-
[QUOTE=jani;139667]cok guzel gorusler geliyor....birlikte dogruyu bulmamiz mumkun....
2 sey var....
mekezin faiz indirimi....quenn ve okan...
yolunacak kaz sayisi...jerfin...[/QUOTE]
jani.. maliyetin iyimiş..ben olsam bende şortta dururdum..ama karların bir anda eridiğini görmek hiç hoş olmuyor..:..:umarım kazanırsın..:)pembe oğlanın durumuna düşmenizi istemem..:o:o:oburalardan şort yapılır zaten mantık olarak..mantık ne kadar işliyosa borsada:rolleyes:
-
3 kez denenip üstünde kapanış gerçekleştrilemeyen % 61,8 son fibo geri alış seviyesi ciddi direnç olarak çalıştığı gibi bu seviye ve üstünden gelen satışlar oldukça sert oluyor..
48 binlerden başlayan yükseliş oldukça hızlı geliştiğinden günlük ortalama fiyatın epey uzağında kalmıştı ki son günlerde görülen yüksek oynaklık günlük ortalamayı fiyata ilk kez bu kadar çok yaklaştırdı (54300).
trend ortalamasıda hızla yukarı geliyor ve son değeri 51000..
vade sonu yaklaştığından ağustos kontratında kazanılan avantajlar realize edilmeye başlanmıştı bir süredir.piyasanın her yukarı denemesinde bu satışlar devam edebilir ki gayet doğaldır.
sürekli seans içi hareketlere baktığımızdan günlük grafikteki yorulma belirtilerinide bir köşeye not etmeli bence.etkileri yeni kontratta daha belirgin hissedilecektir diye tahmin ediyorum.
ağustos kontratında 54400 altında kapanış görürsek artık long pozisyonda kalmamak gerekir.. dow da 8800 seviyelerinin altına sarkma gerçekleşirsede yukarı hareket bitti geri alış başladı diye düşünübiliriz..
-
onumuzdeki haftanin kisa vade beklentisi sali gunu merkezin karari....
bu beklenti biliniyor....
boyle beklentilerde...hep sunu yapti....
beklenti oncesi dibe indi....beklenti gunu...donup gelip tepeden kapadi....
bu hesabi esas alirsak...pazartesi olusacak en dusuk te ustune gelecek mali...CARSAMBA SABAH TEPEDEN ACARAK DOSUYECEKTIR....
oyleyse makul olan sudur....
bir daha furusmak....
yani...58 300 maliyetli shortlari pazartesi olusacak dipde dosemek....long olmamak...carsamba tepeden yeniden shortluyarak....oyun disinda kalmamak....
bunu dusunecegim....
pazartesi....cekiklerde olanlari izleyip karar verecegim....
-
[quote=jani;139670]onumuzdeki haftanin kisa vade beklentisi sali gunu merkezin karari....
bu beklenti biliniyor....
boyle beklentilerde...hep sunu yapti....
beklenti oncesi dibe indi....beklenti gunu...donup gelip tepeden kapadi....
bu hesabi esas alirsak...pazartesi olusacak en dusuk te ustune gelecek mali...CARSAMBA SABAH TEPEDEN ACARAK DOSUYECEKTIR....
oyleyse makul olan sudur....
bir daha furusmak....
yani...58 300 maliyetli shortlari pazartesi olusacak dipde dosemek....long olmamak...carsamba tepeden yeniden shortluyarak....oyun disinda kalmamak....
bunu dusunecegim....
pazartesi....cekiklerde olanlari izleyip karar verecegim....[/quote]
ote yandan....
48 000 den 58 000 e mermi hiziyla olan cikisin adi neydi....
DURMUS CIKISI....baskan o gun dediki...faizleri indirmeye devam edecegim....
yani...
sali gunki alinacak karar...durmus cikisinin icindeydi...ONU ILAVE DOSEME UCUN KULLANMALARI DOGAL ASLINDA....
yani...AGAMIN SUYU ISINDI...HOCA MUSALLA TASINDA...KEFEN BICILDI...CEMAAT NAMAZDA....BEKLIYOR...AGAM OLECEK...
ha bugun....ha yarin...azrahil rusvet yemez....agamin cancagizi titriyor...agam iflah olmaz....
-
ve AGAMI gomecek imam...mutlaka OFLU olmali....OFLU imamlar guzel gomerler....
-
senetler yabancıdan türklere devredilmeden borsa düşmez..
-
[URL=http://img199.imageshack.us/i/abu.png/][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/8361/abu.png[/IMG][/URL]
-
[quote=QUEEN;139673]senetler yabancıdan türklere devredilmeden borsa düşmez..[/quote]
senetlerin yabancıda olduğuna aracı kurum dağılımına bakarakmı karar veriyorsunuz? sizce gercekten %66,49 u yabancıdamı?
-
[QUOTE=trader38580;139675]senetlerin yabancıda olduğuna aracı kurum dağılımına bakarakmı karar veriyorsunuz? sizce gercekten %66,49 u yabancıdamı?[/QUOTE]
[URL=http://img3.imageshack.us/i/takas.jpg/][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/1415/takas.jpg[/IMG][/URL]
Buradan takip ediyorm..raporlar gerçeği göstermetebilir..buraya bakarak karar almak yanlış olabilir..ayrıca kural budur..dipten alan yabacı..türklere devredecektir..borsada düzen budur..
biraz insede alsam diyen pek çok yatırımcı var..
