-
[QUOTE=booth;143006]Petrolü aldılar yukarı, bence dow düşmez bu akşam, bizi baskılıyorlar bi güzel[/QUOTE]
Yükselirken dowu takmadık ki düşerken takalım (tabi düşeceksek) . Bence eğer düşüş başladıysa dow dax etkilemez, sadece sabah açılışı belirler... Dow un %10 artı yaptığı günün ertesi %2 artı yapıp günü eksi kapattığımızı hatırlarım...
-
[quote=enorton;143007]Seans topiğinde paylaştığınız bilgiler kaybolup gidecektir. Bence aşağıdaki topikte paylaşırsanız daha iyi olur...
[URL]http://www.voborsa.com/forum/vobda-sistem-performans-karsilastirmalari-t5171.html[/URL][/quote]
Teşekkürler, zaten ilgili bir topic varmış. Da haberim yokmuş :)
-
[QUOTE=parderi;142958]Kolay gelsin arkadaşlar. Ağalar gene bi hinlik peşinde. Mal basacak adam sabahın köründe (bize göre) karga daha ..okunu yemeden mal çıkmaz. Bence stress bitti. 58450 long oldum.
58200 stop ekranı indirip bu gün işime bakacağım.[/QUOTE]
Biraz önce ekranı açtım.Haysiyetsiz ağa 58200 de öpmüş beni. İnat değilmi 58225 den gene longum, hemde stopsuz.
-
5 dk lıkta epeydir böyle uzun soluklu bir hareket oluşmamıştı..
[IMG]http://i28.tinypic.com/2ykc6sm.gif[/IMG]
-
[quote=parderi;143011]Biraz önce ekranı açtım.Haysiyetsiz ağa 58200 de öpmüş beni. İnat değilmi 58225 den gene longum, hemde stopsuz.[/quote]
yine tecrübeler der ki, piyasa ile inat olmazzzzz...
-
[QUOTE=stonhand;143008]Jani üstadım pozdamısınız yoksa flata geçtinizmi
Aganın şuanki 58200-58375 sıkıştırmasına bir yorumunuz varmıdır[/QUOTE]
stonhand hoşgeldin abey onceliklen...
şinci bi insanı beyle sıkıstırırsan o insan yannıs yapar hep ...hexen bubayı bilirmisin bilmem emme hexen bubada bence bundan sikayetci..bence sıkıya gelemeyor oda... bura özgür pilatform isteyen istedivi zaman gorusunu yazar gayri
-
[QUOTE=SEYYAH;142895]60 dk sistem çok zor enorton.ben kullandım bu foruma yazmaya yeni başladığımda da 60 dk kullanıyordum.tam anlamıyla ona da uymuyordum ama 5/15 dk falan nedir hiç bakmazdım.
60 dk sistem zordur.bi kere o barın dolmasını beklemek mangal gibi yürek ister.düşün bazen öyle anlar oluyor adamlar 15 dk da
1000/1500 puanı kaldırıyorlar.60 dk lık ta bu harekette terste isen kılını kıpırdatamazsın.haa STOP yaparsın kimse ebgel olamaz ama böyle sert bi harekette pankile STOP yaptıktan sonra piyasanın geri başladığı yere döndüğünü görünce 2 defa içine oturur.
kaldıracın çok düşük olmalı.bazen destan yazar 60 dk.elimde var sistem bakıyorum şimdi 13.000 puan hatta inanmayacaksın 20.000 puan hiç kımıldamamış ama yeri geldiğinde iyi dayak atmış.
haa sen şimdi şans eseri bir trendle girersen 60 dk malı taşıtır sana tek hamlede iyi para kaldırırsın.ama diğer türlü ters bir dönemde giriş yaparsan zararı can yakar.
kaldıki elindeki sistemide bilmiyorum ama sana şimdi bir harekette 8/10 bin aldırsa bile onları geri verdiğinde de moralin sıfıra iner.falan filan...
en güzeli 15 veya 20 dk kullanmak.trendlerde de kolay kolay kopmaz.trade başına zararıda az olur 60 dk göre.bende yok malesef adam gibi 15/20 dk lık bir sistem.
ama 60 dk.dediğim gibi bi kere PSİKOLOJİN buna müsait olmalı piyasa senin tersine giderken 60 dk çok afedersin mal mal bakacaksın.çok profesyonelsen kendin sinyal dışında STOP teknikleri kullanırsın.ama rastgele koyduğun STOP hiçbir işe yaramaz.gelir STOP u patlatır geri terse döner.sende yaptığın STOP la kalırsın.
