Yukarıda 31850 seviyesi kısa vadeli direnç
Aşağıda 30700 ve 30200 seviyeleri kısa vadeli destek gibi duruyor
Printable View
Yukarıda 31850 seviyesi kısa vadeli direnç
Aşağıda 30700 ve 30200 seviyeleri kısa vadeli destek gibi duruyor
[QUOTE=Vob Trader;65668]burdaki okuyucuları aptal yerine koymanız hoş değil. herkes burda nasıl işlem yapacağını çok iyi biliyor bence. yazılarınız da insanları küçük görücü yazmak yerine biraz daha onure edici yazılar yazmanızı rica edeceğim sizden.[/QUOTE]
ben kimseyi aptal yerine koymuyorum cunku daha 1 hafta oncesine kadar bende o sekilde trade ediyodum fakat taktik degistirdiler eskiden efg kaybeder doce mali gotururdu simdi efg alip doce terse yatiriyor
insanlara bilgi veriyoruz hatali oluyoruz
bende sizden birsey rica edecegim
lutfen beni yasaklilar listenize aliniz
yazilarimi okumanizi istemiyorum
dax 4435 civarı kısa vadeli destek
Piyasa Iyice Karıstı Yön Kalmadı Yarın Avrupada Faiz Indirim Günü Yukarı Yapmaları Lazım Abd De Hangi Faiz Indiriminde Piyasalar Asağı Gitti Indirimden Sonra Belki Olabilir çok Volatiliz Bu Ara 26800 33500 Yükselişinin Yüzde 50 Seviyelerinden Döndük 29750 32100 Yükselişinin Yüzde 38,2 31000 Lerden Geçiyor 30400 Altı Yeni Düşüş Dalgası Baslatır Kısa Devam Ama Pek Rahat Değilim Bej Book Adp Izlenecek Bej Book Kötü şeylerde Olsa Doğruyu Söylüyor Bej Bookdan Sonra Bazen Yukarı Bazen Asağı Gidiyor Hiç Belli Değil Neyse Slmlr
yaz yaz yaz sonra biri ciksin insanlari aptal yerine koyma desin,yemin ediyorum iyilik yaramiyor
vobtrader arkadasim beni yasaklilar listenize almadan tekrar yazmiyorum burada
YONETIMDEN RICAM VOBTRADER TARAFINDAN YASAKLILAR LISTESINE ALINDIGIMIN TEYID EDILMESINI ISTIYORUM
Bu kadar agresif olmayalım
Yazıların bir kısmı gerçekten ilkokul çocuklarının yaptıkları gibi diğeri ile dalga geçen tarzda. Burada VOB'u öğrenmeye gelen de var profesyonel işlem yapan da.
Arkadaş genel nezaket kuralları içinde olmamız gerektiğini yazdı o kadar.
Yani sanal değilde bir arada olsak kavga mı yapacağız?
[color=#FF0000][b] 03.12.2008 10:58:04 UBS, 2009 YILINDA S&P 500 ENDEKSİNİN YÜZDE 53 ARTMASINI BEKLİYOR [/b][/color]
UBS, 2009 yılında ABD ve Avrupa'da hisse senetlerinin global resesyon rüzgarlarına direnmesini ve yükseliş göstermesini beklediğini bildirdi.
UBS stratejisti Davin Bianco dün yayınladığı raporda, 2009 yılı sonunda S&P 500 Endeksi'nin yüzde 53 yüklereke 1.300 puana yükseleceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
UBS'in Londra'daki stratejisti Nick Nelson ise, Londra'da FTSE 100 Endeksi'nin gelecek yıl yüzde 41 artışla 5.800 puana çıkacağını tahmin ettiğini belirtti. Foreks Haber Merkezi
[QUOTE=bonnie;65674]Bu kadar agresif olmayalım
Yazıların bir kısmı gerçekten ilkokul çocuklarının yaptıkları gibi diğeri ile dalga geçen tarzda. Burada VOB'u öğrenmeye gelen de var profesyonel işlem yapan da.
