-
[quote=Astatin;138212]1) Önce sanal işlemlerle başla. Eğer kendini kandırmazsan, [COLOR=red]kısa sürede battığını göreceksin.[/COLOR]
2) 1 de belirtilen kendini kandırma işlemini yapacaksın veya tamamya hatalarımı gördüm artık yapmam bu hataları illüzyonuna kapılacaksın. Yinede 1 kontrat gibi cüzi miktarla başla. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
3) Yok abi artık tamam kaptım bu işi deyip devam etmeye karar vereceksin. Sen yinede 2 kontratı geçme. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
4) Yahu bu iş böyle olmuyo biraz teknik çalışayım sistem olayına gireceksin. Internette bulduğun gördüğün mucizevi şekiller graflar seni çok etkileyecek. Henüz sisteme sahip olmaktan ziyade onu disiplinli uygulayabilmenin önemli olduğunu bilmediğin için ve artık kendinden emin olduğun için taze para sokacaksın. Ama aha sistem az sonra verecek sinyali ben erken davranayım niye bekliyeyim salak gibi deyip işlem yapacaksın. Sinyal kaybolacak. Haydeee terse geldik hemen pozisyonu kapatıp öbür pozisyona geçeceksin. Sonra v.s v.s. v.s... [COLOR=red]Çok kısa değil ama yine kısa sayılabilecek sürede batacaksın.[/COLOR]
[COLOR=black]Özetle toplamda çok uzun olmayan bir sürede batacaksın.[/COLOR]
5) Hala paran, moralin ve isteğin kaldıysa, düşük kaldıraçın insnaın psikolojisini nasıl rahatlattığını anlayacaksın, hırslarını ve kaybettiklerini hemen geri kazanma dürtüsünü bastırabilirsin ve iyi bir sistem geliştirebilirsen ve o sistemin sinyallerine uyabilirsen artık para kazanabilrsin. dikkat et kazancaksın demedim, kazanabilirsin dedim. Çünkü bu hala bir ihtimaldir ama çok da büyük bir ihtimal değidlir.
6) Asla TV lerdeki gerzek analistleri ciddiye alma. Asla ekonomi dergisi okuma. Asla kitle psikolojisi ile hareket etme. Mümkünse .net forumlarına da girme :)
Ben 1 ve 2 inci aşamaları yaşadım. Ama şansıma ki, sistemsiz ancak kriz beklentisinde olduğumdam genelde kısa pozisyon açıyordum ve araad tepkiler olsada endeks sürekli düştüğü için 3ü ve 4 ün bir kısmını pas geçtim. Netekim 30000 seviyelerinde portfoyum zirve yaptı. Ancak sonra işler boka sardı hemen sistem geliştirme olayına sarıldım. Bir başka kişi ile aylarca evet aylarca uğraşıp bir sistem geliştirdik. başarılı bir sistemdi ama ben hep düşüşe inandığım için, long sinyalleri uygulamadım :) (Displin!!!)Hatta açtığım şortlardan 1500-2000 puan kara ulaşan pozisyonları bile sisteme rağmen kapatmadım. Ve önceki hafta portfoyum zirvesine göre %35 erimişti. Neyseki son haftada olan dramatik iki düşüşde -sistem sinyaline uyarak :)- toparladım. Ama şimdi düşünüyorumda, başlangıçtaki şelale olmasa çok rahat batarmışım. hemde bir kaç kez..Hala da bu ihtimal var çünkü sistemimi disiplinle uygulamıyorum :) Ama istop yapmayıda TP yapmayıda %51 oranında öğrendim..Umarım batmam..Batnmayacağım diyemiyorum...Sende kazara çok para kaznaırsan mutlaka kaznadıklarının büyük kısmını çek başka yere yatır..
Kesin olan şeyler şunlar; Biz bunları yazarız çizeriz ama sen yine bildiğini yaparsın. Biz böyle olacağını bile bile yine yazarız. Açıklamalr ve başkalarının deneyimleri maalesef para piyasalarında pek işe yaramıyor.
ANA MESAJ: Hiç bulaşma VOBa...Bulaşacağını bilsemde..
