-
Bu arada yazmayı unuttum, bir zamanlar bir büyüğüm söyle demişti bana,
Teo sağlıklı insan yılda en az 3 fırsat kaçırmalıdır.Bu onun yoğurdu üfleyerek yediğini, ve her şeye acele ile dalmadığını gösterir.
Her şeye dalarsan bazen kazanabilirsin ama bir hata da tümü gider..
Bu nedenle trade olayının bana göre 1.kuralı, acele etmemek, ve alacağın ve satacağın noktayı ısrarla beklemek. Eğer buraya gelmiyorsada pozisyon buna rağmen almamak.
Burada ki mantık, Onların istediği fiyattan değil, sizin istediğiniz fiyattan trade etmektir.
Örnek verirsem şu an vobda fiyat 30875 dir, Ben market profile göre satış yapacaksam 31.250 den satmam gerekir.
31.250 den alırlarsa satarım, yok fiyat aşağı giderse satmam, kenarda beklerim..
Çok aşağı gidersede bugun trade etmem, yeni fırsat beklerim , yeni oluşacak poc'a göre..
-
[QUOTE=caretta;64646]o degil de, ben bir de vob'a basladigindan beri benim gibi cok kilo alan var midir, onu merak ediyorum...:(...[/QUOTE]
bennnn:)
-
[QUOTE=teo;64643]Ben bunca yıllık trade olayımda şunu anladım eğer itibar ederseniz,
Zararların sebebi kendi beynimizden kaynaklanmaktadır.Çok aceleci hareket edilmemelidir.
Tipik psikoloji, aman fiyatlar çıkıyor, veya hızla düşüyor hemen dalayım dır.BU müthiş zararla sonuçlanır.Bırakın hızla gitsin yukarı veya aşağı,veya o fırsat kaçsın, yenisi gelir..
Zaten beynimizi okudukları için hızla fiatları bi aşağı , bi yukarı çekmiyolarmı?
Kim derseki bu hareketlerde ben soğukkanlı davranıp poz. bozmuyorum. Yalan söyler. Dediğiniz gibi bütün zararlar böyle anlarda oluyor. Eh belki % 10 da aksini yapıp kazanıyodur. Bütün mesele piyasaya değil beynimize hakim olmaktan geçiyor.
-
[QUOTE=caretta;64646]o degil de, ben bir de vob'a basladigindan beri benim gibi cok kilo alan var midir, onu merak ediyorum...:(...[/QUOTE]
Bendeniz iki yılda 12 kg. almışım. Ama derseniz 12 kg. et parası kazandınmı ? Hayır, ama 12 deve parası vermişimdir.
-
bugün spottaki % 10 luk yükselişin düzeltesi yapılacak , bu düzeltmede yatay br piyasa şeklinde sirayet edecek.
-
[quote=parderi;64650]******************
Bendeniz iki yılda 12 kg. almışım. Ama derseniz 12 kg. et parası kazandınmı ? Hayır, ama 12 deve parası vermişimdir.[/quote]
Allah da sizi cok guldursun emi, neseniz hic bozulmasin...:)...
-
[quote=Vob Trader;64645]kimine saçma gelir ama ben derinliği 2 tahtadan izliorum birisi bormal vob derinliği birisi sadece deutsche filtreli derinlik onu gördümmü alış veya satışda basıorum onla aynı yöne. çünkü deutsche securitiesdeki imaj vadeli de hiçbir yabancı başka aracıda yok:) herkes dsiyi izlior sanki[/quote]
DSİ BU VADEDE BAYA ZARARDA TERS POZ ALDI ASLINDA ÇOKDA FAZLA KAR ÜZERİNDE OTURAN YOK İŞ BANKASI EN KARLISI O DOLARDA SHORTTA
-
[QUOTE=serkanyurttas;64653]DSİ BU VADEDE BAYA ZARARDA TERS POZ ALDI ASLINDA ÇOKDA FAZLA KAR ÜZERİNDE OTURAN YOK İŞ BANKASI EN KARLISI O DOLARDA SHORTTA[/QUOTE]
tardelerden benim kastım. mesela 275 de dsi gördüm onla beraber verdim mesela 300 puan aldık. bugibi demek istedim
-
apds 4710 bu arada ilgilenenler için
-
apds hızla artıyor
5451 şuan
-
[QUOTE=Vob Trader;64656]apds hızla artıyor
5451 şuan[/QUOTE]
yani şu an artarak kısa pozisyon açılıyor o zaman..:)))
-
[QUOTE=aras;64657]yani şu an artarak kısa pozisyon açılıyor o zaman..:)))[/QUOTE]
6775 oldu:) teoride dediğin gibi evet
-
[quote=aras;64657]yani şu an artarak kısa pozisyon açılıyor o zaman..:)))[/quote]
diyorsunuz?
