-
[B]Obama Says U.S. Has ‘Many More Months’ Before Full Recovery [/B]
By Nicholas Johnston
[COLOR=Red][B]Aug. 1 (Bloomberg) [/B][/COLOR]-- President Barack Obama said it will take “many more months” for the U.S. to fully recover from the recession as employers continue to shed jobs.
[B]The president said in his weekly address on the radio and the Internet that yesterday’s government report on the gross domestic product showed the recession was “even deeper than anyone thought”[/B] when he took office in January. The stimulus legislation passed by Congress in February and measures to stem home foreclosures have helped stem the slide, he said.
[B]Obama said earlier this week that the U.S. “may be seeing the beginning of the end of the recession.” [/B]
The economy has lost [B]6.5 million jobs since the recession began in December 2007[/B], and economists surveyed by Bloomberg this month forecast the [B]jobless rate will exceed 10 percent by early 2010. [/B]
“As far as I’m concerned, [B]we will not have a recovery as long as we keep losing jobs[/B],” Obama said.
The revised government data showed that GDP has tumbled 3.9 percent since the second quarter of last year -- [B]the biggest drop since quarterly records began in 1947.[/B] GDP has fallen four straight quarters, [B]the longest ever.[/B]
[COLOR=Blue][I]Obama bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında haftabaşında söylediği "resesyonunun sonunu görmek üzereyiz" sözlerini değiştirerek; "[B]Resesyondan çıkmak için önümüzde uzun aylar var[/B]" demiş.
Cuma günü gelen GDP datalarının "resesyonun tahmin edilenden daha derin olduğunu" gösterdiğini ifade eden Obama, "[B]İşsizlikteki artış sürdükçe resesyondan çıkıştan söz edilemez[/B]" diyerek sözlerini sürdürmüş...
İstatistiklere göre 2007 Aralığında resesyonunun başlangıcından bu yana yaklaşık 6.5 milyon kişi işini kaybederken, Bloomberg'in analistler arasında yaptığı ankete göre 2010un ilk çeyreğinde işsizliğin %10u aşması bekleniyormuş...
Geçen senenin 3.çeyreğinden bu yana [B]GDP'deki küçülme %3.9a ulaşırken, bu rakam 1947den beri görülen en kötü rakam olmuş[/B]...GDP'nin üst üste 4.kez düşüş göstermesi ise Amerikan finans tarihinde bir ilk olmuş...[/I][/COLOR]
-Bloomberg- (Alıntıdır)
-
[quote=VOBiX;137177]Endeksin birleştirilmiş yakın vade grafiği var. MS kaç?[/quote]
İlgine teşekkür ediyorum, email gönderdim vobix et yahoo nokta com adresine. Emaili buraya da yapıştırıyorum belki başka ilgilenen de olur:
body {margin:8px} .tr-field {font:normal x-small arial}[FONT=trebuchet ms,sans-serif]Merhaba,[/FONT]
[FONT=trebuchet ms,sans-serif]Forumdan irtibat kurmuştuk. İstediğim 30 Endeks ve Dolar TL kontratlarının geçmiş dönem verileridir. Ben tutuyordum ancak bilgisayara format atınca silindi. Matriks'te en yakın vade deyince yalnızca son dört ay dahil oluyor malum (5 dakikalıkta, bar sınırından dolayı), benim isteğim olabildiğince geriye gitmek, mümkünse 2004'e, VOB başlangıcına. Ya da hangileri varsa kontrat bazında 5 dakikalık grafiklere ihtiyacım var, hangi kontratlar varsa artık. MetaStock 9.0.
[/FONT]
[FONT=trebuchet ms,sans-serif]Teşekkür ederim.[/FONT]
[FONT=trebuchet ms,sans-serif]S,[/FONT]
-
....................Günaydın herkese iyi pazarlar ..................
