-
[QUOTE=negrolino;65268]Sayın bullmarket abim bana sistem konusunda yardımcı oldu kendisine duada ettim bana sistemi yolladı ve cidden bir kazancım oldu benim etim budum neki 10 kontrattan 3 kontrata düştüm ama tekrar eski halime döneceğim Allahın iZniyle ve bull market abimin destekleriyle emeklerine sonsuz teşekkür ederim.[/QUOTE]
Desteğin için sağol dostum, moralim yerine geldi harbiden, helal süt emmiş bir yatırmcı daha tanımışım, saygılar.
-
[QUOTE=negrolino;65268]bana sistemi yolladı .[/QUOTE]
bizede verirmisiniz o sistemi, öğrenelim SAyın Bull ne kullanıyormuş...
-
bunu benden neden istediniz? sahibi ben değilim kusura bakmayın ben böyle bişey yapamam
-
[QUOTE=teo;65274]bizede verirmisiniz o sistemi, öğrenelim SAyın Bull ne kullanıyormuş...[/QUOTE]
Yapma sn. teo, o benim kullandığım sistem değil, sadece bir indikatör, o zamanda bahsetmiştim böyle diye, fakat ben kullanmıyorum onu, bir ara bakmıştım sadece, bana uygun değil zaten, fakat negrolino ya gerekli uyarıyı yaptımda verdim, oda kullandığı bikaç indikatörle birlikte başarılı oldum dedi, belliki kendine bi yol buldu işte, yada denk geldi artık bilemiyorum, yoksa ben kullanmıyorum onu, daha evvelde bahsettiğim gibi ortadan kaldırmıştım, aradım buldum çıkardım verdim o kadar, sende o indikatör gibi çalışan sistemden çok çok daha komplike sistemler var, buna emin ol:), akşam akşam sistemci bull olmıyım şimdi, senin yaptıkların yanında neki:) güldürdün beni valla, saygılar.
-
sistem insanın kendidir hepsi hata yapar bence öle okudum kitapta
-
[QUOTE=negrolino;65278]sistem insanın kendidir hepsi hata yapar bence öle okudum kitapta[/QUOTE]
Evet haklısın, benim başarılı olamadığımla sen başardın belkide, çünkü yanında yardımcı kullandıklarını zaten kullanıyomuşsun, kullanmayı biliyomuşsun, buda belki işaret verdi sistemine ve yatırımcı anlayışınla örtüştü, ama yinede dikkatli ol, bu kadar kısa zamanda ondan emin olma, bir müddet daha temkinli ol, başarılı oluyosan ne mutlu sana, saygılar.
-
sayın teo size sistem verecek kapasitem yok ama öncelikle duygusal olmayın en önemli konu bu bence :)
-
[QUOTE=bull market;65277]negrolino ya gerekli uyarıyı yaptımda verdim,.[/QUOTE]
Ama Sayın delikanlı çok sağlam vallahi, bak vermiyor kimseye :) hehehe...
Yok yahu takılıyorum akşam akşam...
-
herkese hayırlı geceler dilerim Allah yardımcınız olsun
-
[QUOTE=teo;65281]Ama Sayın delikanlı çok sağlam vallahi, bak vermiyor kimseye :) hehehe...
Yok yahu takılıyorum akşam akşam...[/QUOTE]
Yani sistemine sahip çıkıyor işte ne güzel, baştan kazanmayı bilen birisi olacağı belli oluyor değilmi:)? nazar değmesin kazancı bol olsun diyimde yinede, bulduğu yolu bana bile vermesin isterim:), saygılar.
-
[QUOTE=halojen;61603]20500-21200 aralığından önce ciddi bir tepki geleceğini zannetmiyorum... 28bin geçilmeden uzunların risk katsayısı çok yüksek olacaktır... bu tip kompleks düşüş dalgaları yeni dip göstermeden sonlanmadı 1.5 senedir...
herkese iyi akşamlar..[/QUOTE]
taa 12. sinde yazmışşın Sevgili Halojen aradım buldum, tebrikler.
