ısrarla ema55 te duruyorlar.al vermek istemiyorlar mı bir anda mı alacaklar anlayamadım.Böylesi durumlarda str yi kullanan kişinin aklına gelmesi gerekenler nelerdir diye sorasım geldi sn saraylıya?
Printable View
ısrarla ema55 te duruyorlar.al vermek istemiyorlar mı bir anda mı alacaklar anlayamadım.Böylesi durumlarda str yi kullanan kişinin aklına gelmesi gerekenler nelerdir diye sorasım geldi sn saraylıya?
eğer dalga yapım doğru ise,
yukarı hareket kuvvetlenmeli,haftasonuna kadar 73.500 civarı test edilebilir,.leleleşeklinde beklentim...:confused:
[quote=saraylı;252133]eğer dalga yapım doğru ise,
yukarı hareket kuvvetlenmeli,haftasonuna kadar 73.500 civarı test edilebilir,.leleleşeklinde beklentim...:confused:[/quote]
vışşşşşşşşş rakama bak :::
abey voba dön diye kışkırtıyon heee...
[quote=hpy;252132]ısrarla ema55 te duruyorlar.al vermek istemiyorlar mı bir anda mı alacaklar anlayamadım.Böylesi durumlarda str yi kullanan kişinin aklına gelmesi gerekenler nelerdir diye sorasım geldi sn saraylıya?[/quote]
şu anda wma 6> wma10 ve c=ema55
eğer fiyat ema55 i yukarı stabil olarak kırarsa,uzun yapılmalı..
ayrıca boll orta bandı üzerindeyiz ve üst bant 70.100 de ,bu değer yukarı kırılır da yeni trend başlarsa,bunu takip etmeli...
[quote=saraylı;252133]eğer dalga yapım doğru ise,
yukarı hareket kuvvetlenmeli,haftasonuna kadar 73.500 civarı test edilebilir,.leleleşeklinde beklentim...:confused:[/quote]
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
[quote=unlimitted;252134]vışşşşşşşşş rakama bak :::
abey voba dön diye kışkırtıyon heee...[/quote]
unli,
madem fxte iyisin onu bırakma ,ama çaktırmadan az kontrat ta olsa vob da da takıl ,derim,tabi sen bilirsin yine...:):p
pivot: 69.900
ema55: 69.950
[quote=saraylı;252137]unli,
madem fxte iyisin onu bırakma ,ama çaktırmadan az kontrat ta olsa vob da da takıl ,derim,tabi sen bilirsin yine...:):p[/quote]
bakalım abi. yalnız foreksteki kaldıraç ve margin call miktarı çok cezbedici.
şöyle ki,
hesabında 150 dolar olan birisinin bu rakamı 300'e çıkarması için 75 pip yeterli. yani %100 yapması için bir paritede 75 pip yakalaması yeter.
75 pip dediğimiz rakam, yeri geliyor 5 dakikada (az önceki örnekte şahit oldunuz, ben €/JPY longlarımı kapattım, 10 saniye sonra 25 pip yukarıdaydı) yakalanıyor.
elbette bunun tersi de geçerli. 5 dakikada tüm para kaybolabilir.
ama [B]ilk yatırım maliyeti/yakalanabilecek kar marjı[/B] oranı bana göre en düşük yer foreks.
bir de manüplasyonun en az yapılabildiği yer...kimsenin parası pariteleri 100 pip bile oynatmaya yetmez.
bizdeki gibi 20 trilyon parayla milletin 1.000 puan üste koyduğu stopları patır patır patlatmaya gücü yetmez orada kimsenin.
bunlar benim görüşlerim. bakalım abi, vobda dediğin gibi sembolik rakamlarla dönmeye başlayayım ben en iyisi şimdilik. :rolleyes:
bu arada ben şu mesajı yazdığımı sanıyordum, yazmamışım sanırım, bulamadım:
"göstergelerim 69.475'ten tepecek dedi ama çok erken daha, şu anda güvenilmez"
vay anasını...:cool:
[QUOTE=unlimitted;252134]vışşşşşşşşş rakama bak :::
abey voba dön diye kışkırtıyon heee...[/QUOTE]
vob'u niye bıraktın ki sen.. her ikisinde de daytrade yıpratır insanı tamam da, vob'da ana trende düşük kaldıraçla, foreksde ise vur-kaç şeklinde işlem fazla yormaz seni diye düşünüyorum..:o
ben tam tersini yapıyorum gerçi.. foreksde 0.10 kaldıraçla orta vade trende, vob da ise full kaldıraç daytrade şeklinde işlem yapıyorum..
