-
[QUOTE=Astatin;63162]o ne be.. 1.706.....ben vadelide bu fiyattan long kapattım bugün :) fekat, 29150 VOB30 da kısalamak üzere...bu durumda, endeksteki yarın oluşacak GAP in, doların sabaha kadar yapacağı yükseliş mertebesinde olması lazımki, motivasyonumuz tavanda kalsın :)[/QUOTE]
1.72 gördü sabaha kadar iyice coşar ;)
-
Mb kararıyla dolar fırladı..1717..
yarın zirve denenir ve geçilir...
-
Son derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca ve hatta akıllara ziyan derecede bir düşüş istiyorum DJI da....8000 altındaki her kapanış bu tanıma uyar..velakin bir nacizane not: DJI böyle erken düşünce ya terse yatırır artıya döner veya hakikaten terbiyesizce düşer..Bakalım hangisi olacak...DSI bişey biliyordu hehlade..ya ya şön vundebar
-
[quote=aras;63165]Mb kararıyla dolar fırladı..1717..
yarın zirve denenir ve geçilir...[/quote]
hangi zirve : az sonra yarına kalmayacak gibi duruyor..
-
Haydaaa
Bu salakların böyle bir salaklık yapacağını hesaba katmamıştık:(
-
[QUOTE=Astatin;63168]hangi zirve : az sonra yarına kalmayacak gibi duruyor..[/QUOTE]
bizim vobdaki zirve. 1740 larda idi..dng.dng
-
[quote=QUEEN;63159]MB faiz indirmiş!!! Dolar ondan zıpladı demekki endex çıkabilir[/quote]
hangi endeks çıkabilir sayın kraliçem :) ...he çıkar çıkar, eskiden öyle yorumlar yapıldığı zamanlar olurdu..dolar bazında hisseler ucuzladı almak lazım diye :)... neyse şahsi çıkarlarımızı müstevlilerin emelleiryle tevhid etmeyelim ama aklıma şöyle bir soru geliyor daha doğrusu temenni..
İnşallah MB bu adımı ölçerek ve biçerek atmıştır...bana pek öyle gelmiyor !!!! umarım kopipeyst bir reçete veya hökü baskısıyla alınmış bir karar değildir (-ki bence öyle)
-
[QUOTE=catedral;63169]Haydaaa
Bu salakların böyle bir salaklık yapacağını hesaba katmamıştık:([/QUOTE]
kimin bacım.. mb ninmi... hadi onu tahmin etmedinizde..
dowa ne demeli... he heee
gerçi kapanmadı daha..erken ötmeyeyim.. :)
ama saatliği ala gelmezse en az yüzde 4 olur demiştim zaten...
-
dolar long olanlar yarın köşe olurlar...
-
[quote=aras;63170]bizim vobdaki zirve. 1740 larda idi..dng.dng[/quote]
nyır..1767 ler civarıydı..Velakin o zamandan bu zamana geçen sürenin vade farkını da fiyattan düşmen gerekir dostum :) yani bugünkü vadeli değeri ile o günküne karşılaştırmak yanlış :) bu işlerle uğrşamamk için spotu karşılaştırmak lazım..bak bide kafama vuruyo.. al sana .dng.dng.dng:)
-
[QUOTE=Astatin;63171]hangi endeks çıkabilir sayın kraliçem :) ...he çıkar çıkar, eskiden öyle yorumlar yapıldığı zamanlar olurdu..dolar bazında hisseler ucuzladı almak lazım diye :)... neyse şahsi çıkarlarımızı müstevlilerin emelleiryle tevhid etmeyelim ama aklıma şöyle bir soru geliyor daha doğrusu temenni..
İnşallah MB bu adımı ölçerek ve biçerek atmıştır...bana pek öyle gelmiyor !!!! umarım kopipeyst bir reçete veya hökü baskısıyla alınmış bir karar değildir (-ki bence öyle)[/QUOTE]
Faiz indirimleri endexe iyi gelir diyelim çıkmasa bile düşüşü frenler biraz ondan almıştır bu kararı faizler yüksek olsada yabancı gelmiyor nasılsa Astatinim doların artacağını bilerek aldı kararı demekki durumlar kritik
-
[quote=QUEEN;63175]Faiz indirimleri endexe iyi gelir diyelim çıkmasa bile düşüşü frenler biraz ondan almıştır bu kararı faizler yüksek olsada yabancı gelmiyor nasılsa Astatinim doların artacağını bilerek aldı kararı demekki durumlar kritik[/quote]
kraliçem, payı tahtı saltanatın gülü; ben zaten seni rahatsız etmek için yazmadım onu :) deidklerin doğrudur
-
Atv de ekonomist başbakanı eleştiriyor
-
bu arada 10 dakika öncesine kadar yahofaynens'de DJ grafiğinde 8100 değeri skalada yoktu.. şimdi açmışlar..derin bir kinaye aldım ordan ben...