Arkadaş genel nezaket kuralları içinde olmamız gerektiğini yazdı o kadar.
Yani sanal değilde bir arada olsak kavga mı yapacağız?[/QUOTE]
bir arada olsak zaten muhatap almam
sikintimiz sanalda olmamizda
o sebepten dolayi muhatap olmamak icin yasaklilar listesine alinmayi rica ettim
en dogal hakkim bu benim herkese saygim var.
herkese kolay gelsin
geri gelmekle hata yaptigimi birkez daha anlamis bulunuyorum
herkese bol kazanclar
kimseyi aptal yerine koymayalim
herkes bi artis olmuş 2 kuruş para kazanınca kendini bi halt sanıyor ya. töbe yarabbim. yönetim alın bu adamı benim yasak listeme. nasıl yapılıor ben bilmiyorum. sanki bu forumun ahalisi geri zekalı da nasıl işlem yapcanı bilmior. follow efendinin uyanın demesiyle dsi alıomuş almayın satıomuş satmayın demesiyle işlem yapacak. ben de iq testi istiyorum yönetimden herkes iq testi sonucunu bildirsin. iq su düşük olanlar follow efeyi yasaklamasın iq su yüksek olanlar yasaklasın. hey allahım ya.nerde var böle saçmalık. korkan çekinen adam kaçar. demekki sen follow efendi ben den çekiniosun ki yazılarını okumamdan gocunuosun. ilginç. yapsın yönetim gereğini
Follw dostum gitme, geri gelmekle çok iyi yaptın çünkü..
Sabah dün gece düşündüğümü telefonla yaptım, kısa pozdayım, açılış yukardan olmadı ama dedim biraz kısa yapayım, sonra tekrar telefon baktım fiyat düşmüş tekrar kısa poz artır pozisyonları tamamla şeklinde, şimdi ancak pc başına geçebildim, saygılar
[QUOTE=serkanyurttas;65672]Piyasa Iyice Karıstı Yön Kalmadı Y[COLOR="Red"][B]arın Avrupada Faiz Indirim Günü Yukarı Yapmaları Lazım[/B][/COLOR] Abd De Hangi Faiz Indiriminde Piyasalar Asağı Gitti Indirimden Sonra Belki Olabilir çok Volatiliz Bu Ara 26800 33500 Yükselişinin Yüzde 50 Seviyelerinden Döndük 29750 32100 Yükselişinin Yüzde 38,2 31000 Lerden Geçiyor 30400 Altı Yeni Düşüş Dalgası Baslatır Kısa Devam Ama Pek Rahat Değilim Bej Book Adp Izlenecek Bej Book Kötü şeylerde Olsa Doğruyu Söylüyor Bej Bookdan Sonra Bazen Yukarı Bazen Asağı Gidiyor Hiç Belli Değil Neyse Slmlr[/QUOTE]Kendiznizi şartlamayın indirimler yatersiz kalırsa aşağı yapar.
Dün Biz Yüzde 5 Düşülerdeydik Dax Yüzde 1,70 Lerden Fazla Düşmedi Dönüş Oldu önceki Gün Dax Bizden Fazla Düşüyordu Dahada Düştük Bugün Dax Daha Fazla Düşüyor Yorumsuz Ilk 3 Günlük De 6200 Satmıs Efg Tgb Ykb Ilk 3 3500 Almıs Akm Dsı Sky Dolar Zaten Baskı Altında Bilmem Nedendir Iym De 48000 Short Olduğundan Mı Dolarda
[QUOTE=VOBiX;65680]Kendiznizi şartlamayın indirimler yatersiz kalırsa aşağı yapar.[/QUOTE]
faiz indirim günlerinde avrupanın arttığını hiç görmedim daha.
