
Dünya düşecek Dow düşecek DAX çakılacak. Biz yine düşmeyeceğiz...tutacaklar.. biz yine bişey eksik diyeceğiz..
IMF İLE ANLAŞTIK HABERİ GELMEDEN DÜŞMEYECEK... Ki bunun 15-20 gün içinde olacağını düşünüyorum.
Niye düşük fiyattan mal gömsünler ki ?
İşte Anlaşmadan sonraki gün tam cehennem ve ASANSÖR. [U]yakında ilk ciddi düşüşü anlaşmadan sonra görebiliriz......[/U]
[U]IMF ile anlamşa kesinlikle Eylüle kalmayacak..[/U]
[B]48100 LONG.. 48000 STOP[/B]
-
Kademe rica etsem?teşekkürler.