Vix 60 dak dün sabah iki bar var 26 larda çok ilginç o boşluk hakkında ne düşünüyosunuz Sn Vobix 26 boşluğunu doldurursa vix biz 39000 civarına gelmeliyiz
Printable View
Vix 60 dak dün sabah iki bar var 26 larda çok ilginç o boşluk hakkında ne düşünüyosunuz Sn Vobix 26 boşluğunu doldurursa vix biz 39000 civarına gelmeliyiz
Fx2000 de arada çıkan flash haberleri nasıl kapatabiliyoruz bilen var mı?
[QUOTE=QUEEN;65069]Vix 60 dak dün sabah iki bar var 26 larda çok ilginç o boşluk hakkında ne düşünüyosunuz Sn Vobix 26 boşluğunu doldurursa vix biz 39000 civarına gelmeliyiz[/QUOTE]
53 seviyesinde bulunan yükslen kanal desteğini kalıcı oalrak krııp kırmamsına bakmak lazım.
Aşağıdaki 26 boşluğundan önce yuakrıda 62,24 ve 71,63 boşlukalrı da var fakat piyasa sığlığından dolayı VIX, dolar ve tahvildeki boşluklar endeksteki boşlukalr kadar önem arz etmiyor bence.
[QUOTE=enorton;65070]Fx2000 de arada çıkan flash haberleri nasıl kapatabiliyoruz bilen var mı?[/QUOTE]
FX2000>Haberler diyerek haberleri aç. Haberlere sağ tıkla Flaş Haber butonuna tıkla.
[QUOTE=VOBiX;65072]FX2000>Haberler diyerek haberleri aç. Haberlere sağ tıkla Flaş Haber butonuna tıkla.[/QUOTE]
Çok Teşekkürler...
5 dak sat verdi diğer periyotlar hala al
Düşüş için spotta 32,300 ve VOBda 32,700ün birlikte kırılması gerekiyor.
[color=#FF0000][b]BUGÜN WALL STREET YARIM GÜN AÇIK...[/b][/color]
Bugün "thanksgiving" dolayindan , WALL STREET ki seans kisa olacak : 16:30-19:00
..............
Baybars SEZEN
5 ve 10 dak sat
[quote=QUEEN;65067]Tobo gerçekleşirse daha çok beklersin gerçekleşme ihtimaline karşı risk alınabilirmi desteğin altına stop konarak uzun düşünülebilirmi yoksa çok geç kaldımmı diyorsunuz[/quote]
doğru gerçekleşirse beklerim ama para kaybetmem..6000 puan çıkmış borsada long riski alınmaz der ve satı beklerim.. bu işlerin erkeni geçi yok..sadece para kazanılan, kaybedilen ve hiçbirşey yapılmayn zamanlar vardır diyorum..:)
bu ve diğer forumlara bakınız 32000 üstünde, yani %20 yi aşan yükselişden sonra uzay hedefleri yine başlamış :) bu klasik bir hikaye değilmi :)..ama şu d avar..bu ana kadar olan hareket final olamaz.. bir final için çok kollay olur..muhtemelen bir yukarı daha dener..
vobum traderım: sen nediyosun TOBO mu BO mu :)
HEXEN plans ?
uzuna devam...gerçi dönüş emareleri var..ama sistem al da..
Ben artık sadece dolar kontratı oynayacağım, en azından manipüle edilemiyor, yurt dışı artınca artıyor, düşünce düşüyor,
Endeks kontratları karşılıksız, öngörülemeyen aşırı düşüş ve aşırı çıkış var..
fdow kapandımı :)
7200-7500 arasından rahatlıkla long açılabileceğinden bahsetmiştim, tarihide 21 i olarak vermiştim, öngörü gerçekleşti, şimdi ise 8800 bu yükselişin hedefidir. üstü hatta 9000 üstü tamamen tuzak olacaktır. bu arada daxta 5200 de yazdığım 4000 hedefi 4034 ile gerçekleşti.
Ancak bu yıl içinde kesinlikle yeni bir dip olmayacaktır, yani aşağıyı güçlendirmek için 8800 de satışlar gelecektir. long realize yerim 87xx dir. yeni short 87xx de açılabilir. hedefi 8200 dür, aşağısını bu yıl beklemiyorum.
sevgiler.
Dolar kontratlarının takaslarına bakarsanız deutche efg gibi zibidilerin olmadığını ,sadece yerli bankaların olduğunu görürsünüz.
Burayı manipüle edemezler çünkü,Sıkıysa yurt dışında dolar artarken teorik fiyatın altına 1000 pips bassın veya dolar düşerken tahtayı tutmaya çalışsın.