-
[QUOTE=negrolino;65278]sistem insanın kendidir hepsi hata yapar bence öle okudum kitapta[/QUOTE]
Hah sistemi şimdi buldun işte. Bunu hiç unutma.
-
[quote=teo;65263]Sayın Ozkan'a yazdıgım bır soru, Bu konuda bır fıkrı olan varmı acaba... Benım ıcın onemlı
Sayın Ozkan,
Bir soru soracagım , umarım bana yardımcı olabılırsın..
Eğer fiyat fiyat olmaktan cıkarsa, yanı asırı sert hareket yaparsa, bır barda 1000 puan asagı, dıger barda 1300 puan yukarı, o zaman fıyattan saglıklı bır bılgı alamayız.
Bu durumda fıyatın fıyat olabılmesı ıcın :)heheh , ne demekse, bunu ındıkator kullanmadan nasıl yumusatabılırız.
Bu konuda herhangı bır calısman oldumu...
Yanı aslında yatay bandda ust banddan alt banda sert sekılde, dıger bar dada , alt banddan ust banda sert sekılde cıkıslar.Bandlar arası da 2000 puan olsun..
Veya yakın tarıhte olan olay. Bır anda 5000 puan bır barda hareket...
Bu barı olmamıs kabul edebılırmıyız. Ama olan bır seyı olmamıs kabul etmekte, aslında olmayan bır ızafı sıstemın sınyalıne uymak gıbı bır sey...
Nedecegız... Any ideas? Please...[/quote]
Sn Teo,
Ben de aynı dertten muzdaripim. Kendimce şöyle bir yöntem kullanıyorum. Eğer bir wide range (Geniş aralıklı) bar var ise (Örgeğin 5000 puanlık HCBS alım barı), barın ne yönde oluştuğuna bakıyorum. Örnekte yükselen trendde yukarı yönlü bir bardı. Bu durumda kapanışın (H+L)/2 üstünde olmasını koşul olarak kullanıyorum. Ben genelde 15 dk'lık barlar ile trade ettiğimden , örnekte bu koşul da gerçekleşmemeiş olduğundan ben yok sayarak devam ettim. (Grafikten matriks'de veri sil seçeneğini kullanarak bar'ı yok ettim.).
Tabiki bu biraz da sistemlerin ne kullandığına bağlı. Örneğin sadece kapanış değerini kullanan sistemlerde andığım işlemi yapmak gereksiz. Ama eğer ki sistem bir Şekilde High, Low vb şeyleri (yada market profile gibi gün içi kademe bilgilerini) kullanıyorsa, bence yukardaki işlem verilen koşul sağlanırsa gerekli.
Bol kazançlar.
-
[QUOTE=sazan;65286]Sn Teo,
Ben de aynı dertten muzdaripim. Kendimce şöyle bir yöntem kullanıyorum. Eğer bir wide range (Geniş aralıklı) bar var ise (Örgeğin 5000 puanlık HCBS alım barı), barın ne yönde oluştuğuna bakıyorum. Örnekte yükselen trendde yukarı yönlü bir bardı. Bu durumda kapanışın (H+L)/2 üstünde olmasını koşul olarak kullanıyorum. Ben genelde 15 dk'lık barlar ile trade ettiğimden , örnekte bu koşul da gerçekleşmemeiş olduğundan ben yok sayarak devam ettim. (Grafikten matriks'de veri sil seçeneğini kullanarak bar'ı yok ettim.).
Tabiki bu biraz da sistemlerin ne kullandığına bağlı. Örneğin sadece kapanış değerini kullanan sistemlerde andığım işlemi yapmak gereksiz. Ama eğer ki sistem bir Şekilde High, Low vb şeyleri (yada market profile gibi gün içi kademe bilgilerini) kullanıyorsa, bence yukardaki işlem verilen koşul sağlanırsa gerekli.
Bol kazançlar.[/QUOTE]
Burası Sayın Ozkan'In dusuncelerı,alttakı de benım, (H+L)/2, değeri aşmamış ise yok kabul etmek ne kadar doğru olur, ben buna katılamıyorum,sonuçta var olan bir şeyi yok gibi kabul etmek hata olur gibi geliyor.
