[quote=Astatin;65484]5 dakikalık sistemler 30100 de al verdi..kimler short cover ve hatta long yapti bakiimm :) :) catedral nerde yahu???[/quote]
10 ve 15 dakıkalıklarda 400-500 arasında al verdi..Long yok mu, short cover da mıyok :) ya short :)
Printable View
[quote=Astatin;65484]5 dakikalık sistemler 30100 de al verdi..kimler short cover ve hatta long yapti bakiimm :) :) catedral nerde yahu???[/quote]
10 ve 15 dakıkalıklarda 400-500 arasında al verdi..Long yok mu, short cover da mıyok :) ya short :)
10 dakikida işlem gören fiyatların içinden randomize bir fiyat seçen sistemi var galiba bu vob un, ordada ne hikmetse öyle bir rakamı rast gele seçiyorki şaşıyorum:), yarım dakika bile işlem görmeyen fiyatı seçiyor mesela:)
hah hah, sığ piyasada elini kontrol ediyor resmen, baktı takılan yok aynen devam, sonrada bunun adı borsa, alakası yok resmen..
IMFe gerek yok aslında ama piyasalara sözde güven gelmesi açısından lazım diyorlar. Hükümet de uzatabildiği kadar uzatmaya çalışıyor. Mahalli yönetimlere aktarılacak kaynak konusundaki IMF ısrarını değiştiremezse yerel seçim sonrasına bile sallamak isteyebilir tâ ki bıçak kemiğe dayanana kadar. Ekonomiyi canlandırmak için tüketimin arttırılarak sirkülasyonun sağlanması lazım ama IMF özellikle kamu harcamalarını kısma şartı koyuyor. Bu yardım ne işe yarayacak o zaman? Kasaya koyup vakti gelince faiziyle ödemek için mi alınacak?
[quote=hexen;65492]grafsı asayada
[IMG]http://img352.imageshack.us/img352/1562/buratg0.png[/IMG][/quote]
HEXEN ım..senin yerelere yaklaştı fiyat... Aynı perşembe günkü (sahte) TOBO gibi cetvel çizimi noktalardan değil de, sarkıt!lardan döner düşüncesindeyim..31400 üzeri 60 dakikalıkda kapanış (+1 bar)yukarıya aksi her durum aşağıya işaret eder. Tuzağın şeklini ve boyutunu ise GM öcüsü belirler...
[quote=VOBiX;65503]IMFe gerek yok aslında ama piyasalara sözde güven gelmesi açısından lazım diyorlar. Hükümet de uzatabildiği kadar uzatmaya çalışıyor. Mahalli yönetimlere aktarılacak kaynak konusundaki IMF ısrarını değiştiremezse yerel seçim sonrasına bile sallamak isteyebilir tâ ki bıçak kemiğe dayanana kadar. Ekonomiyi canlandırmak için tüketimin arttırılarak sirkülasyonun sağlanması lazım ama IMF özellikle kamu harcamalarını kısma şartı koyuyor. Bu yardım ne işe yarayacak o zaman? Kasaya koyup vakti gelince faiziyle ödemek için mi alınacak?[/quote]
Bingo..IMF anlaşması, sadece yabancıların Türkiye'deki sıcak parasını garanti altına alır.. Ama bu demek değil ki anlaşma yapılmazsa süper olur..Konu iki uçlu değnek :) konusu..Zaten farkındaysanız, IMF le ilgili ne zaman muallak-olumsuz bir açıklama gelse, önce YD FX hareketleniyor sonra burası...
iyi seanslar abilerim
[quote=negrolino;65506]iyi seanslar abilerim[/quote]
negroli, naaptın sistem olayını?
Bu uzlaşmayı Vobix bilir, hocam bir el atsana, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor.
Bunu biliyorsan mesela garanti hisseleri için uzlaşma atamak istiyorum nasıl buluruz...