Ky için dolar kontratı birebirdir.
Salı gününe kadar 32000 seviyesi stop olmak üzere yukarı son bir atak olmasını bekliyorum. Hedef 34000 civarı olabilir. Tabi bu son yukarı hareketin riskini almaya değmez diye düşünüyorum o yüzden flat beklemeye devam.
[QUOTE=Astatin;65079]vobum traderım: sen nediyosun TOBO mu BO mu :)[/QUOTE]
valla sabah 33 e satış yolladım sabah açılışda gitmediydi sonra efg cart diye çizdi noldumu anlamadım:) 32800 e geldi kapattım. sonra baktım gidioz 33 den aldım. 33100 de korktum kapattım. 33150 düşüp kalkmaya başladı dedim olum kısala sen burdan:) ben kısaldım ula ula noli derken 33300 gördüm:) 200 kırdı sağlamcana stop losss derken hemen basıverdiler satışları. dedim haaa burda bi iş var pek adet değil ama sen bi grafik bak:) bi hesap yaptım 39775-26400 düşüşü geri alım noktarı %23.7 de 31700 %50 de ise 33.100 edior:) 33200 üstünde ise çat pat teknik bilgimle yeni kanal açıldığı gördüm. dünde 33200 üstü tutunamadık ordan sert satış gelince 2. kez denioz gene burdan satış gelio diye kısamı bozmak istemedim. sonra bi baktım pastada sanko eniyi kısacılarda:) diğer kısmı da kısa tırdır 33125 den 1 kademe kara pozu kapadım. sonra bidaha şimşek çaktı kafamda:) makas eksiye gidior du. mantık ne der tersini yap millet teoriğin altında işlemde diye alıodur sen kısal ve git ekrandan düşüncesi belirdi. birde spotta panikle herkes ucuo kaçıo mantığıyla mal alıodu:) alıcak adam aptalmı boş kademe çizsin cart cart dedim. 33 den bidaha kısaldım ve ekranlarımı kapadım gittim gezmeye:) demin geldim bi bakim fiyatlara diye. kaşınıyozya 600 den poz kapa long oldum ama düşcez belli 32550 den poz kapa şort oldum durduk yere 1oo puan verdik yalandan:) bütün bunları hesaba katarsak. 33225 ana malietle kom hariç şortum. gene gidiom ekrandan. burda olmak bana yaramıor bu aralar. akşama görüşürüz. parite ve emtia piasası ve dowdaki 4 gündür süren yeşil bar devrinin bu gece kapanma olasılığı beni rht tutuor:) o sebeple bo diorum:)
SİZE BİR SORU : IMF ANLAŞMASI OLMAZSA NE OLUR? 30 Endeks tahminlerinizi alayım bu durumda?
[QUOTE=Astatin;65088]SİZE BİR SORU : IMF ANLAŞMASI OLMAZSA NE OLUR? 30 Endeks tahminlerinizi alayım bu durumda?[/QUOTE]
31700 pazartesi günü
[quote=teo;65083]Ben artık sadece dolar kontratı oynayacağım, en azından manipüle edilemiyor, yurt dışı artınca artıyor, düşünce düşüyor,
Endeks kontratları karşılıksız, öngörülemeyen aşırı düşüş ve aşırı çıkış var..[/quote]
hehehe, teknik analizde bir yere kadar haliyle, fx artınca al, düşünce ver yani copy paste beklentisi, emme ve de lakin bu copycat method işe yaramaz, aynen dax ve vob endeks korelasyonu gibi, denenmiş test edilmiştir, nedeni iki piyasa oyuncularının farklılığıdır.
[QUOTE=mozkan;65090]hehehe, teknik analizde bir yere kadar haliyle, fx artınca al, düşünce ver yani copy paste beklentisi, emme ve de lakin bu copycat method işe yaramaz, aynen dax ve vob endeks korelasyonu gibi, denenmiş test edilmiştir, nedeni iki piyasa oyuncularının farklılığıdır.[/QUOTE]
yok çalışır, benim market profılde bellı noktalar var alım ve satım ıcın, endekste adamlar dusus beklıyorsa onceden 1000 puan basıyorlar ve rısksız para kazanıyorlar, ve o noktalardan alamıyorsun,
Halbukı saglıklı pıyasalarda her zaman adıl fıyat dedıgımız yerden alım ve satım fırsatı vardır.
