-
[QUOTE=Astatin;64599].brvSadece, orta düzeyde matematik-istatistik bilgisi kullanan bir yöntemdir. Kullanmak iyidir ama tapmamak gerekir. Ama forumlarda çokca rastlayacağınız şekilde;
1) Çoğu yatırımcı ne kadar çok indikatör bilirse o kadar çok kazanacağına inanır. Öyle olmuyorsa da inanmaya devam ederler. Piyasa yanılabilir ama çubuklar yanılmamalıdır onlara göre :) (Piyasa yanılır/yanılmaz diye bir şey yoktur oysa ki..Çünkü üzerinde gözlem yapılan nesne zaten odur :) Sürecin nesnesidir öznesi değil..
2) Kimileri olayı abartıp, TA ya tapınma noktasına getirirler. Hegel için "tin" neyse onlar için "TA" odur :)
Hatta bir forumda şöyle bir yorum bile yapılmıştı " bu morgıç krizi geçen yıl DJ 12000 lerdeykende biliniyordu, ama DJ yükselmeye devam etti. Neden? Çünkü teknik olarak çıkması gerekiyordu" :) Şaka değil böyle yazıldı. Ama çıkması gerektiğini 12000 ken söyleyebildinizmidenildiğinde derin sessizlik :)
Üzerinde çok şey yazılabilecek konu ama saat çok geç. :)
Teo, sana katılıyorum özetle :) iyi geceler
2)[/QUOTE]
hehe heh, ben dow un 12000 ken 14000 olacağını yazanlardanım, ama bendeki derin sessizlik pozisyonda oturamamdan kaynaklandı o zamanlar, oturduğumda kazandım, fakat haftalık aratrendlerde paçayı kaptırıp kazandığımı erittim o zamanlar, zarar yazmamıştım ama, tepelerde fena silkledeiler, hatta bizim 70000 lerdeyken A,B,C,D,E f ve g dalgasını öngererek, borsanın 2008 de dev bir düşüş yapacağını bile öngördüm, ama bu düşüşler kısada oturdummu? 69000 deyken pozisyonum vardı düşeceğini bile bile, 40000 puan aşağıda olmamıza rağmen kazandımmı? hayır..
Özetle, bu iş öyle değil, anlık vede çok kısa zamanda trade edeceksin, kuş misali çöpleyeceksin gaganla, kuş gagasıyla ufak ufak yer ya işte öyle, en iyi yöntem ve sistem budur, komisyonunda çok az olacak, 50 kontrat sat yapıcan 3 kademeye kapatıcan bir kademe komisyon ödiycen, anlayacağın vur kaç yapacaksın, yoksa yükseliş çıkış tahmin etmekle olmuyor bu vob, saygılar.
-
[QUOTE=bull market;64601]Ben ne çektiysem gap olayından çektim, yalan yok, herşeyin çaresi var, işte onun çaresi yok,.[/QUOTE]
doktor ayağına geldi, asıl onun çaresi var, tedavisi var ama sen kullanmıyorsun..
Cevabı üstelik yazında da vermişsin.Gaptan çekiyorsan, niye çekmeye devam ediyorsun, geceleri flat gir...
Bundan daha iyi çare olurmu...
-
Günaydın herkese:)
Fdow -82 :) :)
-
[quote=catedral;64608]Günaydın herkese:)
Fdow -82 :) :)[/quote]
ayıp sana arakçı :)
-
[QUOTE=catedral;64608]Günaydın herkese:)
Fdow -82 :) :)[/QUOTE]
çok güvenme, bunlardan her şey beklenir daha 15 dakika var, bir bakarsın artı bile yaptırırlar,nasılsa şu an orası sığ piyasa...
-
[QUOTE=teo;64577]Sayın Follow, siz doğa üstü bir güce sahip olduğunuzumu iddia ediyorsunuz, şu an , yoksa ben yanlış mı anlıyorum...
Yapılabilen her şeyin mantıklı bir açıklaması vardır.
Kağıtlar kapalı olacak ve siz bu kağıtları bileceksiniz.Buna medyumluk deniliyor sanırım.
bu tip düşünceler dinsel ve ilahi çağrışımlardır,Bunların doğruluğunu kanıtlayan henüz, inanç dışında hiç bir şey yok...[/QUOTE]
dostum teo vallahi guldurdun sabah sabah :D:D alaturka bir isim yapistirmissin MEDYUM diye :..::..:
elbet bir mantikli aciklamasi vardir ama su an icin yok
tipki 150 sene once hastaliklara mikroplarin sebep oldugunu bilmedikleri gibi
eger yazi yazacaksan tek bir cumleme yaz dostum o da su
``insanlar yalnizca et ve kemikten olusmamistir,aksini dusunmek cehalettir`` umarim bunda hemfikirizdir
neyse bugun buradayim beraber takip edelim piyasayi
-
[QUOTE=follow;64611]``insanlar yalnizca et ve kemikten olusmamistir,aksini dusunmek cehalettir`` umarim bunda hemfikirizdir[/QUOTE]
insanlar yalnizca et ve kemikten oluşmuştur, ama kullanacakları bir beyin vardır.Bu özellik insanı doğada ki diğer canlılardan ayırır ..
