-
[QUOTE=Vob Trader;63822]geceye 950 den kısa kaldım.[/QUOTE]
Vobtrader, senin kısada kalmandan tırstım, geceye hep ters kalıp güniçi işlemlerle çıkarıyorsun o yüzden, gösterge gibi değilsin yanlış anlamada, kısada kalmasaydı keşke diyom kendi pozum için, sanki pazartesiye şimdiden 1-0 mağlubum gibi hissettim inan, saygılar.
-
Önümüzdeki günler için senaryom şöyle:
CITI ve GM batmadan taban oluşturmamız zor diye düşünüyorum. Eğer kurtarmak daha karlı olsaydı şimdiye kadar 10 kere kurtarılmıştı bunlar. Sanırım Bush ve adamları bu konuda topu Obamaya attılar ya da anlaşamadılar sürüncemede kaldı dün akşam bir ay sonra görüşüleceği söylendi. Fakat benim bildiğim tek şey fiyattır o da çok net.
Bu arada biz ne yaparız? İçeride ayrışır da başka bir hareket yaparsak o zaman iş değişir bizim açımızdan.
-
sadece tecrübelerimi ifade etmek istedim...iyi akşamlar.
-
Son Düsüsün Verilen Tepkilerinde En Iyi Kapanıs Seviyelerimiz
31500 Tepkisi 33175 Uzlasması +1675
29000 Tepkisi 30350 Uzlasması +1350
26800 Tepkisi 28850 Uzlasması +2050
Tekrarlıyorum Uzunum Ama Ilk 3 Hala 28000 Daha Fazla Satısta ALISTAKİ Ilk 3 Den
-
Ne ımf si yav, hükümetin tarihi hatası olur bu, ımf ile anlaşsın, şu global ekonomik krizde borca gireni halk eni sonu boğar onu sööliim, yani ilerde başına kötü bir ekonomik buhran gelebilme riski varken borçta neyin nesi neyin fesiydi der, hökümeti tarih boyu siyasetten silerler, siyasete fazla girmeyelimde, sonuç ekonomi içinde dolaylı olarak en az iki yıllık bir bilinmezlik demektir, bu tip global krizden başarıyla borç ödeyerek çıkacağını geçmiş dönemlerde borcumuza sadık kalıp ödeyebildik demek yanlıştır, sözkonusu olan yüzyılın krizidir, o bakımdan diyorum.
Bu yüzdende böyle bir anlaşmayı yapanı affetmem, geleceğimizi ipotek ettirmeyim, kaybolacak olan yılları düşünelim, bu resmen bir kumardır, hemde 75 milyonun sırtına binerek yapılacak bir kumar, bu sefer çıkamayız işin içinden, para darlığı , ticaret darlığı çok yıkıcı olacak bu sefer, saygılar
-
Işin Kötüsü Uzunlar Için 7500 Ilk Destek Kırıldığı Anda 7200 Ve 8000 Inin Kırılımı 7200 ü Haber Veriyodu Ortam Hiç De Iyi Değil Flerle Yine Boyadılar Milletin Gözünü
-
Bence Uzunlatılmak Istendik Ve Yine Kandırıldık Bu TePki Bitmiştir HEDEF 29000 DİRENÇ OLMUŞTUR Dax 4000 I Kırmak üzere
-
Kırılmaması gereken 7.500 değil 7.416... Kırılırsa da kendi bilir...Bakarız Sayın catedral'in işaret ettiği hedeflere...
-
[QUOTE=bull market;63834]Vobtrader, senin kısada kalmandan tırstım, geceye hep ters kalıp güniçi işlemlerle çıkarıyorsun o yüzden, gösterge gibi değilsin yanlış anlamada, kısada kalmasaydı keşke diyom kendi pozum için, sanki pazartesiye şimdiden 1-0 mağlubum gibi hissettim inan, saygılar.[/QUOTE]
Bende 28925 ten ölümüne piis kısaladım:) Hala aynı mı düşünüyorsun?
-
bugun dow iyi kapatacak...
canınızı sıkmayın..
mbm söylemişti dersiniz......:)
-
fdow saatlik....
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/9308/aaassee3.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img140/aaassee3.png/1/][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/aaassee3.png/1/w640.png[/IMG][/URL]
gösterge dönmeye başlamış..
uyumsuz olacagı kesin.....
teper bu fdow......
aşagı düşsede yine uyumsuz olur teperde... kapanış iyi olmayabilir...
tercih burdan tepmesi.......
