[quote=Vob Trader;65458]astatin bo devammış:)[/quote]
:)..... Hem de a-boooooooo :)
Printable View
[quote=Vob Trader;65458]astatin bo devammış:)[/quote]
:)..... Hem de a-boooooooo :)
Baybars Sezen cnbce de
[quote=Astatin;65456]Bir de ben beddua etsem ... düşünmek bile istemiyorum :) Dedim ya niyetini yapmıştım beddua nın ama iş yoğunluğundan kazaya braktım :)... Bir başka akşama... Uzun pozisyonda olmadığınızı ümit ediyorum.
Bu arada 30.7 hedefiniz beni biraz üzdü. Onca risk alarak 31700 den açılmış kısaları, %7.5 DJI düşüşü ertesinde sadece 1000 puan kara vermek biraz iç burkar :).. Gani kazançlar
Son olarak: Acaba sizle başka bir mail gurubundan tanışıyor muyuz...[/quote]
Ben de yaklaşık 32.7'lerden beri shortum. Yalnız dün bir başka hesabımdan da shortların yarısı kadar 31.4 'de long yaptım. (EW harici takip ettiğim hıtırık .dngsistemim al dedi) 30.7 bence izlenmesi gereken değer (hedef değil) altına gidersek 28'e düşeriz. Zamanında tradelerimi real zamanlı gönderdiğim bir mail grubu yaratmıştım. Eski forumdaki HayaletSürücü arkadaşın EW ile para kazanılmaz felsefefinin dogru olmadığını göstermek için. O mail grubu üyesi değildiyseniz, tanışmıyoruz.
Size de bol kazançlar.
[quote=sazan;65461]Ben de yaklaşık 32.7'lerden beri shortum. Yalnız dün bir başka hesabımdan da shortların yarısı kadar 31.4 'de long yaptım. (EW harici takip ettiğim hıtırık .dngsistemim al dedi) 30.7 bence izlenmesi gereken değer (hedef değil) altına gidersek 28'e düşeriz. Zamanında tradelerimi real zamanlı gönderdiğim bir mail grubu yaratmıştım. Eski forumdaki HayaletSürücü arkadaşın EW ile para kazanılmaz felsefefinin dogru olmadığını göstermek için. O mail grubu üyesi değildiyseniz, tanışmıyoruz.
Size de bol kazançlar.[/quote]
Hımmm. Demekki tanışmıyoruz..
Bu arada USDZAR ve USDHUF gibi USDYTL ye eküri pariteler düşerken USDYTL artıyor. Bu da benim içimi bir süredir gıpraştıran ve hatta dün sabahtan itibaren "ürperten" hissiyata temas ediyor yani IMF anlaşmasının, dışkıya saracağı ihtimali...
Bedua edemiyorum, çünkü USDYTL, Borsa gibi değil. Borsada toplasanız 1000-2000 oyuncu yada kumarcıyız. Ama USDYTL deki değişim 75 milyonu doğrudan ilgilendiriyor. O yüzden beddua edemiyorum. Ama her şey olacağına varır.
CC: SAZAN ....akacak kan damarda durmaz :)
30400 den kapadım..bereket versin 1300 puan
bizim vob sat da..fdow da sat da(flat durumu bile yok)..yani kısaya devam..fdow da kısa kapat sinyali gelse yükseliş için ilk emareler derdim..ama oda yok..
[QUOTE=Astatin;65409]Bir soru : 31700 un daha altında maliyeti olan şortcu var mı bugün aramızda !!!!!!![/QUOTE]
28000 maliyetli shortu olup aracı kurumla kavga edeni tanıyorum. Siz beni MC gelmedikçe aramayın diyormuş.
Dolar long kapattım düşük maliyetten açabilirim..
Çünkü 30700 altı 25000 hedef yöresi potans var(sn Hexen)
İMF olayı olursa diye dolarsız kalmamak lazım (sn Astatın)
[QUOTE=bonnie;65440]Pozisyonum kısa olmasına rağmen;
DJI'nin hareketlerini fazla ciddi bulmuyorum.
Sabah açılış sırasında FDJI ve asya borsaları özellikle Nikkei, bir de Avrupa future daha etkili oluyor.
