vay be amma terste kalmış PY daxın %1.20 extra artısını yedi.
günlük trade edenler dowun bugün eksi kapatacağını unutmamalı.
ama bir gün o future artı yapacak.
sevgiler.
Printable View
vay be amma terste kalmış PY daxın %1.20 extra artısını yedi.
günlük trade edenler dowun bugün eksi kapatacağını unutmamalı.
ama bir gün o future artı yapacak.
sevgiler.
vadeli günlükteki tobo çalışırsa yukarı epey yol alacak demektir.
[QUOTE=Ardasu;65923]vadeli günlükteki tobo çalışırsa yukarı epey yol alacak demektir.[/QUOTE]O TOBO da çalışsa bile dowunki gibi hedefine varamaz. Teknik izin vermez bana göre.
sn.vobix bugünkü beklentiniz nedir?33400 lere ulaşabilir mi?
VOB 030 Teknik 32.050 gösteriyor bugünkü 5 aylık düşen kanal direnci . Bişey kalmadı yaklaştık. Bütün göstergeler hepsi günlük aşağı gösteriyor.
Çok iyi bir haber gelmedikçe..Belki en fazla bir 100 puan daha artı yapabilir diye düşünüyorum...Mal boşaltma adına.
[QUOTE=Ardasu;65925]sn.vobix bugünkü beklentiniz nedir?33400 lere ulaşabilir mi?[/QUOTE]32,350 kırılmadığı sürece yönümüz aşağıya. Haber bekelentisi nedeniyle ne oalcağını lestiremiyorum. İngiltere ve Avrupa MErkez banaksı ne verecek piyasaya onu görmek lazım. Dün 30,900den 31200e kadar +1500den -1600e geçen aPSD bu sabah artış eğiliminde idi fakat şu an -672 oldu.
iyi seanslar abilerim
şu 31825 den kurtulabilsek yukarı birşeyler olacak ama,haydi hayırlısı.
[QUOTE=VOBiX;65924]O TOBO da çalışsa bile dowunki gibi hedefine varamaz. Teknik izin vermez bana göre.[/QUOTE]
Verir verir merak etme:)
Şuraları sağ salim atlatabilirsek 32.900 e nefesi rahat yeter. Oralarda bir dinlenir. Sonra ver elini TOBO hedefi derim:)
Çok mu istedim?
[quote=catedral;65930]Verir verir merak etme:)
Şuraları sağ salim atlatabilirsek 32.900 e nefesi rahat yeter. Oralarda bir dinlenir. Sonra ver elini TOBO hedefi derim:)
Çok mu istedim?[/quote]
Nema problema...da...FX de bize kadrolu ayı lazım..Yol yemek ssk hiçbiri yok. Maaş da yok... Ne kazanırsan..İlgileniyosan gel..Bugün GBPJPY de icraatdayız biyır tim olarak.. Cazibesini şöyle arttırayım..Kaldıraç 200 e kadar gani..GBPJY de sabah açığa çakan adamın parası yaklaşık 6 katına çıktı..Hobahey..gel gel
32,900 e gidermi direnç yokmu önünde
İyi görülebilen tek şey şu.. 32,050-32200 lü seviyeler aşılırsa Yukarı hedefler çok çok yüksek.. Ama şimdilik IMF türkiyeye 50-150 MLYR dolar bağış :) yapmadıkça son satış fırsatı gibi görülüyor..
Shortlar dikkat etsin bence..
EFG nin alımlarını beğenmedim. Ordinoya benziyor. Ağırlıklı ortalamadan alım yapıyor.
[QUOTE=catedral;65934]Shortlar dikkat etsin bence..
EFG nin alımlarını beğenmedim. Ordinoya benziyor. Ağırlıklı ortalamadan alım yapıyor.[/QUOTE]
spottamı?
İyi de JPY paritelerinin yükselememsini (Dün 17.15te 92,70 idi) geçtim de döviz neden düşmüyor? Dövizin düşmesi için üç neden :
IMF beklentisine rağmen doların düşmemek için direnmesi işlerin göründüğü kadar iyi olmayabileceğini gösteriyor. Üstelik varlık barışı ile yurtdışından gelecek kaynakların da dövizde aşağı yönlü baskı oluşturması beklenirken oluyor bunlar. Bir de bayram öncesi vatandaş dövizini bozdurur kurbanlığı alır döviz düşer beklentisi var.
[QUOTE=jelibon;65935]spottamı?[/QUOTE]
Vadelide..
[QUOTE=catedral;65937]Vadelide..[/QUOTE]
adam napsın baktı herkes korkuyor.:..:
bayram yüzünden 3 gündür en az %3-4 hak yendi bence.
gelişmemiş borsa daxta
biz gelişmişiz.
nerde kaldı beta?
hep bu olmayan imf ayağı bu.
GBPJPY ler kapatılır...280 pips...
ağalar nasıl durum şimdi geldim stop oldum 800 puan öpüldüm:)
[QUOTE=Vob Trader;65942]ağalar nasıl durum şimdi geldim stop oldum 800 puan öpüldüm:)[/QUOTE]30875i görüp yükslemeye başladık. 32150yi gördük 31950-31975 şimdi.