-
[quote=catedral;63842]Bende 28925 ten ölümüne [B]piis kısaladım[/B]:) Hala aynı mı düşünüyorsun?[/quote]
Sayın catedral,
Yorumlarınızı özletmeyin lütfen.Kısalama konusunda ciddi iseniz pozisyonun sonu nereye varırsa varsın mangal gibi olan yüreğinizi tebrik ederim.
Bol şanslar hepimize...
-
[QUOTE=abka;63833]imf kredisi ilk başta mutlaka doping etkisi oluşturur..ama sonra eski diplere yakın yerler bile tekrar denenmiştir....o ayrı mesele..mesela 2000 kasımda borsa 7000 iken haber geldi..10800 e kadar 5 tane satıcısız tavan çekdi..sonra ise 8300 e kadar indi..oradan 11500 e...2001 mayısda ise borsa 3 haftada imf beklentisi ile 7200 den 11.000 e kadar geldi..haber gelince ise 2 tavan çekti.13400 e kadar..ama sonra 8.500 ler bile test edildi...burası vob..bize kısa vade lazım...o zamanki kredi miktarı 10 mil dolar idi..ama büyüyen ekonomide onun eşdegeri kanımca 30 milyar olmalıdır..kısacası 30 milyar dolar gelsin ben %20 beklerim..yani en azından 6.000 puan...çünkü bu olay daha çok 2001 mayısa benziyor..yani 2000 kasım gibi süpriz değil..[/QUOTE]
2000 kasımında sürpriz olan neydi sayın abka? 2000 9 kasım günü de gecikmeli olarak bağıra bağıra gelmişti. Esas bana sürpriz olan insanların o haftalarda yaşananlardan çekinmeden tam gaz devam etmesi olmuştu. :)
Amerikanın içinde bulunduğu Avrupa ve uzak doğu'da sinsice ilerleyen bizde ise daha ilk basamağında bulunduğumuz krizin ise 2000-2001 krizi ile karıştırılmaması kanaatindeyim. Karıştırıldığı yada karşılaştırıldığı takdirde çok büyük hatalara sebep olacaktır.
Global kriz örnekleri ile de karşılaştıramayız. Benzerlik olarak 1929 buhranına benzesede şimdi son derece hızlı elektronik ve zincirleme olarak hem sosyal hemde ekonomik yönden tüm dünya birbirine bağlı...
İMF nin 20-40 milyar falan gibi bir para verceğinide sanmıyorum. Çünkü İMF nin de parası bitti:)
Şimdi körfezden Hindistan dan falan para arıyorlar. Ama bence Araplar toplanıp Amerikan şirketlerini yok fiyata satın almayı tercih ederler:)
-
[QUOTE=mavi;63845]Sayın catedral,
Yorumlarınızı özletmeyin lütfen.Kısalama konusunda ciddi iseniz pozisyonun sonu nereye varırsa varsın mangal gibi olan yüreğinizi tebrik ederim.
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
İnanın ciddiyim. Pazartesi sabahı dow a yada farklı sebeplere bağlı olarak yukardan dahi açsak vadelinin de spotun da gözü toprağa bakıyor gibi gördüm ben:)
-
[QUOTE=catedral;63842]Bende 28925 ten ölümüne piis kısaladım:) Hala aynı mı düşünüyorsun?[/QUOTE]
bende piss uzunum bacım...
kısaların pazartesi hiç şansı yok....
he he....:D
-
[QUOTE=teo;63820]Geceye 1 kontrat sembolik uzun[/QUOTE]
1 sembolik kontrat dahi olsa aslan indikatörüm benim:) Ohhh bee rahat bir hafta sonu geçiriim bunu okudum ya sırtım yere gelmes :..: :..: :..:
Dün gece uzundum.. Dow kapanışından değil ama senden çok tırstımdı:) Neyseki Arap şeyhi canımı kurtardı bugün:)
-
[QUOTE=mbm;63848]bende piss uzunum bacım...
kısaların pazartesi hiç şansı yok....
he he....:D[/QUOTE]
pazartesi olası emaya cekilse dahı fıyat , su an yon yukarı gıbı duruyor,bu nedenle sıstemı takıp edebılmek ıcın sembolık (1 kontrat uzun gırdım) bız kapanırken sp ve dow satdaydı ama daha s&P futuresın 24 saattı var ala gelmesı ıcın, pazar gecesı acılıyor...
gece ıtıbarı ıle spot alda
garantı, ykb,dohol alda
akbank ve ısc daha al vermedı...
benım dandık petun da satda..
Endekse etkısı ne olur bılınmez...
-
'' mantıklı düşünen borsada kaybeder''.sistem agresif al dedi.aldık..uzun girdim..gerisi traş..tüm bunlara ragmen burası gri alandır..elbette herşey mümkündür..tek aylarda sisteme laf yok..çift aylar sizin olsun..