[QUOTE=VOBiX;65675][color=#FF0000][b] 03.12.2008 10:58:04 UBS, 2009 YILINDA S&P 500 ENDEKSİNİN YÜZDE 53 ARTMASINI BEKLİYOR [/b][/color]
UBS, 2009 yılında ABD ve Avrupa'da hisse senetlerinin global resesyon rüzgarlarına direnmesini ve yükseliş göstermesini beklediğini bildirdi.
UBS stratejisti Davin Bianco dün yayınladığı raporda, 2009 yılı sonunda S&P 500 Endeksi'nin yüzde 53 yüklereke 1.300 puana yükseleceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
UBS'in Londra'daki stratejisti Nick Nelson ise, Londra'da FTSE 100 Endeksi'nin gelecek yıl yüzde 41 artışla 5.800 puana çıkacağını tahmin ettiğini belirtti. Foreks Haber Merkezi[/QUOTE]
bunu düşünmelerinin sebebi gelecek sene 9 uncu aydan sonra ekonomilerin düzeleceği beklentisi.
borsalar 6-9 ay önce fiyatlar teziyle mantıklı.
benim düşünceye uygun. şimdi 3-4 ay ayı rallisi (yeni dip yok), sonra çöküş (yeni dip var) ve ayı piyasası bitiş. ralli ve güzel bir 2009 kapanışı.
sevgiler.
[QUOTE=jelibon;65683]bunu düşünmelerinin sebebi gelecek sene 9 uncu aydan sonra ekonomilerin düzeleceği beklentisi.
borsalar 6-9 ay önce fiyatlar teziyle mantıklı.
benim düşünceye uygun. şimdi 3-4 ay ayı rallisi (yeni dip yok), sonra çöküş (yeni dip var) ve ayı piyasası bitiş. ralli ve güzel bir 2009 kapanışı.
sevgiler.[/QUOTE] benim senaryoma da çok uyuyor.. 3 ay yani şubatın sonuna kadar ralli bekliyorum...sonra 4-5 ay katliam olacak...temmuzda ise en dibi göreceğimize inanıyorum...sonra ise 2009 sonuna kadar ralli...şubat da garantiyi satıp..temmuza kadar hisse almadan bekleyip...temmuzda; [B]garantibnk,işc,akbnk ve tebbnk [/B]almayı düşünüyorum..
Benim senaryoda Aralık sonuna kadar yukarı, sert düşüş ve yeni dip yok yani, Ocak ayı ve Şubat sonuna kadar yeni dip için düşüş, Mart başından itibaren ise tekrar yukarı, fakat yeni tepe yapamadan tekrar aşağıya ve Haziran sonuna kadar nihai dip, burası çok önemli, çünkü bu dip sonrası çok uzun vadeli çıkışın başlangıcı ağır da olsa başlamış olacak, o çıkışki en az 3-4 yıl sürmesini bekliyorum:), saygılar.
:D[quote=jelibon;65682]faiz indirim günlerinde avrupanın arttığını hiç görmedim daha.[/quote]
ÇÜNKÜ İNDİRİM OLMUYODU :D SON İNDİRİM GÜNÜNDE DAHA DOĞRUSU İLK İNDİRİMDE YANİ GEÇEN AY NOLDU ONA BAKMAK LAZIM
[QUOTE=serkanyurttas;65686]:D
ÇÜNKÜ İNDİRİM OLMUYODU :D SON İNDİRİM GÜNÜNDE DAHA DOĞRUSU İLK İNDİRİMDE YANİ GEÇEN AY NOLDU ONA BAKMAK LAZIM[/QUOTE]
düştü, ingiltere çok beklenenden çok indirdi, ancak almanya ona o kadar eşlik etmeyince düştü.
Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, [B]dow artacakmı[/B] diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek :)
Müneccimlik oldumu, herkes hazır cevaba, matematik sorunca pıss...
Bu uzlaşma nasıl hesaplanır net olarak soruyorum.
Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?
[QUOTE=otobus;65649]Geçenlerde birileri yazmıştı.
Eğer bir kademede yüklü miktar sözleşme bekliyor ise ve bu daha sonra iptal ediliyorsa o yöne doğru hareket oluyor diye.