Aksini düşünmek cahillik değildir.Gelişmişliktir...
Sevgiler...
-
[QUOTE=teo;64610]çok güvenme, bunlardan her şey beklenir daha 15 dakika var, bir bakarsın artı bile yaptırırlar,nasılsa şu an orası sığ piyasa...[/QUOTE]
Sen ne zaman İstanbul a geliyosun? gelde sana ellerimle yemek yapiimm. En son geldiğinde ayağın pek iyi gelmişti.kom
Bilmeyenlere not: O hafta sonu Lehman batmıştı:)
-
sn follow bi yorum daha alsak 32 açarız demiştiniz ya bi revize varmı görüşünüzde?? saygılar
-
[QUOTE=Vob Trader;64615]sn follow bi yorum daha alsak 32 açarız demiştiniz ya bi revize varmı görüşünüzde?? saygılar[/QUOTE]
:..: :..: :..:
dow saatliklerde babalar gibi bir tobo sopası duruyor yalnız:) Akşama onu unutmamak lazım yinede.kom
-
[QUOTE=teo;64612]insanlar yalnizca et ve kemikten oluşmuştur, ama kullanacakları bir beyin vardır.Bu özellik insanı doğada ki diğer canlılardan ayırır ..
Aksini düşünmek cahillik değildir.Gelişmişliktir...
Sevgiler...[/QUOTE]
goruslerine saygi duyuyorum dostum,bende analitik dusunen matematige ve fene deger veren birisiyim
beyin dogadaki hayvanlardada vardir
hayvanlarla insanlarida ayiran ruhtur
ben bu sekilde dusunuyorum ruhu inkar etmek gorunmeyen herseyi inkar etmekle esdegerdir
neyse piyasamiza,cebimize bakalim.
-
31025 den cover yaptım ama o an yazmadım buraya 31200 gibi düşünün
-
[QUOTE=catedral;64613]Sen ne zaman İstanbul a geliyosun? gelde sana ellerimle yemek yapiimm. En son geldiğinde ayağın pek iyi gelmişti.kom
Bilmeyenlere not: O hafta sonu Lehman batmıştı:)[/QUOTE]
Catedral, shortta çok güvenme dikkatli ol, Dünkü açılıştan yaptılar açılışı yani alt band,sanki yön yukarı gibi duruyor, daha kesin aşagısı diyemem,Ama olasılık konuşursak yukarı gitme ihtimali çok kuvvetli...
-
[QUOTE=follow;64559]dowa bu kadar yeter fazla gitmesin arti %0.50 gibi kapasa yeter
yarin sabah fdowda az bisey arti olsa bile 32 acariz diyorum[/QUOTE]
simdi toplum olarak sikintilarimizdan birisi okumamak okuyanlarin en buyuk sikintisida okudugunu isine geldigi gibi yorumlamakta :..:
dow dun yukselmis %0.43 bu sabah az arti bile olsa mesela %0.20 gibi fdji da yine iddia ediyorum 32 acardi
e sen dun %0.43 yuksel sabah %0.80 dus ne anladim ben bu isten
-
Dikkat ki dikkat.. EURUSD çift dip ini yapmış görünüyor. DJI daki günlükdeki dev pozitif uyumsuzluğa da dikkat... Sözün özü; yukarı ihtimali kısa vadede daha fazla. Ancak bu görüntüye rağmen aşağı kırılırsa, yani teknik tuzaksa, DJI 6400 de selamlarız 1 ay içinde
-
ben hala long tasiyanlari daha sansli goruyorum
-
dünkü kısaları kapattım..flatim..artık 5 dak. sistemi rafa kaldırıp,15 dak. sisteme geçtim..taze pozisyon için yeni enter sinyalini bekliyeceğim..
-
Günaydın, iyi seanslar dilerim...
-
ya bu etiketlere formülü kim yazdı?
-
[QUOTE=teo;64619]Catedral, shortta çok güvenme dikkatli ol, Dünkü açılıştan yaptılar açılışı yani alt band,sanki yön yukarı gibi duruyor, daha kesin aşagısı diyemem,Ama olasılık konuşursak yukarı gitme ihtimali çok kuvvetli...[/QUOTE]
Muhtemelen yukarı yatay piyasa zaten tekniklerden öyle görünüyor.
