-
[QUOTE=jani;139931].
sayimlarin dogruydu...gittigin yol dogruydu....
dondun boga surusune katildin...
yarin mezbahaya transit girecekler...bu zabahda 1000 puanla transit girdiler....
yazik gunah degil mi sana...
muthis bi ayuyudun....tek kaldim sincik...bu kadar boga eti fazla gelecek bana....gut olurum gut....[/QUOTE]
guzum yalnızlık eyidir ::: yuaw zen beyle deyince ertesi gunden korkardım ben eskiden emme sindi datildeyim gayri :::
yuaw arkdeşlar tam okuyamadum emma mena mor nerdeyse herkeşler longta sankim :::
bugun Asteton 3200 pıvan almış karı goymuş cebe akıllı çocuk tebrik aste
-
Köşeme bi yazı yazdım merak eden okuyabilir gayri ::: bu köşe işi beni deşarj edeyor...
Hayat Satranca Benzer Satrançta Voba
Hep analiz olmaz azıcık sizi motive edeyim dedim.
Hayat-satranç-vob allah allah ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. Asıl konumuz vob olduğu için direk konuya gireyim....................
Devamı köşemde :::
[URL="http://www.voborsa.com/analizler/kosem-analizler/fxci/hayat-satranca-benzer-satrancta-voba"]Köşem[/URL]
-
[QUOTE=jani;139931].
yarin mezbahaya transit girecekler...bu zabahda 1000 puanla transit girdiler....
muthis bi ayuyudun....tek kaldim sincik...bu kadar boga eti fazla gelecek bana....gut olurum gut....[/QUOTE]
stop olmadınmı janii:eek:bu iş tek kalmaya bakmaz..gidecekse gider..arada ezilen bugün ben yarın sen..karları cebe atsaydı iyimiş..dow dipte kapatırken kısa kalamazdım;)
-
[QUOTE=fXci;139644]Grafiğin kilit noktası halka formasyonu :::
Formasyondaki kilit noktası 54700...gayri
[B]54700 altında neler olur ???[/B]
Neler olur neler gayri gelinde beraber bakalım neler olurmuş ....
Taa 51300e kadar potansiyel görüntüsü var tamı tamına 54700 desteğinden aşaya 3400 pıvan Cuma kapanışından hesap edelim 4400 pıvan felan .........Eyi para Queen graliçhem deemi :::
[COLOR="Red"][B]
[B]54700 kırılmazsa neler olur ???[/B]
Neler olur neler gayri hadi gelinde hep beraber neler olurmuş bakalım :::
En az 58000 hedefler bu vob ......Tamı tamına 2200 pıvan gayri ::: Eyi para demi graliçhem.
Birde abartırlarsa 59400e ikinci vites hedef yeresi yaparlar 2200 +1400 pıvan daha gelir cepler dolar .... Eyi para deemi graliçhem GUEEN :::
[/B][/COLOR]
Emme ben bunnarın heç birisini değerlendirmeycem gayri ... parada pulda gözüm yokh şu an datile ehtiyacım var ruhum aç ... Para sizin ossun hazzı benim ossun arkdeşlar..
Grafsıda aşaya koyayımda datilime devam edeyim.........
[IMG]http://i30.tinypic.com/vqo0te.png[/IMG][/QUOTE]
Köşemdeki analizime bakın hele bugun icin yapmıstım :::
[B]TAAAAA DATİLLERDEN NOKTA ATIŞI YAPMIŞIM GENE :::[/B]
ne demisim 54700 onemli demişim hemide cumartesiden bugun nolmuş en düşük [B]54650den [/B]donmusuz deemi :::
şinci 54700 kırılmadıvı icin yukarda [COLOR="Red"][COLOR="Red"][B]kımrızı [/B][/COLOR][/COLOR]renkle alıntıladıvım bolum gerceklesiyor gayri hadın yakşamlar sie
-
[QUOTE=fXci;139935]Köşemdeki analizime bakın hele bugun icin yapmıstım :::
[B]TAAAAA DATİLLERDEN NOKTA ATIŞI YAPMIŞIM GENE :::[/B]
ne demisim 54700 onemli demişim hemide cumartesiden bugun nolmuş en düşük [B]54650den [/B]donmusuz deemi :::
şinci 54700 kırılmadıvı icin yukarda [COLOR="Red"][COLOR="Red"][B]kımrızı [/B][/COLOR][/COLOR]renkle alıntıladıvım bolum gerceklesiyor gayri hadın yakşamlar sie[/QUOTE]
fxci bu kadar haklı çıkıp olayı dışardan bakmak üzmüyormu seni:o:o..gelde al şu manileri...hakkındır..+.