Az önce dolarda 1,595 de 300 sözleşme vardı iptal edildi.Aynı şekilde 1,5955 de 600 yakın vardı oda alışa geldi.Test ediyoruz bakalım doğru mu?[/QUOTE]
Bunu 10:05 te yazmışım.Test edildi onaylandı..brv
Ama işimin olması ve sonrası internet bağlantımı kesilmesi nedeniyle bu fiyatlardan açtığım lonlar hala duruyor.dng.dng.dng
Nasip ne ise onu kazanıyorsunuz.
gün içi geçiçi uzlaşma fiyatları 10 dakikada bir hesaplanır. uzlaşmanın değişmesi için 2 şart aranır.1) önceki uzlaşmaya göre fiyatlardaki %0.5'lik değişim 2) herhangi bir kademeden aralıksız 100 lotluk işlem gerçekleşmesi
[quote=teo;65689]Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, [B]dow artacakmı[/B] diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek :)
Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?[/quote]
ne yapacaksın teo uzlaşmayı, hep full oynuyorsan ve gelen karlarla da full e ekleme yapacaksan belki geçici olarak önemli olabilir, ama o kadar gözünün döndüğüne ihtimal vermiyorum, önemli olan maliyet ve aktif fiyat arasındaki fark değil mi kar zarar da;)
teo uzlaşmayı hiç merak etmedim.. uzlaşma ile hiç işim olmadığından..
[QUOTE=VOBiX;65514]Olayı tam anlamadım ama şöyle anlatayım yüzdesel fiyat değişimi %0,5 artı eksi olunca yeni uzlaşma veriliyor.
[color=#FF0000][b]Geçici Uzlaşma Fiyatı Hesaplama Kriterlerine İlişkin Değişiklik[/b][/color]
Borsamız İşlem Sisteminde kar/zarar rakamları, seans saatleri süresince 10 dakikalık periyotlarda gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları baz alınarak hesap bazında güncellenmektedir.
Gün içi uzlaşma fiyatlarının belirlenmesinde işlem sistemimizde [b]“yüzde fiyat değişimi” (YFD)[/b] ve [b]“işlem miktarı” (İM)[/b] olmak üzere iki kriter kullanılmaktadır.
Piyasadaki değişimlerin hesaplara daha etkin bir şekilde yansıtılması amacıyla, tüm sözleşmelerde, halen [b]%1[/b] olarak uygulanmakta olan YFD kriteri [b]%0,5[/b] ve [b]1.000[/b] olan İM kriteri de [b]100[/b] olarak değiştirilecektir. Uygulamaya 8 Ağustos 2008 tarihinde başlanacaktır.
Üyelerimizin ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/29Temmuz2008-148.pdf]VOB[/url] 29.07.2008[/QUOTE]
Dün ben de verdim onu ama sanırım aradığı başka bir şey.
Sayın teo,
Ağustos ayına akdar fiyat değişim yüzdesi için %1e bakılıyordu Ağustostan sonra %0,5e çekilmiş. Burada sanırım fiyat kademeleri gibi bir uygulama var. 0-2,50 arası 1YKR 2,50-5,00 arası 2YKR 5,00-10,00 arası 5YKR olamsı gibi ya da temiantların düşürülüp çıkartılması gibi.
KAdemelik işlem adedinin belirlenmesinde de bir uygulama vardır bunalrı her hisseye aynı şekilde adapte edemeyebilirsiniz. Hissenin işlem hacmi bu işlemlerde değişken oalrak kullanılıyor olabilir.
Deneme yapmak isterseniz günsonu uzlaşma yöntemini de deneyebilrisiniz.
"• Seans sona ermeden önceki son 10 dakika içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin miktarlarına göre ağırlıklı fiyatlarının ortalaması günlük uzlaşma fiyatı olarak belirlenir"
fdow ve dolar sat da..ama vob da ise kısa kapat ama flat kal devam ediyor..
