günaydın...
ilk shortumu 71.950 den verdim..
72.000 üstüne atar ve saat 15 e kadar üstünde kalabilirse fikrim değişir...
o zaman last trader'in safhına geçerim..:::
Printable View
günaydın...
o zaman last trader'in safhına geçerim..:::
cümleten günaydın ve bol kazanclar...
GÜNLÜKTE TREND KIRILDI GİBİ YADA ÖYLE Mİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ.
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1006.hizliresim.com/2010/6/16/1134.jpg[/img][/url]
[quote=jerfin;252471]günaydın...
o zaman last trader'in safhına geçerim..:::[/quote]
yaw bayılıyorum şu "tam rakam" hastalığına yakalanmış olup TP'lerini oraya yazanlara kolay mama vermemek için 950'lerden aşağı veya 050'lerden yukarı dönmelerine...:D
spotta ilk direnç 56.800 ve 57.200 . bu bölge çok zorlu bir bölge, ben bugün aşılabileceğini sanmıyorum açıkçası..
vob'da açılışı spotun 56.800 açacağını hesap ederek yaptılar..:::
Demek bayağı bi kişi longlamış dün adamalr artı 500 bile açmaya korktular.
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
2.parti short da 71.900 den verildi.. 1/2 short şu anda...
72.000 in aşılıp aşılamayacağına çok önem veriyorum ben..
çünkü bu nokta spotta yaklaşık 57.000 seviyesi.. ve benim önem yerem.. klasik TA cıların da önem yeresi..:o:o
dün akşam kapanışa 1 saat kaladan itibaren 71.200'den çok ısrarlı çok kararlı alışlar gelmişti.
bugün oranın altına geleceğini çok düşünmüyorum. ama olur da gelirse ve altında yarım saat kalmayı başarabilirse, aynı nokta çok muazzam direnç olarak çalışacaktır.
Teknik bağıra bağıra yukarı derken ve bunu hemen hemen herkes görürken, bu heriflerin bi anda götürceğini sanmam
Ya daaaaaa artık ky işi çözdüğünü düşünürek şortlatırlar ve alıp yukarı götürürler...üfff artık senaryo düşünmekten ne hale geldik beaaa :)
iki seviye var 71700 ve 72100 hangisini keserse bu yöne poz alınacak , ancak gelecek ilk sinyalin fake olma ihtimali yüksek , teyid edilmesi şart.. muhtemelen bu band aralıgında hareket edicez tüm gün...
hayırlısı...
gunaydın...
çok pıs kısalamak ıstıorum ....
dowun donduu yer takdıre sayan..dewam ederse asaıda 300 puanlık marjı war...
[quote=jerfin;252488]2.parti short da 71.900 den verildi.. 1/2 short şu anda...
72.000 in aşılıp aşılamayacağına çok önem veriyorum ben..
çünkü bu nokta spotta yaklaşık 57.000 seviyesi.. ve benim önem yerem.. klasik TA cıların da önem yeresi..:o:o[/quote]
72000 görmedik bile bak jerpin:) ben 800 den biraz daha ekledim ,son eklediklerimin sl i yakın,
hikayemize bir kod vereceksek
morfin =15 ucakla geldiği dusunuluyor
hasta adam =recep bey
yeni organ = gandi zihniyeti...
Jerfin arkadaşımız spot100 de 57000 ne takıldığını görünce spota bi bakayım dedim evet haklı kendisi ancak özel indikler yukarı trend hazırlığı izlenimi veriyor şimdilik...
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1006.hizliresim.com/2010/6/16/1218.jpg[/img][/url]
[quote=Lefter;252467]cümleten günaydın bol kazannçlar.
Sevgili Saraylı abiye kendisiyle tanışma fırsatı yaratıp, verdiği değerli bilgiler ve nezaketi için buradan bir daha teşekkür etmek istiyorum.[/quote]
Rica ederim svg.Lefter,
Genç arkadaşlara yardım etmek ,bildiğim konularda,bana zevk veriyor..:)))
:)
rast gelsin arkadaşlar,günaydın !
herkese günaydin...bol kazanc
IYM dolar satıp endex alıyo ama hadi hayırlısı .. asırı bi satıs var bunlarda dolara karsı.. namıssızlar havada kapısıyordunuz uheueh sımdı yuzune bakmıyo IYM, la nerdeyse pıyasadakı tek satıcı :))
trend 5 aşırı alım bölgesine girdi..
mevcut seviyeleri satıyorum kademeli olarak..
herkese günaydın,:)
kısa yapacak aradaşlar biraz dikkatli olsunlar,yakın sl ile takip etsinler...amma yükseldi,şaklinde düşünmeyin...:..:
hem ew hareket devam edebilir diyo,hem de swing sistemlerin satta olanı kalmadı...
str zaten alda...