[quote=bull market;65502]10 dakikida işlem gören fiyatların içinden randomize bir fiyat seçen sistemi var galiba bu vob un, ordada ne hikmetse öyle bir rakamı rast gele seçiyorki şaşıyorum:), yarım dakika bile işlem görmeyen fiyatı seçiyor mesela:)
hah hah, sığ piyasada elini kontrol ediyor resmen, baktı takılan yok aynen devam, sonrada bunun adı borsa, alakası yok resmen..[/quote]
GEÇEN HAFTA içinde (gününü tam hatırlamıyorum) hiç işlem görmeyen bir fiyatı uzlaşma yaptılar atıyorum günün yükseği **300 ama vob **250 yi geçmemiş .... inannın oldu bu ama aradan 2-3 dk geçmeden düzelttiler :)
hatta foruma yazmayı düşündüm anında...sonra gereksiz gördüğüm için yazmamıştım
87XX deki satışları 8200 den flatlemiştim.
yeni pozisyon henüz yok, büyük ihtimalle 85xx den kısa vadeli short açacağım.
beklenti gm le yükseliş, avrupa faiz kararıyla ve işsizlik verileriyle düşüş.
sevgiler.
sistemi kaçırdık işlerim vardı almadım bakıyorum şimdi :)
[quote=jelibon;65510]87XX deki satışları 8200 den flatlemiştim.
yeni pozisyon henüz yok, büyük ihtimalle 85xx den kısa vadeli short açacağım.
beklenti gm le yükseliş, avrupa faiz kararıyla ve işsizlik verileriyle düşüş.
sevgiler.[/quote]
şşşşşşşş...şşşşşşşşşşş...yüksek sesle deme.. bende şu GM yi kurtarsalarda yükseklerden shortlasak hevesindeyim...aman PY duymasın ;)
dün 32.000 den kısaydım..halada devam ediyorum..vay be...karlar neredeyse eridi gitti..sistem hala sat da..
Olayı tam anlamadım ama şöyle anlatayım yüzdesel fiyat değişimi %0,5 artı eksi olunca yeni uzlaşma veriliyor.
[color=#FF0000][b]Geçici Uzlaşma Fiyatı Hesaplama Kriterlerine İlişkin Değişiklik[/b][/color]
Borsamız İşlem Sisteminde kar/zarar rakamları, seans saatleri süresince 10 dakikalık periyotlarda gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları baz alınarak hesap bazında güncellenmektedir.
Gün içi uzlaşma fiyatlarının belirlenmesinde işlem sistemimizde [b]“yüzde fiyat değişimi” (YFD)[/b] ve [b]“işlem miktarı” (İM)[/b] olmak üzere iki kriter kullanılmaktadır.
Piyasadaki değişimlerin hesaplara daha etkin bir şekilde yansıtılması amacıyla, tüm sözleşmelerde, halen [b]%1[/b] olarak uygulanmakta olan YFD kriteri [b]%0,5[/b] ve [b]1.000[/b] olan İM kriteri de [b]100[/b] olarak değiştirilecektir. Uygulamaya 8 Ağustos 2008 tarihinde başlanacaktır.
Üyelerimizin ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/29Temmuz2008-148.pdf]VOB[/url] 29.07.2008
[quote=sazan;65461]Ben de yaklaşık 32.7'lerden beri shortum. Yalnız dün bir başka hesabımdan da shortların yarısı kadar 31.4 'de long yaptım. (EW harici takip ettiğim hıtırık .dngsistemim al dedi) 30.7 bence izlenmesi gereken değer (hedef değil) altına gidersek 28'e düşeriz. Zamanında tradelerimi real zamanlı gönderdiğim bir mail grubu yaratmıştım. [B]Eski forumdaki HayaletSürücü arkadaşın EW ile para kazanılmaz [/B]felsefefinin dogru olmadığını göstermek için. O mail grubu üyesi değildiyseniz, tanışmıyoruz.
Size de bol kazançlar.[/quote]
sn. sazan, yukarıdaki alıntıya yanıt vereyim benden bir alıntıyla, fikirlerimde hiç bir değişiklik yoktur, aksine daha da kuvvetlenmiştir.