[QUOTE=detached;65691]2) herhangi bir kademeden aralıksız 100 lotluk işlem gerçekleşmesi[/QUOTE]
kaç dakika içinde olması gerekiyor bunun sayın detached
[QUOTE=teo;65689]Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, [B]dow artacakmı[/B] diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek :)
Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?[/QUOTE]
hisse bazlı uzlaşma derken daha fazla açsaydınız belki birşeyler yazabilirdim ama neyi istediğinizi pek anlayamadım,
uzlaşma derken ağırlıklı ortalamayı kastediyorsanız, seans sonlarında ağırlıklı ortalama belli olur, bilirsiniz tavan taban hesabı bu ağ. orgt. fiyatlara %10 ekleyip çıkarmakla bulunur ben uzlaşmadan bunu çıkarabildim.
mesela garan 2.00 kademesinden 5 lot işlem oldu 2.10 dan da 10 lot oldu hesaplama 2,00*5+2,10*10=31
31/10+5=2,06 ortalama fiyattır.(bu yazdıklarımı tahminim biliyorsunuzdur ama aklıma bu geldi.)
[QUOTE=teo;65697]kaç dakika içinde olması gerekiyor bunun sayın detached[/QUOTE]
sn teo geçici uzlaşmalar 10 daikada bir hesaplandığı için bu zaman zarfında en son hangi kademeden bu şartlar gerçekleşmişse uzlaşma fiyatı o olur.detaylı açıklama aşağıda. umarım yardımcı olmuşumdur.saygılar
Sistemde gerçekleşen işlemlerin fiyatlarına uygun olarak olarak gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları hesaplanır ve 10’ar dakikalık periyotlarda bu fiyatlar ekranda güncellenir.
Gün içi uzlaşma fiyatının değişimi ile ilgili sistemde “miktar” ve “yüzde” olmak üzere iki parametre bulunmaktadır. Herhangi bir sözleşmenin gün içi uzlaşma fiyatının değişebilmesi için bir önceki geçici uzlaşma fiyatından en az % 0,5 farklı bir fiyat kademesinden işlem gerçekleşmesi ya da bir önceki uzlaşma fiyatından farklı bir fiyat kademesinden kümülatif olarak en az 100 kontratlık işlem gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan işlem(ler)in gerçekleştiği fiyat kademesi yeni gün içi uzlaşma fiyatı olarak belirlenir.
Gün içi uzlaşma fiyatları geçici kar veya zararın hesaplanmasıyla “riskli hesaplar”ın belirlenmesinde ya da hesapların riskli hesap durumundan risksiz hesap durumuna geçirilmesinde kullanılır.
[QUOTE=teo;65697]kaç dakika içinde olması gerekiyor bunun sayın detached[/QUOTE]
Tek kalemde 100 kontrat olması lazım. Tahtadan bir işlemde 100 kontrat işlem geçince oluyor 31,300de 590 kontrat short yazılıydı. Uzlaşma 31,250 idi 31,300den 100 kontrat tek kalemde geçince uzlaşma 31,300 oldu.
sn mbm nerde bilen varmı
vob için 2 kriter biri fiyatlarda yüzde 0,5 lik değişim ikinci aralıksız tek kademe 100 kontrat.
ama bu mantıkla imkbde tutmaz yüzde olarak belki yapabilirisiniz bişeyler ama aralıksız 100 kontrat gibi bir emiri derinlik olsa bile takip edemezsiniz edebilseniz bile işe yaramaz
şu olabilir %2 yada %3 gibi bi kriter koyarsınız bunu uzlaşma fiyatı olarak baz alırsınız.
biraz beyin fırtınası estirelim,,
imkb emir silme olayının olmamasında faydalanabiliriz,şu şekilde olabilir mesela her gün
garanı takip ediyorsun genelde kademelerde diyelimki ilk beş kademede beşyüzbin ile 1
milyon civarı lot emir olsun, 1,5 milyon emir yığıldığında o kademeyi kendi uzlaşma kademen
olarak tayin edebilirsin kademe yıkılırsa uzlaşma ilan edersin...