[quote=unlimitted;252146]bakalım abi. yalnız foreksteki kaldıraç ve margin call miktarı çok cezbedici.
şöyle ki,
hesabında 150 dolar olan birisinin bu rakamı 300'e çıkarması için 75 pip yeterli. yani %100 yapması için bir paritede 75 pip yakalaması yeter.
75 pip dediğimiz rakam, yeri geliyor 5 dakikada (az önceki örnekte şahit oldunuz, ben €/JPY longlarımı kapattım, 10 saniye sonra 25 pip yukarıdaydı) yakalanıyor.
elbette bunun tersi de geçerli. 5 dakikada tüm para kaybolabilir.
ama [B]ilk yatırım maliyeti/yakalanabilecek kar marjı[/B] oranı bana göre en düşük yer foreks.
bir de manüplasyonun en az yapılabildiği yer...kimsenin parası pariteleri 100 pip bile oynatmaya yetmez.
bizdeki gibi 20 trilyon parayla milletin 1.000 puan üste koyduğu stopları patır patır patlatmaya gücü yetmez orada kimsenin.
bunlar benim görüşlerim. bakalım abi, vobda dediğin gibi sembolik rakamlarla dönmeye başlayayım ben en iyisi şimdilik. :rolleyes:
bu arada ben şu mesajı yazdığımı sanıyordum, yazmamışım sanırım, bulamadım:
"göstergelerim 69.475'ten tepecek dedi ama çok erken daha, şu anda güvenilmez"
vay anasını...:cool:[/quote]
forex için IFC MARKETS İ ÖNERİR MİSİNİZ.
demo hesap açtım o kurumdan platformundan çok memnunum.güvenilir kurum olarak duyduğum başka bir kurumun demosu tamamen ing idi ve ben kullanamadım onu.bu kurum iyi ama güvenilir mi bilmiyorum?tavsiye edeceğiniz bir kurum var mı?
tren kalktı,70975 çanağına gidiyor..
haydi garan sıra sende...dng
[quote=jerfin;252151]vob'u niye bıraktın ki sen.. her ikisinde de daytrade yıpratır insanı tamam da, vob'da ana trende düşük kaldıraçla, foreksde ise vur-kaç şeklinde işlem fazla yormaz seni diye düşünüyorum..:o
ben tam tersini yapıyorum gerçi.. foreksde 0.10 kaldıraçla orta vade trende, vob da ise full kaldıraç daytrade şeklinde işlem yapıyorum..[/quote]
apla, not artırım haberi geldiği gün, ederim böyle piyasaya diyerek bırakmıştım.:)
bir yandan çalışırken aynı anda iki piyasa zor oluyor. hoş, bu kadar takip ettikten sonra bi eksik tuşa basmak kalıyor ya... :D
375 ten kapandım.400 ve 650 öenmli direnç seviyeleri.kırılırsa önümüz açık kırılmazsa 70 altını bir daha yoklarız gibi geldi bana.
[quote=hpy;252153]forex için IFC MARKETS İ ÖNERİR MİSİNİZ.
demo hesap açtım o kurumdan platformundan çok memnunum.güvenilir kurum olarak duyduğum başka bir kurumun demosu tamamen ing idi ve ben kullanamadım onu.bu kurum iyi ama güvenilir mi bilmiyorum?tavsiye edeceğiniz bir kurum var mı?[/quote]
hiç duymadığım bir kurum. ben ODL securities ile çalışıyordum. FXCM satın aldı ODL'i.
halen aynı kurumdan devam ediyorum.
daytrade için iyi bi gün olacak galiba....lelele
[quote=hpy;252166]375 ten kapandım.400 ve 650 öenmli direnç seviyeleri.kırılırsa önümüz açık kırılmazsa 70 altını bir daha yoklarız gibi geldi bana.[/quote]
400 kırılırsa akşama 71*** lere gideriz diye düşünüyorum :o
uzadım yeniden.
400 çok sağlam direnç bu arada GARAN grafiği x30 grafiğini koy aynısı bu hareketlenirse endeksde hareketlenir
zew endeksi çok kötü geldi, ama piyasa fazla takmadı gibi görünüyor..
[quote=a.kaya;252175]400 kırılırsa akşama 71*** lere gideriz diye düşünüyorum :o[/quote]
ben de yanı fikirdeyim.yalnızca ufak bir mama aldım.
