dolar 1470 den 1490 seviyesine geldi bu ters harekete dikkat
Printable View
dolar 1470 den 1490 seviyesine geldi bu ters harekete dikkat
[quote=tuareg;136791]Takıp eden arkadaslar yanıtlarsa sevınırım, spot 100 ıcın onceden verılen hedefler 40500 olarak mı verılmıstı, eger oyleyse pırt dıye gectı 40500 hedefi![/quote]
esas kuvvetli direnç 40700 civarı sabah boşlugunda burayı geçtiancak tam emin olmak için 41üstüne atması gerekir sanki buralarda biraz patinaj yapıyor gibi geliyor bana.lelele.lelele.lelele
[quote=tuareg;136791]Takıp eden arkadaslar yanıtlarsa sevınırım, spot 100 ıcın onceden verılen hedefler 40500 olarak mı verılmıstı, eger oyleyse pırt dıye gectı 40500 hedefi![/quote]
spot 100 de 40 bin fibo % 50 geri alış seviyesi idi.
dün üstünde kapanış yaparak ciddi işaret verdi.
40 bin üstünde % 10 luk bir potansiyel daha mevut bence..
Ayı ruhu ıcımıze oyle bır ışlemışkı, 100-200 puan tırtıklamak ıcın tepelerden short kovalıyorum, 100-200 puana da sevınıyorum, oysa longdan kacırdıgım 1000'ler:)
Hay ben ıcımdekı bu ayı ruhuna, emı:)
yıne de son gunlerı kayıp yerıne az kazancla kapadıgıma sevıneyım, ne de olsa moral bu pıyasada ön sart.
Bugun 50450ler mutlaka gorulecek, (sahsı öngörü), şimdi bundan adım gıbı emınım ya, UYANIK TUAREG buradan long acmaz, gıder 50450 ye short yazar ve 50300 den kapayınca da cıktısında boncuk bulmus gıbı sevınır, cunku 50275 den doner ve 50750 olur.
Tahtaya vurayım da bana nazar değmesın:)
Bu trade mantıgı sadece ben de mı mevcut yoksa baskaları da var mı? allahını seven cıddı yanıt versın, tek ORİJİNAL ben mıyım? :)
verdıgım rakamlar 50 değil 52 lı olacak, daha onun bıle farkında degılız:)
[quote=abdullah yıldız;136793]esas kuvvetli direnç 40700 civarı sabah boşlugunda burayı geçtiancak tam emin olmak için 41üstüne atması gerekir sanki buralarda biraz patinaj yapıyor gibi geliyor bana.lelele.lelele.lelele[/quote]
formula 1 de de arabalar ilk önce patinaj çekiyor ama son ra 3,4 saniyelerde 100 km yi buluyor:D
lakin lastik yanıp yolda kalmak da var sonuçta
[quote=abdullah yıldız;136792]dolar 1470 den 1490 seviyesine geldi bu ters harekete dikkat[/quote]
dolarda satış trendi devam ediyor halen ancak haftalık bazda aşırı satış bölgelerine ulaştı.bu seviyelerde yataya geçebilir bir süre..
ihracatçılar seslerini yükseltmeye başladı bile .bursanın 1 numarası celal sönmez yerel gazeteye kura dikkat diye demeç vermiş..
