-
[quote=TÜRKOĞLU;203610]MS öğreniyoruz topiğinde data linki olmalı.en son yanılmıyorsam sevgili vobarey için link vermişti VOBIX.son sayfalara doğru olmalı link.önce o linkten datayı PC ye indirin.sonra tekrar görüşelim :D[/quote]
nayır en son ben verdim:D metastock öğreniyoz topiğine bakın sn behlal 24.09.2007 den 12.02 2010 kadar vemiştim son bihaftayı kendi datanıza birleştirisiniz. yanlız sistem sonucuna baktım bi 17.000 puan güzelden öte süper eğer gerçekçi ise bravo ama anlamadığım sistemi yeni test ediyosunuz ama uzun zamandır kullanıyosunuz.. test etmedenmi kullanıodunuz... bu kadar eminmiydiniz başarısından tuhaf geldi :)
-
Sayın zozo bu sistem benim uzun süredir kendi yapığım ve kullandığım bir sistem getirisi dediğiniz gibi test etmedim sizlerle paylaşyım istedim.Tabii datayı bulabilirsem.
Sistemin sinyalleinide yarın test biterse paylaşarım.
-
[quote=belhal;203613]Sayın zozo bu sistem benim uzun süredir kendi yapığım ve kullandığım bir sistem getirisi dediğiniz gibi test etmedim sizlerle paylaşyım istedim.Tabii datayı bulabilirsem.
Sistemin sinyalleinide yarın test biterse paylaşarım.[/quote]
[URL="http://www.upload.gen.tr/d.php/s9/wmhl9ex5/X30YVADE_5Dk_24.09.2007-12.02.2010.rar.html"]http://www.upload.gen.tr/d.php/s9/wm....2010.rar.html[/URL] buyrun sn behlal metastock öğreniyoz topiğinde koymuştum en son bu linki 24.09.2007-12.02.2010 arası MS 5 dakkalık data son bi haftayı kendi datanızla birleştirebilirsiniz.. sisitem için tebrik ederim 1 aylık veriye hayırlı bol kazançlar getirmeye devam eder umarım...
-
linki indirdim metaya nasıl atmam lazım acaba?ayrıca yardım için teşekkrler.
-
[quote=belhal;203615]linki indirdim metaya nasıl atmam lazım acaba?ayrıca yardım için teşekkrler.[/quote]
herhangi bi yere çıkartın rardan sonra metastock dosya görüntülü olan yere tıklayıp open deyin rardan çıkardınız dosyayı bulun chart eklenmiş olur..system testerda test ederken add securities bölümü var remove derseniz var olanı kaldırır daha sonra add deyin rar halinden çıkartılmış metastock datasını bulun tamam deyin o seçilir devam derseniz testi yapar..
-
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1002.hizliresim.com/2010/2/20/9065.jpg[/img][/url]buda testi devameden başka bir sistemimin son hali.
-
Teşekkrler arkadaşım yararlı bilgiler için.
-
testin sol üst köşede yazan o "OPTIMIZED SYSTEM POINTS ONLY TEST" ne oluyor.normal testte çıkmaz o.sistemi son 1,5 aya göre optimize mi ettiniz?
anlamadım test yapıyorsunuz sürekli son 1-1,5 ay var.elinizde hiç yoksa son 4 ayın datası vardır.
-
puan olarak test ediyorum ondan çıkmıştır.
-
optimize edeyim yarın indirdiğim datalarla teste başlayacam.
-
Herşeyi iyi güzel optimize ediyoruz da geleceğin optimizesi maalesef imkansız o nedenle bu optimizeler yapılırken bence abartılmamalılar çünkü piyasalar her geçen gün kendilerini geliştirmekte... Ayrıca eskiden hacim yok diye kıvranırdık ama getiriler muazzamdı ancak şimdi piyasamız iyice hacimlenmeye başladı getiriler de buna paralel olarak normalleşti bu nedenlerden dolayı ne zaman hangi optimizenin doğru getiriyi sergileyeceğini bilemeyiz bana göre kısaca yatay sıkıntılı piyasalarda zart zurt işleme girmeyen oluşan trendlerin de yaklaşık %50 sini sizin cebinize kar olarak koyan bir sistem işinizi her daim görecektir düşüncesindeyim... Muazzam kar eden bir sistemden çok zararlarına katlanabileceğiniz bir sisteme ulaşmak amaç olmalı ki kapital i koruyup tradelere ömrümüz yettiğince devam edelim...
Herkese iyi çalışmalar dilerim...
-
[quote=TÜRKOĞLU;203607]1 aylık test sonucuna yorum yapılmaz.elimizde 30 aylık 5 dk VOB datası var.forumda birkaç yerde linki olmalı.o şekilde test edin en güzeli ve güvenlisi o olur.ve eldeki imkanlarla en verimli test.
bu topikte bir arkadaşımızın verdiği sistemi değerlendirdik bu şekilde.4 ayda süper 30 aylık performansa baktık yerde sürünüyor.
şimdi bu koyduğunuz sistemde böyle olabilir.verdiğiniz dönemde 17.450 puan ama geçmişte belkide 3-4 kere iflas ettirdi.belkide 30 ayda 200-300 bin puanı var.bimiyoruz.[/quote]
Sevgili Türkoğlu,
Matriks'de güzel olan bir sistem , MS'de kötü ise bu sistemin kötü olduğunu göstermez. Seninle Aldığımız 10 adetlik matriks ve ms trade'inin 3'ü farklı idi hatırlarsan. Ve 3'ü de ms de, matrikse kıyasla zararla sonuçlanıyordu. (2'si zarar , 1 i ise daha az kar)
Bir iki yazı önce verdiğim, bir sistemin FSPX aynı zaman dilimi, kendi üst zaman dilimi testleri vb şeyler matriksde geliştirdiğimiz sistemin kalitesi hakkında , aynı sistemi eş sinyalleri vermeyen ms'de değerlendirmeye göre daha dogru sonuçlar verecektir.