-
[QUOTE=aras;64657]yani şu an artarak kısa pozisyon açılıyor o zaman..:)))[/QUOTE]
Arkadaşlar +7230 adet APSD demek 7230 adet yeni kısa ve 7230 adet yeni uzun pozsiyonun açılması demek. Sadece kısa ya da uzun açılıyor anlamı çıakrılamaz. Hem uzun hem kısa açılıyordur.
-
-
15 dak. sistem 31.000 den flat de...ama uzun menzilindeyiz.. ilerde tekrar uzun gelebilir..bu sistemde flat de var..sistemin sat vermesi için agresif satış olmalıdır. agresif satış içinde şimdilik bahane yok...kısalar dikkat..
-
Açık pozisyon kısa veya uzun olarak ifade edilmez, çünkü tüm bireysel kısa ve uzun pozsiyonların sayısı eşit olacaktır. Başka bir ifadeyle, eğer bırsada beş bin bireysel uzun pozisyon taşınıyorsa, karşılığında da beş bin bireysel kısa pozisyon taşınmaktadır. Açık Pozisyon Sayısı, sadece vadeli işlem piyasalarında borsa (takas merkezi) tarafından yayınlanan önemli bir rakamdır. Gün sonunda açık kalan pozisyonların (kapatılmamış, likide edilmemiş, tasfiye edilmemiş tabirleri de kullanılır) sözleşmelerin miktarıdır (sayı olarak). Başka bir ifadeyle, toplam uzun pozisyonların (veya toplam kısa posiyonların) sayısıdır (ikisinin toplamı değil). Uzun ve kısa pozisyonların sayısı her zaman eşit olacaktır. Bir sözleşme yeni işlem görmeye başladığında açık pozisyon sayısı sıfırdır. Bir alış ve satış ilk defa gerçekleştiğinde, açık pozisyon sayısı 1’e yükselir.
Gün içinde yapılan her işlem Açık Pozisyon Sayısı’nı da etkileyecektir:
Eğer birbirlerine taraf olan [COLOR="Red"][U]hem alıcı hem de satıcı[/U] yeni bir pozisyon açıyorlarsa açık pozisyon sayısı artacaktır[/COLOR]. Öte yandan, eğer ikisi de işlemlerini mevcut pozisyonlarını kapatmak amacıyla yapıyorlarsa, açık pozisyon sayısı da doğal olarak azalacaktır. Eğer alıcı veya satıcıdan bir taraf yeni pozisyon açıyor diğeri de kapatıyorsa, açık pozisyon sayısında bir değişiklik olmayacaktır.
-
[quote=VOBiX;64660]Arkadaşlar +7230 adet APSD demek 7230 adet yeni kısa ve 7230 adet yeni uzun pozsiyonun açılması demek. Sadece kısa ya da uzun açılıyor anlamı çıakrılamaz. Hem uzun hem kısa açılıyordur.[/quote]
KALDIKİ BAHSEDİLEN AÇIK POZİSYON SAYISI DEĞİLDİR
7230 adet olan (şuan 9288 olan) Açık Pozisyon sayısındaki değişimdir.Yani birilerinin düne göre 9288 adet farklı pozisyon almış olması yada o pozisyonu kapamış olmasıdır.
açık pozisyon toplamı 163 105 dir (en azından bende gözüken )
-
dow da günlüklerde mükemmel bir pozitif uyumsuzluk oluşmuş..dolarda ise negatif uyumsuzluk var..kanımca dünya borsalarındaki bu ralli daha çok devam edecek..kısacılar gerçekten dikkat etsin..dow un takipcisi garanti(yabancının gözdesi) bnk sında güçlenme var..
