-
Enteresan, üstteki Ekim vade alttaki YVADE grafı...Ekim vade pzartesi sat vermiş, x30yvade dün sat vermiş..VAdenin ilk birkaçhaftası kesinlikle vadenin kendi grafında çalışmak gerekiyor..Öyleya neyi alıp satıyorsan onun tekniğine bak derler..Bence aşağıdaki görüntü tesadüf değil.. pazarteside demiştim, spot ve yvade sat vermedi ama ekim vade verdi ne iş diye...Tesadüf değil, pala! ayarı :) (ekim vadenin önceki haftası bir elmas mı, bana mı öyle geliyor..Graflar çok benzemesine rağmen YVADE de bu elmasımsı görüntü yok...
[IMG]http://i29.tinypic.com/2mpjukl.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=Astatin;143729]Enteresan, üstteki Ekim vade alttaki YVADE grafı...Ekim vade pzartesi sat vermiş, x30yvade dün sat vermiş..VAdenin ilk birkaçhaftası kesinlikle vadenin kendi grafında çalışmak gerekiyor..Öyleya neyi alıp satıyorsan onun tekniğine bak derler..Bence aşağıdaki görüntü tesadüf değil.. pazarteside demiştim, spot ve yvade sat vermedi ama ekim vade verdi ne iş diye...Tesadüf değil, pala! ayarı :) (ekim vadenin önceki haftası bir elmas mı, bana mı öyle geliyor..Graflar çok benzemesine rağmen YVADE de bu elmasımsı görüntü yok...
[IMG]http://i29.tinypic.com/2mpjukl.jpg[/IMG][/QUOTE]
zati bende çisteme yvade bakıyorum hala löngınşayne deyor namıssız
:::
-
Bence;
[quote=Astatin;143729]Enteresan, üstteki Ekim vade alttaki YVADE grafı...Ekim vade pzartesi sat vermiş, x30yvade dün sat vermiş..VAdenin ilk birkaçhaftası kesinlikle vadenin kendi grafında çalışmak gerekiyor..Öyleya neyi alıp satıyorsan onun tekniğine bak derler..Bence aşağıdaki görüntü tesadüf değil.. pazarteside demiştim, spot ve yvade sat vermedi ama ekim vade verdi ne iş diye...Tesadüf değil, pala! ayarı :) (ekim vadenin önceki haftası bir elmas mı, bana mı öyle geliyor..Graflar çok benzemesine rağmen YVADE de bu elmasımsı görüntü yok...
[/quote]
Kısa vade (anlık,güniçi vs) trade için, Ekim grafiğini baz almak lazım..
Orta ve uzun vade düşünenler her ikisi (Ekim ve YVADE) üzerinde çalışmalı..
-
[quote=martoniki;143732]Kısa vade (anlık,güniçi vs) trade için, Ekim grafiğini baz almak lazım..
Orta ve uzun vade düşünenler her ikisi (Ekim ve YVADE) üzerinde çalışmalı..[/quote]
benim kastettiğim şey farklı...teorik olarak pazartesi yani ayın 1 inde X30yvadeİ=ekim vade olması lazım..ama öyle değil...şu makas teranesi yüzünden yvade grafı, vadenin ilk günlerinde eski vadenin parazitlerini taşır o yüzden yanıltıcı olur...ayın ilk günü, yvade bir impuls yiterek sonraki vadeye geçiyor çünkü...ayın 1 inden sonra x30yvade yi değil ekim vadeyi alıp satıyorsunuz öyleyse ayın 1 inden itibaren ekim vadeye bakmak gerekir..en azından 3-4 hafta..sonra teknik olarak -sisteminizin ne kadar geriye döndüğünede bağlı tabi- eşitleniyorlar zaten..pala ayarı ise uzun bir hiakye
-
Yesterday..
[IMG]http://blog.borsanaliz.com/wp-content/uploads/2009/04/bear_bull.jpg[/IMG]
-
neden bu forumda yaziyorum....
1-bu forum vob forumu...
2-bu forumda cok iyi sistemci kardeslerim var....ve hepsi durust...
3-bu forumda insanlar birbirini kiskanip...camur atmiyorlar...tam tersine destek oluyorlar....
4-tumuyle ozgur bi forum....herhangi bi gurubun tahakkumunde degil....
peki bana ne faidesi var....COK FAIDESI VAR...
SOYLEKI....
piyasa yapici...hergun 3 guruba karsi oynar....
1-sistemciler...
2-kisa vadeci ve 300 ila 500 puan arasinda stop olanlar...
3-alis ve satis kademelerinde hergun gordukleri stoploss lar
iki gunde birde...
slow traderlere karsi oynar....2000 puanlik marjla....
BEN BU FORUMDA TUMUNDEKI HAREKETLERI GORMEYE CALISIP....
gardimi aliyorum.....YARARLANIYORUM....
cunki....
AGAM ZIRVEDE....AGAM HENUZ TRENDINI BELIRLEMEDI...ayi mi????...boga mi????
karar vermedi...
eger AYI OLURSA....eski tarzima donucem...yani stoploss u kaldiracagim....
fekat...
su anda...zirvede ve yatayda asagi suzulerek....SISTEMCILERI MAHVEDIYOR....