Paranın 1/4 ünü bana, 1/4 ünüde forumdan seçeceğin birine gönder. İnan bana hala %50 karda olursun. :..::..::..: %95 B-A-T-A-C-A-K-S-I-N[/quote]
Sn Astatin çok güzel söylemişsiniz ama anlamadığım şey internettte sinyal üreten bir çok sistemler var deli gibi kar yazmışlar a,tamamen robot olup duygularını vobda unutup sadece ne sinyal üretilirse sistem onlara uyup işlem yapmak mantıklı değil mi? Bir de bazı sitelerde adam yazmış benim sistemimle demiş 10 kontratla pozisyon açmış olsaydınız sene sonunda 90.000 tl paranız olmuştu diyor madem o kadar para kazandırıyorsa neden sisteminni satıyorlar 5000-10000 tl gibi paralara onu anlamış değilim hiç satmasınlar daha iyi değil mi?
-
............Herkese günaydın;
umarım iyi bir tatil günü olur arkadaşlar şuan bu yazıyı yazdığıma göre bu hastalık bana tamamıyla bulaşmış demektir yani kavşaktan dön uyarıları karetmeyecek artık tek yöne girmişim birkere ama tüm uyarılarınızdan şu dersi çıkardım kendime, baktın benzin yavaş yavaş bitiyor lamba yanmak üzere ozaman ilk köy yoluna sap....................herkese teşekkürler........
Qantum fiziğinide ayrıca severim...............
-
[quote=cetin;138221]Sn Astatin çok güzel söylemişsiniz ama anlamadığım şey internettte sinyal üreten bir çok sistemler var deli gibi kar yazmışlar a,tamamen robot olup duygularını vobda unutup sadece ne sinyal üretilirse sistem onlara uyup işlem yapmak mantıklı değil mi? Bir de bazı sitelerde adam yazmış benim sistemimle demiş 10 kontratla pozisyon açmış olsaydınız sene sonunda 90.000 tl paranız olmuştu diyor madem o kadar para kazandırıyorsa neden sisteminni satıyorlar 5000-10000 tl gibi paralara onu anlamış değilim hiç satmasınlar daha iyi değil mi?[/quote]
Dedimya sisteme sahip olmak önemli değil, disiplinle uygulayabilmek önemli..Bu piyasanın ne kadar içinde olursan, ne kadar veri ve yorum sağanağına maruz kalırsan, disiplinin o kadar kolay bozulur..Mesela perşembe sistemim 55800 den al verdi..o gün 56475 kapadı..cuma sabahı 55275 e kadar verdiler hızla..sistemim ısrarla alda kaldı..ama insan psikolojisi hemen "way be dünkü yükseliş dümenmiş, çökecek burası" diye şartlanıyor üstüne 1200 puanlık düşüşü de görünce long pozisyon alamıyor..bu arada dikkatini çekerim 55800 al sinyalinede uyamamıştım..sistem geliştirmek zor, uygulayabilmek daha da zor..Kanıtı şu: benim sistemin 1 kaldıraçla son 4 ayda %107 ye çıktı getirisi, ben ise ancak 6 ay önceki portfoy zirveme yeni ulaştım...AMAA:genelde 4-5 kaldıraçla oynarım gün içi, bu hesap benim paranın %700 yapması lazımdı :)..displin disiplin disiplin...
kim sistemini niye satıyor bilemem. kimisi sermaye yapmak istiyordur kendine, kimisi adam kazıklamak peşindedir, kimisi icracı değil teoricidir v.s..burda önemli olan soru şu; 1) O kadar para verilen sistem hakikaten aynı kazanç istikrarını göstermeye devam edermi 2) Bizimki gibi sığ bir piyasada çok kişinin kullandığı sistemlerle yapılacak işlemler gerçekten getiri sağlarmı (yani 20 Ky aynı noktadan al yaptı 500 kontrat diyelim..bunu gören yağma çetesi o malı düşürmeden stoplatmadan devam edermi..insan psikolojisi dediğim şey gelir gündeme..aldılar 500 kontrat sonra mahşerin 3 şerefsizi 700 puan bastılar VOB a, sistem hala alda ama o kontratları tutmaya devam edermi o KY kardeşlerimiz:))... Yani en güzeli bu işi öğrenip kendi sistemini geliştirmen...