-
Yine başladılar bir alt band, üst band olayına... 5 dak. ların çarpılma günü
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;64664]KALDIKİ BAHSEDİLEN AÇIK POZİSYON SAYISI DEĞİLDİR
7230 adet olan (şuan 9288 olan) Açık Pozisyon sayısındaki değişimdir.Yani birilerinin düne göre 9288 adet farklı pozisyon almış olması yada o pozisyonu kapamış olmasıdır.
açık pozisyon toplamı 163 105 dir (en azından bende gözüken )[/QUOTE]
Daha sonra gönderdiğim metne bakarsanız ikisini birden açıklaması vardır. İlk gönderidğim mesajda da APSD yazmakta olup Açık Pozsiyon Sayısı Değişimi anlamına gelmektedir. Biraz daha dikkatli okuyalım lütfen.
-
[quote=VOBiX;64667]Daha sonra gönderdiğim metne bakarsanız ikisini birden açıklaması vardır. İlk gönderidğim mesajda da APSD yazmakta olup Açık Pozsiyon Sayısı Değişimi anlamına gelmektedir. Biraz daha dikkatli okuyalım lütfen.[/quote]
iyide biz yanlış yazdın demedikki sadece katkıda bulunduk !
ne alıngan çoğunluk var burda yahu .!
yazsan suç , yazmasan suç.kom
-
dow dax gün içi new high vob 475 geçemeyiş
garips
-
+5 trl olan para girişi eksi ye döndü
-
bugün poz yazmicam buraya çünkü volatilite çok. yetişmek zor:)
-
31400 kısaldım arkama yaslandım. :)))
-
[QUOTE=teo;64666]Yine başladılar bir alt band, üst band olayına... 5 dak. ların çarpılma günü[/QUOTE]
5 dakkalıklarda sıkıntı yoktur... Aslında tik grafiğine dönmeyi düşünüyorum.kom
-
32050 yeresi artık 31800 oldu asayasında düzeltme devam. amma düzeltme sınırlı olma potans var cunki gun system long signalde
-
[b][color=#FF0000]Morgan Stanley masrafları azaltmak için Türkiye ofisini kapattı[/color][/b]
Global krizin etkilediği maliyetlere karşı önlem alma yoluna giden dünyanın en büyük finans kurumlarından Morgan Stanley, Türkiye ofisini kapattı.
Morgan Stanley’in global kriz nedeniyle büyük baskı altında olduğuna dikkat çeken Morgan Stanley Türkiye CEO’su Gülnaz Arıcanlı, "Masrafları kısmak için Türkiye ofisi kapattık. Birçok ülkede de küçülme kararı aldık. Dramatik şeyler yaşanıyor. Ama bu kararın Türkiye’nin geleceği ile alakası yok. Morgan Stanley Türk piyasalarına yatırımlarına devam edecek" dedi.
Morgan Stanley’in faaliyette olduğu ülkelerin tamamındaki ofislerde küçülme yolunu seçtiğine dikkat çeken Arıcanlı şöyle devam etti: "Türkiye operasyonları yeniden Londra üzerinden yürütülecek. Ben 20 yıldır Morgan Stanley’de çalışıyorum. Zaten Londra’ya gidip geliyordum. Ailem de oradaydı. Türkiye operasyonlarının yönetimini geçmişte olduğu gibi Londra’dan yürütmeye devam edeceğim."
Morgan Stanley Türkiye ofisi adına yapılan yazılı açıklamada ise şirketin daha önce duyurduğu, global pazarın aktüel koşullarına uymak için maliyetleri yeniden değerlendirme stratejisine uygun olarak, ofisi kapatma kararı aldıkları ifade edildi.
1990 yılından buyana Türkiye’de müşterileri bulunan Morgan Stanley Türkiye’de Eylül 2007’den bu yana kendi ofisi ile faaliyet gösteriyordu. İstanbul’da Kanyon’da bulunan Türkiye ofisi, özel sermaye yatırımı ve gayrimenkulü içeren bir yelpazede hizmet veriyordu.
[b]30 ülkede 600’den fazla ofisi vardı[/b]
MORGAN Stanley, dünyada bankacılıktan yatırım yönetimine, kredi işlemlerine kadar pek çok alandaki faaliyetleriyle tanınıyor. Bütün dünyada hükümetler, şirketler, kurumlar ve şahıslara finansal hizmet ve danışmanlık veren kurumun 30 ülkede 600’den fazla ofisi bulunuyor. [color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/10444865.asp?gid=254]Hürriyet[/url] 26.11.2008
-
LEH gitti. RJS gitti gidecek. MORG gitti. Sırada hangisi var acaba?