-
[QUOTE=QUEEN;139936]fxci bu kadar haklı çıkıp olayı dışardan bakmak üzmüyormu seni:o:o..gelde al şu manileri...hakkındır..+.[/QUOTE]
graliçem parada bulda gozum yokh derthliyim arkidiş ::: ruhumu beslemem levazım ::: sen kazan ben kazanmış gbin olurum vallah ..
Eskiden annem bana evde tek kalan birşeyi yedirirken önce yemezdim ::: anne derdim sen yemezsen bende yemem::: annemde bana ovlum sen yedimmi benimde karnıma gedeyor merakh etme derdi ....
sonra çaresizce peki deyip anneminde doyacavını dusunerek ,ıssırık alıp yedimmi ... annem ımmmm tadıda ne guzelmis derdi bidene daha ısır yaw çok acım derdi .... bende annem doysun deyü herbiseyi yerdim ::: ..
Bunu bugun eyi annadım .......
ANNEM yalan soylemeyormus hekkat doyuyormuş.
-
fxci gız.. Allah göynüne göre verecek..duygulandırdın beni...bizim forumda çok güzel insanlar var..
-
[QUOTE=jani;139931].
bu gecenin hakkı uzun girmekti .. yarın 2000 puan eksi gap yesemde pişman olmam uzun girdiğime ...tabandan açarsa üzülürüm ama ...
bugün kısa kapatıp uzun açmasam kapanışta portfoyde zarar oluşacaktı ..
ben hala has ayıyım ama bebe ayılar daha tam büyümedi .. uzundan kazandıklarımla .. bu bebe ayıları en güzel mamalarla besliyorum ... vakti gelecek bu bebe ayılar taban yaptıracak vadeliye .. :o:o:o:o:o:o:o
spot ve vadeli grafiğinde daha tepe olmadı belli.. sadece konsolide oldu piyasa .. düşüş büyük olacak ama hiç kolay lokma değil o düşüş..:o:o
[IMG]http://www.2flashgames.com/2fgkjn134kjlh1cfn81vc34/flash/f-Kung-Fu-Baby-Bears-5466.jpg[/IMG]
-
mesut abi poz ne .... nasıl durumlar ??
-
[IMG]http://i29.tinypic.com/scv20z.jpg[/IMG]
Allah hep böyle geniş marjlı yatay piyasalar nasip etsin diyerek başlayayım..Sistemler konusunda da uzun zamandır bir geyik açılmamış olması vesilesiyle ikimütevazi laf edeyim.
1) İndikatörlere çok da fazla bel bağlama, doğrudan fiyatla meşgul ol (c,l,h ve onların muhtelif melezlenmiş, pastörize edilmiş hali ile uğraş)
2) 30, 40,50 gibi sabit sayıları kullanan sistemin bir bacağı eksiktir..VOB da engellerin boyu sabit değil değişkendir. :).. yüzden mesela rsi(14) değilde rsi(barsince...) şekilleri ile meşgul olmak daha verimlidir.
Bu arada her iki konudada ilk ipuçlarını veren Bay SAZAN a özel teşekkürler...
(reşit olma yolunda neuralpass :))
-
2. ipuçlarını veren abka'ya da tşk et bence asti:)
-
[COLOR="Red"]aşağıdaki yazıyı mutlaka okuyun derim..[/COLOR]
Yukaridaki yazida gordugunuz uzere RSI belli bi periyottaki artislarin ayni periyottaki dususlere oranini veriyor. 100 u falan atarsak kisaca U/D diye de yazilabilir (U artislarin ortalamasi, D dususlerin ortalamasi). Alinan periyotta (genelde 14 gun aliniyo RSI icin) fiyatlarin artisi, fiyatlarin dususunden yuksekse RSI da artiyo (oyle ya 14 gun icinde bazi gunler dusus bazi gunler yuxelis olacaktir), tam tersiyse RSI dusuyo. Formulun bize gosterdigi bu. Gelelim bu formuldeki hatalara(bence tabi).
1. Eger 14 gun boyunca hic dusus olmadiysa fiyatlar hergun arttiysa U/D degeri U/sifir = sonsuz olacagindan RSI grafiginde hata olacaktir. Benim nacizane tavsiyem, bu durumu gidermek icin U/D degerine degilde U-D degerine bakilmasi. Bunu yapmanin bi avantaji daha var. U/D formuluyle RSI 0 ile 100 arasinda bir deger alirken, U-D de deger siniri yok. Bu da icinde bulunan hareketin gecmis hareketlere gore ne kadar kuvvetli oldugunu gostermesi acisindan faydali.