-
[QUOTE=mbm;63848]bende piss uzunum bacım...
[B]kısaların pazartesi hiç şansı yok....[/B]
he he....:D[/QUOTE]
Neden ola ki? Vadeli senet mi verdi sana? Yoksa Tayyip yada Memet mi senet verdi? :..: :..: :..:
Benim 1 dakkalıklar öle demiyo ama:)
-
[QUOTE=catedral;63852]Neden ola ki? Vadeli senet mi verdi sana? Yoksa Tayyip yada Memet mi senet verdi?
Benim 1 dakkalıklar öle demiyo ama:)[/QUOTE]
5 ve 15 dakikalılar 1 dakikalıkları döverde ondan......:..: :..: :..:
-
[quote=abka;63851]'' mantıklı düşünen borsada kaybeder''.sistem agresif al dedi.aldık..uzun girdim..gerisi traş..tüm bunlara ragmen burası gri alandır..elbette herşey mümkündür..tek aylarda sisteme laf yok..çift aylar sizin olsun..[/quote]
aslolan fiyattır , bütün gelişmeler , yurt dışı vs. unsurlar hepsi bir şeklde fiyatlara yansıyor. en iyisi sadece grafige bakarak karar almak.
ama buradada şu sorunlar ortaya çıkıyor.
1. py denlen şey gerçekten piyasa ile oynuyor mu, ky ayaga getiriyormu.
2. pozisyona ters haberler.
-
forex plartformu olan metatrader üzerinde görmüştüm. şu şekilde emir çeşitleri vardı.
1 iz süren stop
2. kar al ve zarar kes noktası
bu şekilde emir çeştleri niiçin bizim ülkemizde yok.
-
dow toboyuda yaptıki.... oy..oy....oy
-
[QUOTE=mbm;63856]dow toboyuda yaptıki.... oy..oy....oy[/QUOTE] hedef 7860 olsa gerek..150 puanda benden olsun..8.000 üzeri kapansın..
-
C CITIGROUP INC 3.99 11:51AM ET 0.72 ( -15.29%)
JPM JP MORGAN CHASE CO 20.78 11:52AM ET 2.60 (-11.12%)
MER ML CO CMN STK 7.36 11:53AM ET 0.60 (-7.52%)
MS MORGAN STANLEY 9.21 11:53AM ET 0.01 (+0.11%)
AA ALCOA INC 7.75 11:55AM ET 0.90 (+13.14%)
WFC WELLS FARGO & CO NEW 20.32 11:57AM ET 2.21 (-9.81%)
TURKISH INVEST FUND(NYSE: TKF) Last Trade: 4.70 (-2.69%)
Trade Time: 11:56AM ET
-
GM henüz dibini görmemiş ! 1962 yılında 1,6473 seviyesini görmüş en düşük ! .lelele.brv
-
ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
"Tüm sistemler alda kapatmış, kimler geceye long girdi bakiimm" :D:D:D
-
[B]Bu SİTİbank eğer batmazsa efsane olup çıkacak, usaya gidipte ellerini öpsek yeridir yani[/B]:D
C [B]CITIGROUP[/B] INC 3.80 1:26PM ET 0.91 (19.32%) 617,125,279
SPY S&P DEP RECEIPTS 75.70 1:26PM ET 0.25 (0.34%) 344,562,274 (YEŞİL)
UYG ULTRA FINANCIALS PRO 3.47 1:21PM ET 0.27 (7.22%) 174,382,850
XLF FINANCIAL SEL SPDR 9.04 1:21PM ET 0.35 (3.73%) 167,871,742
QQQQ PowerShares Exchange-Traded Fun 25.52 1:26PM ET 0.04 (0.16%) 139,135,539
BAC BK OF AMERICA CP 10.55 1:26PM ET 0.70 (6.22%) 120,844,480
JPM JP MORGAN CHASE CO 20.61 1:25PM ET 2.77 (11.85%) 113,717,765
GE GEN ELECTRIC CO 13.17 1:26PM ET 0.33 (2.57%) 97,538,793 (YEŞİL)
-
[url]http://biz.yahoo.com/ap/081121/citigroup.html[/url]
biri şu linkte ne anlatıyor kısaca açıklarsa sevinirim batacakmı çıkacakmı???
-
Yanlış soru :)
[QUOTE=Astatin;63860]"Tüm sistemler alda kapatmış, kimler geceye long girdi bakiimm" :D:D:D[/QUOTE]
Bütün sistemler alda kapattı. Havalarda soğudu.. Kar geliyomuş..
