dünden beri flatim..
Printable View
dünden beri flatim..
[quote=Astatin;65580]Sn. Sazan, geceye kısa giren bir sen bir de ben varız görüldüğü kadarıyla...ki..bu iyi birşey..[/quote]
Hit..fine hit..Bende sembolik 5 kısayı sabah kapattım (yeni geldim ilk mesajım)..
aralık vade dolar 1,600 dan beri nakavt..sat da..13;15 de dolarda sat olduğunu yazmştım..
FX ciler: NZ'de bu akşam min 100 bp, ortlama 150 bp MB faiz düşürmesi beklentisi var.. 100 fiyatların içinde ama 250 bile olabilir denmekte..NZDJPY kısalanabilir..Ben motivasyonluk miktarda kısayım
Öncelikler herkese selamlar. Bu forumda yeniyim..
Yaklaşık 2 yıldır al sat VOB oynuyorum..
Fikir alışverişiniz çok güzel..
Ben de bütün göstergelere baktım ,SAT dediğine göre bayramdan önce Son 3 iş günü. çarş, perş.cuma , fazla al sat yapmadan SHORT da kalmak faydalı olur diye düşünüyorum..
Saygılar..
31.300-31.500 aralığı short için çok güzel fiyat. 3 gün içinde 28 binlerden kapatma ihtimaliniz olabilir diye düşünüyorum.
[QUOTE=abka;65715]aralık vade dolar 1,600 dan beri nakavt..sat da..13;15 de dolarda sat olduğunu yazmştım..[/QUOTE]
Aralık vadeli dolar 1,5780 yolculuğunda görülüyor, fakat Aralık vadeli 30 henüz belli etmedi, spota bakar, saygılar.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;65718]31.300-31.500 aralığı short için çok güzel fiyat. 3 gün içinde 28 binlerden kapatma ihtimaliniz olabilir diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Hoşgeldin.
Evet evet, o 28000 e bende bekliyorum, oraya inerse uzuna geçicem:) çarşamba perşembe diyordum ya, cuma olursa kapanışı yukarı çeker yaparlar heralde, saygılar.
arkadaşlar FX2000 kullanmayı bırakıp matrikse geçtim..yanlız formül yazarken herhangi bir indikatörde şu değeri geçerse al ya da sat şeklinde ki kodu nasıl yazmam gerekiyor? bilgisi olan cvplarsa çok sevinirim.
arkadaşlar !sanko sadece foreks veriyor değil mi..matriks veriyor mu..
[quote=lwarrior;65722]arkadaşlar FX2000 kullanmayı bırakıp matrikse geçtim..yanlız formül yazarken herhangi bir indikatörde şu değeri geçerse al ya da sat şeklinde ki kodu nasıl yazmam gerekiyor? bilgisi olan cvplarsa çok sevinirim.[/quote]
Exper Advisor/Yeni Sistem e girip, sembollere giiryosun. AL Diye bir sembol tanımlayıp, ok ve renk ve okun çıkacağı yer (barın altı veya üstü) seçiyorsun. Örnek Formül
Cross(rsi(14),60) (14 günlük rsi 60 i yukarı keserse
SAT içnde aynı şeyleri yapıp şu formülü koyuyosaun
Cross (60,rsi(14) (14 günük rsi 60 i aşağı keserse demek oluyor..
sistemin tek bir indiktöre dayanıyorsa batıyosun :)
bu memleket şu andaki vob bile fazla bence neden dersek,,
biz daha 20küsür senelik imkb yi adam akıllı edemedik, 3 kağıtçı maniplerden arındıramadıkki,
vobda hisse future ye geçemedik yeterince derinlik yok bizim memlektte
hisse future, çok gelir bizim memlekete, 3 kağıtçılara gün doğar....
[QUOTE=abka;65723]arkadaşlar !sanko sadece foreks veriyor değil mi..matriks veriyor mu..[/QUOTE]
ben hesap açtığım vakitler(yılbaşı gibi yanlış hatırlamıyorsam), matriks gibi bir seçenek yoktu sadece fx 2000 vardı, birde vob client diye enformasyon fukarası bir program vardı....
vadeli hisse olursa,kumarhanelere hiç gerek olmayacaktır..hatırlarmısınız son dakikada turkcell ve doganhol sebepsiz yere tavan yapmışdı. ertesi günde dibe yakın işlem görmüştü...çok tehlikeli ...