dinlence ve hesap özeti;
52100 fiyat itibariyle VOB portfoyum zirvesine göre %30 erimiş bulunuyor..EURUSD ve GOLD kısalardan gelen kar ile overall da portfoy zirvesine göre %22 ekside...nerde hata yaptım..yanıt çok basit..sisteme uymamakla...en basitinden son sinyal 50675 al olduğu halde kısa kovaladım..sadece bu sinyale bile uysam portfoy manzarası çok farklı olacaktı..sonuçta aylardır hep kısa beklentisi içinde olduk ve/veya öyle manipüle edildik.. forumlardada bilmeden birbirimizi manipüle ettik (herkes için demiyorum)..hepimiz bilirizki piyasalarda bağımsız düşünebilen ve disiplinli işlem yapabilen kazanır.. oysaki bu short beklentisi o kadar ağırdı ki, en başarılı analistler bile analizlerini, sayımlarını v.b. hep bilinçaltındaki çöküş beklentisi ile yaptılar..belki bu çöküş olacak ancak vob da bilmekten ziyade zamanlama önemli...bu yükseliş boyunca çok güzel yerlerden kısa yapıp 1000-1500 puan kara geçip aha çöküş geliyor diye kapatmadığım çok zamanlar oldu..sistemide görmezden gelip bu pozları zararına kapatmak zorunda kaldım. sonuç trader kör ve sağır olmalı zamanı gelince..hatta düşünmemeli, hisleri veya sistemi ne diyorsa onu yapmalı
SONUÇ: Astatin mola alır..
Arkadaşlar VOB'u ücretsiz olarak grafikleri ile takip edebileceğim site veya program bilen varsa yardımcı olabilir mi?
[URL="http://img55.imageshack.us/i/screenhunter1o.png/]"][URL=http://img55.imageshack.us/i/screenhunter1o.png/][/URL][IMG]http://img55.imageshack.us/img55/6999/screenhunter1o.png[/IMG][/URL]
Şöyle bir 3 lü grafikle takip edelim.
DOĞRULANMAMIŞ HABER;
Ukraynada işler ciddi karışmış. Bir kaç büyük bankanın batacağından bahsediliyormuş. Ukrayna para biriminin diğer EM para birimlerinden yarışıp USD ye karşı değer kaybetmeside bunu destekler nitelikde..Yani bu durum EM leri kötü etkilemye başlayabilir. Ancak unutulmamaı gereken;
1) Dünya Piyasaları bunu çok umursamayabilir
2) Dünya umursayabilir ama bizimkiler umursamayabilir..
bilginiz için
[QUOTE=Astatin;136799]dinlence ve hesap özeti;
52100 fiyat itibariyle VOB portfoyum zirvesine göre %30 erimiş bulunuyor..EURUSD ve GOLD kısalardan gelen kar ile overall da portfoy zirvesine göre %22 ekside...nerde hata yaptım..yanıt çok basit..sisteme uymamakla...en basitinden son sinyal 50675 al olduğu halde kısa kovaladım..sadece bu sinyale bile uysam portfoy manzarası çok farklı olacaktı..sonuçta aylardır hep kısa beklentisi içinde olduk ve/veya öyle manipüle edildik.. forumlardada bilmeden birbirimizi manipüle ettik (herkes için demiyorum)..hepimiz bilirizki piyasalarda bağımsız düşünebilen ve disiplinli işlem yapabilen kazanır.. oysaki bu short beklentisi o kadar ağırdı ki, en başarılı analistler bile analizlerini, sayımlarını v.b. hep bilinçaltındaki çöküş beklentisi ile yaptılar..belki bu çöküş olacak ancak vob da bilmekten ziyade zamanlama önemli...bu yükseliş boyunca çok güzel yerlerden kısa yapıp 1000-1500 puan kara geçip aha çöküş geliyor diye kapatmadığım çok zamanlar oldu..sistemide görmezden gelip bu pozları zararına kapatmak zorunda kaldım. sonuç trader kör ve sağır olmalı zamanı gelince..hatta düşünmemeli, hisleri veya sistemi ne diyorsa onu yapmalı
SONUÇ: Astatin mola alır..[/QUOTE]
Şu sistemli olmayı disiplinli olmayı bir türlü öğrenemedik! 2 Gün önceki mesajımda dikkat diye yazdım hata bandının içine yumuşakça girdik burdan çıkışa devam eder dedim. Peki ne yaptım sabah eksi açılışta short açtım hemde izleme imkanım bile yoktu! Yav sorun disiplin. aslında parasıyla adam tutacağım şartlar gerşekleşmeden işlem yapınca sopayla dövecek beni belki o zaman adam olurum!