[quote=mozkan;38410]canlı kanlı olarak kendisi burada yazıyor, reenkarnasyondan vazgeçti, bahsettiğiniz yazı aşağıdaki linktedir.
[URL]http://blog.borsanaliz.com/?p=434#comments[/URL][/quote]
az önce 31300-400 den ekstra kısa yaptım..kısa çemberinde buralar tepki tepesidir..ama delip gecerse of of olur...
[QUOTE=VOBiX;65514]Olayı tam anlamadım ama şöyle anlatayım yüzdesel fiyat değişimi %0,5 artı eksi olunca yeni uzlaşma veriliyor.
[color=#FF0000][b]Geçici Uzlaşma Fiyatı Hesaplama Kriterlerine İlişkin Değişiklik[/b][/color]
Borsamız İşlem Sisteminde kar/zarar rakamları, seans saatleri süresince 10 dakikalık periyotlarda gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları baz alınarak hesap bazında güncellenmektedir.
Gün içi uzlaşma fiyatlarının belirlenmesinde işlem sistemimizde [b]“yüzde fiyat değişimi” (YFD)[/b] ve [b]“işlem miktarı” (İM)[/b] olmak üzere iki kriter kullanılmaktadır.
Piyasadaki değişimlerin hesaplara daha etkin bir şekilde yansıtılması amacıyla, tüm sözleşmelerde, halen [b]%1[/b] olarak uygulanmakta olan YFD kriteri [b]%0,5[/b] ve [b]1.000[/b] olan İM kriteri de [b]100[/b] olarak değiştirilecektir. Uygulamaya 8 Ağustos 2008 tarihinde başlanacaktır.
Üyelerimizin ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/29Temmuz2008-148.pdf]VOB[/url] 29.07.2008[/QUOTE]
Bu işlem miktarı kriteri bir fiyatta 100 sözleşme olacak sanırım.Aynı fiyattan 100 sözleşme olunca uzlaşma o fiyat oluyor
Kısalar kapanıp uzuna geçtim bende, trena bakıp kalmayalım, alış varsa uzunda kalıyım dedim, al sinyali var bakalım tekrar sat olurmu, saygılar.
Sayın Hexen sizde durum nedir?
[quote=bull market;65519]Kısalar kapanıp uzuna geçtim bende, trena bakıp kalmayalım, alış varsa uzunda kalıyım dedim, al sinyali var bakalım tekrar sat olurmu, saygılar.[/quote]
kaçtan :)
31475 üzerindeyiz..way way way...yeni bir TOBO - BO müsabakası tertip edelim mi ? :) VArmı arzu eden :)
[QUOTE=abilag;65520]Sayın Hexen sizde durum nedir?[/QUOTE]
[QUOTE=hexen;65487]eyer 31100.......31400 üstesinde vob olursa shorts korksun ... cunki harket tepki otesine gidr[/QUOTE]
yukarda dedim harket devam buralar kadar diye...
artık 31500 yeresi önem yeresi..
bura üstesinde tepki boyut artar 32000..32700 potans kapı acar..
amma 31500 asayasında sadce teknk dusme ptans var
pozyonumu yazmyorum etkili olur dusuncede.. amma benım plan aksamdan bılyorsunuz.
systems
5 dakk 15 dakk long signalde
[QUOTE=Astatin;65521]kaçtan :)[/QUOTE]
Ben fiyat vermiyorum pek biliyorsun, ama sana veriyim bir aralık, 31250 ila 31400 aralığından:) şu andada buralardayız zaten, saygılar.
[color=#FF0000][b] 02.12.2008 14:13:20 YENİLEME(2)-LINDOW, ''TÜRKİYE'NİN DERECESİNİN ARTIRILMASI MÜMKÜN"[/b][/color]
Moody's Ülke Risk Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, Türkiye'nin derecesinin artırılmasının mümkün olduğunu belirterek, ''Ama önemli olan Türkiye'nin bu kısa vadeli krizi atlatması ve bunu yaparken de doğru kararlar alması'' dedi.
