-
şükür battık sonunda .. .. 54..675 hayırlı uğurlu olsun cümleten geçmiş olsun .. :o:o:o:o:o:o
yarın üç tekerliyi araba pazarına çekecem .. pembeoğlanda başında bekleyecek ..
yarın pembe oğlan üç tekerliyi satabilirse kısa açacaz o parayla ...
hayırlısı olsun .. :o:o:o:o:o:o:o
-
[QUOTE=Vob Trader;136943]dow eğer sabaha bi kelek yapmassa kafadan -500 açılış banko :D[/QUOTE]
patron triportor lazımmı ..?? :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
-
[quote=selçuklu;136944]şükür battık sonunda .. .. 54..675 hayırlı uğurlu olsun cümleten geçmiş olsun .. :o:o:o:o:o:o
yarın üç tekerliyi araba pazarına çekecem .. pembeoğlanda başında bekleyecek ..
yarın pembe oğlan üç tekerliyi satabilirse kısa açacaz o parayla ...
hayırlısı olsun .. :o:o:o:o:o:o:o
[IMG]http://wowturkey.info/tr146/k_simon_triportor_5.jpg[/IMG][/quote]
Selçuklu etme eyleme yarın 58000 bu vob..:::::::::
-
[QUOTE=Larossıan;136946]Selçuklu etme eyleme yarın 58000 bu vob..:::::::::[/QUOTE]
ettim bile abi hayırlı olsun dedim bi kere .. gayri sabah 60.000 üstü açması lazım bu durumda ... :o:o:o:o:o:o
-
[quote=selçuklu;136947]ettim bile abi hayırlı olsun dedim bi kere .. gayri sabah 60.000 üstü açması lazım bu durumda ... :o:o:o:o:o:o[/quote]
150000 bulacaz böle desene....:D:D:DPy
-
Temiantlara zam gelrise
Shortta kalanlara ve shortta ısrar edenlere bir uyarı. Kaldıracı düşük tutanların bile zarar arttığı için kaldıracı büyümüştür. Bugün geldiğimiz nokta 54,500 ve temiantlar 500TL. Temiantlara zam gelrise margin call seviyeniz kontrat başı 375TLden 450TLye yükseleceği için dikkatli olun. Olur da burası 56,000i görür de teminatlara zam gelemz. O zaman düşüş vakti gelmiştir.
-
[QUOTE=juliano;136550]bişey soracam ama kızmayın!! burda bir takım kişiler (MASTER yazdı diye aklıma geldi lafım ona değil) bazıları 48,000 li rakamlardan beri maliyet düşürmek adına şortluyor.
soru 1 : bu adamlar hiç mi mc yemiyor?
soru 2 : bunlar satış yerlerini nasıl ayarlıyor?
soru 3 : ha bire sattığından zarar etmektense stoplos denen sihirli kelimenin farkında değilller mi?
soru 4 : 47, 48,000 den beri şortluyorum hahahaha maliyetim baya azaldı. be adam allah aşkına sen varken büyük yatırımcıya ne gerek var. kendine ky diyerek kendini aldatma sen zaten yeterince büyüksün o kadar çok paran varki bu kadar zarara mc bile yemiyorsun.
soru 5 : paramı basıyorsunuz?
soru 6 : pörtföyünüzün % kaçıyla bir kalemde işlem yapıyorsunuz?
soru 7 : bir havuzu bir çeşme 2 saat te boşaltıp bir çeşme de 3 saat te dolduruyorsa çeşmelerin ikiside açık konumda olursa bu havuzun dolma ihtimali var mıdır?[/QUOTE]
Portföyündeki her 5000TLye 1 kontrat pozsiyon açan bir kişi 45000 puan sonra bile tek kontrat işlem yapabilir. Neden VOB oynuyor? AÇığpa satış teferruatı ile uğmamak için ve tek tek hangi hisse çıkar diye uğraşmaktan iyidir.