Bu arada EURUSD de hızla gerileyerek USDYTL ye destek atıyor..1.731
-
[QUOTE=mbm;63172]kimin bacım.. mb ninmi... hadi onu tahmin etmedinizde..
dowa ne demeli... he heee
gerçi kapanmadı daha..erken ötmeyeyim.. :)
ama saatliği ala gelmezse en az yüzde 4 olur demiştim zaten...[/QUOTE]
Yaww sevgili mbm
ben uzunlarken dow un %5 eksisini göze aldım. o sorun diil. Bu salak MB nınki olacak iş değil. İndirmişken %1-2 indireydide tam olsaydı:)
-
Ayın 21 i fiboya göre önemli bir gün sn jelibon açıklayacaktır
-
Bunlar yine dow da hile yapıyolar galiba. Hisselerin eksisine göre dow un düşüşü orantılı diil. Bazılarını endeks dışına attılar sanırım.
-
Şimdi MB kararını düşünüyorum da.... Acaba IMF ile anlaşıldı da yarın falan bunu mu açıklayacaklar...km bilir
-
[QUOTE=Astatin;63182]Şimdi MB kararını düşünüyorum da.... Acaba IMF ile anlaşıldı da yarın falan bunu mu açıklayacaklar...km bilir[/QUOTE]
Şimdi bunu yazacaktım. Özelden sana cevap verdim önce.
Büyük cesaret çünkü 0.50.. iyi değil. Bunlar anlaştı galiba.
-
[QUOTE=Vob Trader;63105]28475 - x adet
28200 - 4x adet
27925 - 8x adet longum vade seans sonu[/QUOTE]
bazı şeyler tecbübe edinilerek bazıları da yaşayarak öğrenilir. hırs en tehlikeli zehirdir. disiplini bozdum. vade seans sonu dediğim halde geceye poz bıraktık. cezası çok ağır olacak:) çünkü pozisyon extrem bi poz:)
-
[quote=Vob Trader;63185]bazı şeyler tecbübe edinilerek bazıları da yaşayarak öğrenilir. hırs en tehlikeli zehirdir. disiplini bozdum. vade seans sonu dediğim halde geceye poz bıraktık. cezası çok ağır olacak:) çünkü pozisyon extrem bi poz:)[/quote]
belli olmaz vobum treydırım... DJ beklenenden iyi tutunuyo şimdilik..USDYTL nin de alevi söndü şimdilik...sabah ola hayrola..her ne kadar full kısa olsamda
-
Bugünkü Takası Erebilecek Armı Günlük Dün 60000 Asağı Oymısdı Ilk 3 30000 Yukarı Nette Takas Bağırıyodu Zaten Bugün Nasıl Acaba Arttı Sanki 38000 Olmus Olabilir Fark Satıs
-
[QUOTE=Astatin;63186]belli olmaz vobum treydırım... DJ beklenenden iyi tutunuyo şimdilik..USDYTL nin de alevi söndü şimdilik...sabah ola hayrola..her ne kadar full kısa olsamda[/QUOTE]
39 dan beri kısadan alcamı aldım zaten de bi huy vAR ben de bu huyu sevmiorum gün sonu karları bırak kesilmeyen komisyon parasıyla bile pozda giriorum boğaza kdr ondan sıkıldı cnm:( sbt dönsem afedersin si...... aşşa kasımpaşa:) neyse kısmet artık
-
[QUOTE=Astatin;63186]belli olmaz vobum treydırım... DJ beklenenden iyi tutunuyo şimdilik..USDYTL nin de alevi söndü şimdilik...sabah ola hayrola..her ne kadar full kısa olsamda[/QUOTE]
sabaha doları 1.80 görürsek şaşırmam :) 1.74 şuan bizim merkez bankasının yaptığıda olcak iş deilki cnm:)
-
paritelerrrrrrr
pis fake attınız bana:(
-
Biz kapanırken EURUSD midemi bulandırıyor demiştim gerçekten EURUSD da pislikmiş. DOW zaten kaşarlanmış. Merkez Bankası da iyi halt etmiş hayal aleminde mi yaşıyor bu amcalar? .dng
-
[QUOTE=Vob Trader;63190]paritelerrrrrrr
pis fake attınız bana:([/QUOTE]
Sabahı bekle:)))
-
Herkese iyi geceler.Doları yanlış görmüyorum değil mi:D 1,72 den(vadeli) piramit yapmıştım ve çıkmıştım kapanışı görünce.dng Şu an için iyi ama sabah ola hayrola.:p
Merkez bankası doğru yaptı..ABD,ÇİN,AVRUPA bile faiz indirirken bizim artırmamız kendi gırtlağımızı sıkmaktan başka bir şey değil.
Bir abimizin kızı AKBANK ta çalışıyordu.İşten çıkarmışlar ki kızı 15 gün işe almışlardı.İnşaallah akbank batmaz.
Bence zaman zararları paylaşma zamanı
-
dow bugün 8150 destek bulmalı yoksa 8000 altı yakındır
-
Beyler Bilgisi Olan Varsa Bizim Aracı Kurum Batarsa Paralar Uçuyo Diye Duydum Takasbankdakiler Kalıyomus Sanırım Bunuda öğrenmek Lazım
-
[QUOTE=serkanyurttas;63195]Beyler Bilgisi Olan Varsa Bizim Aracı Kurum Batarsa Paralar Uçuyo Diye Duydum Takasbankdakiler Kalıyomus Sanırım Bunuda öğrenmek Lazım[/QUOTE]
kurum hangisi?
-
Kurumun Hangisi Olduğu önemli Değil Ama Banka Değil Benimki önemli Olan Takasbankdan Emirlerinizi Kontroledin 444 74 74 Sanırım Bı Sıfremiz Var Ounla Tüm Banka Hesaplarındaki Menkul Kıymet Alıs Satıslarımız Kayda Alınıyor Arayıp Sifereyi Almak Lazım Hesabı Kontrolden Bırakmamak Lazım Bosta Fazla Para Tutmamak Lazım Yada Paranoya Yapıyom Yakın Günlerd Görürüz
-
flat kalmanın dayanılmaz hafifligi var üzerimde tam bir bilmece oldu
-
[QUOTE=serkanyurttas;63197]Kurumun Hangisi Olduğu önemli Değil Ama Banka Değil Benimki önemli Olan Takasbankdan Emirlerinizi Kontroledin 444 74 74 Sanırım Bı Sıfremiz Var Ounla Tüm Banka Hesaplarındaki Menkul Kıymet Alıs Satıslarımız Kayda Alınıyor Arayıp Sifereyi Almak Lazım Hesabı Kontrolden Bırakmamak Lazım Bosta Fazla Para Tutmamak Lazım Yada Paranoya Yapıyom Yakın Günlerd Görürüz[/QUOTE]
sankoda bişi olmaz
-
selçuk abi yeni okudum yazıyı sıkma canını piyasa kaçmıyor biryere yine yaparsın eminim
-
[QUOTE=otobus;63193]Herkese iyi geceler.Doları yanlış görmüyorum değil mi:D 1,72 den(vadeli) piramit yapmıştım ve çıkmıştım kapanışı görünce.dng Şu an için iyi ama sabah ola hayrola.:p
Merkez bankası doğru yaptı..ABD,ÇİN,AVRUPA bile faiz indirirken bizim artırmamız kendi gırtlağımızı sıkmaktan başka bir şey değil.
Bir abimizin kızı AKBANK ta çalışıyordu.İşten çıkarmışlar ki kızı 15 gün işe almışlardı.İnşaallah akbank batmaz.
Bence zaman zararları paylaşma zamanı[/QUOTE]
Batmaz batmaz, bu banka haberleri yüzünden bugün başıma gelmeyen kalmadı :(
-
VOB Takas Merkezi Üyelik Prosedürü [IMG]http://www.takasbank.com.tr/images/0.gif[/IMG]Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Takas Üyeliği esasları Borsa’nın 2005/3 no’lu “Üyelik Esasları Genelgesi”nde belirtilmiştir. Borsada işlemlere başlanabilmesi için Takasbank’a üye olunması veya Borsa Yönetmeliğinde öngörülen şekilde bir genel takas üyesinden takas garantisi alınması zorunludur.
[LEFT]Borsaya üye olunmadan takas üyesi olunamaz. Takas üyeliği için Takasbank’a başvurulur.
[B]Doğrudan takas üyeliği şartları aşağıda yer almaktadır:[/B]
[B]1. [/B]Sermaye Piyasası Kurulu’ndan türev araçlarının alım satımına aracılık yetki belgesinin alınmış olması,
[B]2. [/B]Borsa Yönetim Kurulu’ndan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası işlem yapma yetkisinin alınmış olması,
[B]3. [/B]Takas üyeliği için gerekli olan teknik alt yapı ve donanıma sahip olunması,
[B]4. [/B]"Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Takas Üyeliği Taahhütnamesi" nin Takas Üyesi tarafından imzalanması,
[B]5. [/B]Takas Üyeliği için gerekli olan garanti fonu katkı payının yatırılmış olması,
[B]6. [/B][COLOR=red]Müşterilere ve diğer üçüncü şahıslara karşı doğabilecek mali ve hukuki sorumluluğun teminat altına alındığı genel ve özel mahiyette ve Takas Merkezi tarafından öngörülebilecek sigorta ve diğer düzenlemelere uyulması,[/COLOR]
[B]7.[/B] Takas Merkezi tarafından Borsa Yönetmeliği çerçevesinde talep edilecek diğer bilgi ve belgelerin ibraz edilmiş olması.
Genel takas üyeliği şartları ayrıca belirlenecektir.[/LEFT]
[B][SIZE=2]Takas Üyeliği Başvurusunda Bulunurken Gönderilecek Bilgi ve Belgeler[/SIZE][/B]
[LEFT]Başvuru talebini içeren ve Takasbank Genel Müdürlüğü’ne hitaben yazılmış yazı ve bu yazının ekinde;
[B]1.[/B] [URL="http://www.takasbank.com.tr/UserFiles/Documents/UyeBasForm.doc"][COLOR=#0000ff]Takas Merkezi Üyelik Başvuru Formu [/COLOR][/URL]
[B]2. [/B]Sermaye Piyasası Kurulu Türev Araçların Alım Satımına Aracılık Yetki Belgesi (Noter Tasdikli Örneği),
[B]3. [/B]Borsa Üyelik Belgesi (Noter Tasdikli Örneği),
[B]4. [/B][URL="http://www.takasbank.com.tr/UserFiles/Documents/TAKASUYELIKTAAH.pdf"][COLOR=#0000ff]Takas Üyeliği Taahhütnamesi[/COLOR][/URL]
[B]5. [/B]Noter tasdikli imza sirküleri,
[B]6. [/B]Kuruluş ilanının yer aldığı ticaret sicil gazetesi,
[B]7.[/B] Vergi levhası,
[B]8.[/B] [URL="http://www.takasbank.com.tr/UserFiles/Documents/SRTLIVRN%20TAAHHT_nakitkiymet.pdf"][COLOR=#0000ff]Nakit, Kıymet, Teminat, Şartlı Virman ve Elektronik EFT Talimatı Taahhütnamesi [/COLOR][/URL]
[B]9.[/B][SIZE=+0][COLOR=#0000ff][URL="http://www.takasbank.com.tr/UserFiles/Documents/FAX%20_SOZLESMESI.pdf"]Faks Cihazı ile İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’ye gönderilecek Müşteri Talimatları ile İlgili Uygulama Sözleşmesi (Çift Nüsha)[/URL][/COLOR][/SIZE][/LEFT]
[COLOR=#0000ff][IMG]http://www.takasbank.com.tr/images/0.gif[/IMG][/COLOR][COLOR=#0000ff][IMG]http://www.takasbank.com.tr/images/0.gif[/IMG][/COLOR][COLOR=#0000ff][IMG]http://www.takasbank.com.tr/images/0.gif[/IMG][/COLOR]Copyright © 2007 TAKASBANK - İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.
Her hakkı saklıdır {[URL="http://www.takasbank.com.tr/Pages/TelifHakkiveCekinceIhbari.aspx"][COLOR=#0000ff]Telif Hakkı ve Çekince İhbarı Yazısı[/COLOR][/URL]}
BIRAZ ÇEKILEBILIR CUMLEMI OLMUS HER YÖNE BİLMEMKİ
-
[QUOTE=serkanyurttas;63195]Beyler Bilgisi Olan Varsa Bizim Aracı Kurum Batarsa Paralar Uçuyo Diye Duydum Takasbankdakiler Kalıyomus Sanırım Bunuda öğrenmek Lazım[/QUOTE]
Bir kaç ay önce yazmıştım onun detayını sayın serkan. Mahsublaşma oluyor. Vob daki prosedür hissedeki gibi değil.
-
19,11,2008 çarşamba...
[url=http://www.kucukresim.com][img]http://server92.kucukresim.com/uploads/screenhunter-5664ed.jpg[/img][/url]
Spot kapanışlar.....
[url=http://www.kucukresim.com][img]http://server93.kucukresim.com/uploads/screenhunter-45123d.jpg[/img][/url]
Bu kapanışlara göre vadeli dolar sözleşmeleri düşüşü desteklemiyor görüntüsü oluşmuş..
yarınki hareketler ilgi çekici olabilir....
-
Buldum yazıyı sayın Serkan
Aşağıdaki yazışma olmuştu konuyla ilgili.
#23457 22.09.08, 04:32
catedral
Kardeşimiz Üyelik tarihi: Apr 2008
--------------------------------------------------------------------------------
[QUOTE]
Alıntı:
mavi Nickli Üyeden Alıntı
Sayın BURAKFX,
Sayın VOBİX' ten aldığım bilgiye göre yatırımcının 50.000 YTL ye kadar parası TMSF tarafından sigortalı.Size bir kaç sorum olsa da hepimizi aydınlatsanız.
1.Mevduatlara verilmiş 50.000 YTL lik sigorta VOB'da yatırım yapan ve parası takasbankta duran kişiyi kapsıyormu?
2.Diyelimki Aracı Kurum Yatırımcının bilgisi haricinde Yatırımcının parasını takasbanktan çekti ve battı.Bu durumda Yatırımcının parası ne olur?
3.Diyelimki Aracı Kurum battığında Yatırımcının Kısa veya Uzun pozisyonu var VOB'da, dolayısıyla takasbank nezdinde.Başka bir aracı Kuruma virman ve pozisyon kapatmak kaç günü alır yaklaşık?
Sorumu Sayın BURAKFX'i o an seans odasında gördüğüm için ona hitaben sordum.Fakat bu konularda bilgisi olan tüm arkadaşlar üstlerine alır ve yanıtlarlarsa sevinirim. [/QUOTE]
[QUOTE]
Sevgili Mavi
Bildiğim kadarıyla cevapliyim.
1- Vobdaki parayı kapsamıyor.
2- Vob da böyle bir durumda sabun oluyor.
(Geçenlerde müşteri hesaplarıyla vobda oynadığı için batan X kurumunda rakam çok büyük olmadığı için çok ciddi bir sorun olmadı diye biliyorum)
3- Başka aracı kuruma virman yok vob da. Aracı kurumda önce hesaplaşmada olur arkasından alacaklılar kurumun vob teminatından paralarını kalırsa alırlar.
İşin aslı şu: "Ücrete tabidir"
Bunu Türkiye de ki aracı kurum ve banka yöneticileri dahil bilmezler bilseler dahi dile getirmezler.
İster en büyük banka ister en küçük kurum olsun aracı kurumun battığı andaki vob pozisyon raporu önemlidir. Aslında günlük vob pozisyyon raporu aracı kurum batmasa dahi son derece önemlidir.
Vob da mahsublaşma esasına göre işlem yapılır. Herhangi bir gün A aracı kurumunun müşterilerinin endeks kontratlarında toplamda 2000 uzun 12000 kısa olduğunu varsayalım. Bakiye 10000 kısadır. Döviz kontratı içinde geçerlidir. Vobun limit up tavan kapatıp ertesi günde devam ettiği durumda 2000 uzun konrat içinde dahi olsanız paranızı alamazsınız. Hatta hiç bir pozisyonda olmayıp paranız vob da nakit olarak dursa dahi paranız buharlaşabilir. Çünkü mahsuplaşma gereği karşı aracı kuruma sizin aracı kurumunuz vob müşterilerinin en büyüğünden başlayarak ödeme yapacaktır. Aracı kurumun vob daki teminatı bu durumda devreye girmez. Zaten girsede teminatlar bir çok kurumda düşük olduğu için sizi kurtarmaz. (Teminatlar işlem hacmiyle orantılıdır)
Tavsiyem Aracı kurumunuzun vob daki pozisyonunu takib etmeniz ve kritik durumlarda parayı vobdan cari hesabınıza aktarmanızdır. [/QUOTE]