Su an vobda mesela short olacaksan 925 den short olman lazım yenı tıckle, elin adamı basmıs 575'e, buradan nıye satıp da onun kucagına oturayım, tam satarsın, tekrar kepceler yukarı yapar, doner alırsın yıne kepceler asagı yapar,
Cunku karsılıgı olmayan bır arguman bu, adamın ınsafına kalmıssın,
Sp dusuyor eksı bes, bız cıkarıyoruz artı 5,
herkes gıder mersıne , bız gıderız tersıne, boyle sey olurmu,
Sayın Jelıbon gıbı muneccım de degılızkı nereden bılelım ne yapacaklar :) heheheh
[QUOTE=Astatin;65080]HEXEN plans ?[/QUOTE]
astatinim
cumadadım yeni geldim
5 dakk short signalde amma 15 dakk halen short signal olmadı amma sınırda gun system long signalde..
ben bu durum icun halen gun ıcte trade edyorum. plan yaptımı tam uyma icabeder amma piyasa deyisyor yol beli deyil..
belli olan ne ?
gun system long der .. ne demek ? belli kitle ana yon yukarya der asaya dusmeler o belli kitlece long fırsat olyor demek...
vob artık 33500 yeresi yukarya olmasa harket yukarya devam olmaz amma gun system short signal olmasa harket asayada devam olmaz...
bu 300-500 point gun icte aldımı cek demek olyor..
teom
vob harket paranı 3 e bol...
3 olmaz dedin ?
ozman 2 ye bol...
güvendiyin system signal verdimi yarım pozyon malyet et....
baktın aldatma yok signal doru diyer yarım pozyon malyet et.... amma stop etimi tüm pozyon et
bu sayede 5 kazancayına 3 kazan amma hep kazan kayıp az stops kolay olsun
[QUOTE=teo;65091]yok çalışır, benim market profılde bellı noktalar var alım ve satım ıcın, endekste adamlar dusus beklıyorsa onceden 1000 puan basıyorlar ve rısksız para kazanıyorlar, ve o noktalardan alamıyorsun,
Halbukı saglıklı pıyasalarda her zaman adıl fıyat dedıgımız yerden alım ve satım fırsatı vardır.
Su an vobda mesela short olacaksan 925 den short olman lazım yenı tıckle, elin adamı basmıs 575'e, buradan nıye satıp da onun kucagına oturayım, tam satarsın, tekrar kepceler yukarı yapar, doner alırsın yıne kepceler asagı yapar,
Sayın Jelıbon gıbı muneccım de degılızkı nereden bılelım ne yapacaklar :) heheheh[/QUOTE]
[quote=teo;65091]yok çalışır, benim market profılde bellı noktalar var alım ve satım ıcın, endekste adamlar dusus beklıyorsa onceden 1000 puan basıyorlar ve rısksız para kazanıyorlar, ve o noktalardan alamıyorsun,
Sayın Jelıbon gıbı muneccım de degılızkı nereden bılelım ne yapacaklar :) heheheh[/quote]
adalet dediğin şey bir masaldır, hayatın hangi alanında adalet varki piyasalarda adil fiyat olsun, verirsin alırsın şanslıysan big boss larla aynı yöndesindir para yaparsın bu kadar
[B]catedralim [/B] dün aklından gectiyi yer ne dersin sindi ? artık o yer 31200 yeresi amma orya gider eyer busfer yukarya dönme zor olr..
eyer graf bozulma devam eder bu seyasn 31200 yeresi potans olur.. amma guven pıyasa yok ondan dikat ..
bu bi plan deyil sadce potans
[QUOTE=teo;65091]yok çalışır, benim market profılde bellı noktalar var alım ve satım ıcın, endekste adamlar dusus beklıyorsa onceden 1000 puan basıyorlar ve rısksız para kazanıyorlar, ve o noktalardan alamıyorsun,
Sayın Jelıbon gıbı muneccım de degılızkı nereden bılelım ne yapacaklar :) heheheh[/QUOTE]
hiç vobda müneccimlik yaptığımı gördünmü Sevgili Teo.
şu yukarda bahsettiklerinden dolayı yapmıyorum ama dow dax çok kolay.
sevgiler.
fdow sat vermek üzere..dikkat..
[QUOTE=Astatin;65088]SİZE BİR SORU : IMF ANLAŞMASI OLMAZSA NE OLUR? 30 Endeks tahminlerinizi alayım bu durumda?[/QUOTE] enaz %5 eksi..çünkü büyük oranda fiyatlara yansımıştı..
