-
[quote=enorton;142121]İnşallah pazartesi biter bu işkence... Yoksa biz biteceğiz bu gidişle...[/quote]
İNŞALLAH...
problem marjda.yoksa YATAY olması sorun değil.2 örnek var açın bakın 2 dk grafa.birisi hemen bu ay başında yaşanan nefis YATAY bant ah keşke piyasa aylarca öyle kalsa.balından yenmez öyle piyasa.4000 puanlık asansör hareketi ve iniş çıkışlar kılçıksız.
birde 10/18 haziran 2009 arası orasıda YATAY 1000 puanlık marj sıkıcı ama zararsız bir yatay.sistemler gereksiz işlem yaptırmış ama totalde zarar ziyan yok.bakarsan 10 gün yatay gitmiş ama acıtmamış.
fakat bu hafta yaşanan korkunçtu sistemler AL veriyor LONG yapıyorsun daha fazla gitmeden hızla dönüyor.sistemin beyni sulanıyor.SHORT diyor yapıyorsun düşmeden hızla dönüyor yine sistemin beyni sulanıyor.
böyle piyasa hem bünyeye hem bütçeye zarar.....
-
en güvendiğim 2 tane sistemimin sermaye eğrilerine baktım şimdi.sadece bu ay için baktım.
03.08.200/24.08.2009 a kadar mükemmel performans yani bu pazartesine kadar.o gün sermaye eğrileri TAVAN yapıyor 2 sisteminde ve oradan aşağı resmen ters V dönüşü yapmış.korkunç yahu.
bunu bir hafta daha yapsınlar bir sürü kişi ceketini alır kalkar masadan.hemde hiç sansayon yapmadan, medyaya yansımadan biter bu iş.çünkü göze batacak olağanüstü bir fiyat-miktar hareketi yok.amcam yatayda öpüyor.öptüğünü indiriyor kucaktan ötekine gel yavrım diyor.
samimi söylüyorum eğer bu piyasa bu haftada devam etsin bu trend boyunca şuursuzca SHORT yapıp batan gruba birde YATAY da nalları dikenler eklenir.
sistemlerin sermaye eğrilerini görünce moralim bozuldu ya.tırstım valla...
ALLAH ım korusun ya...
-
[QUOTE=SEYYAH;142120]bu kapanış kimseye yaramaz.ancak PY ye yarar.
yine KIYMA MAKİNESİ çalışmaz inşallah.bi aşağı bi yukarı........[/QUOTE]
aslında sabah ilk harekettten sonra frekans tutturulabilir cogu zaman.. assagı yukarı olmadan da bu ıste keyif olmaz diye dusunuyorum..
-
[QUOTE=SEYYAH;142123]en güvendiğim 2 tane sistemimin sermaye eğrilerine baktım şimdi.sadece bu ay için baktım.
03.08.200/24.08.2009 a kadar mükemmel performans yani bu pazartesine kadar.o gün sermaye eğrileri TAVAN yapıyor 2 sisteminde ve oradan aşağı resmen ters V dönüşü yapmış.korkunç yahu.
bunu bir hafta daha yapsınlar bir sürü kişi ceketini alır kalkar masadan.hemde hiç sansayon yapmadan, medyaya yansımadan biter bu iş.çünkü göze batacak olağanüstü bir fiyat-miktar hareketi yok.amcam yatayda öpüyor.öptüğünü indiriyor kucaktan ötekine gel yavrım diyor.
samimi söylüyorum eğer bu piyasa bu haftada devam etsin bu trend boyunca şuursuzca SHORT yapıp batan gruba birde YATAY da nalları dikenler eklenir.
ALLAH ım korusun ya...[/QUOTE]
bu hafta sistemciler isyan etti ama histemciler icin iyi gecti.. ::: histem de bu dalgalanmalarda iyi pay yapıyor.. yanı gun ici dusus cıkıcslarda onemlı bi olay olmadıgını varsayarsak cok ıse yarıyor.. yoksa tabiki sistemler orta ve uzun vadede tartısılmaz derecede mantıklı ve kazanclı..
-
[QUOTE=jani;142099]pazartesi....1000 puan eksi gapli acar bu deyyuz....adim gibi eminim....[/QUOTE]
dowun düşüşü destekler gibi duruyo bizdeki düşüşü ama genede buyuk abiler neye karar verirler bilinmez..
DOWJONES -0,37%
9.545 -35
-
[QUOTE=SEYYAH;142123]en güvendiğim 2 tane sistemimin sermaye eğrilerine baktım şimdi.sadece bu ay için baktım.
ALLAH ım korusun ya...[/QUOTE]
Evet dün gece yazdığımı tekrarlıyorum; hislerime tercüman olmuşsun...
Yılbaşından beri takip ettiğim bir sistem vardı, bundan önce üst üste en büyük zararı 3000 puandı ama bu 5 günde üst üste 6000 puan zarar yazdı. Can dayanmaz valla...