[quote=jerfin;252179]zew endeksi çok kötü geldi, ama piyasa fazla takmadı gibi görünüyor..[/quote]
yunanistan 4 puan birden düşürmüşler az bile bence yahu adamlar 1990 yılına gelmiş endeksleri
selçuklu patron görünmüyor hiç..üüü
[QUOTE=a.kaya;252185]yunanistan 4 puan birden düşürmüşler az bile bence yahu adamlar 1990 yılına gelmiş endeksleri[/QUOTE]
bu, borsalarının artık daha fazla düşemeyeceğini gösteriyor aslında..:D:o
[quote=jerfin;252186]selçuklu patron görünmüyor hiç..üüü[/quote]
tatilde.
70.700 flat...
[QUOTE=jerfin;252195]70.700 flat...[/QUOTE]
Abla tebrikler ben sabah kısaları kapadım sonra uzamaya cesaret edemedim tekrar kısaldım 200puan çarpıldım sonra uzadım onu geri almaya çalısıyom.
hpy kardeşim fx çok tehlikeli aman dikkat et tekniğin ne kadar iyi olsada vur kaç yapman lazım orda.Bizim bi arkadaş 40,000 tl yi batırmıştı fx de ve hala ruhsal tedavi görüyor.üüü
ema55:70.231
yukarı güzel trend oluştu,iyi bişi..:D
bu trend,çok iyi çocuktur,eğer dilinden anlarsan dostluğu çok kuvvetlidir,:p
[quote=jerfin;252195]70.700 flat...[/quote]
.brvtebrikler..
71300/350 direnç olabilir...bence..
[QUOTE=saraylı;252203]yukarı güzel trend oluştu,iyi bişi..:D
bu trend,çok iyi çocuktur,eğer dilinden anlarsan [COLOR="Red"]dostluğu çok kuvvetlidir[/COLOR],:p[/QUOTE]
aslında böyle günlerde o dostun elinden sıkı sıkı tutup bırakmamak lazım di mi hocam..
ama ben, arada sıkılıp bırakıyorum elini, biraz özgürce dolaşmak istiyorum..:)
tekrar gelip elini tutmak istediğimde de bazen izin veriyor buna, bazen de izin vermiyor.. özgür kalmak isteyişinin bedelini uzaktan beni izleyerek öde bakalım diyor..üüü:..:
[quote=jerfin;252211]aslında böyle günlerde o dostun elinden sıkı sıkı tutup bırakmamak lazım di mi hocam..
ama ben, arada sıkılıp bırakıyorum elini, biraz özgürce dolaşmak istiyorum..:)
tekrar gelip elini tutmak istediğimde de bazen izin veriyor buna, bazen de izin vermiyor.. özgür kalmak isteyişinin bedelini uzaktan beni izleyerek öde bakalım diyor..üüü:..:[/quote]
jerfin haklısın,
ama trendin sonuna kadar akşama beklemeye de gerek yok yani,
misal sabah girip 1000 puan almışsın ,kapatıp gidersin,bu gayet güzel demektir,illa tepeyi de beklemeeyceksin,
str sisteminde poz kapama yöntemlerinden biri de ,iyi bi puan kar olmasıdır,...
yani daytrade de,teknik bir gerekçe olmadan,sadece para yönetimi açısından poz kapamak normal...:)
[QUOTE=saraylı;252213]jerfin haklısın,
ama trendin sonuna kadar akşama beklemeye de gerek yok yani,
misal sabah girip 1000 puan almışsın ,kapatıp gidersin,bu gayet güzel demektir,illa tepeyi de beklemeeyceksin,
str sisteminde poz kapama yöntemlerinden biri de ,iyi bi puan kar olmasıdır,...
[COLOR="Red"]yani daytrade de,teknik bir gerekçe olmadan,sadece para yönetimi açısından poz kapamak normal...:)[/COLOR][/QUOTE]
yani daytrader olmayı seçmişsek ve mutluysak bundan, özümüzdeki özgürlük isteğini sorgulamamalıyız di mi hocam..:o:::
[quote=jerfin;252216]yani daytrader olmayı seçmişsek ve mutluysak bundan, özümüzdeki özgürlük isteğini sorgulamamalıyız di mi hocam..:o:::[/quote]
evet doğru,
daytrader olmak bence biraz da özgür olmak demek,her sabah flatsın ve yeni bir trend bulup ona dahil oluyosun..:)))
hergün 300-500 neyse kazanıyorsun ve özgürsün ,akşam yurtdışı falan naparsa yapsın....kom
özgürlük iyidir..:cool:bence sorgulama.
15.06.2010 13:49:54 *fitch, petkim'in ulusal uzun vadeli notunu aa-'dan a'lya revize etti
15.06.2010 13:50:07 *fitch, "petkim'in görünümü negatif"
ema55....70.455
ilk seans kapanışına göre ısctr'den sonra garan da düşen kanalını yukarı kırmış görünüyor..