-
[QUOTE=AMON RA;136766]Grafikte FDOW görülüyor (15 dk) burada BULLISH WOLF WAVE var hedefi 9150 ve her 15 dk a bir 3-5 puan yukarı kayıyor! Sanırım Elliotçuların ve Sn.Larossian'ın bahssettiği 9200 hedefiyle örtüşüyor. Anladııkki bu dow dümbeleği 9200 görmeden düşmeyecek o zaman bir an önce görsede albatros hayvanı gibi dalışa geçse demekten kendimi alamıyorum.Ben artık yatayım yav sabah işe gidecem daha! Buyrun grafik![/QUOTE]
9246 görüldü. Hedefi gördü bitti mi yoksa yeni bir şey var mı?
-
[QUOTE=Astatin;136799]dinlence ve hesap özeti;
52100 fiyat itibariyle VOB portfoyum zirvesine göre %30 erimiş bulunuyor..EURUSD ve GOLD kısalardan gelen kar ile overall da portfoy zirvesine göre %22 ekside...nerde hata yaptım..yanıt çok basit..sisteme uymamakla...en basitinden son sinyal 50675 al olduğu halde kısa kovaladım..sadece bu sinyale bile uysam portfoy manzarası çok farklı olacaktı..sonuçta aylardır hep kısa beklentisi içinde olduk ve/veya öyle manipüle edildik.. forumlardada bilmeden birbirimizi manipüle ettik (herkes için demiyorum)..hepimiz bilirizki piyasalarda bağımsız düşünebilen ve disiplinli işlem yapabilen kazanır.. oysaki bu short beklentisi o kadar ağırdı ki, en başarılı analistler bile analizlerini, sayımlarını v.b. hep bilinçaltındaki çöküş beklentisi ile yaptılar..belki bu çöküş olacak ancak vob da bilmekten ziyade zamanlama önemli...bu yükseliş boyunca çok güzel yerlerden kısa yapıp 1000-1500 puan kara geçip aha çöküş geliyor diye kapatmadığım çok zamanlar oldu..sistemide görmezden gelip bu pozları zararına kapatmak zorunda kaldım. sonuç trader kör ve sağır olmalı zamanı gelince..hatta düşünmemeli, hisleri veya sistemi ne diyorsa onu yapmalı
SONUÇ: Astatin mola alır..[/QUOTE]
Benim koyun hikayesi bu mesaja uygun olmuş aslında. Sorun çobanın peşine takılmakta. Zararını da çaıkça dile getirdiğin için dürüstlüğündne doalyı tebrikler. Ben de 53,400den indim short treninden. Pençe mençe kalmadı acilde ayu.
-
[QUOTE=klozon;136800]Arkadaşlar VOB'u ücretsiz olarak grafikleri ile takip edebileceğim site veya program bilen varsa yardımcı olabilir mi?[/QUOTE]
Anlık sitiyorsanız öyle bi şey olsa Foreks ve MAtriks aç kalır yawf. Sadece fiyatları aracı kurum terminallerindne görebilirsiniz.
Grafikli isterseniz ben de bilmiyorum.
-
[QUOTE=Astatin;136802]DOĞRULANMAMIŞ HABER;
Ukraynada işler ciddi karışmış. Bir kaç büyük bankanın batacağından bahsediliyormuş. Ukrayna para biriminin diğer EM para birimlerinden yarışıp USD ye karşı değer kaybetmeside bunu destekler nitelikde..Yani bu durum EM leri kötü etkilemye başlayabilir. Ancak unutulmamaı gereken;
1) Dünya Piyasaları bunu çok umursamayabilir
2) Dünya umursayabilir ama bizimkiler umursamayabilir..
bilginiz için[/QUOTE]
Hizmet ihracatına ağırlık verip aradaki farkı kaparlar sen merak etme..dng
-
Çok yazmışım gidiyorum artık. Rastgele ağalar....
