-
[QUOTE=palamut;138190]....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/QUOTE]
sana [COLOR="Red"]tek tavsiyem[/COLOR] vob^dan uzak dur olurdu palamut.. vob^da kaybedenlerin oranı, kazananların oranına göre %10 malesef..:( ve o %10 luk dilimdekilerde 3-5 defa sermayeyi sıfırladıktan sonra inatçı çıkıp o yüzde dilimine girmeyi başarabilmiş insanlar..
-
[QUOTE=Astatin;138204]ne yıldızlıyon TOKOBA..evet denyo diyecektik..:) ama sisteme ters pozisyon alana denyo diyecektik..yoksa sisteme rağmen flat kalan değil..yok valla ters kalma durumları 5 i geçmedi...zaten hellim de numaratör olmayı kabul etmediği için bu iş uygulamay geçmmeişti..lem ne temiz kalpli adamım ha..tokoba bu mevzuyu ortalama 2 haftada bir yazıyo bende her seferinde üşenmeden aynı yanıtı yazıyorum..hayret:D:D
Ayrıca onca çok pozitif ve çok daha negatif özelliklerim dururken beni sadece bu anekdotla anman hiç hoşuma gitmedi:D:D:D[/QUOTE]
İki hafta sonra görüşmek üzere o zaman...
Yalnız takdir etmeye başladım seni uzun pzosiyon da taşıyorsun bu aralar. .brv
-
Queeen abla bir sofra kur SEYYAH gelmiş, karnını doyurup bi kendine gelsin. Sona yokluğunun hesabını verip maceralarını anlatsın.
-
Pazartesiden itibaren kontratlar 600TL bugünden stoklayan oldu mu? .dng
-
[quote=palamut;138190]....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/quote]
1) Önce sanal işlemlerle başla. Eğer kendini kandırmazsan, [COLOR=red]kısa sürede battığını göreceksin.[/COLOR]
2) 1 de belirtilen kendini kandırma işlemini yapacaksın veya tamamya hatalarımı gördüm artık yapmam bu hataları illüzyonuna kapılacaksın. Yinede 1 kontrat gibi cüzi miktarla başla. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
3) Yok abi artık tamam kaptım bu işi deyip devam etmeye karar vereceksin. Sen yinede 2 kontratı geçme. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
4) Yahu bu iş böyle olmuyo biraz teknik çalışayım sistem olayına gireceksin. Internette bulduğun gördüğün mucizevi şekiller graflar seni çok etkileyecek. Henüz sisteme sahip olmaktan ziyade onu disiplinli uygulayabilmenin önemli olduğunu bilmediğin için ve artık kendinden emin olduğun için taze para sokacaksın. Ama aha sistem az sonra verecek sinyali ben erken davranayım niye bekliyeyim salak gibi deyip işlem yapacaksın. Sinyal kaybolacak. Haydeee terse geldik hemen pozisyonu kapatıp öbür pozisyona geçeceksin. Sonra v.s v.s. v.s... [COLOR=red]Çok kısa değil ama yine kısa sayılabilecek sürede batacaksın.[/COLOR]
[COLOR=black]Özetle toplamda çok uzun olmayan bir sürede batacaksın.[/COLOR]
5) Hala paran, moralin ve isteğin kaldıysa, düşük kaldıraçın insnaın psikolojisini nasıl rahatlattığını anlayacaksın, hırslarını ve kaybettiklerini hemen geri kazanma dürtüsünü bastırabilirsin ve iyi bir sistem geliştirebilirsen ve o sistemin sinyallerine uyabilirsen artık para kazanabilrsin. dikkat et kazancaksın demedim, kazanabilirsin dedim. Çünkü bu hala bir ihtimaldir ama çok da büyük bir ihtimal değidlir.