-
[quote=fXci;137175]Kara böcük oldum gayri ben yuaw::: ülem bi datile cıktık ... datilden eylesine ettiiim analizlerin hepiside çalıştı emme bahtsız emme çanssızmışım ben gayri vesselam yuaw :::[/quote]
Başarının sırrı, [B]kara böcük formasyonunda[/B] mı saklıymış yani?:::
-
[QUOTE=jerfin;137171]n'oldu bu foruma yawf...:confused: millete tatil mi vurdu yoksa piyasa mı..:) nerde bu millet, nerde bu traderler, hani nerde geyikler..:..:[/QUOTE]
battık quenn battık ne tatili para kalmadı arabayı sattım ben ... daha doğrusu pembeoğlan sattı araba pazarında ... o üç tekerleklinin parasıyla kısa açtık cuma günü ... helva faprikasını mbm aldı kelepir fiyata .. geriye kalan mallarıda vobtrader gökhan ve astatine sattım ... :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
şuan pembeoğlanla inşaatlerde çalışıyoruz .. :o:o:o:o
-
ahanda jerfinden alıntı yapıp quenn yazmışım .. vay anasını ... hahahhahahahhaha :D:D:D:D:D:D:D:D
-
[QUOTE=selçuklu;137185]battık quenn battık ne tatili para kalmadı arabayı sattım ben ... daha doğrusu pembeoğlan sattı araba pazarında ... o üç tekerleklinin parasıyla kısa açtık cuma günü ... helva faprikasını mbm aldı kelepir fiyata .. geriye kalan mallarıda vobtrader gökhan ve astatine sattım ... :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
şuan pembeoğlanla inşaatlerde çalışıyoruz .. :o:o:o:o[/QUOTE]
bitirdi bizi bu pembeoğlan selçuklu..üüü:) sorma bende tüm kıyafetlerimi ve takılarımı satılığa çıkardım.. benimkileri alsa alsa queen alır..:)))
gündelik temizlikçiliğe başladım bende gayri..:..:
-
[QUOTE=VOBiX;137179]Sen kal orda zenci böük olana kadar biz sana maaş bağlayalım. Sen analizlere devam et. .dng[/QUOTE]
maas baglarsaızz 7/24 burda datilde kalır sie analizler ederim gayri ciddiyyim :::
bu konuyu düşünün gayri zati battım
-
hatta sağolsun reco gel motelimde mutfakta çalış, yemeklere yardım edersin, ortalığı siler süpürürsün.. vob'da yeniden batırmak için üç-beş sermayeni çıkartırsın hiç olmazsa dedi..:o günlük 5 lira verecek, on günde 1 kontratlık sermaye çıkar hiç olmazsa.:..:. 10 güne kadar vob yönetimi teminatları artırmazsa tabi..:..::..:
-
[QUOTE=fXci;137188]maas baglarsaızz 7/24 burda datilde kalır sie analizler ederim gayri ciddiyyim :::
bu konuyu düşünün gayri zati battım[/QUOTE]
fxci duvar sıva işlerinden anlıyorsan gel bizim ekibe ...
şartlar fena değil günlük yevmiye + yemek + su + yol +çay + ayakkabı + pantolon + don veriyolar .hahahhahahhahah ... :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
-
[QUOTE=selçuklu;137185]battık quenn battık ne tatili para kalmadı arabayı sattım ben ... daha doğrusu pembeoğlan sattı araba pazarında ... o üç tekerleklinin parasıyla kısa açtık cuma günü ... helva faprikasını mbm aldı kelepir fiyata .. geriye kalan mallarıda vobtrader gökhan ve astatine sattım ... :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
şuan pembeoğlanla inşaatlerde çalışıyoruz .. :o:o:o:o[/QUOTE]
abi bende battım gayri....
yuaw batıklıktan konuşuyozda sie tam batık hikayesi anlatayım...
burda bi adam var teknesiynen kayalara çarpmış sonra teknesi batmış.. anlaycaanız tam batık bu adam::: ...
adamda 5 para yok gayri ...aşkamları kumun denizle birleştii yerden kumun 5-10 cm altından çıkardığı solucanlarla balık avlayor ... zonra ateşi nasıl yakayor orasını gormedim emme inşallah çakmakınan yakayordur herneyse balıkları pişirip bi gözel yeyor.. :::
adam şindi kendi teknesini tamir etmeye çalışayor... ::: vallah anlaycanız bende işi övrenip teknedemi yaşasam deyorum....
hem artık merak ne güzel şey güzel şey merakh deyebiliyoruk hazır 3G de çıktı tekneden bavlanırım rehat rehat :::
-
gökhan yine kendini yasaklattırmayı başarmış ha..:))) bu volatilitede köşe olmuştur kesin gökhan.. HP Pavillon notebook var benim bir tane, sor bakalım gökhan'a 1 kontrat uzun poza karşılık alır mı benim laptopu acaba selçuklu..:o:..::..: