[quote=YAVUZHAN;136562]apsd düşüyor,fiyat düşmeye çalışıyor :)
hangi senaryo uygulanmakta ?[/quote]
fiboya göre buralardan biraz realizasyon gelmesi lazım 48-49 arasına ordan sert yukarı harekete devam.boks.
Printable View
fiboya göre buralardan biraz realizasyon gelmesi lazım 48-49 arasına ordan sert yukarı harekete devam.boks.
Henüz fiyat yatay olduğundan (Düşüş veya yükseliş yüzdesi bakımından 0.50 seviyelerine kadar yatay kabul edilebilir...) şu anda nötr senaryo söz konusu...Eğer düşüş derinleşirse o zaman fiyattaki düşüş yüzdesiyle APSD'deki düşüş yüzdesini kıyaslayıp ona göre yorum yapacağız...Ancak şu kadarını söylemek gerekirse Short'cuların rahatlayıp arkalarına yaslanabilmeleri için fiyattaki düşüş yüzdesinin APSD'deki düşüş yüzdesinden fazla olması gerekiyor...(Tabi ki en ideali fiyat düşerken APSD'nin artması olur ki bu sert satışların gelebileceğinin işaretidir...Ama görüldüğü üzere APSD bakımından şu anda böyle bir eğilim yok...)
yeni sinyal yok..dünden kalan kısalarla 900 maliyetle kısa devam
[quote=abdullah yıldız;136565]fiboya göre buralardan biraz realizasyon gelmesi lazım 48-49 arasına ordan sert yukarı harekete devam.boks.[/quote]
ben 49 bin altını bu kontratta görmeyiz diyorum bu saatten sonra..
tabi konu vob sa heran herşey olabilir..tahmin benimkisi..
[quote=abdullah yıldız;136565]fiboya göre buralardan biraz realizasyon gelmesi lazım 48-49 arasına ordan sert yukarı harekete devam.boks.[/quote]
bencede büyük düşüşün % 50 sini geri almadan rahat etmeyecek piyasa..
asıl direnç o yüzden 52200 !
[COLOR=red][B]Senaryo 61 : [/B][/COLOR][COLOR=black]Son zamanlarda para kazanmaktan canı sıkılan öküzler para kaybetmekten nesilleri tükenme sınırına gelmiş ayıların ağzına bir tutam bal veriyorlar.[/COLOR]
(Bu durumda piyasa da şiddetiyle takdir toplamış ayı tokatının ayılar tarafından değil de öküzler tarafından ayılara atılıp ayı neslinin tamamen sonlandırılması beklenir.)
[quote=juliano;136570][COLOR=red][B]Senaryo 61 : [/B][/COLOR][COLOR=black]Son zamanlarda para kazanmaktan canı sıkılan öküzler para kaybetmekten nesilleri tükenme sınırına gelmiş ayıların ağzına bir tutam bal veriyorlar.[/COLOR]
(Bu durumda piyasa da şiddetiyle takdir toplamış ayı tokatının ayılar tarafından değil de öküzler tarafından ayılara atılıp ayı neslinin tamamen sonlandırılması beklenir.)[/quote]
oscarlık bir senaryo :::
[quote=YAVUZHAN;136571]oscarlık bir senaryo :::[/quote]
abi sen şimdi oscarı moscarı boşver de numara nasıl olmuş yakışmış deeemii:::
[quote=juliano;136572]abi sen şimdi oscarı moscarı boşver de numara nasıl olmuş yakışmış deeemii:::[/quote]
numarayı 61 koymasan oscarlık olmazdı zaten :::
anca altın kelebek,portakal vs..:::
[quote=juliano;136570][COLOR=red][B]Senaryo 61 : [/B][/COLOR][COLOR=black]Son zamanlarda para kazanmaktan canı sıkılan öküzler para kaybetmekten nesilleri tükenme sınırına gelmiş ayıların ağzına bir tutam bal veriyorlar.[/COLOR]
(Bu durumda piyasa da şiddetiyle takdir toplamış ayı tokatının ayılar tarafından değil de öküzler tarafından ayılara atılıp ayı neslinin tamamen sonlandırılması beklenir.)[/quote]
Sayın Juliano bu yazdıklarınız sadece esprili bir yaklaşımdan ibaretse ben de komik buldum ve teşekkürümü de peşinen verdim...Ama eğer alaylı bir yaklaşımsa ki olmadığını sanıyorum(Ümid ediyorum...)o zaman hoş değil...Çünkü bu APSD konusuyla ilgili neredeyse makale uzunluğunda iki tane yazı yazdım...Halen de belki bir fayda sağlayabilir ümidiyle bu konuyla ilgili yazmaya devam ediyorum...Bu arada APSD ile ilgili senaryoların zaman zaman içiçe girmesi ve bir senaryodan başka bir senaryoya hızla geçiş sık sık mümkün olabilmektedir...Bu kafa karışıklığına sebep olmasın...Yani APSD'ye göre dün akşam kapanışa doğru gelen SAT sinyali halen devam etmektedir ve yüksek ihtimalle de bugün VOB'da eksi kapanış olması beklenmelidir...(Tabi ki bu güçlü olmakla birlikte sadece bir olasılıktır yani kesinlik içermemektedir...)Bugün ise henüz Nötr bir durum sözkonusudur(Senaryo 6...)Durum netleşmeye başlarsa yazmaya çalışırım...Yani anlayacağınız bu işte biraz dün dündür bugün bugündür durumları sözkonusu :D Evet kabul ediyorum bu iş biraz detaylı ve meşakatli iş ama sonucunda para kazanılır mı derseniz cevabım evettir...Ayda 500 puanınızı bile kurtarsa az mı?Piyasayı takip ederken bir taraftan da göz ucuyla APSD'yi izlemek çok da zor bir şey olmasa gerek...Bu arada zamanla tecrübeniz arttıkça APSD'yi daha doğru yorumlayıp daha verimli şekilde kullanabilmek de mümkün hale geliyor tabi...
Eczacıbaşı Menkul Değerler ([url]www.emdas.com.tr[/url]) Şef Ekonomist
Erkin Şahinöz Tarafından Hazırlanan ABD Hazine İhaleleri Analizi:
"Batmaması gerekecek kadar büyükleri" kurtarma operasyonları ve
ekonomiye teşvik vermek amacıyla yapılan harcamalar/gelir düşürücü
uygulamalar ABD'nin borçlanma ihtiyacının ciddi şekilde artmasına
neden oldu.
Bu hafta ABD Hazinesi yüklü borçlanma yapıyor olacak.
Salı günü 2 yıl vadeli kağıtlarla 42 milyar dolar, Çarşamba gunu 5
yıl vadeli kağıtlarla 39 milyar dolar, Perşembe gunu ise 7 yıl vadeli
kağıtlarla 28 milyar dolar borçlanacaklar.
Mevcut piyasa şartları ve ABD-Çin ilişkilerinde esen olumlu rüzgar
(Çin heyeti ABD'de bulunuyor) hazine ihalelerinde
1. genel talebin yüksek
2. talep içindeki yabancı payının yüksek
3. ihale faizlerinin de piyasa beklentilerine yakın düzeylerde
olacağı izlenimi veriyor.
Bu nedenle ABD hazine ihalelerinin piyasalar açısından "nötr"
olmasını bekliyoruz.
Son söz: Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır."
piyasa ne yönde? sistemleriniz direnç, destek vs ne ön görmekte?