[quote=Kennym;252508]IYM dolar satıp endex alıyo ama hadi hayırlısı .. asırı bi satıs var bunlarda dolara karsı.. namıssızlar havada kapısıyordunuz uheueh sımdı yuzune bakmıyo IYM, la nerdeyse pıyasadakı tek satıcı :))[/quote]
doların ağaları iş ile ak'tır.
gerisi tırıvırıdır.
pariteye dikkat edelim 1,2550 ilk hedefi ve duraı
dolarda 1,53 leri zorlayabilir iyimser havada..
€/JPY short : 113,306
stop: 113,62
TP'yi artık biliyorsunuz: yürü be koçum kim tutar seni. :D
[QUOTE=last trader;252497]72000 görmedik bile bak jerpin:) ben 800 den biraz daha ekledim ,son eklediklerimin sl i yakın,[/QUOTE]
evet last, 72.000 den shortlayamadım, 71.950 den shortlayabildim.. üüwwwüüü:..::..:
[quote=saraylı;252510]herkese günaydın,:)
kısa yapacak aradaşlar biraz dikkatli olsunlar,yakın sl ile takip etsinler...amma yükseldi,şaklinde düşünmeyin...:..:
[B][COLOR=red]hem ew hareket devam edebilir diyo,hem de swing sistemlerin satta olanı kalmadı...[/COLOR][/B]
str zaten alda...[/quote]
abi ben bir zirve-dip avcısı olduğum halde "çok yükseldi satalım" mantığına hep karşı olduğumu sık sık dile getirmişimdir. hatta arkadaşları "şortlamak için sebep yok, dikkatli davranın" şeklinde uyarmışımdır.
ama sırf kırmızıladığım kısımdan dolayı sabah bir arkadaşıma dedim ki;
"tam çakma havası" :..:
ya üstadlar iki gündür eve gittigimde kafam cok iyi oluyo bi turlu oturup deneme fırsatım olmadı ama 2 gundur aklımda size bir danısayım istedim , aklıma gelen yapıda bır hata gorebılen varsa bıldırebılır mı ;
sımdı mevcut yapıda yaptıgım sıstemlerın tamamı cıfte sınyal uretıyor , al ve sat veya çık için (birbirinden bagımsız kosullar içerdiği için peş peşe iki kere kar al çık gelebiliyor mesela) açıkçası test açısından bir sakıncası yok ama hani görünüş itibariyle daha sade olsun istedim ve mecvut kosullara şunu eklemeyi istedim ki aynı sinyalden iki kere çıkmasın , bana çok mantıklı geliyor ama henuz deneme fırsatım olmadı , ancak aksam denedigimde olucakmış gibi bir his de var içimde.. belki içinizde ilgili sorunu daha önce çözmüş biri vardır , fikir verebilir , yada olmaz diip sebebini söyler..
al ;
if (bla bla bla 1,0 ) ;
sat ;
if (bla bla bla 1,0) ;
şimdi mevcut durumda ilgili koşul peş peşe sağlandıgında iki kere al yada sat çıkabiliyor.
ben diyorum ki buna istinaden ;
al ;
if (bla bla bla 1,0 ) ama ardışık aynı sinyal olma..
state:= if ( if (bla bla bla 1,0 ) ,a,b) ;
state=a ;
ardışık aynı sinyal olma kısmını state ile ilişkilendirip araya katma durumunda peş peşe iki aynı sinyal gelmez diye düşünüyorum..
al ;
if (bla bla bla 1,0 ) ama ardışık aynı sinyal olma..
state:= if ( if (bla bla bla 1,0 ) and ,a,b) ;
state=a and ref(state)<>ref(state,-1) ;
hata gören varmı ? biraz karısık anlatmıs olabilirim lakin aksama kadar beklemeden bi fikir alayım dedim.. referans kısmı olusmadan önce kendini ref gösteremez gibi bir koşul var mı ? onu da baska bir değişken olarak gostermelimiyim ...
unlulimit, petrol'u acayip satasım var.. en son short yaptığımda stop olmuştum.. şimdi ürkeğim biraz..:confused::):o
[quote=unlimitted;252522]abi ben bir zirve-dip avcısı olduğum halde "çok yükseldi satalım" mantığına hep karşı olduğumu sık sık dile getirmişimdir. hatta arkadaşları "şortlamak için sebep yok, dikkatli davranın" şeklinde uyarmışımdır.
ama sırf kırmızıladığım kısımdan dolayı sabah bir arkadaşıma dedim ki;
"tam çakma havası" :..:[/quote]
patron vallahi bende tam ters/yüz havası olduğunu düşünüyorum ama piyasada epey kuvvetlendi..
günlüklerin + olması shortların bi süre sadece seans içi para edeceğine delalet..