Bir akşam DJI %5-6 civarında eksi kapatmışken ertesi gün VOB'un gaplı yukarıya açmasını ve benim zararı düzeltmek için o gün defalarca takla attığımı unutmuyorum.[/QUOTE]
O zaman düşüş trendiydekdik ve piyasa dip arıyordu, şimdiki yükseliş trendi vardı piyasa dönecek yer arıyordu. Arada fark var.
dow da günlüklerde poz. uyumsuzluk var..hala günlükler al da..kanımca bu geceki hareket düzeltme olarak kalacaktır..
29800 30200 arasında kalacağız yatay
Bu sabah TV de Baybars Sezen i dinledim, otomotivcileri kurtarıp kurtarmayacakları bugün belli olacakmış, sanırım Dow bu gece ona göre şekillenir...
30700 üstesinde olmadıyı ıcun ben long etmyorum.. amma 29400.29700 yeresine gelir eyer 1/2 malyet long etceyim..
Aşırı düşük başladık gerçektende, yine aşırı satış baskısı devam ediyor, işlem hacmi o kadar değil ama sonuçta uzun denemek tehlikeli, düşüş bugün devam edebilir diye düşünüyorum, kısalara devam, saygılar
[quote=Astatin;65463]30400 den kapadım..bereket versin 1300 puan[/quote]
işyerindeki sabah toplantılarından nefret ediyorum!!!! neden: açılışta poz. kapatıyorum kardaysam toplantıya girmeden önce...
bugün daha da düşeceğini bile bile kapattım..her şey müsaitti
- DJ %7. düşmüştü
- Forumlarda düşüş sınırlı kalır deniyordu
- Aracı kurum raporları 600-700 puan düşüşle açılır diyordu ..
yani 1000 üstü düşüş garanti idi..am ah bi izleme şansımız olaydı..neyse buna da şükür
Endeks 100 spotun bile kısa periyodları bolinger dışından gidiyor, atletlerimizde kulavar dışı atak var:) saygılar
[QUOTE=abka;65464]bizim vob sat da..fdow da sat da(flat durumu bile yok)..yani kısaya devam..fdow da kısa kapat sinyali gelse yükseliş için ilk emareler derdim..ama oda yok..[/QUOTE]kaşınmadan arkaya yaslanma zamanı...düşünmeyide bırakmak lazım..
[QUOTE=hilm;65470]Bu sabah TV de Baybars Sezen i dinledim, otomotivcileri kurtarıp kurtarmayacakları bugün belli olacakmış, sanırım Dow bu gece ona göre şekillenir...[/QUOTE]25 milyar doları alırsa pek işine yaramaz ama almazsa çok kötü olur da dedi.
TOBO cu arkadaşların az hasarla atlatığını umarım bu hareketi :(
Sayın Vobix
Baybars sizin kurumda yanılmıyorsam.
Onun yayınladığı periyodik bir bülten vs. var mı, müşteri olmayanlar da :) ulaşabiliyor mu?
[quote=VOBiX;65476]25 milyar doları alırsa pek işine yaramaz ama almazsa çok kötü olur da dedi.[/quote]
25 milyar dolar, 6-8 ay daha çekip çevirir onu diyorlar..o kadar...
[QUOTE=VOBiX;64994]Şu TOBOnun grafiğini yollamanız mümkün mü? Ben göremiyorum.[/QUOTE][QUOTE=VOBiX;65068]O TOBO hedefe varamaz. Çok yamalanmış.[/QUOTE]Bazen herkesin gördüğünü görememek iyi oluyormuş. :..:
[QUOTE=abilag;65478]Sayın Vobix
Baybars sizin kurumda yanılmıyorsam.
Onun yayınladığı periyodik bir bülten vs. var mı, müşteri olmayanlar da :) ulaşabiliyor mu?[/QUOTE]
Ben şu an askerlik görevimi istirahatli olarak yapıyorum. Mayıs 2008de işimden ayrıldım ve hiçbir kurumal bağlantım yok. Baybars SEZEN ekincilerde. MAil ile gönderiyorlar günlük yorumlarını.
CITI AND CO...
>
> Maalesef Mr Slim CITI konusunda alimlari buraya kadarmis : dün shortcular
> tekrar devreye girip CITI hisse senetlerine tekrar dügmeye basinça, CITI
> 23% deger kaybetti (6.40)...... Yani Mr Slim 8 den sattiysa iyi bir kar
> yazmistir...... Tabi CITI hakkinda endiseler tekrar gelince (hala net
> strateji ortada yok- Asya dan çekiliyor- kredi kart portföyü endise
> verici......)
