Bo:4 Tobo :0
Printable View
Bo:4 Tobo :0
size bir sorum. mesela bugün sabahleyin trendin yönünü tahmin ettiniz , shortlama niyetiniz var ama birazdaha beklediniz daha iyi fiyattan shortlayım diye. sonra fiyat indikce indi . shortlamak istediginiz yerden 1000 puan indi .bu durumda ne yaparsınız. kafanızı duvara vurmaktan başka.
Eğer 31000 altında kapatırsa maç 5-0 bitti sayılır
[QUOTE=parapara;65358]size bir sorum. mesela bugün sabahleyin trendin yönünü tahmin ettiniz , shortlama niyetiniz var ama birazdaha beklediniz daha iyi fiyattan shortlayım diye. sonra fiyat indikce indi . shortlamak istediginiz yerden 1000 puan indi .bu durumda ne yaparsınız. kafanızı duvara vurmaktan başka.[/QUOTE]
Su an ben bu duruma yakın bir durumdayım uyku tatlı geldigi icin ogleden sornaya kadar uyudm :) ve sizin bahsettiginiz bu olay oldu (sat sinyali gelmis 1000 puanda dusmus )ve suan kafamı duvara vurup taze sinyal bekliyorum farklı bir uygulaması olan arkadaslar vardır goruslerını ve uygulama sekıllerını bende merak ediyorum
[quote=parapara;65358]size bir sorum. mesela bugün sabahleyin trendin yönünü tahmin ettiniz , shortlama niyetiniz var ama birazdaha beklediniz daha iyi fiyattan shortlayım diye. sonra fiyat indikce indi . shortlamak istediginiz yerden 1000 puan indi .bu durumda ne yaparsınız. kafanızı duvara vurmaktan başka.[/quote]
ben şu an yara bandı arıyorum kafama sarmak için..üstelik bende vardı kısa 3 kaldıraçla..375 puana kapattım..benim yara daha derin :)
[QUOTE=parapara;65358]size bir sorum. mesela bugün sabahleyin trendin yönünü tahmin ettiniz , shortlama niyetiniz var ama birazdaha beklediniz daha iyi fiyattan shortlayım diye. sonra fiyat indikce indi . shortlamak istediginiz yerden 1000 puan indi .bu durumda ne yaparsınız. kafanızı duvara vurmaktan başka.[/QUOTE]
Nasip değilmiş diyip AL sinyalini ya da daha uygun başka bir sat sinyalini de bekleyebilirsiniz. Her gün her hareketi yakalamk zorunda değilsiniz. Örneğin sayın teo'ya bakın asıl fiyat 31,900 ama ama 600 puan bastılar ben burdan satmam diyor ve bekliyor. Başka bir yerden başka bir işelm yapıyor. Tren kaçarsa koşup kovalamak yerine diğer treni bekliyor. O da biliyor ki bu istasyondan geçen tren sayısı birden fazla.
ve dedigim durum bende sürekli oluyor. belki bu yüzü geçti. aylardır sistem aradım son 1 aydırda kendime strateji belirliyorum. bunları yaptıktan sonra trendin dönüşünü bekledim. o dasabah oldu. hafif eksi açılınca bekli döner dedm. shortlamadım. sonra indikçe indi.
01.12.2008 16:36:10 MORGAN STANEY, GLOBAL YATIRIMCILARA POZİSYON ALMAK İÇİN BOĞA PİYASASININ BAŞLAMASINI BEKLEMELERİNİ TAVSİYE ETTİ
Morgan Stanley, bugün yayınladığı raporda yatırımcıların boğa piyasası
başlayana kadar sabırlı davranmalarını tavsiye etti. Morgan Stanley,
boğa piyasasının 2009'un ikinci yarısından önce başlamasını beklemediğini
de vurguladı. Piyasalarda, ABD konut fiyatlarından kanaklı temel
problemler olduğunu ifade eden Morgan Stanley, konut fiyatlarının 2010
yılının ilk yarısında dip yapmasını ve 2009 yılı sonuna kadar şirket
karlarının yüzde 43 azalmasını beklediklerini vurguluyorlar. Analistler,
boğa piyasasının konut fiyatları ve şirket karları dip yapmadan 1 ya da
2 çeyrek önce başlamasını beklediklerini ifade ediyorlar.
