-
TOPAL KOYUN 20.07.2009 13:01
Bir gün çoban öldü ve koca sürü çobansız kaldı bir yamacın kenarında. Topal koyun en öndeydi. Bütün sürü koyunluk icabı topal koyunun ardından gitti. Yamaçtan atlarken aşağı düştü topal koyun ve bütün sürü. Hepsi öldü, geriye sadece bir koç ve bir koyun kaldı. Derken tekrar çoğaldılar. Yeni koyunların bazısı topal doğdu. Koç akıllanmıştı. Hemen topal koyunları öldürttü ki soyu soy soylasın, boyu boy boylasın…
Zaman geçti. Kör koyun düştü bu sefer öne. O da bir yardan aşağı verdi bütün sürüyü. Geriye sadece bir koç ve bir koyun kaldı. Yeniden çoğaldılar. Bu seferki koç daha akıllı davrandı. Önce topal koyunları, sonra kör koyunları öldürttü ki soyu soy soylasın, boyu boy boylasın…
Derken öne akılsız koyun geçti. Yine yardan düştü bütün sürü. Geriye yine sağlam bir koç ve sağlam bir koyun kaldı. Yine çoğaldılar… Koç bu sefer önce topal koyunları, sonra kör koyunları, sonra da akılsız koyunları öldürttü ki soyu soy soylasın, boyu boy boylasın…
Gel zaman git zaman bilge koyun düştü öne.
- Sizi zirvelere çıkaracağım, dedelerimizin yaptığı hataları yapmayacağız, hiçbir yerden hiçbir yere düşmeyeceğiz! dedi.
Düştüler bilge koyunun peşine, çıktılar zirveye; ama kısa sürdü zirve keyfi. Kurt geldi ansızın ve boğdu tüm koyunları. Bu sefer geriye ne koç kaldı ne de koyun. Tüm sürü telef oldu. Bunu duyan diğer koyunlar ovalara indiler ve hep kaderlerine razı oldular. Zaman zaman yardan düşseler de topal koyunu asla öldürmediler. Soy soyladılar, boy boyladılar ve çoban hiiiç eksik olmadı başlarından.
Erdal Demirkıran
-
Portföyü uçurumdan düşüp her seferinde topal koyunu(göstergeyi), kör koyunu (formasyonu), bilge koyunu(uyumsuzluğu) öldürenlerdenseniz kendiniz bir çoban(sistem) bulun ya da otlamayın gibi bir uyarlama yapılabilir.
-
[QUOTE=mavi;136629]İMKB30 da daralan bantta daralan pozisyon büyüklüğü stratejim ve yaz modunda daha özensiz ders çalışılması ile daha küçük pozisyon büyüklüğü daha az zararla stoploss çalıştırdı.Bant taşımı bir aşırılık mı? İzleyeceğiz.
Bol şanslar…
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://img12.imageshack.us/i/stopband.jpg/"][IMG]http://img12.imageshack.us/img12/949/stopband.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE][/QUOTE]
Resmen yüksleiş trendine döndürüp harcadılar güzelim takozu. :mad:
-
[QUOTE=Astatin;136643][IMG]http://i31.tinypic.com/5bu4ud.jpg[/IMG]..
Bandlardaki sıkışma yakında trend değişikliğine işaret ediyor. Üst Bol bandın aşağı yönelmiş olması 51000 yerelerini çin seddi ayarında bir direnç yapmış..DIS çok olumsuz.. MFI ise NU olmasına rağmen son 10 barda PU yapmış...Sanki en iyi ihtimal 51000 e göre tepeceği ve sonra hızla geri gelebileceği..Yada doğrudan babafingo[/QUOTE]
babafingoyu bugüne bırakmışlar .dng
-
[QUOTE=YAVUZHAN;136647]piyasa realizesini 50 binli seviyelerde git-gel lerle yapıyor halen.
bu sıkışıklık 48 binli seviyelerdeki harekete benziyor gitgide..[/QUOTE]
Aynı şekilde yine yukarı kırdılar. 55050 - 55,650 kısa vadeli direnç gibi.