Baybarsın son yorumu!
Ne almaya, nede satmaya fırsatvermezler.
5 dakikalık sistemler 30100 de al verdi..kimler short cover ve hatta long yapti bakiimm :) :) catedral nerde yahu???
[QUOTE=Astatin;65484]5 dakikalık sistemler 30100 de al verdi..kimler short cover ve hatta long yapti bakiimm :) :) catedral nerde yahu???[/QUOTE]
sindi tepki burya kadar olması normal.. max 31100 yeresi..
burdan terkar asaya donme risk var..
30.900... 31100 max asayasında olması ordan donme potans olur 29600 yeresi potans olyor..
[QUOTE=hexen;65486]sindi tepki burya kadar olması normal.. max 31100 yeresi..
30.900... 31100 max asayasında olması ordan donme potans olur 29600 yeresi potans olyor..[/QUOTE]
eyer 31100.......31400 üstesinde vob olursa shorts korksun ... cunki harket tepki otesine gidr
[color=#FF0000][b] 02.12.2008 12:10:30 YENİLEME-MOODY'S/LINDOW, "IMF PROGRAMI OLMADIĞI TAKDİRDE TÜRKİYE DE 1-2 YIL İÇİNDE RESESYONLA KARŞI KARŞIYA KALACAKTIR'' [/b][/color]
Moody's Ülke Risk Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, ''IMF programı olmadığı takdirde Türkiye'nin de 1-2 yıl içinde resesyonla karşı karşıya kalacağını'' bildirdi.
Kristin Lindow, ''Moody's İkinci Yıllık Türkiye Kredi Riski Konferansı''nda yaptığı konuşmada, ekonomide önemli büyüme döneminin artık sona erdiğini ve bu yıl için Türkiye'de yüzde 3'lük bir büyüme beklediklerini söyledi.
Lindow, Türkiye'nin, IMF programına başlaması durumunda pozitif bir seyir gerçekleşeceğini belirterek, ''IMF programı olmadığı takdirde Türkiye de 1-2 yıl içinde resesyonla karşı karşıya kalacaktır'' dedi.
Türkiye'nin yeterli döviz rezervi gibi olumlu özelliklere sahip olmasına rağmen sorunun daha çok güven meselesinden kaynaklanacağını ifade eden Lindow, analizlere bakıldığında, son haftalarda ciddi finansman ihtiyacı olduğunun görüldüğünü belirtti.
Lindow, 120-130 milyar dolarlık ihtiyacın söz konusu olduğunu, IMF ve Dünya Bankasının kısa sürede oyuna katılması gerektiğini kaydetti. AA
Bu uzlaşma neye göre belirleniyordu, bilen birisi özet olarak yazarmı lütfen...Vobun sayfasındaki haberi istemiyorum...
FDOW a 8260 dan ''kısa kapat'' sinyali geldi...
[quote=VOBiX;65488][COLOR=#ff0000][B] 02.12.2008 12:10:30 YENİLEME-MOODY'S/LINDOW, "IMF PROGRAMI OLMADIĞI TAKDİRDE TÜRKİYE DE 1-2 YIL İÇİNDE RESESYONLA KARŞI KARŞIYA KALACAKTIR'' [/B][/COLOR]
Moody's Ülke Risk Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, ''IMF programı olmadığı takdirde Türkiye'nin de 1-2 yıl içinde resesyonla karşı karşıya kalacağını'' bildirdi.
Kristin Lindow, ''Moody's İkinci Yıllık Türkiye Kredi Riski Konferansı''nda yaptığı konuşmada, ekonomide önemli büyüme döneminin artık sona erdiğini ve bu yıl için Türkiye'de yüzde 3'lük bir büyüme beklediklerini söyledi.
Lindow, Türkiye'nin, IMF programına başlaması durumunda pozitif bir seyir gerçekleşeceğini belirterek, ''IMF programı olmadığı takdirde Türkiye de 1-2 yıl içinde resesyonla karşı karşıya kalacaktır'' dedi.
Türkiye'nin yeterli döviz rezervi gibi olumlu özelliklere sahip olmasına rağmen sorunun daha çok güven meselesinden kaynaklanacağını ifade eden Lindow, analizlere bakıldığında, son haftalarda ciddi finansman ihtiyacı olduğunun görüldüğünü belirtti.