Foreks Haber Merkezi
[QUOTE=parapara;65363]ve dedigim durum bende sürekli oluyor. belki bu yüzü geçti. aylardır sistem aradım son 1 aydırda kendime strateji belirliyorum. bunları yaptıktan sonra trendin dönüşünü bekledim. o dasabah oldu. hafif eksi açılınca bekli döner dedm. shortlamadım. sonra indikçe indi.[/QUOTE]
Sabah boşluk dolmadı ya millet boşluk doalr diye bekledi. Ondan dolayı da kısa açamayanalr olmuştur.
[QUOTE=VOBiX;65364]01.12.2008 16:36:10 MORGAN STANEY, GLOBAL YATIRIMCILARA POZİSYON ALMAK İÇİN BOĞA PİYASASININ BAŞLAMASINI BEKLEMELERİNİ TAVSİYE ETTİ
Morgan Stanley, bugün yayınladığı raporda yatırımcıların boğa piyasası
başlayana kadar sabırlı davranmalarını tavsiye etti. Morgan Stanley,
boğa piyasasının 2009'un ikinci yarısından önce başlamasını beklemediğini
de vurguladı. Piyasalarda, ABD konut fiyatlarından kanaklı temel
problemler olduğunu ifade eden Morgan Stanley, konut fiyatlarının 2010
yılının ilk yarısında dip yapmasını ve 2009 yılı sonuna kadar şirket
karlarının yüzde 43 azalmasını beklediklerini vurguluyorlar. Analistler,
boğa piyasasının konut fiyatları ve şirket karları dip yapmadan 1 ya da
2 çeyrek önce başlamasını beklediklerini ifade ediyorlar.
Foreks Haber Merkezi[/QUOTE]
uzun zamandır gördüğüm, yabancıların en mantıklı açıklaması....
Arkadaşlar Cuma günü son dakikalarda spot 30 31000 seviyelerine geri çekilebilir şeklinde görmüş ve kısa girmiştim, kısaya devemda, günboyu yazmamamın sebebi yediğim saçma sapan fırçadır, psikolojikman etkilendim bikere, şimdi bugün kısaya devam, yarında pek yukarı yapmaz gözüküyor, saygılar.
Yarın yine bu seviyelerde yatayda olabiliriz, açılışla beraber biraz yukarı , sonra aşağı sonra tekrar 31000-32000 tutturursa yataylığı fena değil, belkide biraz daha sarkarda yatay olur bilemiyorum, fakat görünüm uzun düşündürtmüyor, saygılar.
Çarşambaya bakarız duruma, sanırım yurtdışı bugün yarın ne yapar önemli gibi gibi, durdum durdum dayanamadım patladım, günboyu yazmadan samut samut ekran başında oturamayacağım galiba:), deniyorum ama, saygılar.
Mantık kısa diyor ama mantığın çok kazığını yedim. Sistem desen o da kazıklıyor. Sopanın nerden geleceği belli değil. Flat.
[QUOTE=otobus;65355]yahu ya endeks yanılıyor ya da dolar.2 side aşağı gidiyor.
Hadi dolar spotta 1,6 kıramadı ama endeksin yukarı gitmesi lazım değil mi?:confused:[/QUOTE]
Buna dayanarak dolar longladım.1,612 lerden.Ama endeksin bu kadar aşağı gitmesine rağmen dolar 1,6 kıramadı gitti
8500 üzeri DJI yarın artı yaptırır endekse.Acaba onun için dolar yükselemiyor.
[quote=parderi;65370]Mantık kısa diyor ama mantığın çok kazığını yedim. Sistem desen o da kazıklıyor. Sopanın nerden geleceği belli değil. Flat.[/quote]
OZAMAN DÜŞÜK KALDIRAÇ KUllanacan.
01.12.2008 17:00:23 *abd'de Kasımda ısm Imalat Göstergesi 36.2 (beklenti 36.5, önceki 38.9)
01.12.2008 17:00:42 *abd'de Ekimde Inşaat Harcamaları Yüzde 1.2 Azaldı(beklenti -1.0%, önceki -0.3%)
01.12.2008 17:00:46 *abd'de Kasımda ısm üretim Göstergesi 31.5 (önceki 34.1)
01.12.2008 17:01:13 *abd'de Kasımda ısm ücret Göstergesi 25.5 (beklenti 33.0, önceki 37.0)
01.12.2008 17:01:25 *abd'de Kasımda ısm Istihdam Göstergesi 34.2 (önceki 34.6)
01.12.2008 17:01:39 *abd'de Kasımda ısm Stok Göstergesi 39.1 (önceki 44.3)
01.12.2008 17:03:22 Abd/ısm, "fiyatlar Endeksi, Mayıs 1949'dan Bu Yana En Düşük Seviyede"
Sistemler kısa fakat ben 31250 uzun giriyorum geceye...
[QUOTE=otobus;65371]Buna dayanarak dolar longladım.1,612 lerden.Ama endeksin bu kadar aşağı gitmesine rağmen dolar 1,6 kıramadı gitti[/QUOTE]
Paket maket ya da IMFden tırsıyordur.
Geçen hafta dolar düşmüyordu ama endeks yükseliyordu bağıntısı (korelasyon) kaybolmuştu.
son durum; dolar al da(21 kasımdan beri ilk defa)..vadeli sat da..fdow sat da..geceye kısa girdim..
endekste kısa dolarda uzun diyorum
[QUOTE=parapara;65377]endekste kısa dolarda uzun diyorum[/QUOTE]
Dolar kısa girdim cok az sanki dusecem ben uyumsuzum diyor bana gibi geldi
osman ziya açıkele gündoğdu yine
:) izlemenizi tavsiye ederim
tgrt haber ekonomi kulisi adamın çıktığı gün dow mow kalmıyor
saat 22:00 de iyi akşamlar...
[QUOTE=catedral;65374]Sistemler kısa fakat ben 31250 uzun giriyorum geceye...[/QUOTE]
O nası oluyo? hem sistemler kısa hemde geceye uzun giriyosun?Bilmediğimiz bi beklenti falanmı var sn. catedral?
Yoksa dakikalık sistem yarın açılışı yukarıda yapacağınımı söylüyo?
[QUOTE=traderx;65379]osman ziya açıkele gündoğdu yine
:) izlemenizi tavsiye ederim
tgrt haber ekonomi kulisi adamın çıktığı gün dow mow kalmıyor
saat 22:00 de iyi akşamlar...[/QUOTE]
İlk defa geçen çarşamba günü programın sonuna denk geldim biri maila tmış dow artı diye adam ona canlı yayında laf yetiştirdi. Sanırım aynı adamdan bahsediyoruz.
[QUOTE=catedral;65374]Sistemler kısa fakat ben 31250 uzun giriyorum geceye...[/QUOTE]Bu aralar değişiklik var sende. Bir ara dana resmi gördüm sandım avatarda. Kurban bayramı yaklaşıyor dikkatli ol. (Pozisyondan değil avatardan dolayı.)
:..::..::..::..:
[QUOTE=catedral;65374]Sistemler kısa fakat ben 31250 uzun giriyorum geceye...[/QUOTE]
sende benim korktuyum seyden kortum dimi catedralim bende ondan 33400 malyet shorts realiz etim ama yaptıyın tehlikeli . ben flat girdim :)
[QUOTE=VOBiX;65153]Spot 30 bugün de artı kapatırsa anomeli gereği pazartesi eksi kapatma ihtimali yükske. Bu anomeli haber, beklenti vsden arındırılmış sadece teknik bir anomelidir.[/QUOTE]Bu anomeli halen çalışıyormuş .lelele Eksi dedim ama %6 da beklemiyordum %3-4 arası bir şey yeterliydi.
Birisinin yazısını alıntı yapmadan cevap yazılmıyor ki, gülünmüyorda? kendi kendine gülmüş gibi oluyor, kimseye atıfta bulunmadan yazı yazılmıyor, çok fena eleştiri yedim düzeltmek istiyorum ama çok saçma yaaa, ne biliyim mantığım almıyo..