[B]
Bu havada kim shortla dolaşıcak haftasonunda?[/B] diye sorulur:..:
Yada...[COLOR="Wheat"]Tüm sistemler alda kapattı short giyen salak varmıııı?[/COLOR] [COLOR="Black"]denebilir:..:[/COLOR]
-
Burada mesele şudur, kapanışımızda Dow ve S&P satda idi, Biz bunlaramı bakarak gece poz alacağız, yoksa kendi grafiklerimize mi,
SAnırım Syn. Catedral Dowa bakarak pozisyon alıyor. Ben ise kendi grafiğime bakarak alırdım, gece full pozisyon taşısaydım...
-
Süper bir dizi dizi max te...
The Kill Point 3 digitürk ü olanlara tavsiye ederim..
-
[QUOTE=teo;63870]Burada mesele şudur, kapanışımızda Dow ve S&P satda idi, Biz bunlaramı bakarak gece poz alacağız, yoksa kendi grafiklerimize mi,
SAnırım Syn. Catedral Dowa bakarak pozisyon alıyor. Ben ise kendi grafiğime bakarak alırdım, gece full pozisyon taşısaydım...[/QUOTE]
ben dow a değil kendi grafiğime bakarak pozisyon aldım sevgili teo... Ama yukarıda gidebilir tabi ki Bernanke nin geçmişte uyguladığı uydurma formül haberleriyle o ayrı..
-
[url]http://biz.yahoo.com/ap/081121/citigroup.html[/url]
biri kısa bir açıklama geçsin lütfen ne diyor bu gavur sitesi.
-
[QUOTE=catedral;63869]Bütün sistemler alda kapattı. Havalarda soğudu.. Kar geliyomuş..
[B]
Bu havada kim shortla dolaşıcak haftasonunda?[/B] diye sorulur:..:
Yada...[COLOR="Wheat"][COLOR="Blue"][SIZE="6"]Tüm sistemler alda kapattı short giyen salak varmıııı?[/COLOR] [COLOR="Black"]denebilir:..:[/COLOR][/QUOTE][/SIZE][/COLOR]
Dünkü takip sayımız 28,912 nin altı 28,850 kapatarak[COLOR="Blue"] ŞHORTTA KAPADI[/COLOR]....Yani 5 günlük ortalamaya dayandı..............AMA
Kapanış ortalama yı girip hesaplayınca PAZARTESİ SAYIMIZ 28,573
ÇIKTI...
PAZARTESİ YÖN YUKARI AÇILIRSA LONG A geçicez......Aşşagı devam ederse
poz bozmuyoruz......
[B]Bu havada kim shortla dolaşıcak haftasonunda?[/B] diye sorulur:..:
Yada...[COLOR=wheat]Tüm sistemler alda kapattı short giyen salak varmıııı?[/COLOR] [COLOR=black]denebilir:..:[/COLOR][/quote]
valla şortu 2 kaldıraçla dün giymiştik..bugün 350 puancık maliyet düşürdüm..kapat açla..ama kendimi hiç salak gibi hissetmiyorum :)
-
bovespa ne iştir? petrol yukarda olduğu halde !!! takipçi bir arkadaş varsa pls
-
ben de oglen gibi kapatmisim uzunlari. flat girdim haftasonuna. amak keske kisa acsaymisim. bu gidisle pazartesi acilisi 26000'lere denk gelecek. citi 3 oldu...
-
[QUOTE=Astatin;63880]bovespa ne iştir? petrol yukarda olduğu halde !!! takipçi bir arkadaş varsa pls[/QUOTE]
Neye göre petrol yukarda? 48 dolara göre arttı ama 50 doların altında.. "Durgunluk"
Usd/brl +3 yukarda...
-
[QUOTE=caretta;63881]ben de oglen gibi kapatmisim uzunlari. flat girdim haftasonuna. amak keske kisa acsaymisim. bu gidisle pazartesi acilisi 26000'lere denk gelecek. citi 3 oldu...[/QUOTE]
Sevgili Caretta
Kısada riskli bakma sen.. Uzunda...
Beklenti piyasası oluşabilir.. Bunlar yabancıya haberde satıyo aşşağılık adamlar. Bişeyi yapmadık diye o kadar üst seviye inkar yoluna gidiyorsa yapmıştır...
1- IMF anlaşması beklentisi (Şartlar belli değil)
2- Katardan para gelcekmiş (Neye karşılık?)
3- Tayyip bize kutu açacak :)
salllaaaa.... Bunlar yeni bişeyler üretme çabasında.. Bu üçü aynı anda normal şartlarda olamaz...