TOKOBA,
şu PU NU indikatörüne DJI günlükte bak derim :)..kısa devam derim
Printable View
TOKOBA,
şu PU NU indikatörüne DJI günlükte bak derim :)..kısa devam derim
[quote=MASTER;136574]Sayın Juliano bu yazdıklarınız sadece esprili bir yaklaşımdan ibaretse ben de komik buldum ve teşekkürümü de peşinen verdim...Ama eğer alaylı bir yaklaşımsa ki olmadığını sanıyorum(Ümid ediyorum...)o zaman hoş değil...Çünkü bu APSD konusuyla ilgili neredeyse makale uzunluğunda iki tane yazı yazdım...Halen de belki bir fayda sağlayabilir ümidiyle bu konuyla ilgili yazmaya devam ediyorum...Bu arada APSD ile ilgili senaryoların zaman zaman içiçe girmesi ve bir senaryodan başka bir senaryoya hızla geçiş sık sık mümkün olabilmektedir...Bu kafa karışıklığına sebep olmasın...Yani APSD'ye göre dün akşam kapanışa doğru gelen SAT sinyali halen devam etmektedir ve yüksek ihtimalle de bugün VOB'da eksi kapanış olması beklenmelidir...(Tabi ki bu güçlü olmakla birlikte sadece bir olasılıktır yani kesinlik içermemektedir...)Bugün ise henüz Nötr bir durum sözkonusudur(Senaryo 6...)Durum netleşmeye başlarsa yazmaya çalışırım...Yani anlayacağınız bu işte biraz dün dündür bugün bugündür durumları sözkonusu :D Evet kabul ediyorum bu iş biraz detaylı ve meşakatli iş ama sonucunda para kazanılır mı derseniz cevabım evettir...Ayda 500 puanınızı bile kurtarsa az mı?Piyasayı takip ederken bir taraftan da göz ucuyla APSD'yi izlemek çok da zor bir şey olmasa gerek...Bu arada zamanla tecrübeniz arttıkça APSD'yi daha doğru yorumlayıp daha verimli şekilde kullanabilmek de mümkün hale geliyor tabi...[/quote]
şimdi sana ne diyeyim kardeş... aslında burada yazan kim olursa olsun bana göre pozitif veya negatif ne olursa olsun kimse ile veya düşüncesiyle alay etmedim yazılarımla alay etme düşüncesi içine bile girmedim. yazı yazan herkesin yazısını okumaya çalışıyorum. apsd ye dikkat etmem dikkat edeni horgörmem. sisteme bakmam sisteme bakanı küçümsemem. abartılı laflara bakmam söyleyenleri yargılamam espiri der geçerim sen de şimdi benim yorumuma espiri de geç sonuçta zaten bi espiriydi. borsa yatay canımız sıkılıyor ne yazalım arkadaşım. ben de onu yazdım. kimi apsd yi izler para kazanır kimi sistemi takip eder para kazanır kimi grafiğe kimi işlem hacmine kimi de göstergelere bakar para kazanır. sen de öle kazanıyor olabilirsin helal olsun kazancın daim olsun allah bereket versin ben den fazla kazan (kazandığım yok gerçi ama neyse) hatta çok kazan şerefsizim gözüm yok. yav ben hepinizi çok seviyom be valla bak. :..:
Bangkok'dan selamlar dostlar. Özlemişim sizi :)
Gökhan'la geziyoruz buraları.
piyasaya bakamıyorum tatile devam ediyorum
Herkese tavsiye ederim buraları gelip gezin görün .lelele
[quote=martoniki;136576]piyasa ne yönde? sistemleriniz direnç, destek vs ne ön görmekte?[/quote]
50275 altında saatlik kapanış olursa en az 48800 e kadar düşüş olur ilk etapda..yukarı taraf olayına hiç girmeyeyim... :)
[quote=martoniki;136576]piyasa ne yönde? sistemleriniz direnç, destek vs ne ön görmekte?[/quote]
satışta ısrar etsede piyasada düşmemekte ısrar ediyor..
[IMG]http://i26.tinypic.com/2cy2mx4.gif[/IMG]
ayrıca bu gece DON CANSIN ın %1 den daha fazla %2 ye yakın düşeceğini tahmin ediyorum
çok güçlü bir yukarı trendin içindeyiz bu bakımdan bir realizasyon beklentim olmakla beraber realizasyonun santim santim olacagını zannediyorum yani yatay modunda hafif hafif aşagı bekliyorum yüzde üçlük beşlik realize bekleyen arkadaşlar biraz hayal kırıklıgına ugrayabilir
BU AKŞAM O AKŞAMMI ACEP;
1) VOB da kısa
2) EURUSD de kısa
3) GOLD da kısa
4) SPX de kısa (sanal)
pozisyondayım..bu akşam o akşam olsun...bir gece ansızın gelsin AYUlar... ee gelin daha...TOKOBA ........sana diyorum PU NU indikatörüne bak..ya bu akşam yada hiçbir zaman :)
sevgili fxci mumkunse posta kutunu biraz temizlermisin..mesaj yazıcam ama dolu oldgnddan gönderemıyorum..
tüm borsalarda dönüş günü bugün ...bence...
Kısada kalıp stoplamak ve endeksin daha da yukarı çıkıp döneceğini düşünüp margin call yememek isteyenler için şöyle bir önerim olabilir mi acaba?
[SIZE=3][SIZE=2]Örn. 10 kısa ağustos kontratınız var. 10 uzun ekim kontratı açın. [B]Toplamda 20 kontratlık pozisyona rağmen birbirlerine ters pozisyonda olduklarından [U]teminat sadece 10 kontrat tutarında[/U] oluyor.[/B] Geri dönüşün başladığı zaman da uzunları kapatıp aşağı süzülüşü izleyebilirsiniz.[/SIZE]
[/SIZE]
Tecrübeli arkadaşlar da görüş bildirirse sevinirim.
[quote=marakes;136585]sevgili fxci mumkunse posta kutunu biraz temizlermisin..mesaj yazıcam ama dolu oldgnddan gönderemıyorum..[/quote]
Evettt