[QUOTE=hexen;65095][B]catedralim [/B] dün aklından gectiyi yer ne dersin sindi ? artık o yer 31200 yeresi amma orya gider eyer busfer yukarya dönme zor olr..
eyer graf bozulma devam eder bu seyasn 31200 yeresi potans olur.. amma guven pıyasa yok ondan dikat ..
bu bi plan deyil sadce potans[/QUOTE]
Evet sevgili Hexen bu kuvvetli bir potansiye.. Tobo boyun çizgisine geri alım yada biraz ihlal olabilir..
32.200 lere kadar bir geri çekilme olabilir. Orda tutunurmu sanırım yurt dışını izlememiz gerekecek. Şu anda bulunduğumuz seviyelerde kuvvetli bir direnç..
Çok kritik yerde bekliyoruz. Dow dan bu akşam aşağı bir show bekliyorum. Bakalım bizimkiler bunu öngörecekmi? Yoksa pazartesiyimi bekleyecek!
575 adil hale gelmiştir artıkın teo ne dersin
[QUOTE=mozkan;65101]575 adil hale gelmiştir artıkın teo ne dersin[/QUOTE]
siz daha çok beklersiniz vob düşecek diye, niye düşsünki,adamlar önceden vermisler 600 puan, hafif yukarı yapsa 600 puan keyfiyen , millet anında shortu stoplıyacak, hemde bu havada :)
[quote=teo;65102]siz daha çok beklersiniz vob düşecek diye, niye düşsünki,adamlar önceden vermisler 600 puan, hafif yukarı yapsa 600 puan keyfiyen , millet anında shortu stoplıyacak, hemde bu havada :)[/quote]
buradan satmadım teo ama 31,875 ten short entry yapmam lazımdır, cuma günü nedeniyle hafta sonu riski vs. işlem yapmam %95 olasılıkla, pazartesi gerekeni yaparız adil yada değil :..:
çarşamba 8520 den açılan fdow uzunlar,şimdi kapanmalıydı(8640)..ama kısa için daha zaman var..
sn. TEO vob dolar kontratı dediğiniz gibi daha sağlam görünüyor 30 endekse göre hareketler dışarı ile aynı. şu an için dolar kontratı destek ve dirençleri alabilirmiyiz şu aralar 1.60 a kadar bir tekpki var. Acaba hareketin devamı beklenebilir mi
sn.abka teşekkürler uyarınız için.sayenizde ekstre masrafından kurtulduk.sanko hemen faxa tamam dedi.diğeri ise önce olmaz vs.dedi.sonra sankoda oluyorda sizde niye olmuyor deyince oda faksı kabul etti.Bu ekstre gönderme işi bunların kazanç kapısıymış anlaşılan.
Birde pariteler bizim kontratlara ne gibi etki yapıyor. mesela dün USD-JPY parite aşağıyı gösteriyordu epey aşağı indik. bu gün paritelr yukarda dolar da başıını kaldırdı. Arasındaki kolerasyonu da açıklayabilirmisiniz
[QUOTE=ayyu12;65105]sn. TEO vob dolar kontratı dediğiniz gibi daha sağlam görünüyor 30 endekse göre hareketler dışarı ile aynı. şu an için dolar kontratı destek ve dirençleri alabilirmiyiz şu aralar 1.60 a kadar bir tekpki var. Acaba hareketin devamı beklenebilir mi[/QUOTE]
Şu an variance olarak yükseliyor,trend halen başlamadı (1.6110'u (direnç) geçerse trend noktasıdır) , variance larda geri dönüş her zaman mümkün...Desteği koyu ile işaretledim...
1,6005 K
1,6000 K
1,5995 K
1,5990 K
1,5985 K
1,5980 K
1,5975 K
1,5970 K
1,5965 K
1,5960 I J K
1,5955 I J
1,5950 I J
1,5945 I J
1,5940 I J
1,5935 I J
1,5930 I J
1,5925 I J
1,5920 I J
1,5915 I J
1,5910 A I
1,5905 A F I
1,5900 A E F I
1,5895 A E F I
[B]1,5890 A E F G H I[/B]
1,5885 A E F G H I
1,5880 A B E F G H
1,5875 A B E F G H
1,5870 B E F G H
1,5865 B D E G H
1,5860 B D E G
1,5855 B D E G
1,5850 B D E
1,5845 B D E
1,5840 B D E
1,5835 B C D
1,5830 B C D
1,5825 B C D
1,5820 B C D
1,5815 B C D
1,5810 B C
1,5805 C
1,5800 C
1,5795 C
X100 için 24800 civarı kritik bölge.. Altında long yada hissede kalmak çok tehlikeli.