-
[quote=Astatin;138223]Dedimya sisteme sahip olmak önemli değil, disiplinle uygulayabilmek önemli..Bu piyasanın ne kara içinde olursan, ne kadar veri ve yorum sağanağına maruz kalırsan, disiplinin o kadar kolay bozulur..Mesela perşembe sistemim 55800 den al verdi..o gün 56475 kapadı..cuma sabahı 55275 e kadar verdiler hızla..sistemim ısrarla alda kaldı..ama insan psikolojisi hemen "way be dünkü yükseliş dümenmiş, çökecek burası" diye şartlanıyor üstüne 1200 puanlık düşüşü de görünce long pozisyon alamıyor..bu arada dikkatini çekerim 55800 al sinyalinede uyamamıştım..sistem geliştirmek zor, uygulayabilmek daha da zor..Kanıtı şu: benim sistemin 1 kaldıraçla son 4 ayda %107 ye çıktı getirisi, ben ise ancak 6 ay önceki portfoy zirveme yeni ulaştım...AMAA:genelde 4-5 kaldıraçla oynarım gün içi, bu hesap benim paranın %700 yapması lazımdı :)..displin disiplin disiplin...
kim sistemini niye satıyor bilemem. kimisi sermaye yapmak istiyordur kendine, kimisi adam kazıklamak peşindedir, kimisi icracı değil teoricidir v.s..burda önemli olan soru şu; 1) O kadar para verilen sistem hakikaten aynı kazanç istikrarını göstermeye devam edermi 2) Bizimki gibi sığ bir piyasada çok kişinin kullandığı sistemlerle yapılacak işlemler gerçekten getiri sağlarmı (yani 20 Ky aynı noktadan al yaptı 500 kontrat diyelim..bunu gören yağma çetesi o malı düşürmeden stoplatmadan devam edermi..insan psikolojisi dediğim şey gelir gündeme..aldılar 500 kontrat sonra mahşerin 3 şerefsizi 700 puan bastılar VOB a, sistem hala alda ama o kontratları tutmaya devam edermi o KY kardeşlerimiz:))... Yani en güzeli bu işi öğrenip kendi sistemini geliştirmen...[/quote]
Çok haklısın teşekkürler
-
Çok zaman önce foruma yazdığım bir hikayeyi analatayım. Çok anlamlı hemde çoook..
Bir arkadaşım var VOB da işlem yapar..Küçük oğlu sürekli başına ekşiyor, meraklı gözlerle grafiklere bakıyor sorular soruyor v.b...Bizim arkadaşda çok genel bilgiler veriyor, e-brokerın nasıl kullanılacağınıda öğretiyor..Arkaşımız 1 aylığına yurtdışına çıkacaktı, oğluna eğlence olsun, VOB da işlem yapsın diye hesapta 600-700 lira para bırakıyor. Bizim arkadaş yurtdışından döndüğünde soruyor, neettin koç bizim parayı diye...HESAPTA artık 3 kontratlık para var!!!!Bizim eleman yamuluyor tabi..Şimdi bu hikayeden çıkarılacak dersler
1) Çocuk, ekonomi dergisi, cnbc-e, intyernet forumu, gazete, dax, dow, djı bilmiyo. Veri kirliliği veri yağmuru yok..
2) İşlem yaparken kullandığı para serbest para, znegin olma hayaliyle işlem yapmıyor ve parayı kaybetsede sorun değil, psikolojisi rahat. PC oyunu oynar gibi oynuyor.
3) Çocuk 2-3 günde kendine bir sistem edinmiş..Yok yok ,öyle sihirli formüller değil yaww.. Sistem şu, "çizgi çok düşüp biraz aynı yerde bekleyince alıyorum. çizgi yükselirse satıyorum..ama ben aldıktan sonra çizgi düşmeye başlarsa yine, hem satıyorum hem bir daha satıyorum"
Not: "Çizgi" ve "satmak ve bir daha satmak " tabirleri çocuğa ait :).. anlayacağınız üzere çizgi dediği fiyat, satmak ve bir daha satmak da long cover ve şort:) ha birde sorusu vardı.. "ya baba ben hepsini anlyorumda, elimde yokken sattığım şeyi kim nasıl alıyor onu hala anlamadım"
-
[QUOTE=QUEEN;138215]asti palamuta güzel moral vermişsin..
[url]http://www.angelfire.com/ab/borsa/elwave/elwave.htm[/url]
palamut burdan başla hehheeyy...[/QUOTE]
şimdi sen, vob da tradeye EW ile başla, ilk batışın can çekişmeden çok daha kolay olur mu diyosun..:..:
-
[QUOTE=palamut;138222]............Herkese günaydın;
umarım iyi bir tatil günü olur arkadaşlar şuan bu yazıyı yazdığıma göre bu hastalık bana tamamıyla bulaşmış demektir yani kavşaktan dön uyarıları karetmeyecek artık tek yöne girmişim birkere ama tüm uyarılarınızdan şu dersi çıkardım kendime, baktın benzin yavaş yavaş bitiyor lamba yanmak üzere ozaman ilk köy yoluna sap....................herkese teşekkürler........