[QUOTE=traderx;65702]vob için 2 kriter biri fiyatlarda yüzde 0,5 lik değişim ikinci aralıksız tek kademe 100 kontrat.
ama bu mantıkla imkbde tutmaz yüzde olarak belki yapabilirisiniz bişeyler ama aralıksız 100 kontrat gibi bir emiri derinlik olsa bile takip edemezsiniz edebilseniz bile işe yaramaz
şu olabilir %2 yada %3 gibi bi kriter koyarsınız bunu uzlaşma fiyatı olarak baz alırsınız.[/QUOTE]100 kontratı takip etmek için filtre koyarsınız fakat her hissenin maksimum lot mikatrı belli. Örneğin her hissenin maksimum lot miktarı kadar işlem geçmesini takip edebilirsiniz fakat kadem indirip kaldırıken zaten o akdar geçişler oluyor. Bu yüzden yüzdesel değişim baz alınabilir ma onda da dediğim gibi fiyat kademelri bir farklılık yaratabilir.
bir fikir daha;;
a hissesi 1 önceki gün toplam 7 kademede işlem görmüş diyelim(1,01 ile 1,07 arası gibi)
yine 1 gün önceki işlem hacmi 700 milyar diyelim;;
700 milyar/7 kademe
kademe başı 100 milyar
ozaman şöyle bir kriter getirebiliriz 100 milyarın üstüne %50 gibi keyfekeder kendi belirliyeceğimiz bir oran koyarız veya hiç bir oran koymayız, yine veya %50 eksi oran koyarız ve kademe düşmesi olmadan(1,01 alış 1,02 satış bu kademeler değişmeden) aynı kademede belirlediğimiz hacim olunca o fiyatı uzlaşma ilan ederiz....
matematiğe ve fikirleri çakıştırmaya bayılıyorum:)
Bana kalırsa hissede uzlaşma için son 10 dakikada işlem gördüğü kademelerin ortalaması işlem hacmi gözetmeksizin hesaplanmalı ve uzlaşma ilan edilmeli, veyahutta son beş dakikada.
Bir diğer seçenekde, son on dakikada hangi kademeden en çok işlem gördüyse o kademe fiyatından uzlaşma ilan edilebilir, veyahutta son beş dakikada, saygılar.
Konu nereden nereye geldi:) sanki hissede işlem yapılabilecekmiş gibi oldu, gerçi hissede vadeli için kavgalar büyükmüş ama bakalım noolucak:..:, saygılar.
[QUOTE=bull market;65709]Konu nereden nereye geldi:) sanki hissede işlem yapılabilecekmiş gibi oldu, gerçi hissede vadeli için kavgalar büyükmüş ama bakalım noolucak:..:, saygılar.[/QUOTE]
IMKB vadeli hisseler başlarsa biteriz demiş o yüzden vobda değil de IMKBde yaptırabilirlermiş.
31000 e takıldı kaldı spot, ne var bu 31000 de bilmem, imkb 100 ü 28000 e nasıl götüreceklerinimi düşünyolar yoksa kara kara, spot 30 için bu rakam 37000 oluyor galiba, altı üstü 6000 puan için bir ay düşün, olacak işmi? cık cık cık
[QUOTE=VOBiX;65710]IMKB vadeli hisseler başlarsa biteriz demiş o yüzden vobda değil de IMKBde yaptırabilirlermiş.[/QUOTE]
Valla çok iyi olur, isabet olur resmen, vob aş a bırakılırsa çok manyak bişey olur, zaten sözkonusu olan hisselerin vadelisi ise, aynı şirketten, yani imkb den işlem görmesi, yatırımcının imkb ye para yatırması vs.vs daha güzel, öbürü mantıksızlık olur, vadeli piaysasının tekeli vob aş de diye bi kanun mu varmış, saygılar.