çok iyi bir sistemin olmalı 60 dk. için.ve çelik gibi sinirlerin olmalı.hatta sinirlerin alınmış olmalı.[/QUOTE]
Bence de en iyisi 15 ya da 20 dk kullanmak ama Matrikse 4 aydan önceki veriler yok ve son 4 ay ok gibi yükselen piyasanın içindeyiz. Ama saatlikte vobun en başından beri veriler var. Ayrıca eğer barın bitişi beklenmeyecekse o zaman sistemli olmanın bir anlamı yok bence... Ben kesin uyarım demiyorum sadece deneyeceğim biraz. Kaldıracı düşük tutacağım, zaten başımıza ne geliyorsa yüksek kaldıraç yüzünden geliyor. Yüksek kaldıraçla uzun vadede kazanmak imkansız bence. Birgün gelir batarsınız... Hem ben hayatımı ekran karşısında geçirmek istemiyorum belki :D Saat başı bakıp saat arası gezer tozarım. Dışardaysam saat başı geldi mi cepten bilgisayara bağlanıp sistem sinyal vermiş mi bakıp pozisyon değiştiririm. Ne güzel hayallerim var değil mi :D
Abi bırak saatliği bak şovalye abi günlük takılıyor, demekki insan isterse yapabiliyor... Neyse bi deneyelim bakalım, alırız boyumuzun ölçüsünü. Bu sabah eski sistem Al vermesine rağmen saatlik sayesinde SAT ta kaldık. 1-0 öndeyiz yani :)
-
[QUOTE=parderi;143011]Biraz önce ekranı açtım.Haysiyetsiz ağa 58200 de öpmüş beni. İnat değilmi 58225 den gene longum, hemde stopsuz.[/QUOTE]
aga cok haysiyetsiz yaf.. dikkat ettim aga bana gıcık oluyo , benim giridigm her pozisyonun tersi oluyo .. foruma buyuk bi iyilik için tek lotla işlem yapıp yazıcam tam tersini yapın .lelele bence agayı donuna kadar soyarız bolece :::::::::
-
piyasa mezbahane piyasası şeklinde devam ediyor.
LONG-SHORT herkesi doğruyorlar...sabah ne olduda 5 dk da 700 puan bastılar...bilen yok...
PALA öyle istedi...biraz LONG çu doğrayayım dedi sabah sabah...şimdi millet SHORT ladı birazdanda onları doğramazsa iyidir abi...
bakarsanız piyasa 4000 puan düştü...ama nasıl düşüyor bize sorsun PALA iti...
-
[QUOTE=fXci;143014]stonhand hoşgeldin abey onceliklen...
şinci bi insanı beyle sıkıstırırsan o insan yannıs yapar hep ...hexen bubayı bilirmisin bilmem emme hexen bubada bence bundan sikayetci..bence sıkıya gelemeyor oda... bura özgür pilatform isteyen istedivi zaman gorusunu yazar gayri[/QUOTE]
Abi hexen baba sıkıştıran oldu diye mi gitti, adam aylardır yok. Bence canı istemedi gitti. Birileri buraya yazıyorsa sıkıştıranların da olacağını hesap etmesi lazım. Tabi insanların da sıkıştırma dozunu iyi ayarlamaları lazım... :D
-
[URL="http://img196.imageshack.us/i/screenhunter2y.png/]"][URL=http://img196.imageshack.us/i/screenhunter2y.png/][/URL][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/7229/screenhunter2y.png[/IMG][/URL]
Günlükte 30000 gelen sistem dün itibariyle stopladı.
-
[QUOTE=Kennym;143016]aga cok haysiyetsiz yaf.. dikkat ettim aga bana gıcık oluyo , benim giridigm her pozisyonun tersi oluyo .. foruma buyuk bi iyilik için tek lotla işlem yapıp yazıcam tam tersini yapın .lelele bence agayı donuna kadar soyarız bolece :::::::::[/QUOTE]
Hepimizin zaman zaman içine düştüğü klasik KY psikozu :::