[quote=jerfin;252526]unlulimit, petrol'u acayip satasım var.. en son short yaptığımda stop olmuştum.. şimdi ürkeğim biraz..:confused::):o[/quote]
benim gördüğüm o devasa oboyu gördüysen, kaşınman normaldir :D:D
[QUOTE=unlimitted;252530]benim gördüğüm o devasa oboyu gördüysen, kaşınman normaldir :D:D[/QUOTE]
yok ben obo falan görmüyorum..:confused: trend çizgisini aşağı kırdıktan sonra üstüne atamadı bir türlü.. trend çizgisine vurup vurup geri dönüyor.. buradan düşüşe başlarsa sert düşer.. bir an önce 78 üstüne atması lazım.. yoksa..::::dü::dü:
grafikle göstermek isterdim ama, ben vob'da mekanik sistem kullanmadığımdan, tahta takibi ile işlem yaptığımdan,.. ee bir de foreks var tabi.. grafik çizip, kaydedip, buraya yapıştırmaya vakit bulamıyorum..:..::..:üüüüüü
[quote=YAVUZHAN;252528]patron vallahi bende tam ters/yüz havası olduğunu düşünüyorum ama piyasada epey kuvvetlendi..
günlüklerin + olması shortların bi süre sadece seans içi para edeceğine delalet..[/quote]
patron, çakma havası oluşma sebebi bu zaten. :)
1-piyasa güçlendi imajı. (benim göstergelerime göre 67,200'den başlayan yükselişle buraya geliş arasında zerre kadar bir değişiklik yok. güç göreceli bir kavram benim göstergelerime göre piyasa güçlenmedi, sadece aynı kaldı. yani zayıflama yok. bu da yükselişin alanların satanlardan daha güçlü olduğu için değil, satan olmadığı için olduğu fikri oluşturuyor bende)
2-düzeltmesiz yükseliş. hiç sevmediğim bir hareket tarzıdır.
3-kötü haber olmayışı. varsa da sümen altı edilişi.
4-rubini tarzı adamların çıkıp "geride kaldı" demeye başlamaları...
maddeler çoğaltılabilir...:)
pala 72 bin yakmayarak ne demek istiyor olabilir arkadaşlar :)
[quote=unlimitted;252537]patron, çakma havası oluşma sebebi bu zaten. :)
1-piyasa güçlendi imajı. (benim göstergelerime göre 67,200'den başlayan yükselişle buraya geliş arasında zerre kadar bir değişiklik yok. güç göreceli bir kavram benim göstergelerime göre piyasa güçlenmedi, sadece aynı kaldı. yani zayıflama yok. bu da yükselişin alanların satanlardan daha güçlü olduğu için değil, satan olmadığı için olduğu fikri oluşturuyor bende)
2-düzeltmesiz yükseliş. hiç sevmediğim bir hareket tarzıdır.
3-kötü haber olmayışı. varsa da sümen altı edilişi.
4-rubini tarzı adamların çıkıp "geride kaldı" demeye başlamaları...
maddeler çoğaltılabilir...:)[/quote]
rubininin kriz geride kaldı söylemi başlı başına çakma sebebi elbet :D
ancak ben 69400 üstünde piyasanın kuvvetlenmeye başladığını düşünüyorum..
orta vadedede 74800 hedefim var..
[QUOTE=YAVUZHAN;252538]pala 72 bin yakmayarak ne demek istiyor olabilir arkadaşlar :)[/QUOTE]
ohh işte, cerphin'in içinde uhde kalsın 72.000 demek istiyor bence..:D:D
[quote=YAVUZHAN;252538]pala 72 bin yakmayarak ne demek istiyor olabilir arkadaşlar :)[/quote]
gülme jerfin,ne demek istediğini söyle palanın :D
[quote=jerfin;252533]yok ben obo falan görmüyorum..:confused: trend çizgisini aşağı kırdıktan sonra üstüne atamadı bir türlü.. trend çizgisine vurup vurup geri dönüyor.. buradan düşüşe başlarsa sert düşer.. bir an önce 78 üstüne atması lazım.. yoksa..::::dü::dü:
grafikle göstermek isterdim ama, ben vob'da mekanik sistem kullanmadığımdan, tahta takibi ile işlem yaptığımdan,.. ee bir de foreks var tabi.. grafik çizip, kaydedip, buraya yapıştırmaya vakit bulamıyorum..:..::..:üüüüüü[/quote]
[IMG]http://i47.tinypic.com/8vxgcx.png[/IMG]
[quote=unlimitted;252517]€/JPY short : 113,306
stop: 113,62
TP'yi artık biliyorsunuz: yürü be koçum kim tutar seni. :D[/quote]
TP yapılmış, 45 pip cebe atılmıştır.
yemişim VOBu. :D
[QUOTE=unlimitted;252545][IMG]http://i47.tinypic.com/8vxgcx.png[/IMG][/QUOTE]
ohoooo OBO ya bak..
doğmamış çocuğa don biçmek denir buna be unlimitim..:D:D