HER GUN...loncu veya shortcu yaratarak...DONUP YARATTIKLARINI KESIYOR...
trend yukari oldugu ucun...asagiya stoploss kullanmiyan trend traderlerine(slow) buyuk zararlar veriyor....
AGAM OYNUYOR....BENDE OYNUYORUM VE ONU SOYUYORUM
10 is gunudur...ilk kez dun agamdan para almadim...diger hergun aldim...donup geriyi okursaniz orada yazili...8000 puani astim...10 gunde....bu 10 gunde agam 62 000 den...57 600 e indi...4400 puan....
sevgiler...
-
AGAMIN DUNKI DERIN DUSUSU IKI SEYI IFADE EDIYOR...
1-toplanti halindeki g20 den iyi bi haber bekliyor olabilirler...IMF OLAYI...ve tum dunya borsalarini etkiliyecek yeni sitimulusler....
2-AGAM...bu beklentiyi satin alan avrupa borsalarina ragmen...o olumlu gunde...kimse satmadigi ucun...kendisi satarak...mali dosemis ve asagiyi hedeflemis olabilir....
bu iki durumda bile...pazartesi agam yuksek acacaktir...bize longlari kendisine gomme firsati verecektir....vermezse 10 gundur...ilk zarari yazacagim pazartesi...dun ilk basabas gununu tattirdi bana....
-
[quote=VOBiX;143715]Evet ikisi de 5 dakikalık sistem. Ziyaretçi defterlerind ealıp mennun olduğunu söyleyenler var. Mennun olmayanalrın emsajları varsa bile yayınlanmıyor olabilir.
Neyse asıl diyeceğim şu : [URL="http://devridaimmakinasi.blogspot.com/2009/08/aldanmayalm.html"][B]Aldanmayalım![/B][/URL]
Bunu sistmeler satılık diye değil kendi sisteminiz için de baz alın diye söylüyorum.[/quote]
Bendeki 5 dklık sistem toplam 57 işlemle ağustosta 15.125 puan getirmiş iyi bir sonuç değilki.
-
benim önemsediğim 2 sistemden birisi...bu iyiydi bu ayın 24 üne kadar az işlemle (20 trade) 14.600 puana kadar çıktı getirisi.ağustos 24 ten sonra piyasa zıvanadan çıkınca 1 haftada 20 trade yaptırdı.ve kardan 4.000 yedi.
ama yinede iyidir...1 ayda 10.775 puan getiri 5 dk lık bir sistem için...baksanıza millet ayda 100 küsur işlem yapanı 20.000 TL+KDV ile satıyor...ben bunu kaça satsam acep :::
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs343.xs.to/xs343/09366/5dkvob281.png[/IMG][/URL]
-
yaygin kani su...kuzu stoploss kullanmaz....
bu tam dogru degil...
1-ayi veya boga piyasasinda kuzu stoploss kullanmaz...
2-zirveler ve yatay piyasada kuzu mutlaka stoploss kullanir....
ornek...
43 000 i asagi kirdimi...bende short baslar...ve stoploss aldigim yerdir...10 000 puan iner doner gelir 3000 puan cikar...HIC ELLEMEM...VADEDEN VADEYE GECER DEVAM EDERIM...
BUNU 74 000 DE shortladim...ve oradan asagi 28 000 e kadar yaptim...izliyenler o olayimdan bilir...tumunde kar yazdim...ama adam 28 000 den dondugunde ben stoploss kullanmadim gene....ve 8000 puan zarar yazdim...bunuda herkes bilir...yani ana dusute stop kullanmiyarak 46 000 puan aldim...ayni nedenle donup bunun 8000 puanini geri verdim....bu bana gore normaldi...ama izliyenlerime gore normal degildi...
HEP KAR YAZMAMI BEKLEDILER....sorun buydu...o 8000 puani yiyince...kol kestim...ve trend yukari dondu deyip geregini yaptim....
-
seni seviyoruz jani devam....
haklı çıktığında alkışa tutup göklere çıkartacaklar, yanılıp zarar yazdığında yuhalamaya başlayacaklardır.. insanoğlunun doğasında var bu.. zaten alışıksın sen bunlara.. bu kadar ünlü olmanın bir bedeli var ve sen zaten ödüyorsun zaman zaman bu bedeli..:)
seninde her insanoğlu gibi yanılma, haksız çıkma ve zarar etme hakkın var ve bu senin en doğal hakkın.. yanıldığında yuhalayacak adam, şu an alkış tutmasın sana... herkes karından da zararından da ancak kendisini sorumlu tutabilir, tutmalı..
-
[QUOTE=enorton;143728]Arkadaşlar Foreks fx2000 kullananlardan birisi bana 31.07.2009 günü 54.425 kapanışında 5dk lık grafikte cci 50 değerini söyleyebilir mi?
Matriks ve fx2000 deki cci hesaplamaları farklı mı bu durumla karşılaşan oldu mu?[/QUOTE]
Yaw fx2000 kullanan yok mu? Gecenin 4 ünden beri cevap bekliyoruz :::