-
slm[IMG]http://img44.imageshack.us/img44/1594/49168046.jpg[/IMG]
-
[quote=QUEEN;139676][URL="http://img3.imageshack.us/i/takas.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/1415/takas.jpg[/IMG][/URL]
Buradan takip ediyorm..raporlar gerçeği göstermetebilir..buraya bakarak karar almak yanlış olabilir..ayrıca kural budur..dipten alan yabacı..türklere devredecektir..borsada düzen budur..
biraz insede alsam diyen pek çok yatırımcı var..[/quote]
sn. queen
tartışmak için değilde, muhabbet olsun diye yazıyorum.
2008 temmuzda yabancı takas oranı 71,34 müş. endeksimiz ise 43200 ile tepedeymiş. sonrasında takas oranı ile endeks birlikte bi düşüş göstermiş. ama bu birlikte olmuş. yani yabancılar mal satmış sonra endeks düşmüş değil. yani bu pranı takip ederek bi cıkarım yapılamaz bence. bu oran düşünce endeksde zaten düşmüş olacak. ayrıca yabancılar elindeki malı bu fiyatlardan satacak diye bir mecburiyetde yok. adamların maliyeti cok aşağılarda. yani bu seviyelerden satışa geçip %10 luk bir düşüşde yeterli malı boşaltmış olacaklardır zaten. belkide yükselişde istediklerinin coğunu sattılar. bunu bilemeyiz. malların bir kısmıylada düşüşe oynayarak fiyatı aşağı cekmeye niyetlenebilirler.
[B]diğer bir ayrıntı[/B] ise, endeks bu yükselişle tüm düşüşün %65 ine yakınını geri aldı fakat yabancı takas oranı 72,63 den 62,1 e düşdükten sonra su anda 66,49 seviyesinde. yani yabancı takas oranı sadece %40 ına yakınını geri almış. kısaca yabancılar bu yükselişde endeksin yükselidiği oranda mal almamışlar. verdiğim oranlar matriksdeki yabtksoran a aittir. sizdeki oranlardada rakamlar değişmiş olsada geri alış oranı yaklaşık seviyede olacaktır sanıryorum.
ayrıca yabancı takas oranında gercek yabancının ne kadar olduğunu bilemeyiz. bilsek dahi yabancıların haklı cıkıp cıkmayacağını bilemeyiz. alıyolarsa almaya devam edeceklermi? satıyorlarsa satmaya devam edeceklermi? bunları bilemeyiz. uzun vadeli analiz edecek olsak bile bizler o kadar uzun vadeli bekleyebilecekmiyiz? bunu bilemeyiz.
[B]sözün özü:[/B] yabancı takas oranın bize geleceğe yönelik bir yol göstereceğine ben inanmıyorum. ancak bir yön gösterecekse sanırım yabancı büyük düşüşde sattığı malı geri almamışdır ve bu düşüşün devamının geleceğine inanmaktadır bana göre.
sadece fikir olsun diye yazdım. yanlış anlaşılmasın. ii geceler
-
[QUOTE=trader38580;139678]sn. queen
tartışmak için değilde, muhabbet olsun diye yazıyorum.
2008 temmuzda yabancı takas oranı 71,34 müş. endeksimiz ise 43200 ile tepedeymiş. sonrasında takas oranı ile endeks birlikte bi düşüş göstermiş. ama bu birlikte olmuş. yani yabancılar mal satmış sonra endeks düşmüş değil. yani bu pranı takip ederek bi cıkarım yapılamaz bence. bu oran düşünce endeksde zaten düşmüş olacak. ayrıca yabancılar elindeki malı bu fiyatlardan satacak diye bir mecburiyetde yok. adamların maliyeti cok aşağılarda. yani bu seviyelerden satışa geçip %10 luk bir düşüşde yeterli malı boşaltmış olacaklardır zaten. belkide yükselişde istediklerinin coğunu sattılar. bunu bilemeyiz. malların bir kısmıylada düşüşe oynayarak fiyatı aşağı cekmeye niyetlenebilirler.
[B]diğer bir ayrıntı[/B] ise, endeks bu yükselişle tüm düşüşün %65 ine yakınını geri aldı fakat yabancı takas oranı 72,63 den 62,1 e düşdükten sonra su anda 66,49 seviyesinde. yani yabancı takas oranı sadece %40 ına yakınını geri almış. kısaca yabancılar bu yükselişde endeksin yükselidiği oranda mal almamışlar. verdiğim oranlar matriksdeki yabtksoran a aittir. sizdeki oranlardada rakamlar değişmiş olsada geri alış oranı yaklaşık seviyede olacaktır sanıryorum.
[B]sözün özü:[/B] yabancı takas oranın bize geleceğe yönelik bir yol göstereceğine ben inanmıyorum. ancak bir yön gösterecekse sanırım yabancı büyük düşüşde sattığı malı geri almamışdır ve bu düşüşün devamının geleceğine inanmaktadır bana göre.
sadece fikir olsun diye yazdım. yanlış anlaşılmasın. ii geceler[/QUOTE]
tamamen katılıyorum..bu raporlara göre analiz yapmak doğru değildir..ben farklı bir durumdan..borsa işleyiş mekanizmasından bahsetmiştim..