-
Günaydın
[B][U]31 Temmuz Cuma [COLOR=blue] Yurtdışı [/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[U]EUR TÜFE Tahmini (a/a) (Tem) 12:00 -%0,4 -%0,1 Yüksek [/U]
[U]EUR İşsizlik Oranı (Haz) 12:00 %9,7 %9,5 Yüksek[/U]
[B]USD GSYH (Q2) 15:30 -%1,5 -%5,5 Yüksek [/B]
[B]USD Kişisel Tüketim (Q2) 15:30 -%0,5 %1,4 Yüksek [/B]
[B]USD Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (q/q) (Q2) 15:30 %2,4 %1,6 Yüksek [/B]
[B]USD GSYH Deflatörü (Q2) 15:30 %1,0 %2,8 Yüksek[/B]
USD İstihdam Maliyet Endeksi (Q2) 15:30 %0,3 %0,3 Düşük
USD Chicago PMI Endeks (Tem) 16:45 42 39,9 Düşük
USD NAPM-Milwaukee (Tem) 17:00 52 50 Düşük
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Total (TOT) 1$ (09:00 TSI)
Mitsubishi UFJ Financial Group (MTU) ---$ (10:00 TSI)
Chevron (CVX) 0.95$ (Açılış öncesi)
[B][U][COLOR=blue] Türkiye [/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Hazine Ağustos ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak 17:00
TÜİK, Haziran ayı dış ticaret dengesini açıklayacak 17:00
[B][U]Dün IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U][/B]
[B]IMKB:[COLOR=red]9151[/COLOR][/B]
[B]VOB: [COLOR=red]9172[/COLOR][/B]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
acımadan uygulayın
ben demiştim diyebilmek için portföyü bu cümle oranında artırmak gerekir.
yoksa bu cümle çok manasız olur ve kendi kendini tatmin etmekten öteye gitmez. o yüzden, "yükseleceği zaten belliydi, bağıra bağıra geldi vs." türü cümleler kuran ama bunu portföyüne yansıtamayan arkadaşlar, kenarda durun hele.
kenarda duramayacak kadar bu işin "yenisi" olan arkadaşlar, istatistiklerden son 10 mesajımı açıp okuyun.
arkadaşlar, önümüzde daima iki seçenek var. bu, hiçbir piyasa koşulunda, hiçbir grafikte, hiçbir analizde değişmeyecek bir olaydır.
[B]daima[/B] iki seçenek.
bütün analizlerde, bu dalga hareketinin bir üzerinden, bir de altından olmak üzere itina ile iki çizgi çekilir.
yükseleceğini düşünen ve long pozisyon açan arkadaşlar, dalganın alttaki çizgiye değdiği noktayı işaret edip "aha dönüş noktası" der.
tersi yönünde poz açan arkadaşlar da, üst çizgiye değdiği noktaya parmak basıp, "aha burdan dönecek, dönmezse fena" der.
bu zıt iki seçeneğin olması gereken ortak noktası ise, "aha olmadı,tutturamadık" diyeceğiniz noktaya karar vermektir ki biz buna stoploss noktası diyoruz.
bütün forumlara yazdığım yazılarda, stoploss noktalarının (trade tarzı ile orantılı mesafeye olmak üzere) ne kadar yakına konulursa o kadar iyi olacağından bahseder dururum. kendim bunu yaptığım için rahatlıkla yazabilirim. sadece bildiğim değil, aynı zamanda uyguladığım bir kural olduğu için bu ahkam kesmekten bir adım öte çünkü.
lütfen bu kuralı kendi trade tarzınıza uygun şekilde modifiye edin ve acımadan, tekrar ediyorum, acımadan uygulayın.
Not: Sn. VOBiX.
"tecrübe der ki" diye bahsetttiğim altın vuruş buydu evet.
yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. altın vuruşun dünya ile senkronize yükselmiş bir piyasada dünya ile senkronize şekilde yapılmaması çok önemli bir noktadır. ben dün gece Dow dan da bu tarz bir %3-4 yükseliş beklemiştim. olmaması gerçekten canımı çok sıktı.
herkese bol kazançlar.
-
Altın vuruşu yaptılarmı zirveden vermeleri gerekmezmiydi gayet rahatlar dowda rahat ağustostada götürelim eylülde çakalım derlerse seyreyle.En güzeli sisteme birebir uymak yoksa altın vuruşlarla bu anlaşılmaz ama drence gelmiş tedbirini al, akşama flat kal gündüz hareket olursa harekete stoplu katıl akşama çık taktikleriyle.Şu ana kadar hiç bir sistem sat vermemiştir.
Herkese bol kazançlar...
-
[IMG]http://img384.imageshack.us/img384/8945/adszg.png[/IMG]
-
Günaydın Dostlar Bol Kazanclar
-
Günaydın..
Açılışta eksi gap olmadı.. Future'lar orta halli, zaten onları kim takıyorsa.. Yukarı uçuşa devam sanırım..
-
Günaydın forumun güzel insanları! Günlüklerde hata bandının üstündeki ikinci gün! Bu sefer olayı abarttılar!