-
ZystemS
Günaydın VOBdaşlar,
Sistem kurma ile ilgili bir kaç sorum olacak.
Bahsettiğiniz sistemleri hangi programda kullanıyorsunuz?
Kaç kişi Matriks Gold kullanıyor?
Kocaoğlan .mwc uzatılı bir dosya sanırım, çalışma platformu nedir?
Bol kazançlı bir Cuma olsun herkese..[I]
Not: Bende şu an aracı kurumun sağladığı Matriks Gold var.[/I]
-
[quote=martoniki;141825]Günaydın VOBdaşlar,
Bol kazançlı bir Cuma olsun herkese..
[I]Not: Bende şu an aracı kurumun sağladığı Matriks Gold var.[/I][/quote]
Matriks gold da çalışan sistemler var metastocktada,yalnız bazı sistemler matrikse uyarlanamıyor örneğin kocaoğlan metastockda çalışıyor..
-
MTRX Gold da, Kahin yani KHN nin altında system tester var. Orada kurabilirsin. Bu aynı zamanda getiri ve performans için simülasyon platformudurda.
Birde Expert Advisor var orda..Ordada koşullar girerek al-sat ürettirebilirsin. EA da geçmiş performans simülasyonu yok. Başka bazı farkalrı da var ama onları yaşayarak öğrenirsin..şimdi ne desem boş :) yada çok uzun olur:..:
-
[quote=unlimitted;140312]son 15 gündür neredeyse bütün sistemciler kazandı.
niye? çünkü ne yöne olursa olsun, hareketler 1000 puandan aşağı değil.
sistemlerin ilk 300 puanı es geçip sinyal verdiklerini varsayarsak, kazandırmayan sistem yok gibi birşeydir...
aman dikkat, 300-500 puan arası yataya bağlayan bi piyasada şu anda kazandığınız sistemlere külliyen itimat edip, kaldıracı artırıp(ki tahminim ilk 5 kazançtan sonra kaldıraçlar zaten yükselmiştir), aldığınız tüm puanları vermeyin.
sadece uyarı...
bol kazançlar...[/quote]
herkese günaydınlar.
beni az çok tanıyanlar, eski yazılarımdan "ben demiştim" babında alıntı yapmadığımı bilirler.
bu yazıyı alıntılama sebebim ben demiştim demek değil, aynı uyarıyı ikinci kez yapınca biraz garip kaçar diye düşündüğümdendir.
seyyah'ın yazısını görünce, uyarımı tekrarlamak istedim. (yukarıdaki mesajımın tarihi 19.08.2009'dur)
sistemine külliyen itimat eden ve bol kazanmanın coşkusu ile kaldıracı sonuna kadar zorlamış olan arkadaşlar dikkat etmelidir.
1 ay da kazandığınızı, dünkü gibi hareketlerde 3 günde vermeniz işten bile değildir.
kaybederken kaldıraç artırmak yoluyla zararı kapatmaya çalışmak ise, yapılacak en büyük yanlışlardan birisidir.
bunu 20 kere trade etmiş her trader bilir. ama yine de uygulaması için bazen dışardan birisinin bunu sesli olarak söylemesi gerekir.
elinizdeki sistemlerin aynılarını ve dahi çok daha gelişmişlerini kullanan,sizin paranızın (abartmıyorum) binlerce katı parası olan insanlarla aynı platformda dans ettiğinizi, ve çoğunuzun aksine, bu işin onlar için geçim kaynağı olduğunu unutmayarak hareket etmeniz daha doğru olacaktır.
benim görüşüme göre trader'in en büyük handikapı/paradoksu, piyasanın ne kadar içinde olursa, resme o kadar yakından bakmak zorunda kalmasıdır.
koca bir tabloyu duvarın dibinden seyretmeye çalışan kişi, 5 metrekarelik tablonun sadece 40 santimetrekaresini görecektir.
bazen gözleri kapatıp 10 adım geri atmak, tahmin edemeyeceğiniz kadar faydalı olur...
bol kazançlar.
-
[quote=unlimitted;141828]herkese günaydınlar.
benim görüşüme göre trader'in en büyük handikapı/paradoksu, piyasanın ne kadar içinde olursa, resme o kadar yakından bakmak zorunda kalmasıdır.
koca bir tabloyu duvarın dibinden seyretmeye çalışan kişi, 5 metrekarelik tablonun sadece 40 santimetrekaresini görecektir.
bazen gözleri kapatıp 10 adım geri atmak, tahmin edemeyeceğiniz kadar faydalı olur...
bol kazançlar.[/quote]
+.+.+.+.
