-
[QUOTE=enorton;143728]Arkadaşlar Foreks fx2000 kullananlardan birisi bana 31.07.2009 günü 54.425 kapanışında 5dk lık grafikte cci 50 değerini söyleyebilir mi?
Matriks ve fx2000 deki cci hesaplamaları farklı mı bu durumla karşılaşan oldu mu?[/QUOTE]
Bakmadan söyleyebilriim ki EVET. Farklı hesaplamaları var hatta Metastockun bile kendi CCIsi var CCIE Matrikste de CCIm gibi bir şey olması lazım.
-
[QUOTE=Astatin;143729]Enteresan, üstteki Ekim vade alttaki YVADE grafı...Ekim vade pzartesi sat vermiş, x30yvade dün sat vermiş..VAdenin ilk birkaçhaftası kesinlikle vadenin kendi grafında çalışmak gerekiyor..Öyleya neyi alıp satıyorsan onun tekniğine bak derler..Bence aşağıdaki görüntü tesadüf değil.. pazarteside demiştim, spot ve yvade sat vermedi ama ekim vade verdi ne iş diye...Tesadüf değil, pala! ayarı :) (ekim vadenin önceki haftası bir elmas mı, bana mı öyle geliyor..Graflar çok benzemesine rağmen YVADE de bu elmasımsı görüntü yok...
[IMG]http://i29.tinypic.com/2mpjukl.jpg[/IMG][/QUOTE]
O durumu şöyle izah edeyim. Ssiteminizin peryoduna ve parametrelerine göre değişen bir durumdur o. Diyelimki sisteminiz saatlik peryotta ve en yüksek değeri 50 ise günde 9 tane saatlik çubuk oluştuğundan 6 gün sonra normal grafik ile saatlik grfik sinyalleri aynı olmaya başlayacaktır. Eğer sisteminiz 5 dakikalık ise ve en yüksek parametreniz de 96yı geöniyorsa yeni vadenin ikinci günü sinyaller eşitlenir.
-
[QUOTE=VOBiX;143769]Bakmadan söyleyebilriim ki EVET. Farklı hesaplamaları var hatta Metastockun bile kendi CCIsi var CCIE Matrikste de CCIm gibi bir şey olması lazım.[/QUOTE]
Yaw Matrikse üçtane cci var cci, ccie, ccim ama fx 2000 in kullandığı cci daha mı farklı bir cci??
-
[QUOTE=Demirci;143750]Soru: Peki neden stoploss kullamadın janti kuzu....... ?
senin gibi bir usta oyuncu doğruyu görmek için 8000 puvan yer mi ?
Bu soruya MAKUL bir cevabın var mı ?[/QUOTE]
Günlük sistem kullanıldığını düşünün sadece trendi takip eden bir sistem özelliğine göre o 8000 puanlık yükselişi tepki yükselişi olarak görebilir.
-
[QUOTE=Astatin;143754]BANKA ENDEKSİ HAFTALIK;
İndikatörlerden üstte olanı bir çeşit CCI, alttaki ise bir çeşit momentum.
Bu iki indikatör çok nadir aynı yönlü olurlar (isteyene grafın geçmişini gönderebilirim)..En son ikili dipte aynı şeyi demişler, birde şimdi aynı şeyi diyorlar.Birde 3 bar üst üste düşüş kırmızı alarmdır derlerya...Banka endeksi düşüşte 2 inci haftasında.. Bu haftada düşerse alarm bordoya dönecek.Neden; ikili dipten sonraki büyük yükselişte bu endeks hiç 3 hafta üst üste düşmemiş!!!
İndikatörlerin ikinci dip tepelerini yaptığında bir filmin bitip başka bir filmin başladığına dikkat.
[/QUOTE]Asti şu grafiklerin beyaz bölümlerini kırpsan grafikler daha net çıkacak .
-
Arda olmasa halimiz yaman...
-
[QUOTE=enorton;143771]Yaw Matrikse üçtane cci var cci, ccie, ccim ama fx 2000 in kullandığı cci daha mı farklı bir cci??[/QUOTE]
Farklı bir cci hem de baya fark ediyor. Ücretsiz sistem sinyali yayınalmaya başladığımda sistemileride vermiştim birinde cci vardı. SAT verdi demiştim de ulen neresi sat verdi bak daha yolu var denilmişti. O zaman ortaya çıktı CCIların farklılıkları. Aslında cci biraz tehlkeli bir indikatördür. Sonda kalan bar hesaplamadan çıkınca sert hareketler yapabiliyor örneğin sabahları boşluklu aılışta olan barların hesaptan çıkması tam gelmek üere olan bir sinyali iptal edebiliyor.
-
[IMG]http://i27.tinypic.com/b5mnme.jpg[/IMG]
asti sisteme niye uymuyosun bakiimm..heheh..
astinin çocukluk resmi..
-
[QUOTE=VOBiX;143770]O durumu şöyle izah edeyim. Ssiteminizin peryoduna ve parametrelerine göre değişen bir durumdur o. Diyelimki sisteminiz saatlik peryotta ve en yüksek değeri 50 ise günde 9 tane saatlik çubuk oluştuğundan 6 gün sonra normal grafik ile saatlik grfik sinyalleri aynı olmaya başlayacaktır. Eğer sisteminiz 5 dakikalık ise ve en yüksek parametreniz de 96yı geöniyorsa yeni vadenin ikinci günü sinyaller eşitlenir.[/QUOTE]
he..dedim onu zaten sisteminizin ne kadar geriye baktığına bakar..tarih pılas bar sayısı
-
hehehee asti'nin çocukluğu haa:..: valla süper olmuş resim queen..
-
[QUOTE=QUEEN;143776][IMG]http://i27.tinypic.com/b5mnme.jpg[/IMG]
asti sisteme niye uymuyosun bakiimm..heheh..
astinin çocukluk resmi..[/QUOTE]
:D:D:D:Dgıuz nerden buldun onu.aaile albümünden valla...
ama ben nirvanaya erdim ;
1) sisteme uyamama evresi
2) derin pişmanlık ve sisteme birebir itaat etme evresi
3) sisteme ne zaman uymaman gerektiğini -çoğunlukla-tahmin etme/bilme evresi..
birde şöyle kutsal bir kıyafetle bir resmimi şeyet KUIN..osssss
-
[QUOTE=selçuklu;143765]güzel resimmiş abi ... attım arşivime .. üüüüüü..[/QUOTE]
merak etme selçuklu patron..kapıdaki eli silahlı benim..eğer koltukta oturan sensen acil manyel verde bi sakatlık olmasın..bir başkası gelene kadar bekleyeyim