-
graf neder
31800 asayasında olduyu zaman min 29750 yeresini potans hedef eder..
harket terkar yukarya devam 29750 yeresine balı olr..
amma bide önem nokta var eyer sindiki düzelme 30800 asayasına olmasa hızlı yukarya harket gelme potanstan kork der
ondan 5dakk 15 dakk systems short signalde ... eyer systems long signal olur dikat olma gerek
-
[QUOTE=catedral;64674]5 dakkalıklarda sıkıntı yoktur... Aslında tik grafiğine dönmeyi düşünüyorum.kom[/QUOTE]
Tik grafiği güniçi çok güzel oluyor sn catedral, ben bir ara güniçi 14 tik bakıyordum:), gösterge tepedeyken sat, dipten kıvrılırken al yapıyodum, 250-275 puanlık güniçi dönüşleri mükemmel yakalıyor, tavsiye ederim, saygılar.
-
Ancak foruma bakabildim.
Dünkü shortlar'la devam ediyorum.
-
-
[quote=sazan;64680]Ancak foruma bakabildim.
Dünkü shortlar'la devam ediyorum.[/quote]
dua lazımsa akşama haber ver
-
Konuyu Toplam 96 Üye okuyor. (58 Kayıtlı üye ve 38 Misafir)
bull market, MASTER, lwarrior, CIRCIR, h2O, ayyu12, falconettin, hexen, bien, maşuk, raymonda, uufuk, Vob Trader, aras, mur@t, özdenil, türkmen, mimar74, follow, eorkunb, mavi, Nafiz, emrehan, optra, VOBiX, Astatin, daylight, sentinus, pammin, spreadbetting, ÖZGÜR EFE, abka, gingert, cetdem, yorenli, QUEEN, parderi, men, oğuzt, berkedi, mgudul, HeLLiM, mursevim, oguzhan, chn69, abilag, AMON RA, Ardasu, enorton, serkanyurttas, caretta, negrolino, thracian
Konuyu yoplam 96 üye okuyor gözüküyor, online olanlar arasında catedral gözükmüyor, aslında bi gözü burada işte ama nedense online gözükmüyor, yanlışmıyım sn, catedral, neden böyle?
-
[QUOTE=sentinus;64677]LEH gitti. RJS gitti gidecek. MORG gitti. Sırada hangisi var acaba?[/QUOTE]
ABD hüküğmetinin pansumanları tutmazsa belki Citide kapatır TR ofisini. Böylece yerlia racı kurumların yabancı hizmet bölümelri yine iş yapmaya başlar.
-
[quote=oğuzt;64637]Hocam birde vob daki acık pozisyon sayısı 153000 kusur bizim forumda ki kazanan arkadasların toplam acık poz sayısı bu sayının % kacına denk geliyor bu acıdan bakarsak %1 yaparmı ki acaba[/quote]
bu durum hemen her forumda aynı ama..ayrıca bu forum sonuçta tüm yatırımcılar için örnekleme olarak kabul edilecek bir veri tabanı sayılabilir..aksini savunmaktan, bu forumdakiler genelden farklı olarak hep kazanır gibi bir sonuç çıkar ki, mümkün değil
-
[quote=Astatin;64682]dua lazımsa akşama haber ver[/quote]
Sayın Astantin
Keşke duanızı long yönünde yapsanızda ABD de kurtulsa Avrupada kurtulsa bizde Türkiye olarak bu arada sıyırıp çıksak :D
-
[quote=ÖZGÜR EFE;64686]Sayın Astantin
Keşke duanızı long yönünde yapsanızda ABD de kurtulsa Avrupada kurtulsa bizde Türkiye olarak bu arada sıyırıp çıksak :D[/quote]
Benimki, sahtekar kahin hikayesi :) Düşeceği için öyle ediyorum duayı :)Yoksa ben dua ettim diye şekil çekmiyor..
Ama 1 kontrat bedeli ile istenen pozisyona itina ile dua edilir. Ayrıca her 3 duanın 1 inin tutacağı garanti edilir :) ... Baksanıza millet sinyal satıyo :) 18000 ytl ye :) Benimki hem ucuz, hem servis seviyesi anlaşması var :) 3 duadanbiri tutmazsa para iade :)
Misal, SAZAN'la demo yapıyoruz. Şu an 300 puan karda :)
Hem sen bana niye kızıyorsun :) Catedral e kız..Ayunun başta geleni o...