Kristin Lindow, ''Moody's İkinci Yıllık Türkiye Kredi Riski Konferansı''nda yaptığı konuşmada, global krize ilişkin olarak krizin ABD'ye özgü olacağı ve dünyanın geri kalanını etkilemeyeceği görüşünün yanlış olduğunun görüldüğünü dile getirerek, Avrupa'nın ABD'den bile önce resesyona girdiğini söyledi.
Lindow, Türkiye gibi küresel piyasalarla bağlantısı daha az olan ülkelerde finans sektöründe sınırlı etki görülürken, reel sektöre yansımaların bu ilkeleri de etkilediğine işaret etti.
Gelişmiş ülkelerin kredi derecelendirmeleri ve devlet bilançolarıyla krizi önlemeye çalıştıklarını, bu süreçte kendi kredi itibarlarını kaybetmeye başladıklarını dile getiren Lindow, küçük ve liberal devletten büyük ve hakim devlete doğru bir dönüşüm yaşandığını kaydetti.
''Çok proaktif bir çağa girdik. Hükümetler ekonomide giderek daha faal rol almaya başladı'' diyen Lindow, Moody's olarak bu süreci diğer derecelendirme kuruluşlarından daha ılımlı değerlendirdiklerini ifade etti.
Lindow, bazı 3A'lı reytinge sahip ülkelerin kredi notlarının neden düşürülmediği konusuna da değinerek, ''Bu ülkelerin diğer ülkelere göre ciddi bir kayıp yaşayıp yaşamadıklarına bakıyoruz. Değişiklik yapmadan önce enine boyuna düşünüyoruz. Bu dönemde kredi notlarını tekrar gözden geçirme yoluna gitmiyoruz. Krizin tam ortasında bunu yapmamızın iyi olmadığını düşünüyoruz. Nasıl işler iyi giderken yüksekten uçanlara yüksek notlar vermediysek, kriz döneminde de az miktarda etkilenenlerin notunu düşürmüyoruz'' diye konuştu.
Kristin Lindow, 2001 yılında da Türkiye'nin notunu düşürmeyen tek derecelendirme kuruluşu olduklarını, o dönemde başlatılan reformların etkilerini gördüklerini belirterek, krizde not düşürmenin kolay olduğunu, ancak bunu uygun bir strateji olarak görmediklerini söyledi.
Mali krizin gerçek bir krize dönüştüğünü, gelişmekte olan ülkelerin bu krize daha geç girdiklerini ifade eden Lindow, içine girilen dönemde ödemeler dengesi riskinin tekrar arttığını kaydetti.
Lindow, bu riskin uzun süredir önemli görülmediğini, cari açık sorunu olsa bile birçok ülkede bunu finanse edecek kaynakların bulunduğunu bildirdi.
[b] -TÜRKİYE-IMF-[/b]
Türkiye, Güney Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerinin bu krizden, büyük bir sermayeye ihtiyaç duyarken sermayenin azalması nedeniyle etkilendiklerini dile getiren Lindow, halihazırda çok az sayıda borçlusu bulunan IMF'nin krizden çıkmak için pek çok ülkeye yardım edeceğini söyledi. Bu anlamda yeni olanaklar da oluştuğunu, ancak bu olanakların sadece politik açıdan en basiretli ülkelere sağlandığını kaydeden Lindow, ''Çok az ülke bu olanaklardan faydalanacaktır. Türkiye'nin bunlardan biri olacağını sanmıyorum. Türkiye, IMF programına girerse bunun çok daha geleneksel bir program olacağını düşünüyorum'' dedi.
Türkiye'de enflasyonun seyrine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Lindow, talep dengesinin burada önemli rol oynayacağını belirterek, yavaşlayan yurt içi talep sayesinde enflasyon baskısının azalabileceğini ve enflasyonun hedef aralıkta gerçekleşebileceğini kaydetti.
Hükümetin büyümenin devam ettirilebilirliği konusunda kuşkulu olduğunu ve orta vadede tahmin edilenden daha zor olacağını düşündüğünü söyleyen Lindow, Hükümetin mali politikaların gevşemesini önlemesi gerektiğine işaret etti.
