-
[quote=saraylı;239301]sevindim selçuklum bence doğru karar,çünkü 3 defa doğru gapi yakalasan 4.sünde terse düşsen gitti sermaye ,oluyor...üüü
geçen perşembe gecesi dow daki harekete full uzunda yakalanınca bu kararı aldım ve uzun zamandır düşündüğüm bişeydi zaten...
bu global çalkantıda 16 saat piyasa kapalı olmasını,satın alamam,olmaz öyle şey...
güniçi ufak hedefler koyup alıp gidelim abicim...:)[/quote]
kesinlikle katılıorum sn saraylı ve sn celcuki'ye...gece pozları çok kazançlı olan sabahlar cıkarsa da karsımıza illaki kaybı da o derece büyük oluyor...
ayrıca kazanılsa da kaybedilse de sabaha refresh olmadan ya aşırı gurur ya da aşırı korkuyla başlanmasına sebep oluyor...
+ , gece pozu şahsım adına zaten buyuk konsantrasyonla 8 saat ızledıım pıyasa sonunda seansa gece de dewam etmemı gerektırıo psıkolojık olarak...totalde başa baş çıkılsa bıle gep zarar ve karları,sağlık ve psikoloji göçüyor..
emek kazanç oranı sabit bir ivme ile düşüyor...
-
MTR sistemi:dünkü sağlam trenddn sonra ema lar birbirine yaklaştı,aşağı yönde sınırlı bir düzeltme gelebilir,esas olarak piyasa yukarı yönde kuvvetli...
kırılma olacaksa yukarı yönde beklemek daha normal...
[IMG]http://i44.tinypic.com/jg37mr.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=saraylı;239303]selçuklum illa poz da olmaman lazım,buna hep beraber alışmalıyız,flat beklemek te bir pozisyondur...
bu bizi rahatsız etmemeli...
sermayeyi korumak en önemlisi...[/QUOTE]
bencede abi zaten yeri geldiğinde flat kalabilsem şuan çok farklı olurdu portfoyun durumu .... sermayeyi koruyup düzenli olrakta büyütmek en iyisi bencede ... hadi hayırlısı olsun abi hepimiz için ... inşallah güzel olur ..
-
günün daytrade ilk pozunu açtım .. .300 kısa .. 375 üstü istop ve flat olurum ... tprofit belli değil ..
73500 üzerinde ise uzun düşünebilirm şahsen ..
-
-
72.800 de orb nin alt sınırı var,onun altına gelirse kısa girebiliriz..
piyasa sınırlı bi düzeltme yapacak galiba...
dikkatli olmalı,flat devam...
-
[quote=saraylı;239303]selçuklum illa poz da olmaman lazım,buna hep beraber alışmalıyız,flat beklemek te bir pozisyondur...
bu bizi rahatsız etmemeli...
sermayeyi korumak en önemlisi...[/quote]
Saraylı hocam, bu düşünce bence de tamamen doğru, ancak herkesin yapabileceği birşey değil. Şahsen ben bunu başaramadığım için düzenli para kazanıyor olmama rağmen daytrading'i bırakmıştım.
Benim psikolojim için flat olmak kabul edilebilir bir durum değil. Kısa süre flat'e geçsem de hemen yeni poz açıyorum. Gerekirse kaldıracı düşük tutuyorum ama pozum oluyor. Sistemlerim de asla flat'e geçmiyor.
Çünkü kaçırdığım fırsatlar kaybettiğim paradan daha çok hasar açıyor psikolojimde. 2.000 puanlık bir trendi kaçırmaktansa 3.000 puan sabah gap'i yemeyi tercih ediyorum.
Zamanında bu tercihi bilinçli olarak yaptım ve sonuçlarına katlanma kararı aldım. O gün bugündür de çok az geceye pozsuz girdim. Sonuçları bu ayki gibi negatif olsa da katlanıyorum. 10 sabahtan 9'unda terste kaldığım da oldu, yine de vazgeçmedim. Çünkü biliyorum ki tersi bana daha çok sıkıntı veriyor.
Önemli olan kendinizi ne kadar tanıyorsunuz, aldığınız karar kendi yapınıza ne kadar uygun bunu bilmek.
Bir de kaldıraç ve piyasada bir seferde riske attığınız para miktarı çok önemli. Kayıpların psikolojiyi zorlamaya başladığı nokta trader'ın yanlış para yönetimi yapmaya başladığı nokta olarak nitelendirilebilir bence.
Sonuçta ne yaparsak yapalım işimiz zor, ama kendi yapımızı tanımak ne olursa olsun şart.
Topic'i ilgi ile izliyorum. Katkı yapabileceğim noktalarda yapacağım. Söz DAX grafiği falan yok. :..:
-
72.775 üzeri srb al verdiğinden zayıf bir geri çekilmede uzun da girilebilir,...
çünkü bu sistem şu anda alda...
sat vermesi de mümkün değil...
bu durumda 73.525 i beklemeye de gerek kalmaz...
-
svg.Strategist,
işte bu topik buna alıştırmalı:
2000 puanlık trendi kaçırabilirsin ama asla 3000 puan terse düşme!!!
zararı kısa kes!!!
günde 200-500 puan kazan!!!
bazı günler flat kal!!!
mutlu ol!!!:D
-
5 dk flama üçgen benzeri bir .. formasyon oluşuyor gibi .. apexe kadar yatayda bezdirici bir günde olabilir .. izleyelim bakalım ... kırılım olmadan poz açmayacam ..
[IMG]http://i43.tinypic.com/16k5gye.jpg[/IMG]
-
150 kısa ... kırılım oldu .. üvvv .
-