-
[QUOTE=abka;142203]
evet görünen o ki,85 yıllık taban oluşumdan sonra oluşan, [B]güçlü yükselen demokratikleşme trendinin [/B]karşısında hiçbirşey duramaz..[/QUOTE]
Obamanın TBMM de yaptığı ve AKP li vekillerin ayakta alkışladığı konuşmayı hatırlayın, hatta metni bulup okuyun isterseniz. Adam ne söyledi, Ermenilerle ilişkileri iyi tutun. Kürt sorunu çözün. Kıbrıs sorununu çözün. İsrale karşı terör hareketlerini bitirmemize yardımcı olun.
Peki daha sonra ne oldu? Önce ermeni açılımı geldi. Cumhurbaşkanımız oraya maç izlemeye falan gitti ama adamlar taviz vermedi. Şimdi orası biraz bekleyeme alındı , sıra geldi kürt sorununa... ve o da işleme koyulduktan sonra diğerlerine sıra gelecek. Kimse bana demokratikleşme masalları okumasın... O masalları dün şehit olan 4 askerin ailelerine okuyun... Siz gece sıcak yataklarınızda yatarken dağda teröristle çarpışan Mehmetçiklere okuyun...
-
Selçuklu patron,
Flatim ama uzlaşma hedefini 67000 e çektim...Bu uzlaşma senin için emmoğlu..pardon Selçuklu
-
tipik bi vade sonu gunu yasiyoruz....
kural su....
sabah dip ac....fiyatlari asagi kaydir....agu dan ekime diple tasin....yukari bas kalanlari uzlasmada hallet....
-
neyse arkadaşlar..herkesin düşüncesi, kendine..,
ama [B]üniter devlet,tek bayrak,tek dil koşullarından sonraki[/B],açılımları destekleyen kesim arasında bende varım demek istemiştim..
cevap hakkı dogmazsa ,benden bu kadar..sonuçta forumdaki dominat fikre karşı ,olmanın sıkıntısı elbette var.
-
[QUOTE=abka;142207]onlarla benim hiçbir ortak noktam olamaz zaten...
[B]''bir insanı öldüren tüm insanları katletmiştir'' felsefesi ,temel önderimdir[/B]..şehit cenazelerine,katliamları elbette nefretle anıyorum..
[B]elbette onlarla benim dünyada-ahirette ortak noktam yok[/B]..hatta adamların merhametten uzak olan suratlarına sinir oluyorum...
benimki sadece demokratikleşme aşkı...reform aşkı..[/QUOTE]
Şuanda sizce (içeriği ne olduğu bilinmeyen) bu çözüm paketiyle aşılacak olan ülkedeki demokratik sorun nedir?
-
[QUOTE=abka;142211]neyse arkadaşlar..herkesin düşüncesi, kendine..,
ama [B]üniter devlet,tek bayrak,tek dil koşullarından sonraki[/B],açılımları destekleyen kesim arasında bende varım demek istemiştim..
[/QUOTE]
Bunlar olursa açılım olmaz ama :D
-
[QUOTE=jani;142210]tipik bi vade sonu gunu yasiyoruz....
kural su....
sabah dip ac....fiyatlari asagi kaydir....agu dan ekime diple tasin....yukari bas kalanlari uzlasmada hallet....[/QUOTE]
Son bir haftadır sürekli haklı çıktınız tebrikler .brv
Bundan sonra ne olur sizce??
-
[QUOTE=enorton;142213]Bunlar olursa açılım olmaz ama :D[/QUOTE]kesinlikle olur.bunlara dokunulmaması gerektiğini zaten biliyorlar..gooğlede bile'' kürt açılımı ''derseniz ,açılımın ayrıntıları yazıyor..sloganlar,isimler,w,x gibi alfabeler,,bazı af lar,yer ismleri,tv vs...
açılıma karşı olanların,[B]pkk yı,terörü bitirecek[/B],ama [B]daha önce denememiş [/B]bir yöntem söyelemelri lazım...30 bin sehit verdik..hala veriyoruz..2 nesil bu terörle büyüdü..daha ne kadar.