2. Tanimindan dolayi 0 ile 100 arasinda deger alan RSI da soyle bir sorun var. Diyelim fiyatlar tepelerde ama bi anda hizli bi dusus oluyo soyle 1 aylik falan, hisse diyelim 9000 den 7000 e geliyo, sonrada fiyatlar yataya giriyo. Bu durumda RSI grafigi yuzlere yakin degerlerden, sifira dogru gelecek dususle, ve fiyatlar yataya girdikten sonra tekrar yuxelmeye basliyacak. Sorun burada. Fiyatlar yatay giderken RSI yuxeliyo olacak. Bu hissenin guclendigini gosterecek. Ancak durum bu degil aslinda. RSI in yuxelmesinin sebebi bu durumda hissenin guclenmesi degil, dususun hizini kesmesi. Bu dusus bitti artik yuxelis olacak anlamina gelmiyo tabiki. Ama fiyatlar yatay giderken RSI in yuxelmesi sanki hisse gucleniyomus gibi algilaniyo (iki yazi onceki grafiklerde gorunuyo bu ornek mesela). Bu soruna tavsiyem su. RSI a yuxelis ve dususlerin orani olarak bakmaktansa, yuxelislere ve dususlere ayri ayri bakmak. Boyle bakinca icinde bulunulan periyotta hangisi baskin (yuxelismi dususmu) daha net belli oluyo.
3. Her yeni RSI degeri 14 gun onceki fiyat degisimini yerine dunden bugune olan fiyat degisimini koyarak hesaplandigi icin, RSI grafiginde en son baktiginiz nokta bu iki gundeki fiyat degisimine cok bagli olmakta (14 gun onceki ile dunku degisime yani). Soyle bi ornek verelim.
Fiyat
14gun once 3500
13gun once 3900
12gun once 3800
11
10
...
...
Dun 4400
Bugun 4600
Simdi bugun icin fiyat artisi (U yani) 4600-4400=200, 14 gun once 3900-3500=400 olmus, bu durumda son gun fiyat artmasina ragmen RSI dusus gosterecektir, cunku 14 gun onceki yuxelis bugunkunden daha fazla olmus. Burada bir sorun var bence. Son gun yuxelis az oldu diye RSI uzerinde cekilen bir trend cizgisi assagi dogru kirilmis olabilir. Ama bir sonraki gun bir 200 liralik daha artis olsa bi andan RSI cok yukari cikacaktir cunku bir sonraki gun icin hesaplanan 14 gun onceki deger dususu gosterecek (12-13 gun, 3800-3900=-100). RSI hesaplamasinin sadece bir gunluk hareketlere bagli olmasi yuzunden bu grafikler assagi yukari cok oynamakta ve grafigi okuyani kara vermekte zorlamakta. Bu sorunu gidermek icin soyle bisey yapilabilir. Fiyat degisimlerine gunluk bakmaktansa 3 er veya 2 ser gunluk periyodlarda bakmak mesela. (
Bu islemin RSI grafigini nasil yumusattigi 2 yazi onceki grafiklerde gorunuyor).
Sonucta demek istedigim su. RSI teknik analizin en temel gostergelerinden biri. Bence cok da onemli bir gosterge, sirf buna bakarak cok net alim satim kararalari verilebilir. Ancak tanimindan dolayi (formulu yani) bircok durumda yaniltici olabilir. Bu yuzden bu gostergeyi kullananlarin RSI in ne yaptigini, hangi durumlarda dustugunu, hangi durumlarda arttigini bilmeleri gerekiyo. Bu gostergeden en iyi sekilde yararlanmak icin trend cizgisi cekmek ve tepelerin uyusmazliklarina bakmak bence yeterli degil. (buna guncel bir ornek UZEL in grafigi, hisse fiyati devamli artarken RSI dususteydi, buna gore yuelisin her an bitebilecegi sanilirken sonlara dogru yukariya kuvvetli bi atak daha oldu, yuxelis ve dususlere ayri ayri bakilinca RSI in dususunun D degerinin artmasindan degil U degerinin yani yuxelislerin artmamasindan oldugu gorunuyor, yani yuxelisin hala devam edebilecegini gosteriyor, su an icin artik yuxelis bitti ama)