-
Provakatif Bir Soru!!!
Forumda, katılımcıların kendi pozisyonları ile ilgili yazdıkları mesajları bakıyorum. Neredeyse tamamına yakını kar ile kapanmış işlemler.. Hani %90 gibi deyin..Hatta bazı arkadaşlar artık işlemlerini Hawai den falan yapıyor olmalı.... E peki kim kaybediyor o zaman :) İstatistikler, adet bazında yatırımcıların %90 oranında kaybettiğini söylerken üstelik...kom.kom.kom
-
[QUOTE=abka;64623]dünkü kısaları kapattım..flatim..artık 5 dak. sistemi rafa kaldırıp,15 dak. sisteme geçtim..taze pozisyon için yeni enter sinyalini bekliyeceğim..[/QUOTE]
hayırlısı olsun Sn Abka ,
aynı hareketi bende yaptım :) kısa kapatıp 15 dk ya gectim :)
-
Slm Beyler Ben Hala Kısa Devam
-
[quote=serkanyurttas;64533]Ilk 3 Alıs Satıs Ffarkı Bugün Itibariyle 10000 Kontrata Düşmüştür Alıs Satıs Farkı Yarın 0 Lanırsa Ve Long Artmaya Başlarsa Bu Vadenin Yukardan Kapanacağına Işaret Eder Vade Arası En Fazla 1<kez Poz Değiştirir Py[/quote]
BUGÜN DAHA BARİZ Bİ DEĞİŞİM YOK AMA 10000 E DÜŞÜŞ İYİ DEĞİL KISALAR İÇİN
-
[QUOTE=Astatin;64627]Forumda, katılımcıların kendi pozisyonları ile ilgili yazdıkları mesajları bakıyorum. Neredeyse tamamına yakını kar ile kapanmış işlemler.. Hani %90 gibi deyin..Hatta bazı arkadaşlar artık işlemlerini Hawai den falan yapıyor olmalı.... E peki kim kaybediyor o zaman :) İstatistikler, adet bazında yatırımcıların %90 oranında kaybettiğini söylerken üstelik...kom.kom.kom[/QUOTE]
ona bende çok takıldım. adam bakıorum bilmem nerden şort veya long dior açıom bakıom tahtaya o kademe de o kişinin işlem yapmayacağı bir kurum veya adet var:) bu sebeple 3 kanı var; ya herkes çok az bi kontratla dönüor kazanırken bi kere terse yakalanıor tersdeykende full yakalanıor:) ya da sadece karlı tradeleri yazıor buraya:) ya da atıyor:) ben önce bu karışıklık ortadan kalsın diye extre yapıştırma olayını hayata geçirelim dedim:) bi kaç kezde yapıştırmışlığım oldu hem burda hem diğer yerlerde:) işlem söleyenlerden de istedim(sözüm meclisden dışarı) ama bi afaroz edilmediğim kalmıştı:) detaylarda kaybolmayalım şimdi
-
[QUOTE=Astatin;64627]Forumda, katılımcıların kendi pozisyonları ile ilgili yazdıkları mesajları bakıyorum. Neredeyse tamamına yakını kar ile kapanmış işlemler.. Hani %90 gibi deyin..Hatta bazı arkadaşlar artık işlemlerini Hawai den falan yapıyor olmalı.... E peki kim kaybediyor o zaman :) İstatistikler, adet bazında yatırımcıların %90 oranında kaybettiğini söylerken üstelik...kom.kom.kom[/QUOTE]bu soru için helal..dün tam 1000 puan çarpıldım..sistem getirisi 3-25 kasım arası net 6.200 puan oldu...şunuda itiraf etmek lazım ki buradki arkadaşların çogu yatırım uzmanlarını çok geride bırakacak kadar bu işe hakim..seans salonuna gidersen ne kadar acemice işlem yapıp zarar eden vatandaş görürüsün..
-
Şöyle bir durum farkettim, geçmişe dönük 5 aya da baktım.
Takasta günlükte veya başından beri, eğer diğer bölümü eksi ise yukarı, diğer bölümü artı ise hep aşağı gidiyoruz.
Burada gaye şu olsa gerek , küçük yatırımcının pozisyonunun tersi yapılıyor...
-
Herkese günaydın iyi seanslar. Açılışta flat oldum beklemedeyim. Bugün yatay yukarı piyasa söğüşlemek için daha uygun olur herhalde.
-
bazen çok dehşet karlar telaffuz ediliyor..yahu 5.000 puan kar bile burada dehşet para kazandırır..20 kont ile oynasan yılda 60.000 puan ...yılda 120 milyar kar..yani her yıl bir ev al...ama bakıyorum günde 6.000 puan kar yapan var...