Lindow, Türkiye'de borç yapısının hala çok kırılgan olduğunu ve ödeme dengesinde zorluklar yaşandığını belirterek, vadelerde uzama yaşansa da borçların hala görece kısa vadeli olduğunu söyledi.
Kristin Lindow, ''Hükümet öngörülebilir bir borç ödeme zorluğunu atlatmak zorunda'' diyerek, hem devletin hem de özel sektörün hala ciddi bir döviz riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.
Büyüme yavaşladığında enerji, petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüşlerle son yıllarda yüzde 6 düzeyinde bulunan cari açığın yüzde 5'in altına geleceğinin öngörülebileceğini anlatan Lindow, ''Talep daralırsa bu önümüzdeki yıl yüzde 4'ün altına da düşebilir'' dedi.
[b] -''TÜRKİYE'NİN BORCU ÇOK AMA KIRILGANLIK AZ''-[/b]
Türkiye'nin dış borcunda Ağustos ayından itibaren bir artış gözlendiğine dikkati çeken Lindow, şöyle konuştu:
''Bir kriz olduğunda çok olumsuz söylemler oluyor. Türkiye'nin 2001'den sonra güçlü bir ekonomisi var. Çok borcu var ama kırılganlık daha az. Bunun nedeni risklere rağmen hala döviz esnekliği sağlayabiliyor olması'' şeklinde konuştu.
Türkiye'de bankaların sermaye yapısının güçlü olduğunu, petrol fiyatlarının düşüşe geçtiğini ve mali politikaların daha sıkılaştırılabileceğini düşündüğünü dile getiren Lindow, Türkiye'nin dış kırılganlıklarına, eskisine göre çok daha farklı bir gözle baktıklarını ifade etti.
Lindow, ''Türkiye için hala sorun olan konu, borç yapısıdır. Bu iyileşti ve daha da iyileşecek. Yukarı gidiş eğilimi diğer ülkelerden çok daha fazla. Orta ve uzun vadede iyileşme mutlaka bekliyoruz. Ama Türkiye'nin kriz konusundaki zafiyetiyle ilgili çok fazla spekülasyon var. Biz bunun böyle olmayacağı görüşündeyiz'' diye konuştu.
Türkiye'nin derecesinin artırılmasının mümkün olabileceğini belirten Lindow, ''Ama önemli olan Türkiye'nin bu kısa vadeli krizi atlatması ve bunu yaparken de doğru kararlar alması'' dedi. AA
Gider 33000 kapatırlar şimdi bu düzenbazlar, bellimi olur, al aldır:) saygılar.
[QUOTE=Astatin;65522]31475 üzerindeyiz..way way way...yeni bir TOBO - BO müsabakası tertip edelim mi ? :) VArmı arzu eden :)[/QUOTE]
DOWda saatlik grafikte sağ omuz çalışamaları başlatılan bir TOBO için tertip edebilrisiniz. 8800 boyun çizgisi . Başlangıç 10.11.2008-19:00
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;65509]GEÇEN HAFTA içinde (gününü tam hatırlamıyorum) hiç işlem görmeyen bir fiyatı uzlaşma yaptılar atıyorum günün yükseği **300 ama vob **250 yi geçmemiş .... inannın oldu bu ama aradan 2-3 dk geçmeden düzelttiler :)
hatta foruma yazmayı düşündüm anında...sonra gereksiz gördüğüm için yazmamıştım[/QUOTE]
Günü yükseği **300 ama vob **250yi geçemmeişse grafikelrde oluyor öyle şeyler. Sabah 31,125ten işlemle başladık ama çubukta en yüksek 30,500! Gerçi aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmyorum.
kullandığım çatlak sisteme göre;;;;fdow(kısa kapat da ).ama long aç sinyali daha yok..dax ve vob ise sat da...işte durum...fdow daha önce dediğim gibi 8260 dan kısa kapanmalıydı..istediğini begen hikayesi..