Lindow, 120-130 milyar dolarlık ihtiyacın söz konusu olduğunu, IMF ve Dünya Bankasının kısa sürede oyuna katılması gerektiğini kaydetti. AA[/quote]
Aksini iddia edenlerde var. IMF ile anlaşırsa derin resesyona girer diyenler de var yani...ki doğrudur bence de..Malum adamlar AB, İngiltere ve ABD şu an ne yapıyorsa (para politikasını gevşetme) Türkiyeye tersini öneriyorlar..:) nedeni de malum
[QUOTE=hexen;65486]sindi tepki burya kadar olması normal.. max 31100 yeresi..
30.900... 31100 max asayasında olması ordan donme potans olur 29600 yeresi potans olyor..[/QUOTE]
grafsı asayada
[IMG]http://img352.imageshack.us/img352/1562/buratg0.png[/IMG]
Yokmu bilen uzlaşmanın nasıl oluştuğunu...
[QUOTE=teo;65489]Bu uzlaşma neye göre belirleniyordu, bilen birisi özet olarak yazarmı lütfen...Vobun sayfasındaki haberi istemiyorum...[/QUOTE]
Ben bu sorunun cevabını çok merak ettim zamanında, hala merakımdır.
Fakat sn. teo, biliyorsunuz piyasalarımız son derece sığ, bu yüzden olsa gerek, dolar kontratlarında var bir manyak, endeks 30 kontratlarında aynı şekilde var 4 manyak, al sana manyak sürüsü, üç kuruş para koyuyorlar oraya, aklısıra yem, ondan sonrada geleni geçeni kayda alıyorlar sanırım, çünkü uzlaşma bu manyakların kontrolündeymiş gibi saçma sapan zamanlarda ve ne hikmetsede saçma sapan fiyatlarda oluşmaya devam ediyor, dolardaki dahada bi enteresan olabiliyor güniçi.
Mesela endeks 30 kontratlarında en yakın vadeli uzlaşması bir bakıyorsunuz ki son dakikalarda görülen en yüksek seviyeden uzlaşma gelmiş, adamı hasta ederler, onlarca dakika durur durur, aniden o seansta görülen en yüksek seviyeden değişir, bunu ayarlamakda mesele, ama yapıyolar işte, saygılar.
[QUOTE=Astatin;65491]Aksini iddia edenlerde var. IMF ile anlaşırsa derin resesyona girer diyenler de var yani...ki doğrudur bence de..Malum adamlar AB, İngiltere ve ABD şu an ne yapıyorsa (para politikasını gevşetme) Türkiyeye tersini öneriyorlar..:) nedeni de malum[/QUOTE]
IMF ile anlaştırıp resesyona sokarlar. Sonra IMF ile anlaştık ne oldu hani kurtulacaktık dediğimizde de geç kaldınız. Millet paket üstüne paket açıklarken siz oralı değildiniz diyip suçu yine bize atarlar. Belimizi kırdıklarıyla bırakırlar. :mad:
[QUOTE=teo;65493]Yokmu bilen uzlaşmanın nasıl oluştuğunu...[/QUOTE]
[URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=32011&postcount=20271"]UZLAŞMA[/URL]
[QUOTE=mersiyk;65497][URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=32011&postcount=20271"]UZLAŞMA[/URL][/QUOTE]
10 dakıkada bır neye gore yapılır ? Burada satasmadan baska bır sey yok, laf salatası...
[QUOTE=mersiyk;65497][URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=32011&postcount=20271"]UZLAŞMA[/URL][/QUOTE]
Çok mersi sn. mersiyk:)
Biz onları çok okuduk..
10 dakikada bir değişiyor madem, neden onlarca dakikada işlem gören herangi bir seviyeden değilde, sadece yarım dakika bile işlem görmeyen ve o seansda en tepe fiyattan uzlaşma nasıl geliyor onu anlamadım mesela.
İnce garipliklerden bahsediyorum, yoksa vobaş ın sayfasını bilmediğimizden değil:)
[QUOTE=teo;65498]10 dakıkada bır neye gore yapılır ? Burada satasmadan baska bır sey yok, laf salatası...[/QUOTE]
evet tam okumadan gönderdim pardon :(