6) Asla TV lerdeki gerzek analistleri ciddiye alma. Asla ekonomi dergisi okuma. Asla kitle psikolojisi ile hareket etme. Mümkünse .net forumlarına da girme :)
Ben 1 ve 2 inci aşamaları yaşadım. Ama şansıma ki, sistemsiz ancak kriz beklentisinde olduğumdam genelde kısa pozisyon açıyordum ve araad tepkiler olsada endeks sürekli düştüğü için 3ü ve 4 ün bir kısmını pas geçtim. Netekim 30000 seviyelerinde portfoyum zirve yaptı. Ancak sonra işler boka sardı hemen sistem geliştirme olayına sarıldım. Bir başka kişi ile aylarca evet aylarca uğraşıp bir sistem geliştirdik. başarılı bir sistemdi ama ben hep düşüşe inandığım için, long sinyalleri uygulamadım :) (Displin!!!)Hatta açtığım şortlardan 1500-2000 puan kara ulaşan pozisyonları bile sisteme rağmen kapatmadım. Ve önceki hafta portfoyum zirvesine göre %35 erimişti. Neyseki son haftada olan dramatik iki düşüşde -sistem sinyaline uyarak :)- toparladım. Ama şimdi düşünüyorumda, başlangıçtaki şelale olmasa çok rahat batarmışım. hemde bir kaç kez..Hala da bu ihtimal var çünkü sistemimi disiplinle uygulamıyorum :) Ama istop yapmayıda TP yapmayıda %51 oranında öğrendim..Umarım batmam..Batnmayacağım diyemiyorum...Sende kazara çok para kaznaırsan mutlaka kaznadıklarının büyük kısmını çek başka yere yatır..
Kesin olan şeyler şunlar; Biz bunları yazarız çizeriz ama sen yine bildiğini yaparsın. Biz böyle olacağını bile bile yine yazarız. Açıklamalr ve başkalarının deneyimleri maalesef para piyasalarında pek işe yaramıyor.
ANA MESAJ: Hiç bulaşma VOBa...Bulaşacağını bilsemde..
Paranın 1/4 ünü bana, 1/4 ünüde forumdan seçeceğin birine gönder. İnan bana hala %50 karda olursun. :..::..::..: %95 B-A-T-A-C-A-K-S-I-N
-
[quote=okansak;138205]astı euro usd ıçın ne duşunuyorsun[/quote]
ikiside cebimde olduklarında çok mutlu oluyorum..eğer öyleyse pariteyi hiç takmıyorum..nasılsa ikisinden de var diye :)....
Orta vadeli yorumum: görünen oki ABD ekonomisi EU ekonomisinden çok daha hızlı toparlayacak..Yılsonuna kadar 1.28 i görür hatta 1.20 bile mümkün diyorum. ama diyorum yani ..o kadar:::
-
pambıkk ekmek dersem çık cola dersem çıkma...ekmek!!
-
asti palamuta güzel moral vermişsin..
[url]http://www.angelfire.com/ab/borsa/elwave/elwave.htm[/url]
palamut burdan başla hehheeyy...
-
[QUOTE=Astatin;138212]
6) Asla TV lerdeki gerzek analistleri ciddiye alma. Asla ekonomi dergisi okuma. Asla kitle psikolojisi ile hareket etme. Mümkünse[COLOR="Blue"][B] .net [/B][/COLOR]forumlarına da girme :)
[/QUOTE]
Pişşt ayıp oluyor ama... .boks.
.com lar doluydu napalım.
-
[QUOTE=QUEEN;138215]asti palamuta güzel moral vermişsin..
[url]http://www.angelfire.com/ab/borsa/elwave/elwave.htm[/url]
palamut burdan başla hehheeyy...[/QUOTE]
O zor gelri şimdi, ordan değil buradan başlasın
[url]http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/pdfdosya/kuantum1.pdf[/url]
Amcaların resimlerinin altındaki grafiği gördün mü bütün sır orada yatıyor. .dng
-
[quote=palamut;138190]....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/quote]
Asti çok güzel anlatmış bunlarla uğraşmak çok zor arkadaşım bulaşma bencede nacizane tavsiyedir....Git balık avla, denize gir ,maça git ,sinemaya git sabahtan akşama kadar ekran başından ayrılamazsın birde üstüne para kaybedersin.......
-
[quote=VOBiX;138216]Pişşt ayıp oluyor ama... .boks.
.com lar doluydu napalım.[/quote]
:D:D .gs, .biz, .cc alaydın.... yazarkan . yı fazladan koymuşum.. kastım "internet" forumlarıydı... tokoba nokta net.lelele