Bir yana dogru bu 30 dk içinde kopuş olacak sanıyorum. (Umarım aşağı olur , hala shortların yarısı ile bekliyorum)
Sistemim yukarı diyor, EW ise aşağı hadi gelde karar ver.
[QUOTE=abka;65727]vadeli hisse olursa,kumarhanelere hiç gerek olmayacaktır..hatırlarmısınız son dakikada turkcell ve doganhol sebepsiz yere tavan yapmışdı. ertesi günde dibe yakın işlem görmüştü...çok tehlikeli ...[/QUOTE]
kesinlikle katılıyorum daha endex 30 ( 30 tane hisse ) buna derinlik kazandırılamamıs bu 30 hisse yi teker teker acsan nasıl derinligi saglıyckısn
[QUOTE=sazan;65728]Bir yana dogru bu 30 dk içinde kopuş olacak sanıyorum. (Umarım aşağı olur , hala shortların yarısı ile bekliyorum)
Sistemim yukarı diyor, EW ise aşağı hadi gelde karar ver.[/QUOTE]
adli tıptan biriyle 5-10 dakika konuşma fırsatım oldu dün, adamlar aldıkları tazminat nedeniyle ölü tecavüz vakası gelince neredeyse sevinecekler:)
ona benzedi imkb dede kafa kelle kopsun şortçular coşsun, bundan 10 sene önce borsa düşsün diye beklemek hiç birimizin aklımıza gelmezdi hey gidi günler, gavurlar bunuda yapıyor:D
sıkışmayı yukarı yonlu kırmasını bekliyorum
dolardaki satış baskısına guvenerek
[quote=Astatin;65724]Exper Advisor/Yeni Sistem e girip, sembollere giiryosun. AL Diye bir sembol tanımlayıp, ok ve renk ve okun çıkacağı yer (barın altı veya üstü) seçiyorsun. Örnek Formül
Cross(rsi(14),60) (14 günlük rsi 60 i yukarı keserse
SAT içnde aynı şeyleri yapıp şu formülü koyuyosaun
Cross (60,rsi(14) (14 günük rsi 60 i aşağı keserse demek oluyor..
sistemin tek bir indiktöre dayanıyorsa batıyosun :)[/quote]
teşekkürler..
biraz kurcalayayım..olmassa yine ağrıtırım başını merak etme :)
matrikste formül yazma ile ilgili bizim forumda bir topic var mı bu arada?
[quote=sazan;65728]Bir yana dogru bu 30 dk içinde kopuş olacak sanıyorum. (Umarım aşağı olur , hala shortların yarısı ile bekliyorum)
Sistemim yukarı diyor, EW ise aşağı hadi gelde karar ver.[/quote]
beddua lazım mı :)
Şaka bir yana, bende 15-20-30 dakıkalılar flat duruyor.Ama zayıflığa işaret ediyor..60 dakikalık ise satta...dolayısıyla 15 dk lığın aşağı vereceği ilk sat sinyali çöküşe işaret olabilir..
Bu arada DJ tekniğide zayıflıyor..8800 üzerine atamayan DJI da geçen hafta 8200 lerde al veren MACD tehlike sinyalleri vermeye başlar..ve eğer 7800 aşağı kırılırsa hedef çok hızl 7100 ve 6450 olur..1-2 haftalık vadede..
[quote=sazan;65728]Bir yana dogru bu 30 dk içinde kopuş olacak sanıyorum. (Umarım aşağı olur , hala shortların yarısı ile bekliyorum)
Sistemim yukarı diyor, EW ise aşağı hadi gelde karar ver.[/quote]
EW aşağıda nereyi söylüyor?
vadeli hissede işlem yakında başlayacakmış . imkb de işlem görecekmiş. kaldıraç oranıda 1.e 5 olacakmış.