Bak palamut kardeşim, Arkadaşlar seni safiyetle ve son derece iyi niyetle o kadar uyarmaya çalışmalarına rağmen. işlem yapmaya başlamadan hastalığın kendine bulaştığını kabullenmişsin. Korkum ilk işlemlerinde karlı olmandır. Çünkü o zaman kendine öyle güveneceksinki, Ben bu yetenekle niye başka işlerle uğraşıyorum, iş buradaymış gibi düşünceler aklından geçmeye başlarsa bunlar kanserin ilk belirtileridir. Erken teşhis önemli ama sen doktorada gitsen (Burdaki arkadaşların çoğunu doktor kabul ederim) bundan sonra doktorun sana diyeceği "evladım ne yersen ye. Sana her şey serbest. " olacaktır.:confused:
-
palamutt fuulll short başla pzt...30000 puan çıkmışız..hehhe..
-
[url]http://www.godmode-trader.de/de/boerse-nachricht/EW-Analyse-DOW-Jones-Rallyefortsetzung-oder-Ermuedungserscheinung-Ein-sel,a1226885,c562.html[/url]
-
[quote=parderi;138227][quote=palamut;138222]............Herkese günaydın;
umarım iyi bir tatil günü olur arkadaşlar şuan bu yazıyı yazdığıma göre bu hastalık bana tamamıyla bulaşmış demektir yani kavşaktan dön uyarıları karetmeyecek artık tek yöne girmişim birkere ama tüm uyarılarınızdan şu dersi çıkardım kendime, baktın benzin yavaş yavaş bitiyor lamba yanmak üzere ozaman ilk köy yoluna sap....................herkese teşekkürler........[/quote]
Bak palamut kardeşim, Arkadaşlar seni safiyetle ve son derece iyi niyetle o kadar uyarmaya çalışmalarına rağmen. işlem yapmaya başlamadan hastalığın kendine bulaştığını kabullenmişsin. Korkum ilk işlemlerinde karlı olmandır. Çünkü o zaman kendine öyle güveneceksinki, Ben bu yetenekle niye başka işlerle uğraşıyorum, iş buradaymış gibi düşünceler aklından geçmeye başlarsa bunlar kanserin ilk belirtileridir. Erken teşhis önemli ama sen doktorada gitsen (Burdaki arkadaşların çoğunu doktor kabul ederim) bundan sonra doktorun sana diyeceği "evladım ne yersen ye. Sana her şey serbest. " olacaktır.:confused:[/quote]
Birgün yazlığa gidecektim bir olta almak istedim vakit gecirmek icin .Balık mlz satan dükkana girip bir olta istedim ve daha önce hic balık tutmadığımı ve ona göre bir olta takımı haztrlamasını söyledim .Balıkcı olta tk.hazırladı verirkende İnşallah hic tutamazsın dedi bir kızdımki sorma gitsin niye dedim böyle söylüyorsun .Abi dedi eğer hic tutamazsan bırakırsın balık ve olta işini .Eğer tutarsan hastalık olur gece gündüz bayran seyran balık peşinde koşarsın . Aileni unutursun nerede balık varsa gidip 3-5 gün konaklamalar başlar ve zamanını 3-5 balık icin heba edersin ve bende hic balık tutamadım balık işine hasta olmadım .Amma bu sitelere hasta olduk !!!!! gecenin 3 ne kadar dow ne yaptı parite ne oldu sabah 7 kalkıp neler olacak diye okumaya birşeyler yapmaya calışıyoruz : Yol yakınken (senin icin) anlatmak istedim BOL ŞANSLAR DİLERİM
-
Aylarca gec yarılarına kadar calışıp sistem yaptım ama psikolojiyi bozuyorlar İlla histem devreye giriyor .Burada bir Arkadaş yazmıştı sanırım Sistem şahane ama uyamıyorum care olarak babamı oturttum ekran başına burayı gecerse tıkla şurayı gecrse tıkla babam eknomiden hic anlamaz ve şimdi para kazanıyorum demişti kısaca Yani duygu katmamalıyız
-
Perşembe ve Cuma günü sisteme harfiyen uysam alacağım puan net 4.800 puan Günde iki defa pozisyon değişimiyle hemde Biz ne aldık hic söylemeyeyim cok daha iyi .dng.dng.dng