-
[QUOTE=Astatin;64627]Forumda, katılımcıların kendi pozisyonları ile ilgili yazdıkları mesajları bakıyorum. Neredeyse tamamına yakını kar ile kapanmış işlemler.. Hani %90 gibi deyin..Hatta bazı arkadaşlar artık işlemlerini Hawai den falan yapıyor olmalı.... E peki kim kaybediyor o zaman :) İstatistikler, adet bazında yatırımcıların %90 oranında kaybettiğini söylerken üstelik...kom.kom.kom[/QUOTE]
Sadece karlı tradelerini yama eğilimindedir yatırımcıalr. Hatta bir müşterim borsa işleri nasıl gidiyor diye soranlara sadece karlı işlemelri söylüyorum zararlardan bahsetmiyorum demişti. Fakat teo kadar zararlı işlemlerini de açıkça yazan birini görmedim desem yalan olmaz. Bir de mbm vardı düşüşte yukarı gapi yakalamak için sürekli long giriyordu geceye.
-
Hocam birde vob daki acık pozisyon sayısı 153000 kusur bizim forumda ki kazanan arkadasların toplam acık poz sayısı bu sayının % kacına denk geliyor bu acıdan bakarsak %1 yaparmı ki acaba
-
zaten beni ümitsizliğe iten Teo nun durumu..teo bile uzun vadede kaybediyorum diyorsa ,cidden dikkatli olmak lazım.6200 puan kara fazla demeyin..en basit mav kullansanız bile bu trendli aylarda karı o kadar olurdu..
-
[QUOTE=oğuzt;64637]Hocam birde vob daki acık pozisyon sayısı 153000 kusur bizim forumda ki kazanan arkadasların toplam acık poz sayısı bu sayının % kacına denk geliyor bu acıdan bakarsak %1 yaparmı ki acaba[/QUOTE]
o kdr bile olduğunu sanmıyorum ben:)
-
ne guclu bir vobumuz var, dunyaya meydan okuyor...:)...
-
Bizim forum böle işine gelirse.kom
Şaka bi yana gece pozisyonlarından %90 karlı çıkıyorum. Ama dünkü gibi salaklar aniden açıklama yapınca karların bi kısmını yeni sahiplerine teslim ediyorum:)
-
insanların bu işten anladıgını akşam yazılan pozisyonlardan yada sistem sinyallerinde anlaya biliyoruz. bu piyasa da silinien bir çok insan oldugu kesin. isteyenler müştri temsilcilerini arayarak sorabilr.
Gerçekten forumda kaliteli , karlı işlem yapan arkadaşlar mevcut onların kim oldugu eskiden beri biliniyor zaten.
Burada gerçekten para kazanmak zor . parasını katlayanlara da helal olsun diyorum.
-
Ben bunca yıllık trade olayımda şunu anladım eğer itibar ederseniz,
Zararların sebebi kendi beynimizden kaynaklanmaktadır.Çok aceleci hareket edilmemelidir.
Tipik psikoloji, aman fiyatlar çıkıyor, veya hızla düşüyor hemen dalayım dır.BU müthiş zararla sonuçlanır.Bırakın hızla gitsin yukarı veya aşağı,veya o fırsat kaçsın, yenisi gelir..
Her zaman pozisyonda olunmamalı, uygun zamanda girip uygun zamanda çıkılmalıdır.Gece asla pozisyonda kalınmamalıdır.
Kabaca matematiksel bir oran söylersem zamanımızın % 80 'inde pozisyonda olmamalıyız.
Çünkü kar ettiren pozisyon sayısı %20 yi geçmiyor. Bu da sabırla beklemeyi gerektirir.
Bazılarınızın Hayal bile edemiyeceği büyük paralar kaybettim, Tanıyan dostlarım rakamı bilir.
Ama ben halen bunun burdan çıkacağına inanıyorum.
Inanın artık bazı günler saat 16:00 da poz aldıgım 16:30 da çıktığım oluyor,Sadece oturup fırsatı bekliyorum...
-
[QUOTE=serkanyurttas;64629]Slm Beyler Ben Hala Kısa Devam[/QUOTE]
Sabrın için tebrikler. 31000 de cover yaptım. 30500 ü bekliyorum.
-
kimine saçma gelir ama ben derinliği 2 tahtadan izliorum birisi bormal vob derinliği birisi sadece deutsche filtreli derinlik onu gördümmü alış veya satışda basıorum onla aynı yöne. çünkü deutsche securitiesdeki imaj vadeli de hiçbir yabancı başka aracıda yok:) herkes dsiyi izlior sanki
-
o degil de, ben bir de vob'a basladigindan beri benim gibi cok kilo alan var midir, onu merak ediyorum...:(...