[QUOTE=parapara;65735]vadeli hissede işlem yakında başlayacakmış . imkb de işlem görecekmiş. kaldıraç oranıda 1.e 5 olacakmış.[/QUOTE]
1 e 5 az olur yaaa, olmadı şimdi, parayı bitiremeyiz o kaldıraçla.dng
"Son derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca ve hatta akıllara ziyan derecede bir düşüş istiyorum DJI da....7950 altındaki her kapanış bu tanıma uyar
Diğer yandan, bu beddua dan sonra DJ düşmeyip çıkmış bile olsa, ertesi gün bizimki düşüyor..Acaba duanın adını şort duası yapıp, DJI yerine de VOB30 mu desem...:)
CC: Sn. Sazan
[QUOTE=parapara;65735]vadeli hissede işlem yakında başlayacakmış . imkb de işlem görecekmiş. kaldıraç oranıda 1.e 5 olacakmış.[/QUOTE]
Üstadım kozad da da vade olacakmı????:..: 5 dakida tavan 4 dk taban olur da
Ondan sonra.lelele
[quote=Astatin;65733]beddua lazım mı :)
Şaka bir yana, bende 15-20-30 dakıkalılar flat duruyor.Ama zayıflığa işaret ediyor..60 dakikalık ise satta...dolayısıyla 15 dk lığın aşağı vereceği ilk sat sinyali çöküşe işaret olabilir..
Bu arada DJ tekniğide zayıflıyor..8800 üzerine atamayan DJI da geçen hafta 8200 lerde al veren MACD tehlike sinyalleri vermeye başlar..ve eğer 7800 aşağı kırılırsa hedef çok hızl 7100 ve 6450 olur..1-2 haftalık vadede..[/quote]
15 ve 20 dk sata geçti 375 ve 275 den
şööle içimde bir his var... DJ %5 den az olmayan bir hareket yapacak sanki... yani baya baya kıpır kıpır, kızgın kumlardan serin sulara atlar gibi, ya şön vundebar tarzı bişey yani... :)
7800 DJ, 1.2525 EURUSD gibi bir manzara yani
2 yıldır aynı hikaye. Bazı aracı kurumlar kayıt dışı oalrak kredili işlmelerle o kaldıraca sağlıyor zaten.
py iş başında hareket yakındır
[QUOTE=Astatin;65738]"Son derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca ve hatta akıllara ziyan derecede bir düşüş istiyorum DJI da....7950 altındaki her kapanış bu tanıma uyar
Diğer yandan, bu beddua dan sonra DJ düşmeyip çıkmış bile olsa, ertesi gün bizimki düşüyor..Acaba duanın adını şort duası yapıp, DJI yerine de VOB30 mu desem...:)
CC: Sn. Sazan[/QUOTE]
A M İ N
[QUOTE=Astatin;65738]"Son derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca ve hatta akıllara ziyan derecede bir düşüş istiyorum DJI da....7950 altındaki her kapanış bu tanıma uyar
CC: Sn. Sazan[/QUOTE]
Ben ciddi ciddi bugün 7700 seviyelerine sarkma bekliyorum, 7950 ye inen dow oralarada iner diye düşünüyorum, bakalım, duaların kabul olsun inşallah, saygılar.
[quote=VOBiX;65742]2 yıldır aynı hikaye. Bazı aracı kurumlar kayıt dışı oalrak kredili işlmelerle o kaldıraca sağlıyor zaten.[/quote]
dogru ama açığa satış yok.
Dow açılırken bizim 31000 altına sarkmış olmamız lazım..
[QUOTE=parapara;65746]dogru ama açığa satış yok.[/QUOTE]
Açığa satış sözleşmesi ile açığa satış yapabiliyorsun, saygılar.
ebroker eski ye göre ayagı yavaş . sizdede öylemi
[QUOTE=bull market;65748]Açığa satış sözleşmesi ile açığa satış yapabiliyorsun, saygılar.[/QUOTE]
cogu aracı kurumdan Hisse senedi kiralayıp acıga satabiliyorsun yıllardır
[QUOTE=emrehan;65750]cogu aracı kurumdan Hisse senedi kiralayıp acıga satabiliyorsun yıllardır[/QUOTE]
Kiralamada var tabiide, portföyün belli bir yüzdesel oranında açığa satış sözleşmeside yapabiliyorsun, saygılar.
Bu iş baydı yaaa, kapanışa kadar sarkarsa 30300 tutunurmu ki?
bugun tecrube trade gunu ondan yorum yapma yanlıs olr.. ondan yazmyorum..
cunki harkets hızlı olur.. fırsat verme az olur.
[quote=bull market;65752]Bu iş baydı yaaa, kapanışa kadar sarkarsa 30300 tutunurmu ki?[/quote]
30300 olusun da bakarız :) ama olacak gibi değil