şehit askerler herşeyin başında..ama diger sonuçlarıda var..heryıl bu işe giren dev bütce..ve terör bitince hiç bir misyonu kalmıyacak siyasi partiler..
-
[QUOTE=jani;142210]tipik bi vade sonu gunu yasiyoruz....
kural su....
sabah dip ac....fiyatlari asagi kaydir....agu dan ekime diple tasin....yukari bas kalanlari uzlasmada hallet....[/QUOTE]
eyi çalıştın guzu abeyim helal ossun +.
-
[quote=abka;142203]tek devlet,bayraktan hiçkimse taviz vermiyor...
%30-40 ı kadar vatandaşlarınıza .bazı kültürel hakların verilmesi çok doğaldır...1991 leri hatırlayın ..utanç treni vardı..bulgaristandan gelen soydaşlarımız ,yaşadıkları terleri terk etmek zorunda kalmışlardı....
sebep;yaşadıkları yer isimlerinin değiştirlmesi,türkce egitimin rafa kalması vs.
[B]milliyetcilik dogal bir duygudur[/B]..herkeste vardır.ABD askeri,ingiltere askeri de vatanının ulvi menfaatleri için,afganistan ,ırakta mücadele eder,canını verir...
herkes vatanı için fedakarlık yapar...
buraya kadar tamam..
ama milliyetcilik,başkasından üstün olma,başkasına tahakküm etme,diğerlerini gayr- i görme ise işte o felakettir..en ilkel duygudur..
dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde ,(hatta sırbistan dışında),[B]belli bir ırka tabi olmak medar-ı iftihar olarak sloganlaşmamıştır.[/B].heterojen yapıya sahip ülkelerde bundan daha tahrik edici unsurlar olamaz..
açıkcası ben hükümeti ,bu temel yanlışları düzeltme noktasında bir fırsat olarak görüyorum.
elini taşın altına sokan ,cesur yöneticilere ihtiyaç vardır...öyle günü kurtaran ,statükodan güç alan tırsak bireylere hiç ihtiyaç yoktur..
evet görünen o ki,85 yıllık taban oluşumdan sonra oluşan, [B]güçlü yükselen demokratikleşme trendinin [/B]karşısında hiçbirşey duramaz..[/quote]
faşizanlık yapan,kürtlüğü ayrıcalıkmış gibi görenler yediği kaba sıçan hainlerden başkası değil..
kürtler her mevkide bulunabiliyor bu ülkede.cumhurbaşkanlığına kadar..
ülkenin % 35/40 ı kürt değildir ayrıca..bu çok önceden belkide bugünler için planlanan ve yıllardır söylenegelen bir hikayedir..
şimdiye kadar birkaç olay dışında sinirlerine hakim olabilen çoğunluk artık bundan sonra daha sert yaklaşır olaylara zira o noktaya hızla gidiyoruz..işte o zamanda ne % 47 kurtarır adamı ne % 80.
30 senedir hep mazlum taraf kürtler bu ülkede dış güçler ve bazı soysuz gazeteciler sayesinde.kandile gidip terörist başıyla sözde röportajlarla bu hainin ve örgütün sözcülüğünü yapan gazeteciler entellektüel-demokrat ve konunun uzmanı olarak devlet tarafından herkesten önce muhattap kabul ediliyorsa vay halimize..
gidişat kötü,allah sonumuzu hayır etsin,yardımcımız olsun..
-
bugunun beklenmiyeni su...
saat 12 ye kadar....bu dipte tutar ve altina imezse agu yu ellemek dogru degil....
emmmeee....
birazdan....59 800 i sertce asagi kirarsa....
iste bu anda gidecegi yerden agu yu longlayip uzlasmaya gidip 1000 puan daha alinabilir.....bu beklenmiyendir....bunu yaparsa...
ellerim armut toplamaz....longlar bunu....onun disindaki halde izlemek yeterlidir bugun....
-
ralli başladı :::.lelele.lelele