[COLOR="Red"][B]***DUYURU***[/B][/COLOR]
8-9-10-11 ARALIK 2008 TARIHLERININ TAM GUN RESMI TATIL OLMASI NEDENIYLE; HISSE SENETLERI PIYASASI`NDA, 8-9-10-11 ARALIK 2008 TARIHLERINDE ISLEM YAPILMAYACAKTIR. 4 ARALIK 2008 TARIHINDE GERCEKLESTIRILECEK ISLEMLERIN TAKASI 12 ARALIK 2008 TARIHINDE, 5 ARALIK 2008 TARIHINDE GERCEKLESTIRILECEK ISLEMLERIN TAKASI ISE 15 ARALIK 2008 TARIHINDE YAPILACAKTIR.
02.12.2008 14:56:12 HİGHBRİDGE, ASYA HEDGE FONUNDAN YATIRIMCILARIN PARA ÇEKME TALEPLERİNİ SINIRLADI
JP Morgan'ın iştirakleri arasında yer alan Hihgbridge Capital
Mangement LLC, Asya Opportunities Fund'dan yatırımcıların para çekme
taleplerini sınırladı. Hihgbridge'den yapılan açıklamada, kararın
alınmasına neden olarak varlıkların düşük fiyatlardan satılmasından
kaçınmak istenmesi gösterildi.
Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, yatırımcılar,
Asya fonundan 1.9 milyar dolar çekmek için talepte bulundu. Highbridge,
yatırımcılara Ocak ayı sonuna kadar paralarının ancak yarısını
alabileceklerini bildirdi. Fon, yılın ilk 10 ayında yüzde 32 değer
kaybetti.
Foreks Haber Merkezi
Fiat ort.fiatın 1000 tl. üzerinde. Uzunda daha kalınırmı acaba?
ağalar nasıl durum. cepden yazıom
yahu benden başka sistemi hala sat olan var mı..canıma okudu bu sistem..
[QUOTE=abka;65534]yahu benden başka sistemi hala sat olan var mı..canıma okudu bu sistem..[/QUOTE]
senın system gun system gıbı calısyor. amma tesaduf olablr
Saat 14:28 bu yana 3 kişi yazmış.(1 saate 3 yazı)
Fırtına öncesi sesilik mi ölüm sessizliği mi anlayamadım:..:
Doları 1,608 altına bırakmıyorlar endekste 31,800 geçemiyor.
Bir tarafa kopacak ama ne tarafa?
Bence djı 8240 aşağı kırarsa kısa 8290 yukarı geçerse uzuncular kazanır.
[QUOTE=abka;65534]yahu benden başka sistemi hala sat olan var mı..canıma okudu bu sistem..[/QUOTE]
Benim 60 dak. sistem hala sat-tut. :)))
[QUOTE=hexen;65535]senın system gun system gıbı calısyor. amma tesaduf olablr[/QUOTE]
15 dak. sistem..
[quote=abka;65534]yahu benden başka sistemi hala sat olan var mı..canıma okudu bu sistem..[/quote]
5 ve 15 dk lık sistemler alda.
[QUOTE=abka;65538]15 dak. sistem..[/QUOTE]
5 dakk graf ta gun system deyerinde signal verir eyer ayarlarsan..
dikkat ol abkam system signal vermyo diye panic islem etme graf uzaktan bak kafandaki plan nese onu uygula sakin.
[quote=abka;65538]15 dak. sistem..[/quote]
ya şaka bir yana, tabiki kullandığınız formğldeki değişkenlere bağlı ama, dipten yaklşık 2000 puan tepmiş, ve bu tepişi saatlere yaymış bir piyasada ala geçmemiş bir sistem olmaması gerekirdi. Kazara formülde bir operatör falan silinmiş olmasın..
5 dk = 30125 Al
15 dk : 30450 al
30 dk : 30575 al
60 dak : 30700 flat-30925 al...
bunlar benim sistemin sinyalleri..daha erken sinyal veren sistemler de vardır
muhtemelen. Ben sisteme uymadım daha önceki mesajlarımda yazdığım üzere.. :( de...bence formlü v.s. kontrol et derim