Bütün göstergeler SAT vermiş.
Yanında da Kat vermiş. Hatta bir de Yat vermiş :))
Ben bu yükselişin adını koydum .. SHORT çu silkeleme yükselişi galiba :)
FORD 'çulara ve GM cılara allah kolaylık versin :)
[QUOTE=BORSACIOZGUR;65944]Bütün göstergeler SAT vermiş.
Yanında da Kat vermiş. Hatta bir de Yat vermiş :))[/QUOTE]
Bakıaln göstergelerin peryoduna ve parametresine göre değişir. Kimine göre bütün göstergeler AL vermiş hatta KAL vermiş olabilir. Azılı ayu olan ben bile bu kadar şartlanmayı doğru bulmuyorum. 31,850den işlem olacak. Kafamdaki net olan tek şey şimdilik bu. Çok emin olursam görecek yaapcak derim der görür yapar ama emin olmadığımdan olabilirler içindeyim.
saatlik fdow uyumsuzluk potasında... aşagı...
uzunları verip az bişe kısaya geçtim.. 32050 den..
numunelik..sisteme ters gitmek hoşuma gitmiyor diye..
stopum aldıgım yer....vadelinin ne yapacagı belli olmaz...
dow 2 aylık taban oluşumunda pozitif uyumsuzluk var..bizde de aynısı...takaslar son 4 aydır ilk defa %1 den fazla artmış..5 dak. ve 15 dak sistem al da..bayrama kısa girmeyeceğim kesin..ya uzun ya flat olurum..
dolarda günlükler sat iken birde tepede kocaman negatif uyumsuzluk oluşmuş...kanımca dolar 1,480 kıracak ve 1340 da dip yapacak..vadesi şubat sonu..imkb-100 de 38-42000 lerde tepe yapacak..sonra altın vuruş gelecek..temmuzda yeni dip oluşacak...sonrası ayı piyasası bitecek...temmuzda dolar kanımca 1,7xx leri aşmış olacak...
32.050 den Başladı mı acaba ?
. 100 ileri 200 geri. 150ileri 400 geri :) Sonrasını düşünmek bile istemiyorum..
Aman allahım dedirtecek, brokerleri çıldırtacak, başkabaka açıklama yaptırtacak, zengin edecek, seneye bayramda Danalar kestirtecek kadar büyük bir düşüş bana : ) (Ben de uyayım dedim :)
haberle maberle fordla gmle olmuyor bu işler.
dow bugün zaten eksi kapatacak ama son long fırsatı olacak.
bant 8400-8500 daralma, sonra yukarı kopuş.
sevgiler.
[QUOTE=abka;65948]dow 2 aylık taban oluşumunda pozitif uyumsuzluk var..bizde de aynısı...takaslar son 4 aydır ilk defa %1 den fazla artmış..5 dak. ve 15 dak sistem al da..bayrama kısa girmeyeceğim kesin..ya uzun ya flat olurum..[/QUOTE]
bayrama yüzde yüz flat ben.....
geçen bayramdaki hatayı yapmayacagım bu sefer...
kaçan göçen bir şey yok...
bayram dönüşü kaldıgımız yerden devam ederiz.......
fiyatların önemi yok....önemli olan disiplin ve sistem baglılıgı......
dönüş gününde ilk sinyalle, dahil oluruz bizde olaya......
[QUOTE=mbm;65947]saatlik fdow uyumsuzluk potasında... aşagı...
uzunları verip az bişe kısaya geçtim.. 32050 den..
numunelik..sisteme ters gitmek hoşuma gitmiyor diye..
stopum aldıgım yer....vadelinin ne yapacagı belli olmaz...[/QUOTE]
:..: :..: :..:
[QUOTE=Vob Trader;65942]ağalar nasıl durum şimdi geldim stop oldum 800 puan öpüldüm:)[/QUOTE]
Geçmişolsun :(
32000 long ile bayrama girmem ama
30900 long ile gireceğim.
sevgiler.
[QUOTE=mbm;65952]bayrama yüzde yüz flat ben.....
[COLOR="Blue"][B]kaçan göçen bir şey yok...
dönüş gününde ilk sinyalle, dahil oluruz bizde olaya......[/B][/COLOR][/QUOTE]
.brv .brv .brv
[QUOTE=mbm;65952]bayrama yüzde yüz flat ben.....
kaçan göçen bir şey yok...
dönüş gününde ilk sinyalle, dahil oluruz bizde olaya......[/QUOTE]12 aralığa kadar tatiliz..tam 6 gün.. demek istediğim ;bu kadar büyük zaman aralığında günlüklere ters girmek büyük hata olur..
[color=#FF0000][b] 04.12.2008 13:03:11 ABD'DE YENİ EKONOMİK PAKETİN BÜYÜKLÜĞÜ TARTIŞILIYOR [/b][/color]
ABD'de finans uzmanları ne kadar büyüklükte bir ekonomik canlandırma paketine ihtiyaç olduğunu tartışıyorlar.