-
[IMG]http://i32.tinypic.com/2ibm87c.jpg[/IMG]
evet bu hafta yatay ve sistemlerin bafilenme haftasıydı...getiri eğrisindeki çift tepeoluştuğunda ise sistemi terkedip, sistem+histemle işe dönmüştüm...sonuçta terse de gelebilirdik..bir noktadan sonrası şans..yatayda histemle iş yapmak daha doğru..peki yataydan çıktığımızı nasıl anlayacaktık...bunun basit bir yolu yok..benim prensibim şuydu, histemle iki kez üst üste çarpılırsam ve eğer 15 dk ile 60 dk aynı sinyali veriyorsa histemi tertet hemen sisteme dön...cuma şort kalma nedenim de budur...netekim sistemi terkedip histeme dönerken de benzer yaklaşım kullanılabilir...
netekim sistem bu haftayı 1275 puan zararla tamamlarken, histem artı sistem 1500 puan civarı artı ile tamamladı...
sonuç: ne sadece sistem ne sadece histem ne sadece teknik ne sadece temel ne sadece tecrube...
-
[quote=SEYYAH;142123]en güvendiğim 2 tane sistemimin sermaye eğrilerine baktım şimdi.sadece bu ay için baktım.
ALLAH ım korusun ya...[/quote]
sadece haftalıklar yönünde işlem yapmak bunun en çok tercih edilen çözümüdür. yani haftalıklar alda ise alt periyotlarda sadece long yapmak, sistemin short sinyallerinde kenarda beklemek özetle, robert krausz var fibonaccitrader programının yazarı, sağlam gann cıdır ve onun işlem felsefesi budur. ama her kısa vadeli sinyale katılan bu yatay çarpılmaya katlanmak zorundadır, hatta trend takip eden herhangi bir sistem çok sık çarpılmaya başlamışssa trendin eli kulağında denir ormanda, o nedenle haftalık sat diyene kadar kimse bana short yaptıramaz. Haftalık short dediğinde ise en uzak vadeden shortlamak, aylık sat dediğinde ise piramitlemek en makulu benim trade felseme göre. En yakın vade ise haftalıkların yol açtığı günlük kayıpları minimize etmek için kısa vadeli trade o kadar.
-
Çarpılmamak için
[URL="http://urlal.com/bn]"][IMG]http://i0908.hizliresim.com/2009/8/29/4306.bmp[/IMG][/URL]
Bunların çok hızlı hareketlerini yakalayan şöyle bir sistem yaptım karışık gibi görünsede gayet basit ve hareketi önceden haber veriyor. yeşil kalın çizgiyi baz alıyoruz....
üstteki kırmızıya değerse sat..Alttaki kırmızıya değerse alım yeri..
Kapanışta üst çizgiye değdiğine göre ptesi verecekler ama nereye kadar bakacağız..:D:D
Erken uyarı sistemi...:D
-
[quote=Larossıan;142130][URL="http://urlal.com/bn]"][IMG]http://i0908.hizliresim.com/2009/8/29/4306.bmp[/IMG][/URL]
Bunların çok hızlı hareketlerini yakalayan şöyle bir sistem yaptım karışık gibi görünsede gayet basit ve hareketi önceden haber veriyor. yeşil kalın çizgiyi baz alıyoruz....
üstteki kırmızıya değerse sat..Alttaki kırmızıya değerse alım yeri..
Kapanışta üst çizgiye değdiğine göre ptesi verecekler ama nereye kadar bakacağız..:D:D
Erken uyarı sistemi...:D[/quote]
ilk dairede, yeşil kırmızıya peşpeşe bir kaç kez vurmuş..ilk vurduğunda sattın diyelim..sonra vurmaya devam ettiğine göre fiyat yüklsemeye devam etmiş demektir...fiyat grafı ile alt alta koyup öyle bir göstersen tam olarak ne olmuş...çok kısa trade sistemlide olsa histemlide olsa tehlikelidir bence..ilk halkada varsayki yeşil yukaırda dalgalanmaya devam etti..hatta 50 kere peşpeşe kesti yeşil kırmızıyı, fiyatta yükselmeye devam etti..???? :)
mesela endeksin aralıksız 5000 puan yükseldiği bir tarih aralığına uygulasana bunu ne çıkıyor..(ama aynı değerlerle, yani o aralığa özel bir opt. yapmazksızın)..yine aynı verim varsa bravo
-
[URL="http://urlal.com/bn]"][url=http://urlal.com/bn][/URL][img]http://i0908.hizliresim.com/2009/8/29/4531.bmp[/img][/url]
Asti hepsini denedim sonuç aynı..Bu dönem çok hareketli olduğundan çalışma daha güzel örnekleme yapıyor..üstteki harekete bak değdimi bir süre oynamışlar..
-
[QUOTE=jerfin;142111]dün ağustos vadede kapatıldı 30.000 kontrata yakın doğru.. peki ekim vade pastasına da baktın mı dün ve bugün ne kadar yeni kontrat açıldı !!!!
ee peki büyük resim ne diyor sence ?[/QUOTE]
Büyüklerin henüz düşüşü akıllarından geçirmediklerini sanıyorum.Son bi IMf gazı olabilir.Yada ağalara gaz problem olmaz..yokdan gaz yaratıyorlar zaten.
apsd ve toplam aps de gördüğüm kadarıyla ağalar fiyatı yukarı çeke çeke pozisyon kapattılar hemde yaklaşık 20 gündür -apsd lere rağmen fiyatlar tırmandı.B u yaşadığımız son haftada ise Ekim vadede de bir önceki görünüm var şimdilik.tabiki toplam poz sayısı henüz çok düşük yani 115 binlerde felan.Trend oluşması için 200 binlere yaklaşmalıyız diye düşünüyorum.
Bu söylediklerim tamamen kendi yorumum belkide yanlış düşünüyorum.