-
[QUOTE=unlimitted;136670]50,700 satış kutucuğunda görülmediği sürece ciddi bir düşüşten söz etmek zor.
satışlar zar zor, alışlar ise 2şer 3er kademe hızında.
dikkatli trade etmek lazım.
sabah bazı arkadaşlarla paylaştığım bir fikir var.
tecrübe der ki, bu kadar ittir kaktır getirilen bir borsada, dönüş olmadan önce bir altın vuruş şarttır.
dowu binbir güçlükle 9,000 üzerine çıkarmış olan conilere "aa ne güzel bize süper yerden short fırsatı verdiler" kadar saf muamelesi yapmamak lazım.
yazım al-sat tavsiyesi değildir. sadece zarardan veya kardan körleşmiş zihinlerde lamba yakmak amaçlıdır.[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
bol kazançlar.[/QUOTE]
bugün bir vuruş geldi ama altınmıydı gümüşmüydü bilemem ben boynuzlardan zor kurtardım kendimi.
-
[QUOTE=Larossıan;136700]Bunların yapmak istediklerini kimse anlayamadı bu sene en iyi teknikçiyi bile terse getirdiler.[/QUOTE]
+. +. +. (Ben iyi bir teknikçi değilim ama sonuna kadar haklısın.)
-
[QUOTE=tuareg;136709]15 dakıka once sıgarayı bıraktım, gergınım, py my dınlemem, hasta etmeyın adamı py mısın nesın!!
Bu arada tiryakılere tevsıyem bıraksınlar bu meretı, daha 15 dakıka oldu, nefesım acıldı:):):), meyvelerın tadını almaya basladım:):):)[/QUOTE]
Tebrik ederim. Hükümet sigara konusunda acayip takdirimi kazandı.
Bİr de eytlülde en ucuz sigara 8 TL olacak lafı inşallah doğrudur. İçmeyin yawf.
-
[QUOTE=fXci;136730]benim analiz pert oldu herhal :( yuaw kaynavı belli olmayan dövüzler cemaattenmi geleyor tugarek hakket yuaw:::
vallah graf mraf bakmayorum tatili eyice uzatayım gozum kör olmassın emi[/QUOTE]
İranlı işadamının 18,5 milyar dolarına gümrükte el koyup harcmışlar adam apramı isterim diye ağlıyomuş. .dng
-
[QUOTE=abka;136734]saatlik sistemi son 12 ay opt edip ,bir ay kullanacagım...
bir ay sonunda tekrar son 12 aylık opt edeceğim..bir ay daha kullanacagım..
[B]acaba mantıklı mı..[/B][/QUOTE]
Geçmişi süper geleceği muamma bir sistem sahibi olursunuz.
-
[QUOTE=YAVUZHAN;136761]uyumsuzluklara sadece genel kültür açısından bakıyorum epey bi süredir sanada tavsiye ederim amonra.malum uyumsuzluklar 47 binlerden beri mevcut..[B]fiyat ise 51500 oldu[/B]..[/QUOTE]
54500 diyebiliriz artık. .kom
-
[QUOTE=martoniki;136763]Obama'dan dünya piyasalarına moral!
ABD Başkanı Barack Obama,[B] ülkesinin resesyonun sonunun başlangıcını[/B]" görüyor olabileceğini söyledi.Obama, Kuzey Carolina'daki Raleigh şehrindeki bir toplantıda yaptığı konuşmada, "[COLOR=Blue][B]Piyasaların yükseldiğini ve mali sistemin artık çökmenin eşiğinde olmadığını[/B][/COLOR]" belirterek, iş kayıplarının 6 ay önce göreve geldiği dönemin yaklaşık yarısı seviyesinde olduğunu kaydetti.
Hükümetin Chrysler ve General Motors gibi otomobil üreticilerini kurtarma paketlerini de savunan Obama, bu şirketlerin çökmesinin ekonomiyi yıkacağını söyledi.
Obama, "sonuçta yüzbinlerce işi kurtartık ve [COLOR="Red"][B]paramızı geri almayı umuyoruz[/B][/COLOR]" diye konuştu.[/QUOTE]
Ummadık taş baş yarar.-Atasözü