Deniyorum sadece, görende deli diyecek, korkmaya başladım:), saygılar.
Yurtdışı bizi takibedecek sanırım:) Herkese iyi akşamlar.
[QUOTE=hexen;65384]sende benim korktuyum seyden kortum dimi catedralim bende ondan 33400 malyet shorts realiz etim ama yaptıyın tehlikeli . ben flat girdim :)[/QUOTE]
eyer aynı sey dusyundusek
dow futur aksam 8340 yeresine gelcek sonra yukarya potans accak..
yarın eyer dipte yakalarsa bizi ben ozman long etceyim.. 30800-30500 yeresi olru bura..
amma dow yukarya hareket aksam baslarsa ozman aksam yarın icun detay detay plan yazcayım...
[QUOTE=VOBiX;65385]Bu anomeli halen çalışıyormuş .lelele Eksi dedim ama %6 da beklemiyordum %3-4 arası bir şey yeterliydi.[/QUOTE]
tebrikler Sevgili Vobix yazmıştın bunu hatırladım.
Osmanı 2-3 yıldır borsa dönemimden beri izlerim. Kendisinin yapısını deli dolu görüyorum. programıda dolu bir program. piyasa en tepelerdeyken hep ayı piyasası olacağını söyledi. onun programı normalde çarşamba günü hep dowda düşüş gününe denk geldi. fakat fdow 2.5 ekside mesela gün kapanmış, defalarca bir 2.5 ekside daha dedi, pek future anlamaz yani. dedim kaç defa içimden arayım anlatayım diye ama yapmadım. ama güzel konuklar çıkartır genelde programına.
sevgiler.
bu arada maç bitti BO:5 TOBO:0
[quote=hexen;65388]eyer aynı sey dusyundusek
yarın eyer dipte yakalarsa bizi ben ozman long etceyim.. 30800-30500 yeresi olru bura..
amma dow yukarya hareket aksam baslarsa ozman aksam yarın icun detay detay plan yazcayım...[/quote]
Sayın hexen,
Dji için 8.350 lerde bir destek var.Tepecektir biraz fakat;
İdeali 7.950 lerden dönmesi ve oluşacak TOBO yu kırması.
Bol şanslar hepimize...
[QUOTE=hexen;65388]eyer aynı sey dusyundusek
amma dow yukarya hareket aksam baslarsa ozman aksam yarın icun detay detay plan yazcayım...[/QUOTE]
Sevgili Hexen
Aşağıdaki beklentim 31.200 ler seviyeleriydi biliyorsunuz. Bugün burayı gördük.
Yaptığımın çok tehlikeli olduğunun bende farkındayım. Tamamen haklısınız. Buradan aşağıda bana göre (sizin de daha önceki yazılarınızda bahsettiğiniz gibi) 30800-30950 aralığı var.
[QUOTE=catedral;65393]Sevgili Hexen
Aşağıdaki beklentim 31.200 ler seviyeleriydi biliyorsunuz. Bugün burayı gördük.
Yaptığımın çok tehlikeli olduğunun bende farkındayım. Tamamen haklısınız. Buradan aşağıda bana göre (sizin de daha önceki yazılarınızda bahsettiğiniz gibi) 30800-30950 aralığı var.[/QUOTE]
bu yazdıyımız yereler asaya olmasa yukarya potans olcak.. +. amma stop yeresi 30800-30500 olsun yarın icun cunki
ora asayasında 25000 yeresina kadar asaya potans kapı acar.. yarın senin yanında olcayım catedralim eyer aksam plan deyistirmesem
[QUOTE=Astatin;65290]böyle içimde bir şey kıpır kıpır ediyor...IMF işi olmayacak yada beklenildiği gibi olmayacak diye :([/QUOTE]
Akşam için dow duanı yapmayı unutmuşsun.:..:
[QUOTE=VOBiX;65395]Akşam için dow duanı yapmayı unutmuşsun.:..:[/QUOTE]
Hocam dow için radyodan istek yapsak İsmail YK dan :)) Allah Belanı diye :) olmamı
Sıradaki parçamız dji için geliyor :) İsmail Yk soyluyor Allah ......