[QUOTE]
soru basit gibi gözükse de yanıtı o kadar kısa değil, dilim döndüğünce anlatayım.
herhangi bir fiyattan işlem geçmişsse o fiyattan trade edilmiştir, birisi satmış birisi almıştır. bu tür extrem fiyat hareketlerinin gerçekleştiği bardaki hacme bakmak ilk akla gelen ama bence tek başına hacim anlamlı değil. 60 min bar 30 temmuz 2008 sanırım gedikten birisi panik olup açılışta 53,000 gösterdi 200 küsür kontratla, gene malum 25 eylül 2008 meşhur HSBC ve 50,000 efsanesi, sonuçta birinde hacim var diğerinde yok ama işin özü her ikisi de hatalı işlem. dolayısıyla hacme bakıp bu geçerli diğeri geçersiz demek bence mantıklı değil. burada diğer bir yaklaşım söz konusu barlar için close veya ağırlıklı ortalama değerini referans almak şeklinde ama sizi ne derece tatmin eder bilemem. burada aslında trade için kullandığınız method devreye girer, eğer ortalamaya dayalı bir sisteminiz varsa sorun kendiliğinden bir kaç bar sonra çözülecektir, [B]eğer ew, swing ve market profile gibi pivotu da önemseyen bir yönteminiz varsa işiniz hakikaten zordur ve vereceğiniz her karar subjektiftir.[/B] bizim piyasayı referans alırsak vob data yerine spot data kullanmakta bir çözüm gibi gelebilir ama burada da makas denen bela ile karşılaşılmaktadır. özetlersem o tür extrem barlarda ağırlıklı ortalama (H=L=C=O) kullanmak en mantıklısıdır bence..[/QUOTE]
eline sağlık, bende çözümü market profil için size sormadan (H+L)/2 olarak düşünmüştüm o tip barlar için,
Malum bu sistem H ve L üzerine kurulmuş
Sagolasın, sizinde benim gibi düşünmeniz, beni bir nebze rahatlattı bu konuda...
-
[B]arkadaşlar ebrokerda sorun olan varmı ?[/B]
-
Astatin 375 puan kara fit ve flat :)
-
böyle içimde bir şey kıpır kıpır ediyor...IMF işi olmayacak yada beklenildiği gibi olmayacak diye :(
-
33400 malyet shorts halen tutyorum
-
[QUOTE=hexen;65291]33400 malyet shorts halen tutyorum[/QUOTE]
Hedefi bölgeniz nereler sn Hexen?
-
[QUOTE=otobus;65292]Hedefi bölgeniz nereler sn Hexen?[/QUOTE]
asayada cuma neden aldıyımı yazdım amma yeni malyet short icun riskli pozyon
[QUOTE=hexen;65180]5 dakk 15 dakk gun system long signalde
amma benim system dışta baktıyım tade icun kullandıyım teknik graf hedef deyerde ondan 33500 asayasında düsme potansı net olan yer olyor..
bundan direnc yeresinden short etmem gerekyor ....
33500 yeresinin önem nedeni ne ?
33500 yeresi 38xxx yeresi potans accak kapı
amma kırılmasa nolur ?
kırılmassa min 30800 yeresi max 25000 yeresi potans kapı acar..
bu graf sevyesi sevyesine uyarsa ona gore harket etceyim
ondan haftasona 33400 yeresinden malyet short yattım[/QUOTE]
-
teşekkürler Sn.Hexen.
Amacım short açmak değil.Elimde dolar long var.Daha tutayım mı acaba diye düşünüyorum.Malum bayram arefesi.Dolarda düşüş olabilir.
-
[QUOTE=hexen;65291]33400 malyet shorts halen tutyorum[/QUOTE]
hocam sen shortları 32.500 den longa cevır bak bır daha bulmazsın bu fıyatı...
-
33,250 den 5 shortu, 32,500 den kapatıp. flat olucam.... Long için fırsat kollaycagım..32,350 den long, eger asağı kırarsa Short.. planım budur.