Otomobil satışlarının düşmeye, istahdamın azalmaya ve imalat sektörünün daralmaya devam ettiğine dikkat çeken değişik politik taraflardan uzmanların bir kısmı en az 1 trilyon Dolar'lık bir teşviğe ihtiyaç olduğunu ifade ediyorlar.
Hardward Üniversitesi proffesörü ve Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı McCain'in danışmanı Kenneth Rogoff ile Bill Clinton'ın danışmanlarından Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz'e göre Barack Obama yönetimi büyük bir teşvik paketi açıklamaları.
Rogoff'a göre açıklanacak tüketimde bir çöküşü engelleyecek teşvik paketini yıllık 500-600 milyon Dolar tutarında olmalı ve en az iki yıl uygulanmalı.
ABD'nin en büyük işçi federasyonu AFL-CIO'nun lobicisi Bill Samuel, her gün daha büyük bir teşvik paketine ihtiyaç duyulur hale gelinmeye başlandığını ifade etti. Foreks Haber Merkezi
Bayramda gelebilecek piyasayı zıplatabilecek pek yeni olumlu bir haber yok.
Gelebilek bütün destek iyi haberleri hükümet büyükleri sağolsun açıkladılar.
Ama ya bizim piyasalar kapalıyken ya bi de gelebilecek bir kötü haber..ABD de yeni bir iflas. Bir bankanın daha likidite sorunu..Bizim piyasalar kapalıyken üstüste Beklenenden daha kötü gelen datalar, ki gelmeye devam ediyor.
Aman allahım..Biz kurban kavurma pilav yerken Bir bakmışız dow 7050 )
Aksini düşününce zaten zirvesi 15000 olan dow un bu saatten sonra 9000 hatta 10000 görmesi pek inandırıcı değil..
[QUOTE=catedral;65953]:..: :..: :..:[/QUOTE]
gülme bacım niye gülüyorsun...:D heee hee
04.12.2008 13:11:07 *moody's, Izlanda'nın Kredi Notunun Baa1'e Düşürdü, Görünüm Negatif
[QUOTE=BORSACIOZGUR;65959][COLOR="Blue"][B]Bayramda gelebilecek piyasayı zıplatabilecek pek yeni olumlu bir haber yok.
Gelebilek bütün destek iyi haberleri hükümet büyükleri sağolsun açıkladılar.[/B][/COLOR]
Ama ya bizim piyasalar kapalıyken ya bi de gelebilecek bir kötü haber..ABD de yeni bir iflas. Bir bankanın daha likidite sorunu..Bizim piyasalar kapalıyken üstüste Beklenenden daha kötü gelen datalar, ki gelmeye devam ediyor.
Aman allahım..Biz kurban kavurma pilav yerken Bir bakmışız dow 7050 )
Aksini düşününce zaten zirvesi 15000 olan dow un bu saatten sonra 9000 hatta 10000 görmesi pek inandırıcı değil..[/QUOTE]
04.12.2008 13:20:48 *ERDOĞAN,"KDV İNDİRİMİ SÖZKONUSU DEĞİL"
[COLOR="Red"][B]04.12.2008 13:21:46 *ERDOĞAN,"MERKEZ BANKASI'NIN BUGÜNLERDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARI OLACAK, FİNANS SEKTÖRÜNE OLUMLU ETKİSİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM" [/B][/COLOR]
04.12.2008 13:24:44 *ERDOĞAN,"KDV İNDİRİMİ İSTEYEN ÇELİŞKİ İÇİNDE, BİR YANDAN İMF İLE ANLAŞIN DİYORLAR, BİR YANDAN KDV İNSİN DİYORLAR, BU NASIL OLACAK"-CNCBE
04.12.2008 13:25:03 *ERDOĞAN,"İMF İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR, ONLARIN TALEPLERİ ÜZERİNE ÇALIŞILIYOR"-CNBCE
04.12.2008 13:25:37 *ERDOĞAN,"KIZILCAHAMAM'DA EKONOMİK PAKETİN 7 MADDESİNİ AÇIKLADIK"-CNBCE
04.12.2008 13:21:21 FRANSIZ HÜKÜMETİ, 26 MİLYAR AVRO BÜYÜKLÜĞÜNDE TEŞVİK PAKETİ HAZIRLADI
Fransız hükümeti, GSYH'nın yüzde 1.3'ü büyüklüğünde, 26 milyar
Dolar tutarında bir ekonomik teşvik paketi hazırladı.
Hazırlanan paketin hedefinin Fransız ekonomisinin gelecek yıl
yüzde 0.6 seviyesinde büyümesini sağlaması hedefleniyor. Hazırlanan
bu paket ile bütçe açığının GSYH'ya oranı ise yüzde 3.1 hedefinden
yüzde 3.9'a yükselecek.
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin bugün içinde pakete ilişkin
açıklama yapması bekleniyor
Foreks Haber Merkezi