Kimisi al sat yapmıştır ve kazanmıştır onu söyler. Maliyetim azaldı der. Kimisi de hayli işlemler yapar ya da zararını kâr diye açıklar.
Dün Halil Reçber IMKBde %6-7lik eksi kapanışalr çok yakın dedi bugün VOB %6 artı kapattı.
-
[QUOTE=Astatin;136577]TOKOBA,
şu PU NU indikatörüne DJI günlükte bak derim :)..kısa devam derim[/QUOTE]
Kısanın da shortun da dowun da NUnun da PUnun da taaa ............ (burnunun üstüne kafa atayım) .dng
Ben bu ralliye "Ayıboğan Rallisi" adını veriyorum. Bugün de boğulmayan ayı varsa neslin devamı için önemli olacaktır. Korumaya almak lazım.
Bİr de ekran başında değildim. Kapadım gittim diyenler var. Giderken bir yerlere stoploss koyun yoksa böyle bir günde 3,125 puan portföye ağır hasar verir.
-
[QUOTE=martoniki;136587]Kısada kalıp stoplamak ve endeksin daha da yukarı çıkıp döneceğini düşünüp margin call yememek isteyenler için şöyle bir önerim olabilir mi acaba?
[SIZE=3][SIZE=2]Örn. 10 kısa ağustos kontratınız var. 10 uzun ekim kontratı açın. [B]Toplamda 20 kontratlık pozisyona rağmen birbirlerine ters pozisyonda olduklarından [U]teminat sadece 10 kontrat tutarında[/U] oluyor.[/B] Geri dönüşün başladığı zaman da uzunları kapatıp aşağı süzülüşü izleyebilirsiniz.[/SIZE]
[/SIZE]
Tecrübeli arkadaşlar da görüş bildirirse sevinirim.[/QUOTE]
Ekim fiyatı Ağustostosan pahalı olduğu için işe yaramaz. Direkt nakite geçip nakit beklenir Ekimdeki uzunu kapatacağı yerde kısa açar olur biter. Yayılma pozisyonu aracı kurumlara komisyon yazdırmaya yarıyor sadece.
-
[QUOTE=elstock;136595]Dow Jones'a bi olumsuzluk lazım saglam realizasyon icin..İhalelerde bi bozulma ve yields faizlerindeki artıs bi nebze olabilir,onun dısında consumer sentiment(tüketici güven endeksi)etkilemez gibi..Tabi genede is piyasa yapıcılarında...[/QUOTE]
Obama Afrikada doğdu diye başkanlığı bile tehlikede olmasına rağmen bir şey olmuyorsa savaş ya da terörist saldırı gerekli. Başka yolu yok .kom
Obamanın doğum kağıdı yokmuş. İspatlayamıyorlar ABDde doğduğunu. Ya Obamanın hiçbir etkisi yok ya da bunalrın siyasi istikrarla bir alakası yok. .dng
-
[QUOTE=martoniki;136598]evet flat.. ama senaryo ve fark şurada..
[B]1- Kısa pozisyonda olmak..
2- Endeksin yukarı çıkma ihtimalinin kuvvetli olması ve mevcut duruma geri dönmesi..[/B]
Şu an 50700'de X lira zarardasın.. 1300 puan artış tahmin ediyorsun..
Kısada kalırsan MC yeme ihtimalin doğabilir. 50700'den diğer ayın kontratından uzarsan ve endeks 52000'i gördüğünde uzunları kapatırsan, 50700'e geri geldiğinde 1300 puan cebine girer, 50700'de zararın = X - (1300 puan karşılığı) olur.
Kontrat sayıların her iki ay için eşit olursa X lira zararını 50700'den 52000'e taşımış olursun..
Diye sesli düşünüyorum..[/QUOTE]
1- Kısayı kapat.
2- 52000de kısa aç. Cebinden 1300TL çıkmasından kurtul. Aynı olay.
-
Dowa bak kapanışa yakın 60puan gevşedi. Yarın fdowu artı yaparlar ayarı çekerler. 3 kağıtçılar.