-
[QUOTE=teo;65296]hocam sen shortları 32.500 den longa cevır bak bır daha bulmazsın bu fıyatı...[/QUOTE]
yok teom stops belli benim orya kadar tutcayım cok kazanc pesinde deyilim:)
-
pgç verebilecek arkadaş varmı acaba?
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;65299]pgç verebilecek arkadaş varmı acaba?[/QUOTE]
[IMG]http://img219.imageshack.us/img219/1846/pgccq5.png[/IMG]
-
[quote=Vob Tüccarı;65300][/quote]
teşekkürler
-
yine tek barla işi bitirecekler yukarı dogru bundan eminim...
-
Bugün açıklanacak veri varmı ABD de ?
-
bir kez daha tebrikler Sayın Hexen, he he.
-
CITI NEVER SLEEPS ( BU SEHIR HIÇ UYUMUYOR)....
Cuma günü DOW yine CITI (+17%)ve GM (+9%) önderliginde, yesil de kapanmaya basardi... GM yönetimi dünden beri toplanmaya basladi ve yarinden itibaren tekrar senatoya gitmesi bekleniyor (para sormaya)... Bu beklentiyle beraber, shortcularin "short covering i devam etti... Yani yarin resmen GM in kaderi belirlenecektir.Ya para yardimi geliyor, ya GM artik motoru duracak gibi....
CITI ise, Carlos Slim in agresif alimlari devam etti (CITI bir hafta da 3.70 den 8.40 lara kadar yükseldi, yani +100% !!) : Mr Slim in hedefi CITI ye el koymakmi yoksa sadece bir borsa opersanyomu , hala belli degil....
Yani geçen hafta sonu
-
-
950 dende ben :) 750 stop
-
Bo:1 Tobo :0 :)
(gerçek olamayacak kadar düzgün çizilmişti o tobo)
-
31500 kırılmazsa tobo ihtimali hala mevcut açılışta uzunlar kısa oldu
-
GM kurtarılacak mı? RTE IMF ile anlaşacak mı vuruşacak mı? Veri yağmuru ciseliyecek mi yoksa sağanak ve hatta fırtına etkisi mi yapacak....? Breh breh.. Tahmini yanıtlarım
1) Hayır (Şimdiye kadar olan kurtarmalar hep bankacılık sistemine ilişkindi. Tüm sistem tehdit altında kalacağı için. Reel sektör için bu duyarlılığı göstereceklerini sanmıyorum)
2) Vuruşacak (bir paket açıklanacak ..bizim paketimiz var IMF lazım değil denilecek)
2) Tayfun
Of ki of. Sadece tahminlerimdir. Ama bu koşullar altına noolur 30 endeks !!!!! Maç sonucu BO:5 TOBO:0 olur
-
[quote=Astatin;65311]GM kurtarılacak mı? RTE IMF ile anlaşacak mı vuruşacak mı? Veri yağmuru ciseliyecek mi yoksa sağanak ve hatta fırtına etkisi mi yapacak....? Breh breh.. Tahmini yanıtlarım
1) Hayır (Şimdiye kadar olan kurtarmalar hep bankacılık sistemine ilişkindi. Tüm sistem tehdit altında kalacağı için. Reel sektör için bu duyarlılığı göstereceklerini sanmıyorum)
2) Vuruşacak (bir paket açıklanacak ..bizim paketimiz var IMF lazım değil denilecek)
2) Tayfun
Of ki of. Sadece tahminlerimdir. Ama bu koşullar altına noolur 30 endeks !!!!![/quote]
Ynıtlr
1) evet
2) anlaşacak
3) Beklenenden çok kötü olmayacak veriler..
şeklind eolursa ise BO:1 TOBO:5..gibi faaln biter maç
-
[QUOTE=QUEEN;64501]28 kasım 15 aralk düşüş fiboya göre;)[/QUOTE]
fibo haklımı???
-
dısaryıda isim var elimdeki shorts 1/2 31875 realiz etim.. diyer yarı tutyorum onları 30800 .....31300 arasına kademe alıs emir girdim
-
Olay trende dondu, planlar degıstı, dolar da trende gırdı...