Matriks Goldum yokken, veri falan izlemiyorken, sadece genel hava ve dışarılara bakarak ve düşük kaldıraçla da kazanıyordum bu işin başalrında..hem stresi de yoktu ...veriler sanki traderı manipüle eden uyuşturucular gibi
-
[quote=Astatin;141829]+.+.+.+.
Matriks Goldum yokken, veri falan izlemiyorken, sadece genel hava ve dışarılara bakarak ve düşük kaldıraçla da kazanıyordum bu işin başalrında..hem stresi de yoktu ...veriler sanki traderı manipüle eden uyuşturucular gibi[/quote]
kesinlikle katılıyorum.
pozisyonumdan ne kadar emin olsam da, hatta mesela pozisyonumda +500 puanda olsam da, veri saati gelmişse, sırf o +500'ü vermemek için pozisyon kapatıp, kapattığım pozisyon yönünde 1000 puan daha gidişini izlediğim çooook olmuştur...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
-
1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
bilgisi olan arkadaslar bizleri yonlendirebilirmi bu konularda nerelerden yardım alabiliriz neler yapmalıyız..
Metastocku indirdim ancak downloderın bağlanıp veri alabileceği bi yer yok.. 5 dklık 15 dk lık 30 dklık vb FX platformlarındakı verilerin gösterildiği gıbı bı ekran cok faydalı olacagını düşünüyorum ilk etapta. bu konu ile ilgili bi kaç yer soylediler sanırım üyelikle bu iş hallediliyormuş yıllık cüzi bi miktara. bakalım artık bi şekilde çözücez.
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?
-
[QUOTE=Kennym;141831]1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
bilgisi olan arkadaslar bizleri yonlendirebilirmi bu konularda nerelerden yardım alabiliriz neler yapmalıyız..
Metastocku indirdim ancak downloderın bağlanıp veri alabileceği bi yer yok.. 5 dklık 15 dk lık 30 dklık vb FX platformlarındakı verilerin gösterildiği gıbı bı ekran cok faydalı olacagını düşünüyorum ilk etapta. bu konu ile ilgili bi kaç yer soylediler sanırım üyelikle bu iş hallediliyormuş yıllık cüzi bi miktara. bakalım artık bi şekilde çözücez.
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?[/QUOTE]
Günaydın
bende ilk başlarda sürekli nasıl öğrenebilirim diye gezmediğim site kalmadı verdiğim adresten sistemle ilgili her seyi bulabilirsin ben buradan öğrendim
kolay gelsin
[url]http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=2[/url]
-
Arkadaşlar hayırlı işler hayırlı Cumalar
-
[quote=Kennym;141831]1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?[/quote]
Metastock'u highly profesyonel düzeyde kullandım, ancak anlık veri aktarımı sağlıklı biçimde uygulanabilir değil. Matriks Downloader gibi bir yazılım kullanıp verileri elle aktarmak zorundasın ki, her defasında bir de "refresh"i var bunun. Matriks Metastock'u almış kopyalamış, Matriks'in sahibinin yazılımcıların önüne Metastock'u açıp "aha bize bundan bir tane yapın" dediklerini hayal edebiliyorum, adamların haberi olsa müdahale ederler herhalde, çünkü "Expert Advisor" ya da "System Tester" v.d. tüm bölümler çalıntı aslında. Ancak Matriks anlık veri ile çalışıyor, sinyalle birlikte uyarıyor. Anladığım kadarıyla ellerinden rekabet avantajını kaptırmamak için de Metastock için anlık veri sağlayacak bir işbirliğini değerlendirmiyorlar bile.
-
-
[quote=Kennym;141831]1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
[B]Metastocku indirdim ancak downloderın bağlanıp veri alabileceği bi yer yok..[/B] 5 dklık 15 dk lık 30 dklık vb FX platformlarındakı verilerin gösterildiği gıbı bı ekran cok faydalı olacagını düşünüyorum ilk etapta. bu konu ile ilgili bi kaç yer soylediler sanırım üyelikle bu iş hallediliyormuş yıllık cüzi bi miktara. bakalım artık bi şekilde çözücez.
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?[/quote]
canım kardeşim MStock kurduktan sonra MsDownloader yüklemen lazım [URL="http://www.matriks.web.tr"]www.matriks.web.tr[/URL] den.bunu yükledikten sonra MS te file/open dersin MSDATA klasörü altında 5/60/seans/gün dosyaları oluşmuştur oradan istediğin hisse,emtia,vadeli neyse grafiğini açarsın oradan sürekli güncelleme yapman lazım manuel.
tabii kurduğun MS PROFESSIONAL olmalı MS EOD (end of day) ise intraday verileri alamazsın.
metastock kullanmak biraz külfetlidir.yorucudur yani.matriks gibi kendini otomatik güncellemez.